logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Stimate domnule viitor preşedinte… (Articol de Moise Guran) PDF Imprimare Email
Scris de Moise Guran   
Miercuri, 12 Noiembrie 2014 19:47

… Oricum te-o fi chemând, Klaus Werner sau Victor Viorel. În perspectiva votului din această duminică eu, alegătorul tău, îmi doresc să-mi răspunzi la câteva întrebări. Vreau să ştiu ce părere ai despre câteva situaţii date, clare, în care mai mult ca sigur complicatul mandat ce te aşteaptă te va pune:
 
1. În primul rând, aş vrea să ştiu ce vei face dacă Rusia va executa în Republica Moldova, ţară vecină şi mai mult decât prietenă, aceleaşi tipuri de manevre separatiste pe care le-a făcut anul acesta în Ucraina. Conflictul se reaprinde şi se apropie, iar de acum dorinţa Rusiei de a domina nordul Mării Negre este clar. Poate la primăvară, poate mai devreme … dar ştim deja că în Republica Moldova va izbucni o mişcare separatistă.
Ce ar trebui să facă, cum şi mai ales cât, ar trebui să se implice România într-un astfel de conflict?
Ultima actualizare Miercuri, 12 Noiembrie 2014 21:34
Citeşte mai mult...
 
Religia nu mai este obligatorie in scoala PDF Imprimare Email
Miercuri, 12 Noiembrie 2014 19:42

Curtea Constitutionala a decis astazi ca este neconstitutional articolul din legea educatiei care spune ca "La solicitarea scrisa a elevului major, respectiv a parintilor  sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie". Judecatorii Curtii au apreciat ca cei care trebuie sa faca o solicitare sunt parintii care doresc ca aceste cursuri de Religie in scoala sa fie urmate de copiii lor, transmite Agerpres. Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro ca argumentatia Curtii porneste de la ideea ca cel care vrea sa faca ceva trebuie sa ceara acel lucru, si nu cel care nu vrea.

 
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) anunta intr-un comunicat de presa ca astazi, 12 noiembrie 2014, "a luat in dezbatere exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii invatamantului nr.84/1995 si ale Legii educatiei nationale nr.1/2011".
Ultima actualizare Miercuri, 12 Noiembrie 2014 20:58
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: PS Iustin Sigheteanu, episcopul Maramuresului: Votati-l pe al nostru! Trebuie sa fie crestin, sa fie ortodox, sa se inchine, sa faca Sfanta Cruce PDF Imprimare Email
Marţi, 11 Noiembrie 2014 08:25

Un inalt prelat, in public, le da ordin preotilor ca in ziua votului, direct de la biserica si in tinuta de slujba sa mearga direct la votare si sa se asigure ca enoriasii voteaza un ortodox (adica pe Victor Ponta pentru ca Klaus Iohannis este crestin de confesiune lutherana), potrivit stiripesurse.ro care citeaza nordvest-tv.ro.Acesta  mesajul adresat public de PS Iustin Sigheteanul, episcop-vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului (de fata erau deputatul Ovidiu Silaghi si seful CJ Satu Mare, ambii din gruparea rupta din PNL cu Tariceanu si aliata cu PSD).

 
"Sa dati dovada de iubire de neam si tara si de purtare de grija. Nu sunt demnitarii voievozi, nu mai avem capete incoronate si nici regi, dar sunt de-ai nostri si e bine sa le dam credit pentru ca fiecare a facut cat a putut, poate mai mult nu a putut, dar important e daca nu face bine sa nu faca rau. Siguri ca demnitarii sunt doua tabere si unii vor spune Votati-l pe al nostru si ceilalti Votati-l pe al nostru, iar noi va spunem Votati-l pe al nostru! Trebuie sa fie crestin, sa fie ortodox, sa se inchine, sa faca Sfanta Cruce.", a fost indemnul PS Iustin Sigheteanul(sursa: nordvest-tv.ro).
Ultima actualizare Marţi, 11 Noiembrie 2014 08:46
Citeşte mai mult...
 
Document InfoMM.ro - Alegeri prezidentiale turul I in Sighet: Klaus Iohannis 39,35%, Victor Ponta 33,15% PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Miercuri, 05 Noiembrie 2014 09:41

Primul tur al alegerilor prezidenţiale a adus scoruri neaşteptate în mai multe unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Maramureş. Per total, Klaus Iohannis scrutinul a fost adjudecat de candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 36,55% din sufragii, la numai 162 voturi distanţă de candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, care a adunat 36,46% din voturi.
 
Situaţia diferă, însă, la o analiză a rezultatelor înregistrate în fiecare unitate administrativ-teritorială în parte. Se pare că Iohannis a câştigat marile oraşe din judeţ, inclusiv cele două municipii, în timp ce voturile din mediul rurar au mers, mai degrabă, spre Ponta.
Citeşte mai mult...
 
Rezultatele finale ale turului I: Victor Ponta - 40,44%; Klaus Iohannis - 30,37% PDF Imprimare Email
Marţi, 04 Noiembrie 2014 14:56

Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat marti, la ora 14.00, rezultatele finale provizorii obtinute din centralizarea 100% a proceselor verbale de la sectiile de votare organizate in turul I al alegerilor pentru presedintie. Potrivit datelor anuntate de BEC, candidatul PSD-UNPR-PC Victor Ponta a obtinut 40,44% din voturi, iar candidatul ACL Klaus Iohannis - 30,37%.

Rezultatele finale obtinute de fiecare candidat:

Ultima actualizare Marţi, 04 Noiembrie 2014 14:59
Citeşte mai mult...
 
REZULTATE FINALE - Klaus Johannis câştigă turul I în Maramureş în detrimentul lui Victor Ponta la o diferenta de 162 voturi PDF Imprimare Email
Luni, 03 Noiembrie 2014 12:49

Candidatul Alianţei Creştin Liberale (ACL), Klaus Iohannis, a câştigat "la mustaţă" scrutinul prezidenţial din Maramureş de duminică, 2 noiembrie, în faţa candidatului Alinaţa PSD-UNPR-PC, Victor Ponta. Diferenţa de voturi înregistrată a fost de numai 162 voturi.
 
REZULTATE FINALE, primul tur de scrutin, judeţul MARAMUREŞ:
 
1. Klaus Iohannis - 66.450 voturi - 36,55%
 
2. Victor Ponta - 66.288 voturi - 36,46%
 
3. Elena Udrea - 11.426 voturi - 6.28%
 
4. Călin Popescu Tăriceanu voturi - 7.549 - 4.15%
 
5. Dan Diaconescu - 6364 voturi - 3.50%
Ultima actualizare Luni, 03 Noiembrie 2014 12:55
Citeşte mai mult...
 
Rezultate oficiale partiale, ora 10:20: Victor Ponta - 40,33%, Klaus Iohannis - 30,44%, Calin Popescu Tariceanu - 5,40%. Au fost centralizate voturile din 98,3% din sectiile de votare PDF Imprimare Email
Luni, 03 Noiembrie 2014 08:32

 ACTUALIZARE ORA 11: Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat luni dimineata, la ora 11:00, noi rezultate oficiale partiale, dupa centralizarea voturilor din 98,3% din sectii. Conform datelor, Victor Ponta a obtinut 40,33% din voturi, Klaus Iohannis 30,44 %, Tariceanu 5,40%, Elena Udrea 5,18%, Monica Macovei 4,46%. Prezenta la vot pe tara a fost de 53,16%.
 
Rezultatele partiale anuntate de BEC la ora 11:00 pentru voturile numarate pana la ora 10:20:
Ultima actualizare Luni, 03 Noiembrie 2014 12:31
Citeşte mai mult...
 
Votezi și câștigi – Amăgirea cu rahat a proștilor cei mulți (Autor: dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Duminică, 02 Noiembrie 2014 21:00

“Dacă prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm.” – Mark Twain
 
Vezi cum printre oameni din ce în ce mai sărăciți și mai retardați, sunt împărțite pungi cu rahat electoral… produs de diferite partide. Parcă te simți în India, cea mai mare democrație a Planetei. Vezi afișe electorale și bannere cu candidați zâmbitori, și hoarde de electori sărăntoci, din ce în ce mai aproape de marginea prăpastiei. Care sunt oare cauzele care au produs această mizerie?
 
Dacă trăia pe aici la acest moment un fel de Einstein sau Darwin sau Iisus, oare se ducea el să voteze? Ajungea oare să susțină măcar cu un vot pe careva dintre șmecheri… sau analiza toată schema și decidea că nu merită să facă un pas, că nu are pentru cine? Poate oare un om inteligent “să fie convins” de careva dintre candidați, sau constați repede că “nu este acolo nici un fel de brânză”. Te întrebi de ce oare la diferite alegeri există o mare parte dintre oamenii inteligenți care “nu mai participă la urne”…. care nu mai au iluzia că votul poate să aducă ceva bine? Este ușor de constatat că acei candidați care au șanse reale trebuie să fie pe placul majorității imbecilizate, a pupătorilor de moaște și a altor iraționali inculți pe care să îi reprezinte cu succes. Trebuie “să fie de-a lor”, să existe o anumită cârdășie la nivel de sentimente. O cârdășie între escroci și proști. Constați că se conturează aici două entități. Escrocii și proștii. Iar împreună, ele creează un sistem cu o funcționare minunată, care produce un dezastru economico-social, politic, de mediu, demografic, cultural șamd. Sistemul este bine închegat: proștii și inculții reprezintă o masă din ce în ce mai masivă în societate, iar mafiile politice sunt din ce în ce mai structurate, mai influente, mai perfide și mai puternice. Combinația de escroci cu proști face ca probabilitatea ieșirii din sărăcie și mizerie să fie foarte redusă; dezvoltare durabilă… hai să fim serioși.
Ultima actualizare Duminică, 02 Noiembrie 2014 20:56
Citeşte mai mult...
 
Exit-poll-uri la ora 21.00: Victor Ponta pe primul loc, Klaus Iohannis locul 2, Monica Macovei, Tariceanu si Elena Udrea se bat pentru locul 3 PDF Imprimare Email
Duminică, 02 Noiembrie 2014 20:59

Victor Ponta si Klaus Iohannis se claseaza pe primele doua locuri ale tuturor celor 4 exit-poll-uri realizate de televiziunile de stiri, cu Ponta avind intre 38,2% si 41,5%, iar Iohannis intre 31 si 32%. Marea batalie in exit-poll-uri se da intre Monica Macovei, Elena Udrea si Calin Popescu Tariceanu pentru locul 3, cu estimarile foarte eterogene. De notat ca rezultatele exit-poll-urilor sint partiale si corespund situatiei de la ora 19.00 si nu cuprind si votul din diaspora.

 
De remarcat ca toate cele patru exit-poll-uri o dau pe Monica Macovei cu rezultate mai slabe decat informatiile venite pe surse dinspre partide in timpul zilei, in timp ce Elena Udrea si Tariceanu sint cotati cu scoruri mai bune.
 
Exit-poll-uri:
Ultima actualizare Duminică, 02 Noiembrie 2014 21:20
Citeşte mai mult...
 
LIVE TEXT Peste 420.000 maramureşeni, aşteptaţi la urne să îşi aleagă preşedintele PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 02 Noiembrie 2014 08:13

ACTUALIZARE: In Maramures, prezenta la vot la ora 19
Până la ORA 19:00 în judeţul Maramureş au votat 175.177 de persoane, reprezentând 40,89% din totalul celor înscrise pe liste. Dintre aceştia, 161.981 au votat pe listele permanente, 11.982 pe listele suplimentare si 1.214 cu urna mobilă.
Până la ORA 21:00, ora închiderii urnelor, în judeţul Maramureş au votat 185.329 de persoane, reprezentând 43,39 % din totalul celor înscrise pe liste (428.395).Dintre aceştia, 171.103 au votat pe listele permanente, 12.933 pe listele suplimentare si 1.293 cu urna mobilă.
 
ACTUALIZARE ORA 22:40: Prezenta la vot la nivel national pana la ora 21.00 a fost de 52,31%, conform datelor centralizate provizoriu de catre Biroul electoral Central (100% raportare). Comparativ, in turul I al alegerilor prezidentiale din 2009 prezenta la ora 21:00 era de 53,52%. BEC va comunica cifrele finale si oficiale inregistrate la ora 21:00 intr-o conferinta la ora 22:30.
Ultima actualizare Luni, 03 Noiembrie 2014 08:18
Citeşte mai mult...
 
IMPORTANT – Precizari ale Biroului Electoral Judetean Maramures cu privire la desfasurarea alegerilor din 2 noiembrie PDF Imprimare Email
Scris de Presedinte BEJ Maramures, jud. Pop Mihai Bogdan   
Joi, 30 Octombrie 2014 16:35

Aducem la cunostinta publica urmatoarele:
In data de 02 noiembrie 2014 sectiile de votare se deschid la ora 7.00 si se inchid la ora 21.00. Dupa ora 21.00, ora inchiderii sectiilor de votare pot sa voteze doar persoanele care se afla in incinta sectiei de votare la ora 21.00.

Conform prevederilor legale, alegatorii netransportabili, din cauza de boala sau invaliditate, sau persoanele fata de care s-a luat masura arestului la domiciliu au posibilitatea de a-si exercita dreptul de vot prin intermediul urnei mobile.

In acest sens, acestia vor trimite biroului electoral al sectiei de votare careia ii sunt arondati conform domiciliului, in preziua votarii, respectiv in data de 1 noiembrie 2014, intre orele 18.00 – 20.00, o cerere in acest sens, la care vor atasa un act medical sau alt act oficial din care sa rezulte faptul ca sunt netransportabili, respectiv hotararea prin care a fost luata masura arestului la domiciliu.

Citeşte mai mult...
 
Dupa alegeri: Dandanache şi promisiunile PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 26 Octombrie 2014 13:46

Indiferent cine va castiga alegerile prezidentiale, vom revedea aceeasi sceneta servita romanilor constant de catre politicieni: Dandanache şi promisiunile. 

Ultima actualizare Duminică, 26 Octombrie 2014 14:02
 
Amendament tacit adoptat de Senat: 3 ani de închisoare pentru cei care dezvăluie informaţii din dosarele penale PDF Imprimare Email
Marţi, 30 Septembrie 2014 12:41

Cei care dezvăluie informaţii din dosare penale, în special jurnaliștii, ar putea fi pedepsiţi cu până la trei ani de închisoare. Senatul a adoptat tacit amendamentul la Codul Penal propus de senatorul PSD Şerban Nicolae. Parlamentarul a explicat că modificarea are rolul de a clarifica prevederile Codului Penal, care sunt imprecise. Pentru a deveni lege, proiectul trebuie adoptat şi de Camera Deputaţilor, for decizional.

Senatul a adoptat tacit un amendament propus de senatorul PSD Şerban Nicolae, care prevede ca orice cetăţean care dezvăluie informaţii din dosarele penale să fie pedepsit cu până la trei ani de închisoare.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 8 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact