logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA


TV SIGHET, „Televiziunea orașului tău”, încalcă Legea audiovizualului și refuză accesul pe ecran al candidaților Alianței PSD + UNPR PDF Imprimare Email
Scris de Nicu Iuga   
Vineri, 20 Mai 2016 05:52
Televiziunea orașului „lor” refuză să prezinte știri electorale privind acțiunile candidaților Alianței PSD + UNPR, constituită la nivel de municipiu Sighet sau să difuzeze spoturi electorale ale acestora. Aceasta, în condițiile în care postul de televiziune mai sus amintit a notificat CNA cu privire la faptul că va difuza știri electorale din campania electorală pentru alegerile locale din 2016.
 
Alianța electorală PSD + UNPR (Sighet) a depus o cerere scrisă în data de 17 mai a.c. adresată TV Sighet prin care solicita să i se comunice „telefonic, prin e-mail și în scris zilele și orele, precum și emisiunile (informative, electorale sau de dezbateri electorale)” în care postul TV Sighet urmează să difuzeze informații privind activitățile de campanie ale candidaților Alianței PSD + UNPR și să îi invite pe aceștia în studio”, în cazul în care televiziunea va realiza emisiuni de promovare sau dezbatere electorală.
 
Practic, Alianța electorală PSD + UNPR a solicitat postului de televiziune TV Sighet să respecte legea, să se distanțeze de simpatiile politice și să asigure condițiile de echitate, echilibru și corectitudine față de toți candidații, așa cum cere Legea Audiovizualului, precum și Decizia CNA Nr. 244 / 12.04.2016.
Citeşte mai mult...
 
Expert Forum acreditează observatori pentru alegerile locale din 5 iunie PDF Imprimare Email
Luni, 09 Mai 2016 14:31
În fiecare an electoral auzim la știri despre vot multiplu, turism electoral, primari care folosesc resursele publice pentru a-și face campanie sau voturi furate. Expert Forum oferă oportunitatea cetățenilor interesați de a vedea cum arată și funcționează o secție de votare și de a observa întreg procesul de votare, de la deschiderea secției, până la finalizarea numărării voturilor și transmiterea rezultatelor. Activitatea observatorilor poate identifica abuzurile din secțiile de votare și împiedica fraude electorale.
Pentru a putea deveni observator electoral EFOR cei interesați trebuie să aibă peste 18 ani și drept de vot, să nu aibă drepturile electorale interzise și să nu facă parte dintr-un partid sau formațiune politică. Pentru a putea fi acreditați vor semna o declarație în acest sens. 
Citeşte mai mult...
 
Alegerile locale se organizează într-un singur tur PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Mai 2016 12:50

Alegerile locale de anul acesta se vor desfășura într-un singur tur, a decis astăzi Curtea Constituțională, care a respins sesizarea depusă de jurnalistul Liviu Avram privind legislația electorală.

Dacă CCR ar fi decis ca alegerile locale să se organizează în două tururi, atunci Guvernul ar fi avut la dispoziţie 45 de zile pentru a emite o OUG prin care să stabilească alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Curtea Constituțională a analizat două articole din Legea alegerilor locale, printre care şi cel care prevede alegerea primarilor într-un singur tur. Ambele sesizări au fost depuse de jurnalistul Liviu Avram, după ce i-a fost respinsă candidatura la Primăria Capitalei ca independent, deoarece nu a întrunit numărul necesar de semnături. Acesta avea nevoie de 18.000 de semnături, însă a depus listă cu trei semnături.

Jurnalistul a depus o contestație față de respingerea candidaturii și a ridicat o excepție de necosntituționalitate a articolului 50 alineatul 2 din Legea alegerilor locale, pe motiv că reprezintă o ingerinţă excesivă asupra dreptului de a fi ales. Articolul 50 alineatul 2 din Legea 115/2015 privind alegerile locale, impune candidaţilor independenţi să depună o listă cu susţinători de cel puţin 1% din numărul alegătorilor, ceea ce pentru municipiul Bucureşti ar însemna peste 18.000 de semnături.

Citeşte mai mult...
 
CUTREMUR ÎN PSD – Zgonea, președinte executiv, va fi exclus din partid, Dragnea demisionează după locale, Ponta, invitat să revină în structurile de conducere! PDF Imprimare Email
Luni, 25 Aprilie 2016 15:20
În PSD a avut loc luni o ședință furtunoasă, liderii partidului având reacții extrem de virulente la adresa lui Valeriu Zgonea, după atacurile publice pe care acesta le-a lansat la adresa liderului Liviu Dragnea.
 
În ședința liderilor PSD, aceștia i-au cerut lui Valeriu Zgonea să demisioneze din toate funcțiile, însă președintele executiv al PSD a ripostat și a încercat un joc cu miză mare.
Citeşte mai mult...
 
ACTUALMM: MAI CEVA CA PCR – PNL cere acreditări jurnaliștilor, de frică să nu dea prost în faţa şefilor de la centru PDF Imprimare Email
Marţi, 19 Aprilie 2016 16:53
De frica jurnaliştilor care pun întrebări incomode în ultima vreme la conferinţele de presă şi pentru că nu doresc sub nicio formă să dea prost în faţa şefilor de la Centru, reprezentanţii partidelor politice din Maramureş îşi iau toate măsurile de precauţie posibile.
 
Astfel, liberalii care vor avea joi, 21 aprilie, lansarea candidaţilor în prezenţa co – preşedinţilor PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga le-au cerut jurnaliştilor acreditări la eveniment, lucru fără precedent şi, mai ales, fără noimă.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 5 of 140

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact