logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EVENIMENT
Expozitie de fotografie ”Culorile Romaniei” (Ilie Tudorel) la Muzeul Maramuresului din Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 13 Februarie 2018 20:15

Expozitie de fotografie ”Culorile Romaniei” (Ilie Tudorel) la Muzeul Maramuresului din Sighet. Vernisajul are loc pe 15.02.2018, ora 14.

Citeşte mai mult...
 
Întâlnire ”Despre Johnny” pe 5.02.2018 la Casa Elie Wiesel PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 01 Februarie 2018 14:39

In 5 februarie Ioan J. Popescu ar fi împlinit 65 de ani.
Prietenii care l-au cunoscut şi apreciat, se întâlnesc pentru a depănă amintiri despre Johnny, despre preocupările şi pasiunile lui, umorul, proiectele pe care le-a început pentru cunoaşterea istoriei Maramureşului şi a Sighetului.
Întâlnire ”Despre Johnny” pe 5.02.2018, ora 14, la Casa Memoriala Elie Wiesel Sighet.
Citeşte mai mult...
 
Sighetenii au sărbătorit Unirea Principatelor Române PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 25 Ianuarie 2018 08:58

La Centrul Cultural Sighetu Marmației s-a  desfășurat momentul solemn al sărbătoririi Unirii Principatelor  Române. După intonarea Imnului Național al României, primarul municipiului ing.Horia Scubli a vorbit despre semnificația Unirii de la 24 ianuarie 1859, despre Anul  Centenarului Marii Uniri, îndemnându-i pe cei prezenți să prețuiască trecutul nostru istoric, să iubească din toată inima patria mamă ! Prof.dr. Ioan Dorel Todea a  vorbit despre prima unire sub Mihai Viteazul (6 iunie 1600), a prezentat un inedit portret a domnitorului Alexandru Ioan Cuza și un scurt istoric a cântecului Hora Unirii. Într-un stil original, prof.Gheorghe Todincă a vorbit despre „Unitate şi continuitate în istoria românilor”.

Momentul artistic a fost susținut de cantautorul Gheorghe Ștețca, artiștii Ileana Matus, Mihai Chiș, Gabriel Covaci, Grupul Coral al claselor de  canto de la Școala de artă „Gheorghe Chivu” dirijat de Marius Iusco, acompaniat de o formație de instrumentiști condusă de Viorel Bledea, Ioan Dunca și Gheorghe Ștețca; prezentatori Denisa Vraja și Mihai Petrețchi; scenariul și regia artistică Dorel Todea. Cei peste două sute cincizeci de participanți s-au deplasat în Parcul Central al orașului unde alături de primarul muncipiul și o parte din consilierii locali, s-au prins într-o simbolică horă a unirii.

Citeşte mai mult...
 
Unirea Principatelor Române sărbătorită de Centrul Cultural Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 24 Ianuarie 2018 08:32

Centrul Cultural Sighetu Marmației a organizat pentru elevii și profesorii de la Liceul Tehnologic Forestier și Liceul Tehnologic Marmația, un eveniment prin care s-a marcat Unirea Principatelor Române, în contextul Anului Centenar al Marii Uniri.
Prof. Gheorghe Todinca- directorul Muzeului Maramureșului a vorbit despre „Unitatea şi continuitatea în istoria românilor”, prof.dr.Ioan Dorel Todea a vorbit despre contribuția domnitorului Alexandru Ioan Cuza la înfăptuirea idealului de unitate a poporului român şi făurirea statului naţional modern român. 
         Cei prezenți s-au bucurat și au răsplătit cu aplauze momentul artistic intitulat „Unire-n cuget și simțiri”, susținut de artiștii Ileana Matus, Mihai Chiș și Gabriel Covaci.

Citeşte mai mult...
 
HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ PDF Imprimare Email
Scris de Dorel Todea   
Luni, 22 Ianuarie 2018 17:04

Anul  Centenarului Marii Uniri de la 1918 debutează cu sărbătoarea Unirii Principatelor Române, când la data de 24 ianuarie 1859 a avut loc unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioa Cuza.

Și în municipiul Sighetu Marmației va fi marcat acest monet istoric prin organizarea unui eveniment sub genericul „HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ” la care sunt invitați să participe sighetenii din toate instituțiile publice și școlare. Programul va începe la ora 11,00 în Sala de spectacole a Centrului Cultural din str. Libertății nr. 24 A și se va continua pe platforma din Parcul Central al orașului cu o horă a unirii.

 

 
Concert live Cantellion + Lansare de carte Iris-Adina Morar în Friends Pub pe 27.01.2018 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018 12:37

Concert live Cantellion & Lansare de carte Iris-Adina Morar @ Friends Pub pe 27.01.2018, ora 17:00.
 
Cantellion
 
În mai 2015, Cătălin Moraru și Iris-Adina Morar s-au cunoscut prin intermediul unei cunoştinţe comune la un concert Luna Amară din Cluj, unde Cătălin cânta solo în deschidere. După un timp, pasiunea lor comună pentru muzică duce la înființarea proiectului Cantellion în 2016. 
 
În această formulă, în vara anului 2017 duetul a câştigat locul I la festivalul naţional de muzică “Baladele Dunării” din Galaţi şi premiul pentru cea mai bună interpretare la concursul muzical “Folk’n’Iaşi” din acelaşi an.
Citeşte mai mult...
 
Sezatoare cu mestesugarii satului Breb PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 09 Ianuarie 2018 15:58

 
Festivalul datinilor de iarnă, MARMAȚIA – 2017 PDF Imprimare Email
Scris de Dorel Todea   
Miercuri, 27 Decembrie 2017 11:24

Ediția  2017 a  Festivalului datinilor de iarnă de la Sighetu Marmației se datorează sprijinului acordat de către Ministerul Turismului din România, Consiliul Județean Maramureș și organizatorilor locali, Consiliul Local, Primăria și Centrul Cultural din Sighetu Marmației .

  Contribuţia esenţială a Festivalului de la Sighetu Marmaţiei a fost şi este aceea a păstrării şi transmiterii de la o generaţie la alta, a datinilor şi obiceiurilor de iarnă, precum şi importantele obiective privind cercetarea, valorificarea ştiinţifică, culturală şi nu în ultimul rând prezentarea scenică a folclorului în spectacole ale ansamblurilor de amatori și artiștilor profesioniști ! Aceste idei au călăuzit şi orientează pe cei care prin mijloace specifice veghează la perpetuarea tradiţiilor, la transpunerea lor în viaţa modernă.

          După evenimentele  cultural-artistice care au fost organizate pe parcursul lunii decembrie (simpozioane, expoziții de artă plastică, concerte de colinde, concursuri tematice, Concursul național de datini și obiceiuri de iarnă al copiilor, concerte ale grupurilor de colindători din instituțiile școlare și ale corurilor bisericești, ale caselor de rugăciuni ale cultelor din Sighetu Marmației),  Festivalului MARMAȚIA  2017  se va finaliza în zilele de 27-28 decembrie.

Citeşte mai mult...
 
Spectacol de Craciun la Liceul ''Regele Ferdinand'' - dirijor prof. Rodica Gheorghiu -3- PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 24 Decembrie 2017 11:50

 
Spectacol de Craciun la Liceul ''Regele Ferdinand'' - dirijor prof. Rodica Gheorghiu -2- PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 24 Decembrie 2017 11:49

 
Spectacol de Craciun la Liceul ''Regele Ferdinand'' - dirijor prof. Rodica Gheorghiu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 24 Decembrie 2017 09:42

 
Corul ''Buna Vestire'' din Sighetu Marmatiei - dirijor Carmen Oprisanu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 19 Decembrie 2017 15:25

 
Culorile se dezgheață, expoziție la Sala Radio Sighet pe 21.12.2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 18 Decembrie 2017 17:56

21 Decembrie 2017, Sala Radio România
Vernisaj joi, ora 15 - Pictură, grafică, sculptură
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 10 of 232

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact