logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Prefectul Anton Rohian si mai multi parlamentari au participat la sedinta Comisiei de dialog social PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 13 Februarie 2016 12:11

Vineri, 12 februarie, la initiativa Institutiei Prefectului Maramures, la Palatul Administrativ a avut loc o noua intalnire a Comisiei de dialog social, la care au fost invitati sa participe si parlamentarii maramureseni.

Au fost prezenti, din partea sindicatelor: Florin Hossu, liderul Cartel Alfa, Liviu Pop, presedintele Sindicatului din Administratia Publica Locala, Marcel Giurge, liderul BNS, Mariana Nuszer-Tinta, consilier juridic SLI MM, Constantin Cucosel, presedintele UGIR, Filiala Maramures. Dintre parlamentari, au fost prezenti senatorul Liviu Titus Pasca, deputatii Florin Tataru si Mircea Dolha, reprezentanti ai deputatului Calin Matei si senatorului Liviu Marian Pop.

Reprezentantii sindicatelor au prezentat, pe rand, propunerile lor de modificari legislative, fie ca privesc facilitatile acordate asistentilor personali si persoanelor cu handicap, fie ca privesc pensionarea angajatilor din invatamant sau reducerea normei didactice, fie ca privesc situatia fostilor lucratori din subteran si a fostilor angajati ai IPEG, fie ca se refera la cazul angajatilor Postei Romane, care au dificultati in a-si lua concediu de odihna.

S-a mai adus in discutie problema contributiei catre stat a micilor agenti economici, dar si aspecte care tin de reforma administratiei. Sindicalistii au solicitat ca astfel de intalniri cu parlamentarii maramureseni sa aiba loc mai des, pentru ca modificarile legislative cerute de ei sa ajunga mai usor in atentia Parlamentului.

Citeşte mai mult...
 
Deputatul Radu Zlati ia atitudine in privinta circularei emise de catre Elisabeta Lipa, ministrul Tineretului si Sportulu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 22 Ianuarie 2016 18:38

''Am atras anterior, în două rânduri, atenția opiniei publice asupra faptului că circulara 377/2016, emisă de către Ministerul Tineretului și al Sportului, excede prevederile legale în vigoare, este confuză și poate prilejui incidente neplăcute pe terenurile de sport.

Unii s-au grăbit să o apere pe doamna Ministru, în numele trecutului sportiv al acesteia și invocând tocmai conținutul confuz al Circularei 377, pretabil, este adevărat, la tot felul de interpretări. Cei care au apărat Circulara 377 au afirmat că aceasta nu interzice intonarea Imnului Național al României, ci doar întărește aplicarea Hotărârii de Guvern care specifică momentele și condițiile în care intonarea Imnului este obligatorie.

Nu văd cum o Circulară ar putea întări aplicarea unei HG, act cu putere normativă mai mare decât cea a unei simple circulare ministeriale. Dincolo de aceasta, faptul că poziția doamnei Ministru este greu, dacă nu cumva chiar imposibil de apărat, este demonstrat de intervenția doamnei Elisabeta Lipă în social media, intervenție prin care se încearcă explicarea Circularei, citită în sensul decriptat de către subsemnatul – acela că este interzisă intonarea Imnului Național în cadrul competițiilor interne sportive.

Din păcate pentru apărătorii doamnei Ministru, viața a demonstrat că eu aveam dreptate, iar dânșii, nu: miercuri, 20 ianuarie 2016, organizatorilor meciului de baschet CSU Alba Iulia și CSM Satu Mare li s-a interzis de către comisarul de meci să ia măsuri în vederea intonării Imnului Național, așa cum impun de altfel prevederile Regulamentului Federației Române de Baschet; comisarul partidei a invocat tocmai Circulara 377/2016, astfel încât efectele nefaste ale ”Circularei Lipă” încep să se facă simțite.

Ultima actualizare Vineri, 22 Ianuarie 2016 18:42
Citeşte mai mult...
 
Un punct de vedere: relațiile comerciale romȃno-ruse ȋn momentul de fațǎ PDF Imprimare Email
Vineri, 22 Ianuarie 2016 14:13
Relatiile comerciale si cooperarea economica a Romaniei cu Rusia si fostele tari ex-sovietice de 26 de ani încoace, au scazut din cauza lipsei de interes a clasei politice cu toate ca producatorii si oamenii de afaceri romani sunt constienti si interesati de potentialul urias al pietei ruse care este o piata sigura si serioasa.
Din pacate relatiile economice dintre Romania si Rusia au devenit tot mai dezechilibrate ca urmare a racirii relatiilor politice se poate vedea si din faptul ca in 1990 si 1991, Romania exporta in Rusia produse in valoare de 1,5, respectiv 1 miliard de dolari. Aceste exporturi nu au fost insa decit reflexul inertiei unui sistem economic puternic legat de fostul lagar comunist. In 1992, exporturile scad la 400 de milioane de dolari, iar in anul imediat urmator ating un nou minim, de 200 milioane dolari. Anul cel mai negru a fost 1999, cand am reusit sa vindem pe piata Rusiei produse in valoare de 50 de milioane dolari.
Citeşte mai mult...
 
Pensiile speciale - un vis frumos pentru politicienii Romaniei PDF Imprimare Email
Marţi, 08 Decembrie 2015 17:58

Un grup format din 30 de senatori și deputați au inițiat o propunere legislativă care prevede ca primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene să beneficieze de pensii speciale.

Această inițiativă se aplică celor care au atins vârsta standard de pensionare, dar și celor care au deținut astfel de funcții anterior intrării în vigoare a actului normativ. Beneficiarii vor putea cumula pensia specială, suportată de bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensii. Valoarea indemnizației pentru limita de vârstă se va putea acorda în limita a trei mandate și va fi calculată ca produs al numărului de luni din mandat cu 0,55 din indemnizația brută lunară. Spre exemplu, la o indemnizație brută de 7.000 lei pentru un mandat, pensia specială ajunge la 1.500 lei, iar pentru trei mandate, poate depăși 4.000 lei. Totodată, acest tip de pensie va fi actualizat de fiecare dată când se va majora sau indexa indemnizația.

Primarii din Maramureș nu spun „NU” pensiei speciale. Dacă unii primari susțin ideea unei astfel de pensii, dar numai pentru cei care s-au zbătut pentru comunitățile pe care le reprezintă și nu pentru cei care „au umblat patru ani după femei și băutură”, alții sunt convinși că propunerea nu va trece de Parlament.

Citeşte mai mult...
 
Amendamentul PSD privind cresterea salariilor bugetarilor cu 10%, adoptat cu un vot covarsitor de deputatii din toate partidele. Aplauze in plen PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 11 Noiembrie 2015 14:21

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind Ordonanta de Urgenta a Guvernului 35/2015 ce creste salariile medicilor cu 25%, inclusiv amendamentul unui deputat PSD care prevede cresterea salariilor tuturor bugetarilor cu 10%. Votul a fost intampinat cu aplauze in plen, unde s-au aflat si sindicalisti la balcoane. Amendamentul care ar duce la cresterea deficitului bugetar in 2016 cu circa 5 miliarde de lei a fost votat de 311 deputati din 318 prezenti. 
Citeşte mai mult...
 
Proiectul privind pensiile speciale pentru alesii locali, adoptat tacit de Camera Deputatilor PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Noiembrie 2015 10:05

Propunerea legislativa prin care primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de consilii judetene vor primi pensii speciale a fost adoptat marti tacit de Camera Deputatilor, scrie Mediafax.
 
Propunerea legislativa, semnata de un grup de 30 de deputati si senatori de la PSD, PNL, UDMR, prevede ca primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii de consilii judetene care au varsta standard de pensionare vor beneficia de pensii speciale, prevedere aplicandu-se si celor care au detinut astfel de functii anterior intrarii in vigoare a actului normativ.
Citeşte mai mult...
 
Consilierii traseisti care au migrat de la un partid la altul in baza Ordonantei Dragnea isi pierd mandatele, iar primarii revin automat la partidele din care au plecat PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Noiembrie 2015 21:44

Comisia juridica din Senat a votat marti, intr-o sedinta cu scantei, trei amendamente la legea de respingere celebrei ordonante de urgenta 55/2014, care a dat liber la traseism. Amendamentele prevad ca acei consilieri locali si judeteni care au migrat de la un partid la altul isi pierd mandatul, iar primarii revin la partidul din care au plecat. Aceste amendamente, care apartin PNL, pun in aplicare practic decizia Curtii Constitutionale de la sfarsitul anului trecut, care a declarat aceasta OUG neconstitutionala si care incredinta Parlamentului deciziile de aplicare a acesteia. 
 
Acest proiect are nevoie de un vot si de la comisia de administratie, apoi va intra in plenul Senatului, care este camera decizionala. 
Ultima actualizare Marţi, 10 Noiembrie 2015 21:51
Citeşte mai mult...
 
Dacian Cioloș, premierul desemnat de Klaus Iohannis să conducă un guvern tehnocrat PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 10 Noiembrie 2015 17:07

Dacian Ciolos, premierul desemnat de Klaus Iohannis in urma cu cateva minute intr-o conferinta de presa. Dacian Cioloș s-a născut la data de 27 iulie 1969, în orașul Zalău.

Fostul comisar european, Dacian Ciolos, a primit garantii ca isi va alege singur echipa de ministri, fara influenta din partea partidelor, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. 

Potrivit unor surse poltice consultate de HotNews.ro, in interiorul PNL ar fi avut loc discutii aprinse in cursul zilei de azi, unii liberali dorind posturi in viitorul guvern pe motiv ca ar fi "tehnocrati".

Ultima actualizare Marţi, 10 Noiembrie 2015 17:20
Citeşte mai mult...
 
Mesajul regelui Mihai pentru manifestanți PDF Imprimare Email
Duminică, 08 Noiembrie 2015 13:40

Regele Mihai a transmis un mesaj românilor care protestează zilele acestea, după tragedia din Colectiv. Majestatea Sa a amintit și de protestele care au avut loc pe 8 noiembrie 1945. „Democrația și libertățile nu sunt câștigate pentru totdeauna. Nicio izbândă nu este eternă”, afirmă regele într-o scrisoare transmisă astăzi.

”Români,
 
Când am întors țara de partea Aliaților, pentru salvarea existenței Statului român, aveam 22 de ani. Aceeași vârstă o aveau și cei care se adunau, exact acum 70 de ani, la 8 noiembrie 1945, în Piața Palatului Regal, pentru a-și apăra libertatea. Aceeași vârstă o au și cei ce au ieșit în stradă, în aceste zile.
 
Un lucru pe care l-am învățat în tinerețe a fost că prietenii te pot dezamăgi mai mult decât dușmanii. Alt lucru învățat atunci a fost că în momentele cruciale rămâi singur.
Ultima actualizare Duminică, 08 Noiembrie 2015 13:49
Citeşte mai mult...
 
România Curată vă propune ca pentru demnitarii români să se adopte modelul suedez PDF Imprimare Email
Scris de Romania Curata   
Sâmbătă, 07 Noiembrie 2015 16:34

Parlamentarii suedezi au la dispoziție garsoniere deținute de stat, cu o suprafață de circa 40 de metri pătrați. Bucătăria este împărțită la comun, nu există personal de serviciu. Demnitarii nu au secretare sau consilieri, nici mașini de serviciu cu șofer. Nici primarii și guvernatorii nu au dreptul la reședinte oficiale gratuite, iar consilierii nu au salariu lunar sau un birou propriu. Reședinta oficială a premierului suedez nu depășeste circa 300 de metri pătrați. Doar parlamentarii care lucrează la elaborarea legilor se consideră ca exercită un serviciu public pentru care trebuie să fie remunerați cu salarii lunare. Control drastic la decontările din bani publici. Politicienii suedezi nu sunt privilegiați în fața legii și nu se bucură de niciun fel de imunitate. Cuvântul cheie este transparență în privința cheltuirii banilor publici în folosul cetățenilor.

Ultima actualizare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2015 17:11
Citeşte mai mult...
 
Tupeu fără limite din partea consilierului județean Ion Beuca PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Joi, 05 Noiembrie 2015 12:36

In urmă cu câteva minute am primit pe adresa de mail a redacției Sighet Online un material postat de către consilierul județean Ion Beuca (PNL Maramureș). Întrucât materialul este de o ipocrizie crasă și un tupeu fără margini (sau poate că domnul Beuca a dormit timp de două zile, acum s-a trezit și încă nu știe ce se întâmplă în jurul său), am decis să public câteva fragmente din materialul său postat azi sub titlul ”De ce solicita PNL alegeri anticipate?:

PNL este un partid democratic prin excelenta, asta nu de ieri de azi, ci de peste 100 de ani. Dincolo de reorganizari, divizari sau fuziuni, PNL este un partid istoric, fibra democratica a acestui partid  s-a pastrat nealterata de-a lungul timpului.” (Serios?! Cu domnul Blaga la conducerea partidului? Susținându-l pe Oprea până nu demult? Prin alianțele cu UNPR-ul, cu PDL-ul, PSD-ul și-a păstrat PNL-ul coloana vertebrală? Cu ce ați fost mai buni decât ceilalți? Cu nimic!) 
 
PNL intelege cel mai bine solicitarile oamenilor care au iesit in strada. ” (Dacă dumneavoastră ați fi înțeles solicitările celor ieșiți în stradă, nu ați mai fi scris acest material ipocrit).
 
Pe cine mai prostiți domnule Beuca? Chiar credeți că am fost orbi și surzi până acum? Nu, domnule Beuca. Noi doar am tăcut, dar tăcerea ucide, așa că am început să vorbim!
Ultima actualizare Joi, 05 Noiembrie 2015 13:37
Citeşte mai mult...
 
​VIDEO: Zi de zi, aici vom fi - Filmul protestului urias din Capitala dupa ce Guvernul Ponta si-a dat demisia PDF Imprimare Email
Scris de HotNews.ro   
Joi, 05 Noiembrie 2015 10:33

 In noaptea de marti spre miercuri, ultimele randuri de protestatari de la cea mai mare manifestare de strada din ultimii ani din Capitala reluau pe strazile de langa clubul Colectiv una dintre scandarile-hit ale serii: "E doar inceputul!". Marti, dupa ce premierul Ponta si-a anuntat demisia si Guvernul a cazut, dupa ce primarul Piedone a renuntat la functie, pe strazile din Bucuresti au iesit si mai multi oameni. 
 
Un nou sistem cu oameni noi, demisia parlamentului si eliminarea coruptiei au fost marile revendicari ale strazii. Spre miezul noptii, cand randurile celor ce manifestau incepeau sa se rasfire, a venit si avertismentul sub forma unei noi scandari: "Zi de zi, aici vom fi!".
Ultima actualizare Joi, 05 Noiembrie 2015 10:37
Citeşte mai mult...
 
Revoltă antisistem. Românii, nemulţumiţi doar cu demisiile lui Ponta şi Piedone. Patriarhul Daniel, vizat şi el de proteste PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Noiembrie 2015 19:56

Victor Ponta a demisionat. Demisiile anunţate în ultimele ore, cea a premierului Victor Ponta şi cea a primarului Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, se pare că nu sunt de ajuns pentru români, astfel că aceştia au anunţat că nu vor încheia protestele, aşa că au ieşit şi în această seară în stradă.
 
UPDATE 19.15 - Numărul protestatarilor din Piaţa Universităţii este în creştere, numărul lor depăşind 7.000, oamenii manifestând împotriva corupţiei din sistem şi cerând dreptate şi alţi lideri politici.   
Ultima actualizare Miercuri, 04 Noiembrie 2015 20:10
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 3 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact