logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
START IN CAMPANIA ELECTORALA - 53 de politicieni din Maramures se bat pentru zece posturi de senator si deputat PDF Imprimare Email
Vineri, 09 Noiembrie 2012 10:55

29 de zile de campanie au la dispozitie candidatii inscrisi in competitia electorala din 9 decembrie, pentru cele trei posturi de senator si cele sapte de deputat rezervate judetului Maramures. Startul perioadei de propaganda politica s-a dat in aceasta dimineata, la ora 7.00, iar campania se va incheia cu 24 de ore inaintea votului, adica in dimineata zilei de opt decembrie. Legea prevede ca, in toata aceasta perioada, afisajul electoral poate fi facut doar in spatiile aprobate de catre administratiile locale - primariile fiind obligate, in acest sens, sa asigure locuri speciale pentru materialele publicitare.

Tragerea la sorti pentru stabilirea ordinii celor 53 de candidati maramureseni pe buletinele de vot va avea loc astazi, 9 noiembrie, la ora 11.00, fieacare dintre cele zece colegii parlamentare din judet urmand sa aiba tipizate speciale, pe care eMaramures le va prezenta in scurt timp de la incheierea procedurii.

Ultima actualizare Vineri, 09 Noiembrie 2012 11:06
Citeşte mai mult...
 
Afla cine candideaza in colegiul tau, din Maramures PDF Imprimare Email
Joi, 08 Noiembrie 2012 13:29
Doar cateva ore mai sunt pana la startul oficial al campaniei electorale in vederea alegerilor parlamentare. La nivel de judet sunt in cursa 18 candidati pentru cele trei fotolii de la senat si alti 35, pentru cele sapte de deputat. Concurenta este acerba in acest an, chiar daca sunt doar sase formatiuni inscrise in competitie, dintre care una a facut propuneri strict pentru Camera Superioara a Parlamentului. 

Judetul a fost impartit si in acest an in zece colegii, care vor avea candidati distincti atat pentru Senat, cat si pentru Camera Deputatilor, iar alegatorii vor avea dreptul sa voteze doar in sectiile care tin de domiciliu, respectiv politicienii arondati respectivelor zone. Pentru a vedea in care dintre colegii va puteti exprima optiunea electorala consultati Lista sectiilor de votare si arondarea acestora pe colegii.doc iar pentru a afla numele candidatilor pe care ii puteti vota eMaramures va pune la dispozitie mai jos o prezentare completa, cu mentiunea ca ordinea este cea alfabetica si nu cea care urmeaza sa fie stabilita pe buletinele de vot.
Citeşte mai mult...
 
Pregătirile pentru desfăşurarea alegerilor parlamentare, în conformitate cu programul calendaristic PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 07 Noiembrie 2012 20:52
La videoconferinţa conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor cu prefecţii, subprefecţii şi membrii Comisiei Judeţene Tehnice au fost abordate aspecte referitoare la derularea activităţilor din programul calendaristic. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a precizat că în data de 9 noiembrie a.c., începe campania electorală şi a solicitat respectarea legii. Alegerile parlamentare din 9 decembrie trebuie să arate că Ministerul Administraţiei şi Internelor şi-a respectat atribuţiile în conformitate cu legea, iar cetăţenii trebuie să fie convinşi că nimeni nu încearcă să deturneze rezultatul votului.
 
Ministrul Administraţiei şi Internelor a atras atenţia structurile teritoriale trebuie să fie imparţiale, ori de câte ori constată încălcarea legii şi să aplice legea indiferent de candidaţi, culoare politică sau partid politic. MinistrulAdministraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a mai a precizat că în ordonanţa adoptată marţi de Guvern referitoare la obiectele care pot fi folosite în timpul campaniei electorale, se arată că acestea trebuie să fie inscripţionate cu numele partidului sau al candidatului respectiv. În legislaţie era făcută doar o referire vagă la art 55, care prevede că oferirea de obiecte în timpul campaniei electorale se pedepseşte sau orice încercare de mită electorală se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani şi sigur că într-un aliniat 2 se specifică că fac excepţie acele obiecte cu caracter simbolic, dar care sunt acele obiecte rămânea la latitudinea a celor care veghează la respectarea legii să aprecieze dacă sunt cu caracter simbolic sau nu. Prin ordonanţa de ieri au fost enumerate obiectele care pot fi folosite în campanie electorală cu precizarea foarte clară că ele trebuie să fie inscripţionate cu numele partidului sau a candidatului respectiv.
Citeşte mai mult...
 
Vezi in ce colegiu parlamentar vei vota la alegerile din 9 decembrie PDF Imprimare Email
Marţi, 06 Noiembrie 2012 12:37

31 de sectii de votare in plus vor fi deschise in Maramures, pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. In total, va fi vorba de 428 de puncte destinate votului, pentru un numar de 428.887 alegatori. In total, in competitia pentru cele sapte fotolii de deputat si cele trei de senator s-au inscris 53 de candidat, sub umbrela a sase partide sau aliante politice. Campania electorala va incepe in data de 9 noiembrie, la ora 7.00, si se va incheia inainte cu 24 de ore inaintea scrutinului. eMaramures va furnizeaza mai jos, in premiera, lista completa a sectiilor de votare si modul in care acestea sunt impartite pe colegii.

Ultima actualizare Marţi, 06 Noiembrie 2012 12:47
Citeşte mai mult...
 
Candidatilor la alegerile parlamentare li se interzice sa ofere alimente sau bautura votantilor PDF Imprimare Email
Luni, 05 Noiembrie 2012 15:17

Guvernul va reglementa saptamana aceasta, prin ordonanta de urgenta, conditiile in care candidatii la alegerile parlamentare din 9 decembrie isi vor face campanie, acestia neavand voie sa ofere cetatenilor alimente sau bauturi, a anuntat astazi, 5 octombrie, premierul Victor Ponta. Potrivit acestuia, reglementarile, care vor fi insotite de sanctiuni, au ca obiectiv principal impiedicarea abuzurilor in perioada campaniei electorale.

"Propunerea mea, ca prim-ministru, este de a reglementa legal maine, prin ordonanta de urgenta, ceea ce Biroul Electoral Central a stabilit cu alte ocazii: sunt interzise in campania electorala oferirea de bunuri, alimente, bauturi alcoolice sau nealcoolice. Este permisa oferirea doar de obiecte in enumerare stricta - pixuri, brichete, afise, sepci, cu obligatia de a fi inscrise cu numele candidatului sau a formatiunii politice. Si pot fi oferite obiecte de acelasi tip, cu caracterele inscrise, a caror valoare sa nu depaseasca 10 lei. In acest fel, lucrurile sunt foarte clar reglementate, regulile sunt valabile pentru toti competitorii si vom avea reglementa legal, alaturi de sanctiuni penale, modul de desfasurare normala a campaniei electorale si impiedicarea oricaror tentative de cumparare de bunuri, cum s-a intamplat la referendum, de a impiedica oamenii sa vina la vot", a argumentat seful Executivului la finalul reuniunii USL.

Ultima actualizare Luni, 05 Noiembrie 2012 15:20
Citeşte mai mult...
 
Pericol de presuspendare a Fondurilor Europene pentru Maramures PDF Imprimare Email
Luni, 05 Noiembrie 2012 09:56

 Deficiente grave au fost descoperite in modul de gestionare a programelor europene din trei mari sectoare, astfel incat Comisia Europeana a anuntat oficialii de la Bucuresti ca va presuspenda programele operationale, caz in care marile investitii publice maramuresene vor intra in blocaj, pentru ca autoritatile judetene nu ar avea de unde sa asigure bani pentru continuarea lor. Specialistii spun ca situatia de dupa anuntul CE este alarmanta si ca va fi deosebit de greu ca deficientele sa fie remediate inainte ca platile pentru Romania sa fie intrerupte.

Citeşte mai mult...
 
Miniştrii Mircea Duşa şi Rovana Plumb sosesc în Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 01 Noiembrie 2012 09:25
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa şi ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb efectuează o vizită de lucru în judeţul Maramureş. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, va avea discuţii cu şefii structurilor teritoriale din cadrul ministerului de resort şi va fi prezent la o şedinţă de lucru a Comisiei tehnice judeţene cu atribuţii în coordonarea şi urmărirea îndeplinirii sarcinilor ce revin autorităţilor administraţiei publice locale şi serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, prevăzute de legislaţia în vigoare, în domeniul alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din anul 2012.
 
Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, va participa la o întâlnire pe tema situaţiei societăţilor CN Remin SA şi SC Romplumb SA Baia Mare. Cei doi miniştri din Guvernul României vor susţine la finalul vizitei în judeţul nostru o conferinţă de presă.
Citeşte mai mult...
 
SENATORI SI DEPUTATI - Lista completa a candidatilor din Maramures pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie PDF Imprimare Email
Miercuri, 31 Octombrie 2012 15:21
53 de dosare de candidatura au fost inregistrate la Biroul Electoral Judetean Maramures in vederea alegerilor parlamentare care urmeaza sa aiba loc in data de 9 decembrie. Formatiunile inscrise in competitia electorala sunt extrem de putine, avand in vedere ca s-au format noi aliante care includ mai multe partide. Practic e vorba de cinci structuri politice care intra in lupta pe toate cele zece colegii existente in judet, la care se adauga o a sasea, care tinteste doar posturile de senator disputate in cadrul viitorului scrutin. eMaramures va prezinta mai jos lista integrala a candidaturilor inaintate pentru alegeri.


Ultima actualizare Miercuri, 31 Octombrie 2012 15:24
Citeşte mai mult...
 
ACTUALIZARE: Fostul presedinte Ion Iliescu se bate pentru candidatura Eugeniei Godja, la parlamentare (SURSE) PDF Imprimare Email
Joi, 25 Octombrie 2012 10:19

Dispute incinse au loc intre liderii PSD de la centru pe marginea candidaturilor la alegerile parlamentare din Maramures, spun surse politice. Ion Iliescu este cel care insista, la aceasta ora, pentru ca fosta primarita din Sighetu Marmatiei, Eugenia Godja, sa fie inclusa pe listele USL. Fostul presedinte al Romaniei militeaza pentru ca maramuresencei sa i se dea o candidatura pe Colegiul 3 Senat, in judet, dupa ce liderii social-democrati au lasat-o pe tusa. Aceleasi surse, ale eMaramures, spun ca se doreste finalizarea discutiilor astazi, 25 octombrie, si ca una dintre variantele propuse ar fi aceea de a-l muta pe ministrul Liviu Marian Pop pe un alt colegiu - posibil la Camera Deputatilor. 

Liderul PSD Maramures, Mircea Ursache, nu a putut fi contactat momentan pentru detalii referitoare la discutiile care se deruleaza in capitala. Cert este, insa, ca el a confirmat pentru eMaramures, in cursul zilei de ieri, ca pe finalul acestei saptamani vor avea loc noi negocieri la nivel central, in vederea definitivarii listelor de candidati, si ca o decizie finala in privinta numelor urmeaza sa fie luata de catre presedintele PSD Victor Ponta si de secretarul general al formatiunii, Liviu Dragnea.

Purtatorul de cuvant al social-democratilor maramureseni, Gabriel Zetea, a aratat, in aceasta dimineata, ca exista intradevar zvonuri legate de modificari pe lista de candidati stabilita initial, dar a subliniat ca, deocamdata, nu s-a comunicat nimic oficial in acest sens. "Maine ar trebui ca toate dosarele de candidatura sa fie finalizate. Ce stiu in acest moment e ca Maramuresul a ramas intre ultimele doua judete unde se mai discuta candidatii", a aratat el pentru eMaramures.

Ultima actualizare Joi, 25 Octombrie 2012 12:55
Citeşte mai mult...
 
Tinerete Sport Dans PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 24 Octombrie 2012 12:44
 
ADVERTORIAL POLITIC: Congresul PPE vs “meciul” USL de la Arena Naţională PDF Imprimare Email
Scris de Senator Gheorghe Bîrlea   
Luni, 22 Octombrie 2012 15:57
Organizarea Congresului PPE la Bucureşti a reprezentat un eveniment politic european important si unul excepţional pentru România şi pentru PDL şi UDMR, în calitate de ţară şi partide organizatoare. 

Congresul s-a desfăşurat sub deviza “Mai multă Europă”, adică mai multă coeziune, integrare, responsabilitate şi solidaritate în spaţiul european, între ţările membre UE şi cele ce aspiră la acest statut. Dincolo de semnificaţiile politice şi strategice pentru viitorul Europei, acest Congres a oferit răspunsuri inclusiv la provocările crizei economice care afecteaza grav economiile multor ţări europene. De altfel, dezbaterea politică, care i-a avut ca protagonişti pe cei 17 şefi de stat si de Guverne din Europa, în frunte cu d-l Barosso şi d-na Angela Merkel, dar şi pe alţi lideri ai unor importante instituţii europene, precum OSCE sau Consiliul European al Regiunilor, a identificat vulnerabilităţi, responsabilităţi şi soluţiile pe care le are şi le propune PPE pe termen mediu şi lung, Europei. 
Ultima actualizare Luni, 22 Octombrie 2012 16:18
Citeşte mai mult...
 
PESEDISTI RADIATI - Eugenia Godja si Gheorghe Simon, taiati de pe lista candidatilor USL inaintea lansarii din capitala PDF Imprimare Email
Miercuri, 17 Octombrie 2012 17:35

ACTUALIZARE: Schimbari de ultima ora s-au produs pe lista de candidaturi a PSD Maramures pentru alegerile parlamentare. Astazi, 17 octombrie, cand uselistii din intreaga tara se strang in Bucuresti pentru o ampla lansare a candidatilor, fosta primarita din Sighet, Eugenia Godja, si consilierul judetean Gheorghe Simon nu mai figureaza printre numele agreate de centru in vederea scrutinului. In locul lor, pe scena vor urca ministrul de la Dialog Social, Liviu Marian Pop, respectiv actualul senator Sorin Ovidiu Bota.

Interesant este faptul ca purtatorul de cuvant al filialei PSD, Gabriel Zetea, sustine ca, desi, azi, liderii de la Bucuresti vor face publice cu mare tam-tam candidaturile din intreaga tara, situatia din Maramures ramane nefinalizata si ca, in perioada urmatoare, mai sunt posibile schimbari.

Suntem in unul dintre judetele in care nu s-au derulat negocierile finale. Nici PNL, din cate stiu eu, nu si-a finalizat lista. Cert este in acest moment ca PSD Maramures ii revin colegiile Senat nord, Senat sud si Camera Deputatilor nr. 1 si nr. 2. Urmeaza o discutie intre presedintele partidului, secretarul general Liviu Dragnea si liberali, pentru finalizarea candidaturilor. In acest moment, pe lista figureaza Florin Tataru, Sorin Bota, Calin Matei si Liviu Marian Pop”, a declarat Zetea, pentru eMaramures. 

Citeşte mai mult...
 
,,Memorialul victimelor comunismului şi al rezistenţei – Sighet” declarat ansamblu de interes naţional PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 16 Octombrie 2012 14:17
Senatorul Gheorghe M Bârlea a susţinut luni, 15 octombrie 2012, în plenul Senatului, în calitate de iniţiator, proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 95/1997 privind declararea complexului ,, Memorialul victimelor comunismului şi al rezistenţei – Sighet” ca ansamblu de interes naţional.
Iniţiativa legislativă vizează posibilitatea susţinerii şi finanţării proiectelor de recuperare a memoriei colective şi în alte locaţii din ţară sau în foste locuri de detenţie şi deportare, pentru o mai bună cunoaştere a spaţiului concentraţional din perioada comunistă, de către Fundaţia Academia Civică.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 20 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact