logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Klezmer Workshop - 22 iunie 2009 (partea a II-a) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 26 Iunie 2009 11:20
In continuare va oferim alte cateva clipuri video de la acest eveniment deosebit desfasurat la Radio Sighet pe 22 iunie 2009. AICI puteti viziona primul set de 11 clipuri de la Klezmer Workshop.
Vizionare placuta!
Citeşte mai mult...
 
Hramul bisericii de la Politia de Frontiera Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 26 Iunie 2009 10:55

 UPDATE: Galerie foto

Joi, 2 iulie 2009, sunteti invitati să participaţi la slujba de târnosire a bisericii cu hramul  ,,Sfântul Voievod Ştefan cel Mare’’ din incinta Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Maramureş. Liturghia arhierească va fi oficiată  de către PreaSfinţitul IUSTIN SIGHETEANUL înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, începând cu ora 09.00.

După Sfânta Liturghie va avea loc un spectacol folcloric interpretat de către Nicolae Furdui Iancu, Traian şi Valeria Codoreanu Ilea, Viorica Macovei, Marius Ciprian Pop, Alexandru Pugna, Anuţa Motofelea, Florentina şi Petre Giurgi, Grupul „Marmaţia” şi Ansamblul Folcloric „Pintea Viteazu” al Poliţiei de Frontieră Maramureş.

Ultima actualizare Joi, 02 Iulie 2009 13:38
Vezi foto
 
Sighetu Marmatiei are o reprezentantă la “Miss Universe România 2009” - Tivadar Andreea Alexandra! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 26 Iunie 2009 10:46

Andreea Alexandra TivadarIn ziua de 27 iunie 2009, începâd cu ora 21,10 în direct la TVR şi TVR Internaţional va avea loc Finala concursului “Miss Universe Romania 2009”.

In afara probelor de concurs , show-ul va cuprinde momente de divertisment , jurizare, televoting şi va culmina cu alegerea câştigătoarei trofeului “Miss Universe România” şi desemnarea ei ca reprezentată a României la “Miss Universe 2009” în Paradise Island , Bahamas.

Probele concursului : concurentele vor defila în vestimentaţie de zi, costum de baie, costum popular, rochie de seară şi vor fi supuse unui interviu de evaluare a personalităţii.

Votaţi nr.5 din concurs: Tivadar Andreea Alexandra !

Tivadar Andreea Alexandra s-a născut la Sighetu Marmaţiei, are 24 de ani, 1,74 m înălţime şi dimensiunile de 84- 62- 90.

A locuit la Sighetu Marmaţiei până la terminarea liceului. A terminat Facultatea de Istorie şi Filozofie în Cluj Napoca, specializarea filozofie. Vorbeşte fluent engleza, spaniola şi maghiara. Îi place tenisul de câmp, călătoriile şi cochetează cu modeling-ul. Îşi petrece timpul cu familia şi prietenii, îi place să se plimbe cu căţeluşa ei Ania.

Ultima actualizare Vineri, 26 Iunie 2009 11:26
Citeşte mai mult...
 
Principesa Margareta a României a premiat cinci elevi din Maramureş PDF Imprimare Email
Vineri, 26 Iunie 2009 06:04

Concursul internaţional intitulat “Basmele Reginei Maria” a ajuns la cea de a IV-a ediţie. Premierea câştigătorilor se desfăşoară în mod tradiţional la Palatul Elisabeta din Bucureşti, sub înaltul patronaj al ASR Principesa Margareta şi al AS Principe Radu. Organizatorii concursului sunt Ministerul Educaţiei, Palatul Copiilor şi Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova. 

Premierea din acest an a fost făcută de un juriu al cărui preşedinte a fost Mihaela Albu, decanul Facultăţii de Litere din Craiova. La ediţia din acest an, pe lângă concurenţi din România, au mai participat copii din Croaţia, Spania şi Italia. Juriul a avut de ales cele mai bune lucrări din cele peste 200 de creaţii participante la concurs. Au fost premiate 50 de lucrări, toate fiind publicate apoi într-o plachetă sugestiv intitulată “A fost odată ca niciodată...”. Copiii de la Şcoala cu clasele I-VIII din Lucăceşti, comuna Mireşu Mare, judeţul Maramureş, au participat la acest concurs încă de la prima ediţie, de fiecare dată fiind răsplătiţi cu premii sau menţiuni.

Citeşte mai mult...
 
Michael Jackson a murit in urma unui stop cardiac PDF Imprimare Email
Vineri, 26 Iunie 2009 05:37

Michael JacksonCantaretul american Michael Jackson a incetat din viata, joi noaptea, in urma unui stop cardiac. El fusese transportat de urgenta la spital de catre o echipa de paramedici chemati la locuinta sa si care l-au gasit fara suflare.

Cotidianul LA Times scria, joi noaptea, ca paramedicii l-au resuscitat inainte sa-l transporte la Centrul Medical UCLA. Publicatia anunta ca doctorii de la centrul medical UCLA l-au declarat decedat pe interpret dupa ce acesta a fost adus in coma profunda.

Un martor a spus ca starul pop, in varsta de 50 de ani, a fost luat de acasa intr-o ambulanta rosie. Tatal cantaretului nu a vrut sa dea detalii despre starea sa, scrie site-ul E! Online.

"Am aflat ca Michael Jackson a fost dus cu ambulanta la spital", scrie site-ul TMZ.com, specializat in viata starurilor, precizand ca regele muzicii pop a fost victima unui stop cardiac. La acel moment, nimeni nu dadea informatii oficiale despre starea sanatatii starului.

Imediat dupa ce a fost internat, in fata spitalului s-au strans o multime de fani. Cu lacrimi in ochi ei isi iau ramas bun de la cel care a fost Michael Jackson.

Ultima actualizare Vineri, 26 Iunie 2009 06:21
Citeşte mai mult...
 
Campionatul European de Culturism, Fitness si Body Fitness PDF Imprimare Email
Joi, 25 Iunie 2009 21:14

Sambata si duminica, in Baia Mare are loc Campionatul European de Culturism, Fitness si Body Fitness, la categoriile Juniori si Masters. Evenimentul este organizat de Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Romana de Culturism si Fitness, CSM Baia Mare si Directia pentru Sport Maramures si aduce la Baia Mare delegatii din 23 de tari. Aproximativ 130 de sportivi.

Romania va fi reprezentata de 37 de sportivi, dintre care 10 provin de la doua cluburi din Baia Mare. Este vorba despre Melinda Csernak, Mihaela Nistro, Tanita Zetea, Corina Coroian si Madalina Muresan de la CSM Baia Mare (antrenor, Maria Szabo, in coordonarea antrenorului emerit Iosif Szabo), respectiv despre Laura Cupsa, Diana Vrabie, Ionut Man, Vlad Bota si Vlad Almas de la CS Gym Ovidiu Baia Mare (antrenori, Monica si Mircea Muresan).

 

Competitia se va derula la sala polivalenta, intrarea fiind libera. Tot in cadrul Campionatului European, va avea loc si Seminarul “ANTI-AGING prin Fitness si Culturism”, unde intrarea va fi libera de asemenea.

Citeşte mai mult...
 
Marti are loc hramul Manastirii Barsana PDF Imprimare Email
Joi, 25 Iunie 2009 21:08

Marti, 30 iunie, va fi mare sarbatoare in comuna Barsana. Aici se sarbatoreste hramul Manastirii "Soborul Celor 12 Sfinti Apostoli''. Sfanta Liturghie Arhiereasca va fi oficiata de episcopii Justinian Chira si Justin Sigheteanul, inconjurati de un sobor de preoti eparhiali si de pe cele doua vai ale Maramuresului Istoric.
Prea Sfintia Sa Justinian va liturghisi si predica in duminica a treia dupa Rusalii in mijlocul credinciosilor din comuna Sacel, la Biserica Parohiei Sacel I. Pe 29 iunie, de sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, Prea Sfintitul Justinian va oficia la Manastirea Bixad.

Citeşte mai mult...
 
OPEN JAZZ Festival se desfasoara la Targu Mures intre 26-28 iunie PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Joi, 25 Iunie 2009 17:24

Targul Mures este gazda Festivalului International 'Open Jazz', eveniment desfasurat in perioada 26-28 iunie. Ajuns la a cincea editie Open Jazz Festival Targu-Mures 2009 reuneste artisti din Italia, Franta, Danemarca, Ungaria, Serbia, Statele Unite si Romania. Evenimentul are loc in cadrul manifestarii 'Zilele Targumuresene' .

Timp de trei zile, cu incepere de la ora 19.00, in Piata Teatrului din Targu Mures, muzica buna, fantezia, improvizatia, exuberanta vor colora atmosfera unica a acestui eveniment care an de an reuneste mii de melomani indragostiti de acest gen.

La festival vor fi prezente formatii de blues, de muzica traditionala balcanica si muzica clasica indiana. Potrivit site-ului evenimentului in festival si-au anuntat prezenta: Turya Classical Group, Blue Family - Serbia, Aranguru - Ungaria, Nicolas Folmer Quartet - Franta, Fanfara Transilvania din Cugir, Alex Man Da Vinci Music Experience, Brando Quartet - Ungaria, Sinestetic Jazz - Italia si Danemarca, Jazz for Fun din Targu-Mures, Academic Jazz Quintet din Bucuresti, ACT JAZZ - Imagine Beatles on Jazz si Váczi Eszter Quartett - Ungaria.

Ultima actualizare Joi, 25 Iunie 2009 17:46
Citeşte mai mult...
 
Concert DESPERADO din Ungaria, in data de 03 Iulie 2009 in Gradina de Vara a restaurantului sighetean Coroana PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 25 Iunie 2009 14:03
Organizatia Tinerilor Maghiari din Sighetu-Marmatiei a luat fiinta in luna ianuarie a acestui an.

Aceasta are drept scop al activitatii sale organizarea diferitelor activitati culturale, educative, ecologice, sportive si sociale pentru tinerii de etnie maghiara din acest oras. Aceste evenimente urmaresc implicarea activa a tinerilor in viata comunitatii, care a fost neglijata in ultima perioada din acest punct de vedere.

Urmatorul eveniment organizat de ei va fi un concert al trupei DESPERADO din Ungaria, concert care va avea loc in data de 03 Iulie 2009 - vineri, in Gradina de Vara a restaurantului sighetean Coroana (Fostul Tisa).

Mai multe detalii despre acest eveniment, dar si despre activitatea si planurile de viitor ale organizatiei, puteti afla vizitand pagina de web www.szmisz.ro sau sunand la numarul de telefon 0757059490.

Citeşte mai mult...
 
Concursuri nationale de fotografie si creatie PDF Imprimare Email
Joi, 25 Iunie 2009 06:36

Tinerii, dascalii si bibliotecarii din intreaga tara sunt provocati la concurs. Biblioteca Municipala St.L.Roth Medias va lansa in perioada 9 – 12 iulie o noua editie a proiectului “Vreau sa devin... cavaler” in cadrul careia vor avea loc o intrecere de creatie si o alta de fotografie.

 CONCURSUL DE CREATIE:
Cetatea mea e mai frumoasa – 9-12 iulie 2009, termen 2 iulie pentru depunere lucrari. Premierea va avea loc in data de 10 iulie 2009. Lucrarile trebuie scrise in word, Arial 10 si sa nu depaseasca 2 pagini A4. Dupa ce sunt trimise pe emailul: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , ele pot fi scrise si de mana si aduse la biblioteca la sectia pentru copii. Premiile constau in carti oferite de editurile partenere.

 CONCURSUL DE FOTOGRAFIE:
Compozitie medievala – 9-12 iulie 2009, termen 2 iulie 2009 pentru depunere lucrari. Premierea va avea loc in data 10 iulie 2009. Fiecare concurent poate trimite 3 fotografii alb-negru sau color. Dimensiunile lucrarilor trebuie sa fie cele realizate cu aparate foto digitale: minim 1600*1200 pixels si se trimit in format JPG, dar si printate la o marime nu mai mica de A4 (210 x 297 mm). Fotografiile vor cuprinde imagini cu tema Compozitie medievala. Nu este permisa mentionarea in fotografie (in imagine) a numelui autorului, a homepage-ului acestuia, sau a altor informatii. Acestea vor fi specificate in formularul de inscriere urmand sa apara langa fotografie.

Citeşte mai mult...
 
Eco-Explora, 26 - 30 August 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 24 Iunie 2009 12:00
Eco-Explora 2008Eco-Explora este o competitie complexă organizată de Clubul Montana Baia Mare în parteneriat cu Parcul Natural Munţii Maramureşului. Încadrată în categoria raidului de aventură, îşi propune promovarea unor principii solide de natură fizică, psihică şi ecologică, atât prin natura probelor, cât şi prin cadrul natural de o frumuseţe aparte în care acestea se desfăşoară.

O atracţie majoră a acestei competiţii este faptul că e un sport de echipă. Echipele participante sunt formate din 2 membri concurenţi, plus eventuali membri în echipa tehnică, iar scopul competiţiei este acela de a încheia cursa în limita de timp stabilită de organizatori. Competiţia este una complexă, multisport, care îmbină probe de orientare, mountain-bike, rafting şi caiac pe ape repezi sau lacuri, cross montan, alpinism şi escaladă, etc. în funcţie de posibilităţile pe care terenul de desfăşurare le oferă. Parcurgerea traseului se face într-un timp limită, cu obligativitatea atingerii unor puncte de control stabilite de către organizatori, prin care echipa trebuie să treacă în formaţie completă.

Având în vedere că este o competiţie de anduranţă, strategia echipei este foarte importantă (pregatirea prealabilă, abordarea traseului, stabilirea perioadelor de odihnă, alimentaţia, etc), însă în aceeaşi măsură şi capacitatea ei de a rezolva problemele apărute pe parcurs, buna funcţionare a echipei ca un tot unitar fiind decisivă.

Ultima actualizare Miercuri, 24 Iunie 2009 12:05
Citeşte mai mult...
 
Zilele Vişeului PDF Imprimare Email
Miercuri, 24 Iunie 2009 07:55

Primăria, Consiliul Local şi Biblioteca Orăşenească Vişeu de Sus organizează a IX-a ediţie a SERBĂRILOR VIŞEULUI, în perioada 26 - 29 iunie.

Programul, împărţit pe cele trei zile de sărbătoare, cuprinde:
Vineri - 26 iunie 2009
- ora 10.00 - Holul Primăriei - vernisajul expoziţiei de grafică şi pictură Al. Szabo
- ora 11.00 - Sala Mare de şedinţe a primăriei - simpozion: "Vişeele Maramureşului"
- ora 13.00 - Lansare de carte - Diplomele maramureşene din secolele XIV - XV
- ora 14.00 - Muzeul de Istorie - Imaginea Vişeului în documentele şi exponatele Muzeului
Sâmbătă - 27 iunie

Citeşte mai mult...
 
Ştergarul unităţii naţionale ucrainene, la lansarea unei noi emisiuni la Radio Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Miercuri, 24 Iunie 2009 07:25
Vineri după-amiază, sala postului teritorial de radio Sighet a fost gazda a 3 evenimente culturale cu pecete ucraineană.

Graţie Consulatului General al Ucrainei la Suceava şi Uniunii Ucrainenilor din România, aici a fost expus „Ştergarul unităţii naţionale ucrainene”, lung de 9,3 metri şi lat de 85 cm adus de o delegaţie din Kiev după ce lucrarea a fost prezentată comunităţilor ucrainene din mai multe ţări ale lumii. În România ştergarul a trecut prin judeţele Suceava, Botoşani, Maramureş urmînd a poposi şi în celelalte 5 judeţe populate de ucraineni.

De la artizanul lucrării unicat în lume am aflat că ştergarul s-a realizat după un proiect la care 27 de reprezentanţi ai tot atîtor provincii au trudit 6 luni. Motivele brodate reprezintă toate colţurile şi simbolurile Ucrainei. Ştergarul a fost realizat de poporul simplu, apolitic, în 50 de colective de creaţie de pe tot cuprinsul Ucrainei. Au lucrat pe parcursul a 3 ani 1350 de persoane, cea mai tînără fetiţă avînd 6 ani, iar cea mai vîrstnică femeie, 95, reprezentînd toate minorităţile de pe cuprinsul ţării. Minoritatea românească a fost reprezentată de două femei din regiunea Odessa. Ştergarul-ocrotitor al familiei, de la naştere, căsătorie şi moarte – a fost confecţionat pe pînză de acum 55 de ani, din cînepa cultivată şi prelucrată de o gospodină din Ucraina. Peste tot a fost primit cu entuziasm, inclusiv în Canada, SUA, Polonia şi Republica Moldova. Preşedintele Yuşcenko a promis că va fi deschis la Kiev un Muzeu al ştergarului ucrainean cu încă 1.000 de ştergare din toată Ucraina. Cum însă preşedintele a promis multe şi a făcut puţin…

Momentul artistic a fost susţinut de vestitul cor din Rona de Sus, ”Vocile Ronei” dirijat de prof. Geta Petreţchi, cor înfiinţat în urmă cu 60 de ani.

Ultima actualizare Miercuri, 24 Iunie 2009 08:17
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior211212213214215216217218219220UrmătorSfârşit »

Page 219 of 240

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact