logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA


Cǎtǎlin Tolontan: „Povestea acuzării lui Ludovic Orban este povestea decăderii televiziunilor din România.” PDF Imprimare Email
Scris de Catalin Tolontan   
Luni, 11 Aprilie 2016 20:33
Azi Orban a plecat. S-a retras din cursa electorală pentru București, din PNL și, probabil, din viața publică. Procurorii susțin, rămîne să și probeze în instanță, că el a cerut 50.000 de euro de la un om de afaceri ca să dea mai departe suma  suma televiziunilor. Penelistul va plăti pentru prostia lui, cum să negociezi tu în martie, cu DNA pe cap, un astfel de schimb ”bani contra influență viitoare”?!
L-am văzut pe Ludovic Orban, acum cîțiva ani, pe scena unui liceu bucureștean. Era viceprimar și venise să le strîngă mîna ”olimpicilor”. I s-au perindat prin față sute de copiii. A stat și i-a felicitat pe fiecare fată sau băiat în parte. Șirul s-a legănat vreme de peste o oră. Bărbatul a stat neclintit. Formalism?
Citeşte mai mult...
 
Prefectul Anton Rohian si mai multi parlamentari au participat la sedinta Comisiei de dialog social PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 13 Februarie 2016 12:11

Vineri, 12 februarie, la initiativa Institutiei Prefectului Maramures, la Palatul Administrativ a avut loc o noua intalnire a Comisiei de dialog social, la care au fost invitati sa participe si parlamentarii maramureseni.

Au fost prezenti, din partea sindicatelor: Florin Hossu, liderul Cartel Alfa, Liviu Pop, presedintele Sindicatului din Administratia Publica Locala, Marcel Giurge, liderul BNS, Mariana Nuszer-Tinta, consilier juridic SLI MM, Constantin Cucosel, presedintele UGIR, Filiala Maramures. Dintre parlamentari, au fost prezenti senatorul Liviu Titus Pasca, deputatii Florin Tataru si Mircea Dolha, reprezentanti ai deputatului Calin Matei si senatorului Liviu Marian Pop.

Reprezentantii sindicatelor au prezentat, pe rand, propunerile lor de modificari legislative, fie ca privesc facilitatile acordate asistentilor personali si persoanelor cu handicap, fie ca privesc pensionarea angajatilor din invatamant sau reducerea normei didactice, fie ca privesc situatia fostilor lucratori din subteran si a fostilor angajati ai IPEG, fie ca se refera la cazul angajatilor Postei Romane, care au dificultati in a-si lua concediu de odihna.

S-a mai adus in discutie problema contributiei catre stat a micilor agenti economici, dar si aspecte care tin de reforma administratiei. Sindicalistii au solicitat ca astfel de intalniri cu parlamentarii maramureseni sa aiba loc mai des, pentru ca modificarile legislative cerute de ei sa ajunga mai usor in atentia Parlamentului.

Citeşte mai mult...
 
Deputatul Radu Zlati ia atitudine in privinta circularei emise de catre Elisabeta Lipa, ministrul Tineretului si Sportulu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 22 Ianuarie 2016 18:38

''Am atras anterior, în două rânduri, atenția opiniei publice asupra faptului că circulara 377/2016, emisă de către Ministerul Tineretului și al Sportului, excede prevederile legale în vigoare, este confuză și poate prilejui incidente neplăcute pe terenurile de sport.

Unii s-au grăbit să o apere pe doamna Ministru, în numele trecutului sportiv al acesteia și invocând tocmai conținutul confuz al Circularei 377, pretabil, este adevărat, la tot felul de interpretări. Cei care au apărat Circulara 377 au afirmat că aceasta nu interzice intonarea Imnului Național al României, ci doar întărește aplicarea Hotărârii de Guvern care specifică momentele și condițiile în care intonarea Imnului este obligatorie.

Nu văd cum o Circulară ar putea întări aplicarea unei HG, act cu putere normativă mai mare decât cea a unei simple circulare ministeriale. Dincolo de aceasta, faptul că poziția doamnei Ministru este greu, dacă nu cumva chiar imposibil de apărat, este demonstrat de intervenția doamnei Elisabeta Lipă în social media, intervenție prin care se încearcă explicarea Circularei, citită în sensul decriptat de către subsemnatul – acela că este interzisă intonarea Imnului Național în cadrul competițiilor interne sportive.

Din păcate pentru apărătorii doamnei Ministru, viața a demonstrat că eu aveam dreptate, iar dânșii, nu: miercuri, 20 ianuarie 2016, organizatorilor meciului de baschet CSU Alba Iulia și CSM Satu Mare li s-a interzis de către comisarul de meci să ia măsuri în vederea intonării Imnului Național, așa cum impun de altfel prevederile Regulamentului Federației Române de Baschet; comisarul partidei a invocat tocmai Circulara 377/2016, astfel încât efectele nefaste ale ”Circularei Lipă” încep să se facă simțite.

Ultima actualizare Vineri, 22 Ianuarie 2016 18:42
Citeşte mai mult...
 
Un punct de vedere: relațiile comerciale romȃno-ruse ȋn momentul de fațǎ PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Ianuarie 2016 14:13
Relatiile comerciale si cooperarea economica a Romaniei cu Rusia si fostele tari ex-sovietice de 26 de ani încoace, au scazut din cauza lipsei de interes a clasei politice cu toate ca producatorii si oamenii de afaceri romani sunt constienti si interesati de potentialul urias al pietei ruse care este o piata sigura si serioasa.
Din pacate relatiile economice dintre Romania si Rusia au devenit tot mai dezechilibrate ca urmare a racirii relatiilor politice se poate vedea si din faptul ca in 1990 si 1991, Romania exporta in Rusia produse in valoare de 1,5, respectiv 1 miliard de dolari. Aceste exporturi nu au fost insa decit reflexul inertiei unui sistem economic puternic legat de fostul lagar comunist. In 1992, exporturile scad la 400 de milioane de dolari, iar in anul imediat urmator ating un nou minim, de 200 milioane dolari. Anul cel mai negru a fost 1999, cand am reusit sa vindem pe piata Rusiei produse in valoare de 50 de milioane dolari.
Citeşte mai mult...
 
Pensiile speciale - un vis frumos pentru politicienii Romaniei PDF Imprimare Email
Marţi, 08 Decembrie 2015 17:58

Un grup format din 30 de senatori și deputați au inițiat o propunere legislativă care prevede ca primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene să beneficieze de pensii speciale.

Această inițiativă se aplică celor care au atins vârsta standard de pensionare, dar și celor care au deținut astfel de funcții anterior intrării în vigoare a actului normativ. Beneficiarii vor putea cumula pensia specială, suportată de bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensii. Valoarea indemnizației pentru limita de vârstă se va putea acorda în limita a trei mandate și va fi calculată ca produs al numărului de luni din mandat cu 0,55 din indemnizația brută lunară. Spre exemplu, la o indemnizație brută de 7.000 lei pentru un mandat, pensia specială ajunge la 1.500 lei, iar pentru trei mandate, poate depăși 4.000 lei. Totodată, acest tip de pensie va fi actualizat de fiecare dată când se va majora sau indexa indemnizația.

Primarii din Maramureș nu spun „NU” pensiei speciale. Dacă unii primari susțin ideea unei astfel de pensii, dar numai pentru cei care s-au zbătut pentru comunitățile pe care le reprezintă și nu pentru cei care „au umblat patru ani după femei și băutură”, alții sunt convinși că propunerea nu va trece de Parlament.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 6 of 140

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact