logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Cupa Pescarus (editia a doua) pe Lacul Teplita (20-22.04.2018) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 12 Martie 2018 21:02

Pe 20-22 aprilie 2018 are loc un nou concurs pentru pescari (a doua editie a Cupei Pescarus pe Lacul Teplita) organizat de Magazin Pescarus Sighetu-Marmatiei (blocul Dallas din Big). Inscrierile se fac la Magazin Pescarus din Sighetu Marmatiei. Informatii la telefon 0759.14.87.87

Citeşte mai mult...
 
Conferința CENTENARUL UNIRII. BASARABIA 1918-2018, Sighet, 9-12 martie 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 10 Martie 2018 08:26

Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel organizează la Memorialul Sighet, în perioada 9-12 martie 2018, conferința CENTENARUL UNIRII. BASARABIA 1918-2018. Programul conferintei este urmatorul:

Vineri, 9 martie Sosirea participanţilor

Vizitarea Memorialului Victimelor Comunismului și al Rezistenței

Sâmbătă, 10 martie

 9.30-13.00

Prima masă rotundă

Anatol Petrencu, dr. hab., prof. univ., Universitatea de Stat din Moldova, Însemnătatea istorică a Unirii Basarabiei cu România (27 martie 1918)

Alexandru Gheţan, doctorand, Universitatea de Stat din Moldova,  Rolul Armatei Române în desfășurarea campaniei antiepidemice în Basarabia anilor 1918-1919

Armand Goșu, dr., istoric, Memorialul Victimelor Comunismului, Recunoașterea internațională a unirii Basarabiei cu România

Ion Xenofontov, conf. univ. dr., Universitatea de Stat din Moldova, Basarabeni în Academia Română (1918–1940)

Ioana Elena Secu, dr., cercetător, Institutul Național pentru Studierea Totalitarismului, Noua idee rusă și relațiile româno-sovietice: Cazul Basarabiei (1924-1941)

Citeşte mai mult...
 
EXPOZITIE - Femeia contemporană...și preocupările ei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 05 Martie 2018 12:42

Joi, 8 Martie 2018, Muzeul Maramureșului, Secția Etnografie, vă invită la deschiderea expoziției de arte vizuale, Femeia contemporană...și preocupările ei
Expoziția este coordonată de Ileana Pipas si Stefania Adela Pop.
Expoziția cuprinde lucrări de pictură, grafică, fotografie, mozaic, creație vestimentară, desing textil și de interior, tehnică mixtă
Expoziția cuprinde lucrările a 38 de doamne ce activează în domeniul artelor vizuale, din : Sighetu Marmației, Baia Mare, Satu Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș
Desfășurarea evenimentului:
- Vernisaj, ora 15:00
- Memoriam Peter Uto Elisabeta (artist plastic 1933-2012)
- Program artistic - Școala de Arte ''Gheorghe Chivu''- Profesor Stetca Gheorghe (chitară)
 
Elevii maramureșeni fruntași la faza națională a concursului ,,Bătălia Cărților" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 05 Martie 2018 12:13

La toate edițiile Concursului ,,Bătălia Cărților" elevii maramureșeni s-au clasat printre fruntași. Anul trecut Daria Colopelnic a câștigat locul I iar anul acesta sunt din nou pe podium! La ,,polul frigului ", orașul Miercurea Ciuc, reprezentanții Maramureșului, desemnați prin concursul care a avut la Centrul Cultural Sighetu Marmației, având concurenți din 11 județe (toți reprezentând biblioteci județene), au obținut două premii importante: Cristina Kubas este ,,Cititorul anului"(locul I) la categoria copii, iar Darius Colopelnic a primit Premiul ,,Cel mai inspirat discurs" la categoria adolescenti. Elevii au fost însoțiți de bibliotecara Crina Delia.

Bibliotecarii sigheteni (șef serviciu Diana Iancu) au dovedit și în acest an preocuparea constantă de a atrage cititori, de a cultiva dragostea pentru citit în rândul copiilor și adolescenților (cu toate problemele ridicate de mutarea într-o nouă locație).

Citeşte mai mult...
 
Lansare de carte si conferinta - Grigore Cartianu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 05 Martie 2018 12:07

 
La Centrul Cultural Sighetu Marmatiei a avut loc faza zonală a Concursului de Lectură „BĂTĂLIA CĂRŢILOR” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 01 Martie 2018 12:01

Centrul Cultural, Biblioteca Municipală ”Laurențiu Ulici”din Sighetu Marmației au organizat o nouă ediție a Concursului Național de Lectură ”Bătălia Cărților”etapa zonală. Treisprezece elevi au susținut o pledoarie pentru lectură, concurând la cele două premii de la secțiunile ”Cea mai bună fișă de lectură” și ” Cititorul anului” (Convinge-mă să citesc !).

Prin acest concurs s-a dorit  popularizarea cărţilor destinate copiilor şi adolescenţilor, punându-se accent  pe însuşirea de către participanţi a competenţelor de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii. Concursul are ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor şi adolescenţilor și atragerea lor, ca cititori, la Biblioteca Municipală ”Laurențiu Ulici”din Sighetu Marmației.

Citeşte mai mult...
 
Clubul Rotaract Sighet organizeaza vineri, 23 februarie, ”De Dragobete, Rotaract Serveste !” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 21 Februarie 2018 08:16
Clubul Rotaract Sighet organizeaza vineri, 23 februarie, incepand cu ora 18.00, in restaurantul Casa Iurca de Calinesti, evenimentul, ”De Dragobete, Rotaract Serveste !”.
Evenimentul se afla la ce-a de-a 4-a editie si anul acesta, isi propune sa ii ajute pe locatarii Centrului de recuperare și reabilitare a persoanelor cu dizabilități (Căminul de Bătrâni). 
Evenimentul in sine este o seara petrecuta la un restaurant unde clientii pot sa serveasca ce doresc, iar ospatarii vor fi cei din echipa Rotaract. La final, tips-urile vor reprezenta castigul evenimentului si ai proiectului in sine.
Se vor oferi premii si momente surpriza.
Anii anteriori, clubul a reusit prin proiectul De Dragobete, Rotaract Serveste sa:
Citeşte mai mult...
 
Expozitie de fotografie ”Culorile Romaniei” (Ilie Tudorel) la Muzeul Maramuresului din Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 13 Februarie 2018 20:15

Expozitie de fotografie ”Culorile Romaniei” (Ilie Tudorel) la Muzeul Maramuresului din Sighet. Vernisajul are loc pe 15.02.2018, ora 14.

Citeşte mai mult...
 
Întâlnire ”Despre Johnny” pe 5.02.2018 la Casa Elie Wiesel PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 01 Februarie 2018 14:39

In 5 februarie Ioan J. Popescu ar fi împlinit 65 de ani.
Prietenii care l-au cunoscut şi apreciat, se întâlnesc pentru a depănă amintiri despre Johnny, despre preocupările şi pasiunile lui, umorul, proiectele pe care le-a început pentru cunoaşterea istoriei Maramureşului şi a Sighetului.
Întâlnire ”Despre Johnny” pe 5.02.2018, ora 14, la Casa Memoriala Elie Wiesel Sighet.
Citeşte mai mult...
 
Sighetenii au sărbătorit Unirea Principatelor Române PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 25 Ianuarie 2018 08:58

La Centrul Cultural Sighetu Marmației s-a  desfășurat momentul solemn al sărbătoririi Unirii Principatelor  Române. După intonarea Imnului Național al României, primarul municipiului ing.Horia Scubli a vorbit despre semnificația Unirii de la 24 ianuarie 1859, despre Anul  Centenarului Marii Uniri, îndemnându-i pe cei prezenți să prețuiască trecutul nostru istoric, să iubească din toată inima patria mamă ! Prof.dr. Ioan Dorel Todea a  vorbit despre prima unire sub Mihai Viteazul (6 iunie 1600), a prezentat un inedit portret a domnitorului Alexandru Ioan Cuza și un scurt istoric a cântecului Hora Unirii. Într-un stil original, prof.Gheorghe Todincă a vorbit despre „Unitate şi continuitate în istoria românilor”.

Momentul artistic a fost susținut de cantautorul Gheorghe Ștețca, artiștii Ileana Matus, Mihai Chiș, Gabriel Covaci, Grupul Coral al claselor de  canto de la Școala de artă „Gheorghe Chivu” dirijat de Marius Iusco, acompaniat de o formație de instrumentiști condusă de Viorel Bledea, Ioan Dunca și Gheorghe Ștețca; prezentatori Denisa Vraja și Mihai Petrețchi; scenariul și regia artistică Dorel Todea. Cei peste două sute cincizeci de participanți s-au deplasat în Parcul Central al orașului unde alături de primarul muncipiul și o parte din consilierii locali, s-au prins într-o simbolică horă a unirii.

Citeşte mai mult...
 
Unirea Principatelor Române sărbătorită de Centrul Cultural Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 24 Ianuarie 2018 08:32

Centrul Cultural Sighetu Marmației a organizat pentru elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic Forestier și Liceul Tehnologic Marmația, un eveniment prin care s-a marcat Unirea Principatelor Române, în contextul Anului Centenar al Marii Uniri.
Prof. Gheorghe Todinca- directorul Muzeului Maramureșului a vorbit despre „Unitatea şi continuitatea în istoria românilor”, prof.dr.Ioan Dorel Todea a vorbit despre contribuția domnitorului Alexandru Ioan Cuza la înfăptuirea idealului de unitate a poporului român şi făurirea statului naţional modern român. 
         Cei prezenți s-au bucurat și au răsplătit cu aplauze momentul artistic intitulat „Unire-n cuget și simțiri”, susținut de artiștii Ileana Matus, Mihai Chiș și Gabriel Covaci.

Citeşte mai mult...
 
HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ PDF Imprimare Email
Scris de Dorel Todea   
Luni, 22 Ianuarie 2018 17:04

Anul  Centenarului Marii Uniri de la 1918 debutează cu sărbătoarea Unirii Principatelor Române, când la data de 24 ianuarie 1859 a avut loc unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioa Cuza.

Și în municipiul Sighetu Marmației va fi marcat acest monet istoric prin organizarea unui eveniment sub genericul „HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ” la care sunt invitați să participe sighetenii din toate instituțiile publice și școlare. Programul va începe la ora 11,00 în Sala de spectacole a Centrului Cultural din str. Libertății nr. 24 A și se va continua pe platforma din Parcul Central al orașului cu o horă a unirii.

 

 
Concert live Cantellion + Lansare de carte Iris-Adina Morar în Friends Pub pe 27.01.2018 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018 12:37

Concert live Cantellion & Lansare de carte Iris-Adina Morar @ Friends Pub pe 27.01.2018, ora 17:00.
 
Cantellion
 
În mai 2015, Cătălin Moraru și Iris-Adina Morar s-au cunoscut prin intermediul unei cunoştinţe comune la un concert Luna Amară din Cluj, unde Cătălin cânta solo în deschidere. După un timp, pasiunea lor comună pentru muzică duce la înființarea proiectului Cantellion în 2016. 
 
În această formulă, în vara anului 2017 duetul a câştigat locul I la festivalul naţional de muzică “Baladele Dunării” din Galaţi şi premiul pentru cea mai bună interpretare la concursul muzical “Folk’n’Iaşi” din acelaşi an.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 10 of 233

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


Ultimele anunturi

Linkuri

Parteneri

.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact