logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Copiii Liceului "Leovey Klara" din Sighet au facut o plimbare imaginara prin Europa PDF Imprimare Email
Duminică, 24 Mai 2009 17:58

Sub genericul "Europa prin ochi de copil", elevii claselor primare din Liceul "Leovey Klara" din Sighetu-Marmatiei si cei ai Liceului "Ady Endre" din Bucuresti au facut o plimbare imaginara simultana prin Europa. Evenimentul a avut loc in cadrul proiectului educational cu acelasi nume si al parteneriatului dintre cele doua institutii de invatamant. "Ghizii" plimbarii au fost chiar copiii, care au prezentat pe scurt tarile Europei, au confectionat drapele, pe care le-au infipt pe harta ca apoi, imbracati in porturi populare, sa prezinte cantece si dansuri din folclorul european. Elevii claselor I-II au ales folclorul maghiar, iar cei din clasele III-IV pe cel olandez, un mic omagiu adus prietenilor de la Fundatia "Vrieden van Sighet" (Prietenii Sighetului) din Alkmaar, Olanda, cu care liceul are relatii de prietenie si colaborare. 
"Copiii nostri sunt si ei copii europeni si sunt prietenii copiilor din Europa< privesc Europa prin ochi de copil, asemeni copiilor din ochii Europei pentru ca, iata, avem si noi cu ce incanta ochii copiilor din Europa", a spus cu mandrie coordonatoarea proiectului, profesoara Fabri Zsuzsa.

Citeşte mai mult...
 
Kogaionon prezinta Dark Bombastic Evening la Bucuresti PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 23 Mai 2009 12:40

KOGAIONON & DONISART va anunta ca, in acest an, Craciunul vine mai devreme!

O noua Seara Speciala, de data aceasta una inedita, ce va oferi celui interesat posibilitatea sa petreaca o noapte intreaga alaturi de trupele preferate:

Spiritual Front, Ordo Rosarius Equilibrio, Rome, Cascadeur, Triarii, :Of The Wand & The Moon: si TriORE!

Primele patru trupe au cantat pentru prima data in Romania anul trecut, dar in evenimente distincte:

Atat muzicienii cat si publicul participant au fost incantati de experientele din Brasov, solicitarile fanilor fiind ca Simone/SF sa cante impreuna cu Tomas/ORE piesele lor remarcabile de pe albumul “Satyriasis”. Iata ca acest lucru va deveni posibil in seara de 12 decembrie 2009!

Spiritual Front ne va prezenta acum si noua compozitie, care este cea mai Rock & Suicide Pop dintre toate, intitulata “Rotten Roma Casino”! Simone isi doreste chiar ca lansarea acestui album sa fie facuta cu aceasta ocazie! www.myspace.com/spiritualfront

Ultima actualizare Sâmbătă, 23 Mai 2009 16:19
Citeşte mai mult...
 
SPITALU’ 9 – stand-up comedy cu bataie lunga in Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 22 Mai 2009 21:05

UPDATE: Pretul unui bilet este: 12 lei pentru elevi si studenti sau 15 lei pretul intreg

Trupa de stand-up comedy&parody , Spitalu’9, din Bucuresti, continua cel de al patrulea turneu, sub deviza “absenta rasului dauneaza grav sanatatii”. Asa cum si-au obisnuit deja fanii, cei trei comedianti – Cristi Voicu, Marius Gheorghiu si Doru Ivanov vor veni si de aceasta data cu inca un show umoristic nou nout: “DREPT LA TINTA! ”. “Nu as vrea sa ne laudam prea mult, dar de la inceputul anului am jucat de cele mai multe ori avand casa inchisa”, spune Doru, unul din comici. Potrivit spuselor sale, primele doua spectacole se adresau cu predilectie liceenilor si studentilor, dar acum, noul set de momente contine multe trimiteri, in care se regaseste si publicul matur de orice varsta, accentul fiind pus pe STAND-UP COMEDY.

Temele propuse incep de la viata de cuplu, stereotipurile zilnice, superficialitatea societatii contemporane si a lumii mondene si ajung chiar la anumite elemente ale vietii spirituale.

Turneul va cuprinde 40 de orase, va incepe in Ardeal si se va termina in luna mai in Bucuresti, la Sala Palatului. Pentru prima data in istoria trupei, Spitalu’9 va sustine un spectacol de stand-up comedy si la Chisinau, fiind in acelasi timp si prima trupa de comedie din Romania, care sustine un show peste Prut.

Ultima actualizare Marţi, 26 Mai 2009 10:27
Citeşte mai mult...
 
Evenimentul editorial al secolului: "Diplome Maramureşene”în limba română PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Vineri, 22 Mai 2009 19:05
Graţie d-lui Vasile Iuga de Sălişte, la Editura „Dragoş Vodă” Cuj-Napoca a ieşit de sub tipar Ediţia a IV-a, dar Prima în limba română a vastei lucrări semnate de Dr. Ioan Mihalyi de Apşa „DIPLOME MARAMUREŞENE din secolele XIV – XV”.

Volumul a fost lansat sîmbăta trecută în Casa Muzeu „Academician Dr. Ioan Mihalyi e Apşa din Sighetu Marmaţiei, în cadrul unei mese rotunde.

Prof. Dr. Mihai Dăncuş, amfitrion, directorul Muzeului Maramureşului: „Potrivit mărturisirilor d-rei Lucia Mihalyi de Apşa, în această sală , tatăl său convoca intelighenţia română din Maramureş (preoţi, învăţători )şi luau decizii împreună vizavi de soarta poporului român din Maramureş. Tot în această încăpere s-a înfiinţat Societatea de Lectură „Dragoşiana”, în 1867, în cadrul Asociaţiunii pentru cultura poporului român din Maramureş. Am reconstituit această masă pe baza mărturiilor d-rei Lucia, care a trăit pînă în 1999. Am încercat să reconfigurăm biblioteca Asociaţiunii şi vom realiza 100 de portrete ale celor care au frecventat cele două instituţii. În acest sanctuar al culturii române,în casa academicianului Ioan Mihalyi de Apşa, acest spaţiu atît de încărcat de istorie, lansăm astăzi, tradus în limb română,volumul I al celebrei lucrări „Diplome Maramureşene - secolul XIV-lea şi XV. Aici, la etaj, avem o expoziţie de istorie a culturii, iar cîteva încăperi sunt aşa cum au rămas, cu mobilierul de epocă şi mărturiile vieţii de familie a celui care,în 1900 a reuşit să dea tiparului această monumentală operă fără de care nu se poate scrie istoria neamului românesc”.

Ultima actualizare Sâmbătă, 23 Mai 2009 10:38
Citeşte mai mult...
 
Grupul IZA participa la Festivalul de Teatru si Arta Stradala de la Valladolid PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Mai 2009 10:24

Grupul IZAGrupul IZA reprezinta Romania la Festivalul de Teatru si Arta Stradala (Teatro y Artes de Calle - TAC) de la Valladolid, in perioada 26 - 29 mai. Maramuresenii vor fi prezenti la sectiunea colaborari muzicale speciale, cu doua spectacole, in zilele de 27 si 28 mai, la Museo Patio Herreriano. Ajuns la a zecea editie, in acest an vor intra in competitie 86 de companii teatrale din 15 tari, iar activitatile se vor desfasura in 24 de locatii din intreg orasul, organizatori mizand pe prezenta a peste 180.000 spectatori, informeaza ICR.

Organizat de catre Primaria din Valladolid si Fundatia Municipala de Cultura, Festivalul cuprinde sectiunea oficiala, sectiunea Valladolid Propune si sectiunea colaborari speciale. Grupul IZA va participa, in cadrul festivalului, la sectiunea colaborari muzicale speciale. Juriul international, compus din 12 membrii, va fi cel desemnat sa acorde cele 7 premii oferite de TAC.

Citeşte mai mult...
 
Maramureşeni aclamaţi la Nîmes PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Mai 2009 08:42

Un grup de maramureşeni au reprezentat judeţul nostru prin muzică şi arte tradiţionale la sărbătoarea Zilei Europei (9 mai) organizată, la Nîmes (Sudul Franţei) de Casa Europei din localitate, în parteneriat cu Primăria Nîmes şi Asociaţia culturală franco-română “Vox Transilvanae”. Soliştii vocali Măriuca Verdeş (originară din Deseşti) şi Paul Ananie (din Vadu Izei), împreună cu Grupul lui Văsâi (Ioan Moldovan - dobă, Gheorghe Şteţca - zongoră, Vasile Rus - vioară) au susţinut spectacole timp de o săptămînă, în diverse locaţii din oraşul francez.

Pe lîngă piesele din repertoriul personal al Măriucăi Verdeş, s-au cîntat piese vechi maramureşene şi s-au prezentat diverse obiceiuri legate de nuntă sau oierit. Muzicanţii au fost însoţiţi de Ion şi Ileana Borlean, din Vadu Izei, care le-au arătat francezilor rodul muncii mîinilor lor: icoane pe sticlă, zgărdane, trăistuţe şi alte obiecte tradiţionale. “Cînd am coborît din maşină, pentru a susţine ultimul spectacol, am fost întîmpinaţi cu ropote de aplauze de către francezi, care nu ne cunoşteau decît din auzite. Ce e drept, unii citiseră despre noi lucruri frumoase în ziarele locale din Nîmes. Am fost foarte bine primiţi, iubiţi şi apreciaţi acolo, iar eu zic că am făcut o figură foarte frumoasă. Unul dintre organizatori ne-a spus că francezii s-au îndrăgostit de noi şi că acum, din fericire, pot să facă diferenţa dintre romi şi români”, a spus Măriuca Verdeş, după întoarcerea în ţară.

Ultima actualizare Vineri, 22 Mai 2009 08:44
Citeşte mai mult...
 
MANOWAR vor lansa o piesa in limba romana PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Mai 2009 08:31

ManowarManowar anunta ca trupa va lansa un EP cu material nou, bazat pe proiectul The Asgard Saga, in vara aceasta. Produsul, insotiti de un CD bonus ce va cuprinde piesa Father in toate cele 16 limbi in care a fost inregistrata, va fi disponibil exclusiv la Festivalul Magic Circle III, care va avea loc la Loreley, in Germania, pe 18 iulie.

Piesa Father este un tribut eroic, rostit de un fiu ce este martor la moartea parintelui sau. Ea se bazeaza pe povestea lui Thor, Zeul Tunetului, cunoscuta sub numele The Asgard Saga, materializare a unei colaborari revolutionare cu Wolfgang Hohlbein, cel mai bine vandut autor german de literatura fantasy; Manowar creeaza albumul pe masura ce Hohlbein scrie cartea. Pentru detalii despre acest proiect fara precedent viziteaza: www.asgard-saga.com

Piesa a fost interpretata de Eric Adams, in limbile: engleza, germana, italiana, maghiara, romana, bulgara, norvegiana, spaniola, franceza, greaca, turca, poloneza, japoneza, croata, portugheza si finlandeza! El a fost asistat in acest demers de fani din intreaga lume.

Citeşte mai mult...
 
Sfintii Imparati Constantin si Elena PDF Imprimare Email
Joi, 21 Mai 2009 07:23

Sf. Constantin si ElenaCrestinii ortodocsi din intreaga lume ii praznuiesc maine, 21 mai, pe Sfintii Imparati Constantin si mama sa, Elena.

Conform www.crestinortodox.ro, Constantin cel Mare a devenit suveran al intregului Imperiu Roman dupa invingerea lui Maxentiu si a lui Liciniu. In ziua premergatoare luptei cu Maxentiu, in anul 312, Constantin a vazut pe cer o cruce luminoasa si o inscriptie - In hoc signum vinces (prin acest semn vei birui). Imparatul va insemna toate steagurile armatei sale cu semnul sfintei cruci si va intra biruitor in Roma.

Prin Edictul de la Milano (313) a acordat libertatea de cult a crestinismului, acesta devenind religie de stat in timpul lui Teodosie cel Mare. De asemenea, el a fost cel care a convocat primul Sinod ecumenic la Niceea (325), unde au fost alcatuite primele 7 articole ale Simbolului de credinta (Crezul), a fost  fixata data Pastilor (prima duminica dupa luna plina, dupa echinoctiul de primavara) si s-au dat 20 de canoane referitoare la disciplina bisericeasca.

Citeşte mai mult...
 
Formatiile finaliste la W:O:A Metal Battle România PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 20 Mai 2009 11:19

Şapte grupuri din România s-au calificat pentru finala naţională a concursului W:O:A Metal Battle, care va avea loc sâmbătă, 13 iunie 2009, la Sibiu, pe Stadionul Municipal, în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului Rockin' Transilvania. În urma punctajelor acordate de membrii juriului au fost desemnate calificate pentru finala naţională următoarele formaţii (în ordine alfabetică): Abigail, Betrayer, L.O.S.T., R.U.S.T., Spectral, Thunderstorm şi X-plod. În cadrul finalei naţionale de la Sibiu, un juriu va desemna formaţia care va putea reprezenta România la finala internaţională a concursului, care se va desfăşura în cadrul celebrului festival Wacken Open Air (Germania) în perioada 30 iulie – 1 august 2009. Marea surpriză a preselecţiei pentru W:O:A Metal Battle România o constituie calificarea grupului X-plod, ai cărui membri sunt copii.
Biletele de intrare la festivalul Rockin' Transilvania 2009 sunt disponibile în întreaga ţară prin reţeaua Eventim, atât online pe www.eventim.ro, cât şi în magazinele Germanos, la preţul de 110 RON pentru biletele valabile numai pentru o zi (13 iunie sau 14 iunie) şi 150 RON pentru abonamente valabile pentru două zile (13 iunie şi 14 iunie). Menţionăm că acestea nu sunt preţurile finale şi că, pâna la data festivalului, preţurile vor creşte. Biletele sunt vândute şi în străinătate, prin reţeaua Eventim. Până în prezent, la Rockin' Transilvania 2009 au fost confirmate următoarele formaţii: Stratovarius (Finlanda), In Extremo (Germania), Jon Oliva's Pain (SUA), Bonfire (Germania), Destruction (Germania), Korpiklaani (Finlanda),Contradiction (Germania) şi Superbutt (Ungaria).

Ultima actualizare Miercuri, 20 Mai 2009 11:26
Citeşte mai mult...
 
Audiogram - Lansare EP "Better" PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Miercuri, 20 Mai 2009 08:46

Audiogram, Asociatia Culturala Est-Vest şi Irish&Music Pub organizează la Cluj Napoca, în data de 26.05.2009, începând cu orele 20:00, concertul de lansare a noului EP „Better” semnat de trupa AUDIOGRAM (Cluj-Napoca, alternative/electro). Invitatii lor speciali vor fi trupa MAUSER (Cluj-Napoca, indie). Preţul biletului este de 5 Lei iar fiecare plătitor va primi cadou si CD`ul.

După mai multe aparatii live timp de 2 ani, pe scena underground, în cluburi clujene precum Roland Garros, Remember Pub, Autograf sau Basement, în Bucuresti la Clubul Ţăranului sau în Arad la Club Frontiera, dar si în aer liber pe platoul Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca la Festivalul Napoca Music Event sau la Şuncuius, formatia Audiogram se pregăteste de lansarea primului EP “Better” in 26 Mai, în Irish&Music Pub si probabil un turneu de promovare prin tară.

În 2008 au participat la concursul Manifest Yourself, organizat de Revista Sunete, clasându-se între primele 10 trupe de newcomeri si au apărut pe compilatia MyM #9.

Ultima actualizare Miercuri, 20 Mai 2009 09:04
Citeşte mai mult...
 
Concurs International de Interpretare Instrumentala si Arte Plastice la Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 19 Mai 2009 16:06
In perioada 22- 23 mai se va desfasura la Scoala generala cu program suplimentar de Muzica si Arte Plastice cea de a XVII-a editia a Concursului International de Interpretare Instrumentala si Arte Plastice. Vor participa elevi de la scoli si licee de profil din tara, dar si din Ucraina, Moldova si Ungaria, iar la sectiunea Arte Plastice si din Bulgaria. Concursul se va deschide joi seara la orele 19 printr-un concert sustinut de elevul scolii Botac Alexandru Cadmiel, premiat la mai multe concursuri national, internationale si olimpic. Gala se va desfasura sambata, 23 mai la orele 16. Asteptam publicul la auditii si la expozitia desenelor elevilor.
Ultima actualizare Marţi, 19 Mai 2009 16:16
 
Sărbătoarea primăverii la Muzeul Satului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 19 Mai 2009 16:00

INVITAŢIE – PROGRAM:

În peisajul Muzeului Satului Maramureşean, „satul nostru primordial”, organizăm sub genericul „EUROPA MUZEU Km Zero” simpozionul „Obiceiuri agro-pastorale la popoarele din zona central europeană”.

Simpozionul este dedicat Zilei Internaţionale a Muzeelor care are ca slogan anul acesta „Muzeele şi turismul”. Cu această ocazie vom omagia sociologul francez Claude Karnoouch, cercetător şi prieten al Maramureşului.

Manifestările se vor desfăşura în zilele de 23-24 mai 2009, cu următorul program:

Sâmbătă, 23 mai, Muzeul Satului Maramureşean – sala de conferinţe:

  • Ora 10.30 – Simpozion - „Omagiu sociologului francez Claude Karnoouch, prieten al Maramureşului”.

  • „Obiceiuri agro-pastorale la popoarele din zona central europeană”.

Participă muzeografi, cercetători, universitari din România şi ţările vecine.

Duminică, 24 mai, Muzeul Satului Maramureşean:

- Sărbătoarea primăverii în satul primordial

Ultima actualizare Vineri, 22 Mai 2009 08:39
Citeşte mai mult...
 
Lansare de carte: Vasile Muste - "Constelatia copilariei" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 19 Mai 2009 15:50
Casa municipală de Cultură Sighetu Marmaţiei vă invită joi 21 mai, ora 12,30 la prezentarea cărţii CONSTELATIA COPILARIEI, autor Vasile Muste.

Prezintă: Radu Ţuculescu, Gabriel Cojocaru, Ananei Gagniuc.

Evenimentul beneficiaza de participarea extraordinară a artiştilor Ingrid Isolde (pianistă) şi Vasile Hojda (bariton).

Vasile Muste este nascut pe 30 ianuarie 1956 la Coruieni, in Tara Lapusului, stabilindu-se de foarte multi ani in orasul nostru. A publicat de-a lungul timpului mai multe volume de poezie care s-au bucurat de aprecierea publicului de specialitate. In prezent este directorul Casei de Cultura Sighetu Marmatiei.

Ultima actualizare Joi, 21 Mai 2009 14:03
 
« ÎnceputAnterior221222223224225226227228229230UrmătorSfârşit »

Page 225 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact