logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Iohannis: Romania va aloca 300 de mii de euro pentru migranti PDF Imprimare Email
Joi, 24 Septembrie 2015 10:51

 Presedintele Iohannis a declarat la finalul Consiliul European ca, legal, decizia JAI privind cotele obligatorii de migranti, nu putea fi luata in discutie in aceasta seara. "Nici nu s-ar fi putut. Stiu ca unii au vehiculat ideea ca la Consiliu se poate rearanja este o informatie fundamental gresita. Sa citeasca regulamentele Uniunii", a spus presedintele.
 
Iohannis a mai anuntat ca Romania va aloca 300 de mii de euro pentru migranti in urmatorii 3 ani, potrivit Antena 3.
 
"Trebuie sa mergem la cauza migratiei, in zona Siria. Trebuie sa reinstauram pacea. UE singura nu poate, dar poate contribui", a mai spus Klaus Iohannis.
 
Declaratii Iohannis:
Centrele de refugiati sa devina europene: Problema nu este una a tarii in care ajung refugiatii, ci una europeana. S-a discutat despre un concept integrat pentru a putea aborda intregul mecanism. Declaratia la care se lucreaza azi. Sunt in curs de finalizare.
Despre procedurile de infrigement: Azi au fost lansate 40 de proceduri de infringement impotriva a 19 tari de catre Comisia Europeana, doua sunt indreptate impotriva Romaniei. 
Ultima actualizare Joi, 24 Septembrie 2015 10:58
Citeşte mai mult...
 
Legea Big Brother a fost aprobata de Camera Deputatilor, camera decizionala PDF Imprimare Email
Joi, 24 Septembrie 2015 10:13

 Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, cunoscuta ca legea "Big Brother", a fost adoptata de Camera Deputatilor miercuri, cu 187 voturi pentru, 12 impotriva si 22 de abtineri. Propunerea legislativa fusese agreata la Cotroceni in luna mai de liderii partidelor politice parlamentare si a fost initiata de senatorii Vasile Blaga (PNL) si Gabriel Oprea (UNPR) si deputatii Daniel Constantin (ALDE), Alina Gorghiu (PNL), Kelemen Hunor (UDMR), Varujan Pambuccian - (minoritati) si Victor Ponta (PSD).
 
Potrivit acestui proiect de lege,accesul se poate face numai cu autorizarea prealabila a judecatorului.
 
"La solicitarea instantelor de judecata sau la solicitarea organelor de urmarire penala ori a organelor de stat cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale, cu autorizarea prealabila a judecatorului stabilit potrivit legii, furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului si furnizorii de retele publice de comunicatii electronice pun la dispozitia acestora, de indata, dar nu mai tarziu de 48 de ore, datele de trafic, datele de identificare a echipamentului si datele de localizare, in conformitate cu prevederile referitoare la protectia datelor cu caracter personal", se prevede in proiect.
Ultima actualizare Joi, 24 Septembrie 2015 10:20
Citeşte mai mult...
 
Klaus Iohannis si-a schimbat pozitia fata de refugiati: Acum spune ca Romania poate gestiona usor 4.837 de refugiati, in urma cu doua saptamani spunea ca Romania nu are capacitatea sa integreze mai mult de 1.785 de refugiati in societate PDF Imprimare Email
Joi, 24 Septembrie 2015 08:25

 Problema refugiatilor "poate fi gestionata usor de Romania", a declarat miercuri presedintele Klaus Iohannis inaintea plecarii la Consiliul European, referindu-se la cota obligatorie de refugiati impusa Romaniei prin votul din Consiliul JAI de ieri, de 4.837. Iohannis si-a schimbat pozitia fata de declaratia din 7 septembrie, cand spunea ca Romania nu are capacitatea sa integreze in societate mai mult de 1.785 de refugiati. Desi Consiliul JAI de ieri a votat cote obligatorii pentru fiecare tara din UE, Iohannis a insistat ca "pozitia Romaniei ramane in continuare una de participare voluntara. Nu cred ca aceste cote obligatorii reprezinta o solutie".
 
Iohannis a precizat ca "aceasta decizie de ieri a Consiliului JAI nu se va rediscuta azi in Consiliul European. Decizia a fost luata de Consiliul JAI, care e competent pe aceasta chestiune, si nu are nevoie de revotare sau validare in Consiliul European." Seful statului a mai spus ca "Numarul de refugiati nu e mare, si nu trebuie sa-i primim pe acesti refugiati in urmatoarele saptamani, cel mai probabil intr-un an."
Citeşte mai mult...
 
Guvernul scoate Biserica din Codul Fiscal. Lista noilor scutiri de taxe pentru culte PDF Imprimare Email
Luni, 21 Septembrie 2015 13:17

Nici în 2016 preoţii nu vor fi obligaţi să dea bon fiscal pentru lumânări, nunţi şi botezuri. Noul Cod Fiscal introduce noi scutiri de dări la stat în cazul cultelor religioase din România, fără să adauge nimic în plus ca impozitare. În schimb, persoanele fără venituri, cu unele excepţii, vor fi obligate să depună declaraţie la Fisc pentru a li se calcula CASS-ul pe care îl au de plată. Acelaşi Cod Fiscal valabil din 2016 “are grijă”, prin eliminarea taxei pe lux, şi de pasionaţii de iahturi sau de maşini cu motoare de peste 3.000 centimetri cubi, de cei ce îndrăgesc bijuteriile şi hainele luxoase de blană, precum şi de vânătorii împătimiţi.

Citeşte mai mult...
 
Victor Ponta, trimis in judecata de DNA PDF Imprimare Email
Joi, 17 Septembrie 2015 11:30
 

DNA l-a trimis in judecata pe Victor Ponta in dosarul privind contractele de consultanta de la Turceni si Rovinari. DNA il acuza pe premierul Ponta de trei infractiuni: fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată si spălarea banilor. In acelasi dosar, DNA i-a mai trimis in judecata alaturi de Ponta pe Dan Sova, Laurentiu Ciurel (seful Complexului Oltenia) si alti doi directori de la complexul energetic.
 
Premierul Victor Ponta a mers marti dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, fara a fi citat, pentru a depune niste documente legate de dosarul Turceni-Rovinari.
Citeşte mai mult...
 
Voturile europarlamentarilor romani la propunerea Comisiei Europene privind cotele obligatorii de migranti: 15 pentru, 2 contra, 8 abtineri, 7 nu au votat PDF Imprimare Email
Joi, 10 Septembrie 2015 22:16

 Europarlamentarii romani au exprimat 15 optiuni "pentru", doua "impotriva" si opt abtineri la votul din Parlamentul European referitor la propunerile Comisiei Europene privind cotele de repartizare a imigrantilor, iar alti sapte eurodeputati romani nu au votat, informeaza Mediafax.
 
Potrivit informatiilor de pe site-ul PE, Victor Bostinaru, Daniel Buda, Andi Cristea, Mircea Diaconu, Damian Draghici, Monica Macovei, Ramona Manescu, Sigfried Muresan, Norica Nicolai, Emilian Pavel, Cristian Preda, Theodor Stolojan, Claudiu Tanasescu, Adina Valean si Renate Weber au sustinut rezolutia privind cotele obligatorii de migranti.
Ultima actualizare Vineri, 11 Septembrie 2015 07:22
Citeşte mai mult...
 
Primarul comunei Giulesti a ramas incompatibil PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 14 August 2015 11:29

La data de 4 iunie 2015 Agentia Nationala de Integritate (ANI) a transmis Institutiei Prefectului Judetului Maramures raportul de evaluare privind starea de incompatibilitate a domnului Vraja Gheorghe, avand functia de primar al comunei Giulesti. 
 
In acest sens, prefectul judetului Maramures, ing. Anton Rohian a emis Ordinul nr. 262/12 iunie 2015, privind constatarea incetarii de drept a mandatului de primar al comunei Giulesti, a domnului Vraja Gheorghe. 
Citeşte mai mult...
 
Eugen Teodorovici: 25 de milioane de lei, alocati pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Neamului PDF Imprimare Email
Scris de HotNews.ro   
Luni, 03 August 2015 07:07
 

Secretariatul de Stat pentru Culte a primit la rectificarea bugetara suma de 67 de milioane de lei, din care 25 de milioane de lei sunt pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului, a anuntat, vineri, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, citat de Mediafax.
 
"Bugetul alocat la rectificare cultelor este de 67 de milioane de lei. Din cele 67 de milioane de lei, 25 de milioane de lei sunt pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Neamului ", a spus ministrul Eugen Teodorovici, raspunzand unei intrebari referitoare la suma data pentru acest obiectiv, din totalul suplimentarii bugetare pentru Secretariatul de Stat pentru Culte.
 
Catedrala Mantuirii Neamului era finalizata, in iunie, aproximativ 60 la suta, iar in 2017 ar putea fi gata pentru a fi tinute slujbe, costurile pentru lucrarile "la rosu" fiind sub 100 de milioane de euro.
Citeşte mai mult...
 
Salariile inaltilor demnitari se vor majora de la 1 august. Guvernul nu a mai amanat marirea lor, asa cum a promis Victor Ponta PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Iulie 2015 16:45
Inaltii demnitari se vor bucura incepand cu 1 august 2015 de majorari salariale, asa cum a aprobat Guvernul pe 8 iulie, intr-o sedinta condusa de Gabriel Oprea, in calitate de premier interimar in acea perioada. Practic, promisiunea premierului Victor Ponta ca va amana aplicarea ordonantei privind majorarea salariilor pentru demnitari nu a mai fost onorata. Pe 10 iulie, Ponta a afirmat ca la urmatoarea sedinta de Guvern va fi adoptata o alta ordonanta, urmand sa salariile demnitarilor sa creasca odata cu cele ale bugetarilor. Pe 24 iulie, a spus ca odata cu rectificarea bugetara va fi luata o decizie politica si in privinta acestor salarii. In cele din urma, majorarea salariilor demnitarilor a fost cuprinsa chiar in rectificarea bugetara.
 
Ultima actualizare Marţi, 28 Iulie 2015 17:05
Citeşte mai mult...
 
Rectificare bugetara: Transporturile, Sanatatea, Cultura, MAE, Energia si TVR vor avea bugete diminuate PDF Imprimare Email
Luni, 27 Iulie 2015 08:46

 Transporturile pierd peste un miliard de lei la rectifcarea bugetara, suma alocata initial proiectelor cu finantare externa nerambursabila, iar bugetul Sanatatii pierde 600 de milioane lei, bani redirectionati catre fondul national unic de asigurari sociale de sanatate. De asemenea, bugetul Ministerului Culturii va fi diminuat cu aproximativ 2 milioane de lei, dar din acesti bani peste 700 de mii se vor aloca Teatrului National de Opereta "Ion Dacian". Totodata, bugetul Ministerului Fondurilor Europene se reduce cu 25 milioane de lei, iar Ministerul Energiei si Televiziunea Romana pierd 15 milioane lei, informeaza Mediafax. 
 
In schimb, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice va beneficia de o majorare bugetara de 1.222 milioane lei, pentru plata alocatiilor de stat pentru copii majorate, a pensiilor si indemnizatiilor.
Citeşte mai mult...
 
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind pensiile militare de stat PDF Imprimare Email
Vineri, 24 Iulie 2015 06:21

 Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru promulgarea Legii privind pensiile militare de stat, informeaza Admnistratia Pezidentiala. Decizia vine la cateva zile dupa promulgarea legii pensiilor membrilor Corpului diplomatic si consular al Romaniei si pe cea privind statutul functionarului public parlamentar, si la o saptamana dupa ce seful statului a respins noul Cod Fiscal pe motiv ca ar putea dezechilibra bugetul.
 
Proiectul de lege privind pensiile militare de stat a fost adoptat in data de 30 iunie 2015 de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz. Legea prevede ca baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate in sase luni consecutive, din ultimii cinci ani de activitate, potrivit Agerpres.
Citeşte mai mult...
 
Punctul de vedere al consilierului local av. Oniţa-Ivaşcu Daniela despre situația Clubului Sportiv Municipal Sighetu Marmatiei (comunicat de presă) PDF Imprimare Email
Scris de Av Oniţa-Ivaşcu Daniela   
Miercuri, 01 Iulie 2015 12:32

Dragi sigheteni, va asigur ca nu am fost niciodata impotriva dezvoltarii, promovarii si finantarii activitatilor sportive din Municipiul Sighetu Marmatiei, insa consider ca este important a va aduce la cunostinta motivul real al imposibilitatii legale a adoptarii proiectului de hotarare privind incheierea unui contract de finantare cu Clubul Sportiv Municipal Sighetu Marmatiei.
 
Pentru ca acest proiect sa poata indeplini conditiile de legalitate, pana la incheierea contractului de finantare, trebuiau respectate niste etape prevazute de Legea nr. 350/2005, etape care nu au fost parcurse.
 
In sprijinul celor relatate mai sus va atasez avizul negativ cu recomandarea secretarului Municipiului Sighetu Marmatiei, recomandare pe care am verificat-o si subsemnata, ajungand la concluzia ca aceasta este in conformitate cu legislatia in vigoare. Este bine sa cunoasteti si faptul ca atat avizele comisiilor de specialitate cat si avizul Secretarului Municipiului sunt CONSULTATIVE , in consecinta se naste firesc intrebarea : De ce acest proiect nu a fost supus votului in plenul Consiliului Local ??? Nu credeti ca ar fi fost interesant de vazut cum ar fi votat toti consilierii locali acest proiect ?? Daca tot este un proiect asumat de toata clasa politica , recomand sa-l supunem votului in plen, pentru a ne asuma cu totii raspunderea asupra acestuia !! ”
Ultima actualizare Miercuri, 01 Iulie 2015 12:44
Citeşte mai mult...
 
Avocatii - parlamentari au votat o mica imunitate pentru avocati: Procurorii nu mai au voie sa ridice calculatoare, nici comunicari cu clientii/ Avocatii nu raspund daca nu denunta fapte de coruptie despre care afla in exercitarea profesiei PDF Imprimare Email
Miercuri, 24 Iunie 2015 08:48

 Procurorii nu au voie sa ridice inscrisuri sa puna sub sechestru sau sa dispuna confiscarea comunicarilor scrise intre client si avocat, nici a "suporturilor de sune, imagine si date", adica a calculatoarelor sau telefoanelor mobile apartinand avocatilor. Asa suna unul dintre amendamentele admise la legea avocaturii depuse de senatorul PSD, Ioan Chelaru, si insusite de Comisia Juridica din Senat. Raportul Comisiei juridice cu aceste modificari a ajuns astazi in plen, urmand ca maine sa fie votate modificarile la legea avocaturii. 
Un alt amendament depus tot de senatorul PSD Ioan Chelaru prevede ca avocatii nu raspund daca nu denunta fapte de coruptie despre care afla in exercitarea profesiei, sunt obligati sa o faca doar in cazurile de infractiuni cu violenta sau terorism. 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 5 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact