logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Short Film Factory @ The Coffee Factory (27.03.2018, ora 19) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 24 Martie 2018 15:33

SHORT FILM FACTORY (by STTP) te provoacă la film, în cadrul unui eveniment lunar care aduce filme de autor, cu intrare liberă, în 30 de locații alternative de proiecție din România – Martie 2018.
Terasele, cafenelele și barurile sunt locurile în care ne-am învățat deja să consumăm sport în condiții decente de proiecție, după ani întregi în care pe ecranele din aceste locații au găzduit doar reclame și, uneori, canale TV de muzică, în lipsă de inițative mai creative. SHORT FILM FACTORY (by STTP) provoacă românii la un nou tip de divertisment și, astfel, încearcă să conducă publicul cinematografic român către următorul nivel de culturalizare și integrare în social. De ce? Pentru că da, viața bate filmul și putem face asta. 
Citeşte mai mult...
 
Expozitie si lansare de carte la Muzeul Maramuresan PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 23 Martie 2018 13:37

Muzeul Maramuresan, in parteneriat cu Muzeul de Istorie si Arheologie Baia Mare va invita marti, 27 martie 2018, orele 15 la vernisajul expozitiei temporare Maramureseni la Alba Iulia - 1 decembrie 1918, expozitie dublata de lansarea de carte a directorului muzeului Gheorghe Todinca, Marea Unire a Romanilor. Oameni, locuri, documente din Maramures (1918-1919). Expozitia face parte dintr-un proiect cultural finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, iar tiparirea cartii a fost sprijinita de Consiliul Judetean Maramures.

 
Ziua Mondială a Poeziei la Centrul Cultural Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 23 Martie 2018 08:38

De “Ziua Mondială a Poeziei” la Centrul Cultural Sighetu Marmației  a fost organizat concursul de creație literară “Talente sighetene“ pentru elevi (școlari din învățământul gimnazial(11-13 ani)  și elevi din învățământul liceal(14-18 ani). Locul I a fost acordat  elevilor :Nemeș Bianca ( Școala  “George Coșbuc “), Ona Anamaria (Liceul Tehnologic Forestier) și Darius Colopelnic (Colegiul Național  “DragoșVodă “), locul II Petrar Ralica Maria (Liceul Tehnologic Forestier), locul III Corneștean Anca Maria (Liceul Pedagogic  “Regele Ferdinand “) și Petrovan Cristian ( Liceul Tehnologic  “Marmația “)

Tot în această zi, ținând seama de tradiţia activităţii de cenaclu, de preocupările sighetenilor de diferite vârste şi profesii pentru literatură, Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei a reluat  activitatea CENACLULUI LITERAR în noua locație din P-ța Libertății nr. 24 A . Cenaclul îşi va desfăşura activitatea o dată pe lună la sediul Centrului Cultural. Pe parcursul unui an calendaristic vor fi organizate periodic întâlniri cu publicul, cu invitaţi de la cenaclurile din Baia Mare şi Vişeul de Sus, din judeţele învecinate, cu personalităţi ale literaturii române contemporane.

Citeşte mai mult...
 
Spectacol de Florii in Calinesti (1 aprilie 2018) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 22 Martie 2018 20:20

De Florii in Calinesti (1 aprilie 2018).

Citeşte mai mult...
 
La Centrul Cultural Sighetu Marmației a avut loc, în premieră, lansarea cărții OCHII BASARABIEI de Gheorghe Pârja PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 22 Martie 2018 10:04

În prezența unui public numeros (de toate vârstele) la Centrul Cultural Sighetu Marmației a avut loc, în premieră, lansarea cărții OCHII BASARABIEI de Gheorghe Pârja. Despre personalitatea autorului și despre importanța cărții au vorbit: ing. Horia Scubli, prof.dr. Teodor Ardelean, conf.univ.dr. Gheorghe Mihai Bârlea și prof. dr. Ioan Dorel Todea. Autorul a evocat anii petrecuți la Sighetu Marmației, sentimentele care-l leagă de acest oraș și a argumentat imboldul de a scrie o carte dedicată Basarabiei, acum când se aniversează 100 de ani de la Unirea cu România ! A urmat o sesiune de autografe pe cărțile dăruite tuturor celor prezenți la eveniment, de către directorul Bibliotecii județene Maramureș, prof.dr. Teodor Ardelean.
Articolele și interviurile din această carte sunt reacția jurnalistului Gheorghe Pârja la evenimentele din Basarabia, scrise și publicate între anii 1991-2018.

Citeşte mai mult...
 
Un eveniment de excepție în viața culturală a orașului: deschiderea oficială a noului sediu al Bibliotecii municipale “Laurenţiu Ulici” ! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 22 Martie 2018 09:13

Deschiderea oficială a noului sediu al Bibliotecii municipale “Laurenţiu Ulici”(în clădirea fostei Școli Generale nr.4 ” Ioan Buteanu”) reprezintă un eveniment istoric în activitatea instituției, aceasta beneficiind pentru prima dată de la înființare de un sediu propriu.
Biblioteca municipală “Laurenţiu Ulici” este cea mai veche instituție culturală ce a funcționat neîntrerupt în oraș, fiind continuatoarea Bibliotecii “Dragoșiana“ din cadrul Societății de lectură cu același nume(1867), al cărui prim “bibliotecar ales“ a fost profesorul Ion Bușiția. În ședința din 17 noiembrie 1870 s-a decis înființarea bibliotecii publice care să fie “înzestrată cu toate productele mai însemnate ale literaturii române și ale geniilor lumei civilizată“. Datorită donațiilor, fondul de carte al bibliotecii va spori continuu, iar biblioteca își va deschide și o sală de lectură“socotită printre primele săli de lectură a unei biblioteci românești din Transilvania“. 

Citeşte mai mult...
 
”100 de ani, un singur suflet românesc!” PDF Imprimare Email
Scris de Lucian L.   
Duminică, 18 Martie 2018 21:06
Cu prilejul Centenarului Marii Uniri de la 1918, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2018 drept Anul Omagial al unităţii de credinţă şi de neam. Pentru a marca acest fapt, în decursul acestui an, Patriarhia Română prin Sectorul teologic-educaţional a propus diferite manifestări culturale, printre care şi Concursul Naţional Cultural-Artistic “Unirea: libertate şi unitate”.
In acest sens, a avut loc in Sighetu Marmației proiectul ”100 de ani, un singur suflet românesc!”, proiect organizat de Parohia Ortodoxă Română Sighet 7 ”Sfântul Iosif Mărturisitorul” în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 10 și cu Liceul Tehnologic Forestier din Sighet.
Citeşte mai mult...
 
Lansare de carte: "Ochii Basarabiei" de Gheorghe Parja PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 18 Martie 2018 21:00

Ultima actualizare Duminică, 18 Martie 2018 21:04
 
Deschidere Biblioteca Municipala Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 16 Martie 2018 08:53

 
Ziua mondiala a poeziei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 16 Martie 2018 08:46

 
„O mie de cuvinte pentru o sută de ani” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 14 Martie 2018 08:38
Proiectul ”O mie de cuvinte pentru o sută de ani” coordonat de preot paroh Pop Vasile Aurel și prof. Jolopciuc Maria Viorica de la Școala Gimnazială ”George Coșbuc” Sighetu Marmației, în parteneriat cu Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Sighetu Marmației desfășoară în perioada noiembrie 2017- mai 2018 activități ce promovează păstrarea identității de credință și de neam cu prilejul Centenarului Marii Uniri.
Proiectul a fost încununat de un spectacol de cântece și versuri închinate Marii Uniri și-n cinstea eroilor neamului, într-o atmosferă cu expoziție de icoane pe sticlă și pe pânză lucrate de către 28 elevi ale cele două școli, precum și lucrări literare- poezii, rugăciuni sau eseuri compuse de elevi, lucrări meșteșugărești- broderie cu tema Unirii.
Participanți în proiect sunt:
55  elevi de la Școala Gimnazială George Coșbuc coordonați de d-nele prof Jolopciuc Maria Viorica și Duruttya Martha.
Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei- Prof. Irina Szemkovics.
Citeşte mai mult...
 
Cupa Pescarus (editia a doua) pe Lacul Teplita (20-22.04.2018) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 12 Martie 2018 21:02

Pe 20-22 aprilie 2018 are loc un nou concurs pentru pescari (a doua editie a Cupei Pescarus pe Lacul Teplita) organizat de Magazin Pescarus Sighetu-Marmatiei (blocul Dallas din Big). Inscrierile se fac la Magazin Pescarus din Sighetu Marmatiei. Informatii la telefon 0759.14.87.87

Citeşte mai mult...
 
Conferința CENTENARUL UNIRII. BASARABIA 1918-2018, Sighet, 9-12 martie 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 10 Martie 2018 08:26

Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel organizează la Memorialul Sighet, în perioada 9-12 martie 2018, conferința CENTENARUL UNIRII. BASARABIA 1918-2018. Programul conferintei este urmatorul:

Vineri, 9 martie Sosirea participanţilor

Vizitarea Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței

Sâmbătă, 10 martie

 9.30-13.00

Prima masă rotundă

Anatol Petrencu, dr. hab., prof. univ., Universitatea de Stat din Moldova, Însemnătatea istorică a Unirii Basarabiei cu România (27 martie 1918)

Alexandru Gheţan, doctorand, Universitatea de Stat din Moldova,  Rolul Armatei Române în desfășurarea campaniei antiepidemice în Basarabia anilor 1918-1919

Armand Goșu, dr., istoric, Memorialul Victimelor Comunismului, Recunoașterea internațională a unirii Basarabiei cu România

Ion Xenofontov, conf. univ. dr., Universitatea de Stat din Moldova, Basarabeni în Academia Română (1918–1940)

Ioana Elena Secu, dr., cercetător, Institutul Național pentru Studierea Totalitarismului, Noua idee rusă și relațiile româno-sovietice: Cazul Basarabiei (1924-1941)

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 10 of 234

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


Ultimele anunturi

Linkuri

Parteneri

.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact