logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Senatorul Barlea a obtinut bani pentru 5 biserici din Maramures PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Februarie 2009 12:09

prof. Gheorghe BarleaPrintr-un lobby bine argumentat, senatorul PDL Gheorghe Mihai Barlea a reusit sa obtina de la guvern anumite subventii. Valoare acestora este de 195.000 lei, banii fiind destinati pentru cinci biserici aflate in constructie din Maramuresul istoric. Este vorba 80.000 lei pentru biserica ortodoxa din Barsana, 30.000 lei pentru cea din Valea Muntelui, 30.000 lei pentru biserica ortodoxa din Sat Sugatag, 40.000 lei pentru biserica greco-catolica din Sighetu Marmatiei si 15.000 lei pntru repararea acoperisului bisericii ortodoxe din Nanesti, localitatea de bastina a senatorului.

Citeşte mai mult...
 
Senatorul Mihai Bârlea şi-a deschis cabinet parlamentar la Sighet PDF Imprimare Email
Luni, 16 Februarie 2009 07:56

Gh. BarleaÎn cadrul unei conferinţe de presă, ieri, senatorul PD-L Gheorghe Mihai Bârlea a anunţat că şi-a deschis la Sighetu Marmaţiei un birou parlamentar care îl va avea ca şef cabinet pe Grigore Şteţ şi secretar-consilier pe Călin Mureşan.

În perioada următoare, cabinete similare vor fi deschise şi la Vişeu de Sus şi Borşa, iar la solicitarea primarilor din colegiul în care PD-L nu are parlamentari, senatorul democrat-liberal va avea un cabinet comun cu senatorul social-democrat, Sorin Bota. În ceea ce priveşte audienţele, cele de la Sighetu Marmaţiei vor avea loc în prima şi a treia sâmbătă a lunii, cele din Borşa şi Vişeu în cea de-a doua şi a patra sâmbătă, iar la cabinetul comun de la Dragomireşti, din două în două luni, alternativ cu senatorul PSD Sorin Bota.

Citeşte mai mult...
 
Guvernul va micsora in sedinta viitoare taxa de poluare PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 18:08

Primul ministru Emil Boc a anuntat vineri, la Cluj, ca Guvernul va adopta in sedinta de miercuri o ordonanta de urgenta prin care va micsora cuantumul taxei de poluare, transmite corespondentul NewsIn.

"Cuantumul taxei, nu va pot spune pentru ca va fi decis in Guvern, dar ea va fi o taxa mai mica decat cea actuala, dar care va tine cont de nevoile industriei autohtone, de interesele cetateanului roman, si va fi compatibila cu normele europene", a declarat premierul Boc.

Primul ministru a mai afirmat ca ordonanta va reglementa si problema inmatricularii masinilor care au fost achizitionate inainte de 15 decembrie, dar care au primit termen la RAR dupa aceasta data.

Citeşte mai mult...
 
Peste 62.000 de locuri fara plata in universitatile de stat PDF Imprimare Email
Joi, 12 Februarie 2009 16:29

Executivul a adoptat cifrele de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar si superior de stat in anul scolar/universitar 2009-2010. Pentru invatamantul prescolar, primar, gimnazial, special, de arta si sportiv, acestea se mentin la nivelul celor de anul trecut, iar pentru cele liceale si universitare acestea sunt in crestere.

Potrivit Hotararii Guvernului, in anul scolar/universitar 2009-2010 vor fi destinate studentilor de origine romana din Republica Moldova, tarile invecinate si diaspora un numar de 1250 de locuri in invatamantul preuniversitar si 1.650 de locuri in invatamantul superior de stat.

Cifrele de scolarizare pentru anul scolar si universitar 2009-2010 in invatamantul de stat sunt:
• Invatamant prescolar – 660.000 locuri
• Invatamant primar – 900.000 locuri
• Invatamant gimnazial – 950.000 locuri

Citeşte mai mult...
 
Preşedintele interimar PNŢCD Maramureş şi-a dat demisia din toate funcţiile din partid PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Februarie 2009 12:35

Ieri, printr-un comunicat remis presei, aflăm că preşedintele interimar PNŢCD Maramureş, avocata Daniela Oniţa-Ivaşcu, şi-a înaintat Secretariatului General al PNŢCD demisia din toate funcţiile pe care le deţinea la nivelul partidului, respectiv din cea de preşedinte interimar PNŢCD Maramureş, preşedinte al Juriului de Onoare, Disciplină şi Arbitraj şi din cea de vicepreşedinte în Biroul Naţional al Organizaţiei de Femei.

Întrebată care sunt motivele acestei retrageri, Daniela Oniţa-Ivaşcu ne-a spus că demisia se datorează în primul rând luptelor interne din partid, dar şi faptului că Statutul şi Regulamentele interne ale partidului sunt încălcate de persoane care se cramponează de funcţii, autointitulându-se preşedinţi şi că, din păcate, nici măcar evenimentele de importanţă istorică pentru PNŢCD, precum comemorarea lui Iuliu Maniu, nu au reuşit să învingă orgoliile şi înverşunarea existente în partid.

Citeşte mai mult...
 
PSD Maramures intra in focurile alegerilor interne PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Februarie 2009 11:48

prof. Eugenia GodjaIncep pregatirile pentru alegerile interne in cadrul PSD Maramures. Membrii filialei isi vor desemna luna aceasta liderii din teritoriu, urmand ca pana in aprilie sa isi stabileasca si noile foruri de conducere la nivel de judet.

 “La intalnirea care a avut loc saptamana trecuta, la Cluj, ni s-a comunicat ca de la mijlocul lunii februarie si pana la finele lui aprilie trebuie organizate alegeri in cadrul fiecarei filiale PSD”, a declarat presedintele PSD Maramures, Eugenia Godja.

 Se va incepe cu organizatiile din comune si orase, ultima etapa fiind cea a alegerilor de la judet. Godja a precizat ca procedurile trebuie sa se desfasoare cat mai repede astfel incat noile structuri politice de conducere sa se poata pregati pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie.

Citeşte mai mult...
 
Primăriile maramureşene sunt supărate pe Boc pentru că le-a lăsat fără bani PDF Imprimare Email
Marţi, 20 Ianuarie 2009 10:30
Cabinetul Boc a promovat o ordonanţă în care se precizează: “Sumele defalcate din TVA acordate în anul 2008 pentru acoperirea unor cheltuieli curente şi de capital rămase neutilizate la finele anului se restituie la bugetul de stat". Astfel, banii necheltuiţi sau puşi la rezervă pentru zile negre de către administraţiile locale au trebuit returnaţi prin ordin de plată la buget. Teodor Lupuţi, director executiv al Finanţelor Publice Maramureş, a declarat că în această situaţie s-au aflat opt primării din Maramureş: Ocna Şugatag, Şomcuta Mare, Remeţi, Copalnic Mănăştur, Săcălăşeni, Groşi, Rozavlea şi Bogdan Vodă. Aceste primării au returnat în total suma de 14,5 miliarde lei vechi. Efectele ordonanţei sunt greu de suportat de comunităţile locale.
Citeşte mai mult...
 
Vom avea o noua organizare administrativă a României? PDF Imprimare Email
Luni, 19 Ianuarie 2009 16:08

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, săptămâna trecută, citând un raport realizat de Comisia prezidenţială de analiză a regimului politic şi constituţional din România, că avem nevoie de reîmpărţirea administrativă a ţării, astfet încât să existe doar 9-12 judeţe.

România nu mai are nevoie de atâtea unităţi administrative, care înseamnă şi tot atâtea birocraţii. E nevoie de o reîmpărţire administrativă suplă, astfel încât să avem 9 - 12 judeţe, aşa cum sunt definite acum în Constituţie, sau regiuni într-o Constituţie viitoare. Pe de altă parte, nu numele – judeţ sau regiune – este decisiv, ci raţiunea de a fi a acestor unităţi administrative. Iar această raţiune este dezvoltarea echilibrată şi durabilă a teritoriului. Această dezvoltare este posibilă dacă e creată, cu ocazia acestei reîmpărţiri a teritoriului, o veritabilă autonomie locală", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Ultima actualizare Luni, 19 Ianuarie 2009 16:25
Citeşte mai mult...
 
Rezultate finale SIGHET PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Iunie 2008 15:05
Sighetu-Marmatiei: Au ramas in turul 2: Godja Eugenia – PSD (38,6%) si Bodnar Vasile - PD-L (30,2%)
Ultima actualizare Duminică, 05 Decembrie 2010 17:16
 
« ÎnceputAnterior51525354UrmătorSfârşit »

Page 54 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact