logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
ADVERTORIAL: PPDD - Ziarul de Sighet (nr.1) PDF Imprimare Email
Scris de PPDD Sighet   
Vineri, 07 Decembrie 2012 09:33


Vedeti mai jos urmatoarele pagini ale ziarului. 

Ultima actualizare Vineri, 07 Decembrie 2012 09:48
Citeşte mai mult...
 
Candidații nu pot însoți alegătorii în cabina de votare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 06 Decembrie 2012 11:58
Pe durata votării se interzice membrilor birourilor electorale şi persoanelor acreditate să poarte ecusoane, insigne sau alte însemne de propagandă electorală. Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare sau, în lipsa acestuia, locţiitorul este obligat să primească şi să înregistreze orice sesizare scrisă cu privire la nereguli produse în timpul procesului de votare, înaintată de membri ai biroului electoral al secţiei de votare, candidaţi, observatori acreditaţi, reprezentanţi acreditaţi ai presei scrise, radioului şi televiziunii, români şi străini, sau alegători prezenţi în secţia de votare pentru exercitarea dreptului de vot.
 
În afara membrilor birourilor electorale şi a candidaţilor, la toate operaţiunile din secţiile de votare, cât şi la toate operaţiunile efectuate de birourile electorale la toate nivelele pot asista: observatori interni - acreditaţi de către birourile electorale de circumscripție; reprezentanţi ai unor organizaţii străine - acreditaţi de către Autoritatea Electorală Permanentă şi reprezentanţi ai presei scrise, radioului şi televiziunii, români şi străini - acreditaţi de către Autoritatea Electorală Permanentă. La ora 21,00 preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea secţiei de votare. Persoanelor care la ora 21,00 se află în sala unde se votează li se permite să îşi exercite dreptul de vot.
 
Ultima actualizare Joi, 06 Decembrie 2012 12:20
Citeşte mai mult...
 
Nu se utilizeza cartile de alegator la alegerile parlamentare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 06 Decembrie 2012 11:55
În ziua alegerilor, activitatea biroului electoral al secţiei de votare începe la ora 6.00. Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, în prezenţa celorlalţi membri şi, după caz, a persoanelor acreditate, verifică: urnele; listele electorale; buletinele de vot; ştampilele.
 
Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare consemnează în procesul-verbal: numărul persoanelor înscrise în copiile listelor electorale permanente; numărul buletinelor de vot - separat pentru Camera Deputaţilor şi Senat; numărul ştampilelor cu menţiunea "VOTAT". După încheierea acestei operaţii preşedintele închide şi sigilează urnele, aplicând ştampila de control a secţiei de votare.
 
În ziua votării, între orele 7.00-21.00, sunt interzise comercializarea sau consumul de băuturi alcoolice pe o distanță de 500 de metri în jurul localului secției de votare. În afară de membrii biroului electoral al secţiei de votare, de candidaţi şi de delegaţii şi observatorii acreditaţi, nicio altă persoană nu poate staţiona în locurile publice din zona de votare sau în localul de vot mai mult decât timpul necesar pentru votare. Pentru menţinerea ordinii, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare va avea la dispoziţie mijloacele de ordine necesare, asigurate de primar şi de prefect, împreună cu reprezentanţii Ministerului Administraţiei si Internelor.
Ultima actualizare Joi, 06 Decembrie 2012 12:20
Citeşte mai mult...
 
Procedura la alegeri parlamentare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 06 Decembrie 2012 11:52
Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 26 Maramureş, judecător Maria Codrea şi reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în desfăşurarea şi organizarea alegerilor parlamentare au procedat astăzi, 6 decembrie a.c., la instruirea preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare din zona Baia Mare.
 
Alegătorii votează numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul, potrivit delimitării făcute conform legii. Cetățenii Români cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate, își exercită dreptul de vot la una din secțiile de votare din țara în care și-au stabilit domiciliul sau reședința.
Citeşte mai mult...
 
Economic și politic PDF Imprimare Email
Scris de George Petrovai   
Joi, 06 Decembrie 2012 06:18

Binomul economic-politic este determinant în viața statelor, implicit a cetățenilor. Care dinte cele două elemente ale binomului are rol preponderent și care este gradul de interdependență dintre ele? Asemenea întrebări nu-și au rostul (cel mult doar ca divertisment teoretic), atunci când lucrurile merg ceas, iar cetățenii sunt mulțumiți. Dar când lucrurile merg anevoie, ba chiar prost, întreaga suflare își pune întrebări - și pune întrebări! – de ordin economic și politic.

  Cum la noi treburile merg așa cum le vedem și ceas de ceas le simțim, nu-i de mirare că românul devine de la o zi la alta un tot mai pătimaș debater politic. Iar unii dintre ei emit chiar pretenții de redutabili analiști economici, pentru ca astfel să-și poată coace în tigăi de import ardoarea patriotică ce înoată în uleiul mereu încins al politicii românești...Așa că pretutindeni se dezbat „cestiuni arzătoare la ordinea zilei” și pretutindeni se ivesc aprigi critici și zeloși reformatori, mulți dintre aceștia înecați în nostalgia terecutului mai îndepărtat ori mai apropiat.

  Politicul – forma concentrată a economicului, iată o formulă ideologică prin care câteva decenii la rând au fost lubrifiate mecanismele greoaie ale universului concentraționar: un politic atotstăpânitor și devorator, un politic agresiv și intolerant, neobosit făuritor de lozinci privind fericirea planificată a „clasei muncitoare în alianță cu țărănimea muncitoare și celelalte pături sociale”.

Citeşte mai mult...
 
ADVERTORIAL: Nicolae Iuga propune Campania de inițiativă civică "Din respect pentru sigheteni" PDF Imprimare Email
Scris de Iuga Nicolae   
Marţi, 04 Decembrie 2012 11:12
3 decembrie 2012: Sighetu Marmației. Candidatul Iuga Nicolae,  pe colegiu 6 deputați Sighetu Marmației a propus locuitorilor din Sighet o Campanie de inițiativă civică prin care să atragă atenția autorităților centrale și locale, precum și candidaților la alegerile parlamentare asupra problemelor cu care se confruntă municipiul Sighetu Marmației.

Campania de inițiativă civică "Din respect pentru sigheteni" își propune să implice sighetenii activ în rezolvarea problemelor comunităților locale. În acest oraș există un număr de probleme comune care afectează cea mai mare parte a cetățenilor orașului Sighet.

Această Campanie a luat naștere în urma consultărilor cu populația, efectuată de către Nicolae Iuga, sighetean , candidat la funcția de deputat pentru Parlament. "Este o perioadă de campanie electorală și trebuie să vă spun că pe parcursul acesteia la întâlnirile cu cetățenii , am discutat multe probleme care au nevoie de rezolvare. Cred că este important ca fiecare politician, care dorește să le ceară votul, să vină în fața oamenilor și să le propună soluții pragmatice la problemele lor.Noi, sighetenii, dacă suntem uniți, putem fi o forță care să-i determine pe cei care sunt în funcții de conducere, la nivel central și local, să se implice activ în găsirea de soluții pentru nevoile noastre", a declarat Nicolae Iuga. Această cauză este susținută și de către candidatul pentru Senat, Vasile Vlașin, care va promova  aceste doleanțe la nivelul autorităților centrale.

Prima acțiune care se va declanșa în cadrul acestei campanii va fi o petiție cu strângere de semnături, numită "Opriți abuzurile Vital, accesul la apă este dreptul nostru!". În cadrul acestei petiții sunt nominalizate trei cerințe mari, pe care le dorim rezolvate:

Ultima actualizare Marţi, 04 Decembrie 2012 12:58
Citeşte mai mult...
 
Iconiţe, CD-uri cu colinde şi ciocolate oferite enoriaşilor la Vişeu de Sus şi Moisei PDF Imprimare Email
Marţi, 04 Decembrie 2012 09:47
Cu doar câteva zile înainte de finalul campaniei electorale la nivelul judeţului Maramureş a fost înregistrat un nou incident electoral. Acesta a avut loc duminică, 2 decembrie, la ora 11.20, oră la care poliţiştii din Vişeu de Sus au fost sesizaţi, prin apelul unic de urgenţă 112, despre faptul că pe raza localităţilor Vişeu de Sus şi Moisei, susţinătorii unui candidat la alegerile parlamentare oferă mai multe bunuri cetăţenilor.
 
"În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că în Vişeu de Sus la aproape toate bisericile s-a împărţit enoriaşilor câte o pungă fără inscripţie în care se aflau: un fluturaş electoral, o iconiţă din lemn reprezentând Naşterea Domnului, un CD-audio cu colinde de Crăciun şi o ciocolată.
Ultima actualizare Marţi, 04 Decembrie 2012 10:18
Citeşte mai mult...
 
Trei primarii din Maramures au ”uitat” sa ramburseze banii imprumutati pentru organizarea alegerilor locale din vara PDF Imprimare Email
Marţi, 27 Noiembrie 2012 09:50
Desi au trecut peste cinci luni de la alegerile locale, trei primarii din Maramures nu au restituit sumele primite de la bugetul de stat pentru organizarea scrutinului electoral din 10 iunie. Conform legii, banii primiti cu titlul de imprumut pentru acoperirea cheltuielilor efectuate pentru buna desfasurare a alegerilor locale ar fi trebuit rambursati la bugetul de stat in 60 de zile.
In Maramures, organizarea alegerilor locale din 10 iunie a costat 598.443,37 de lei. Cheltuielile pentru organizarea si desfasurarea alegerilor locale, care in mod normal trebuie suportate de catre primarii, la scrutinul din vara au fost alocate din bugetul stat. Autoritatilor locale aveau la dispozitie 60 de zile de la publicarea rezultatelor alegerilor in Monitorul Oficial ca sa inapoieze banii.
Ultima actualizare Marţi, 27 Noiembrie 2012 09:54
Citeşte mai mult...
 
ADVERTORIAL: Béres Ștefan Vasile: A fi rezervat în promisiuni, înseamnă că dorești să faci ceva! PDF Imprimare Email
Scris de Ing.dr. Béres Ștefan Vasile   
Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 14:48

 A fi rezervat în promisiuni, înseamnă că dorești să faci ceva!

Sunt deputat în funcție, la sfârșitul primului meu mandat și consider că am acumulat suficientă experiență în administrație locală (consilier local și viceprimar), precum și ca deputat, să continu într-un nou mandat având eficiență maximă din prima zi. Cunosc posibilitățile legale a unui deputat, de a interveni prin structurile de stat și de guvern, în vederea rezolvării problemelor de zi cu zi ale oamenilor, a comunităților din colegiul 6 Sighet, muncă ce se mulează perfect peste statutul de parlamentar. Sunt colegi aspiranți la un scaun din Parlament, care fac concurs de promisiuni, luând în șir toate necesitățile vechi sau veșnice ale populației unei zone. Dacă cineva recitește articolele mele de acum 4 ani , își dă seama că și atunci am fost rezervat cu promisiunile atât de îndrăgite de mulți alții, cei care nu știu, nu cunosc și nu realizează ce presupune o promisiune demarată.

În condiții optime de economie crescândă, voința politică a factorilor de decizie, precum arta de a convinge colegii și guvernanții, sunt vectorii indispensabili care pot da naștere unui proiect gândit în prealabil. Este cea mai mare greșală de a lega o promisiune de demisie din mandat, neparticipare la următoarele alegeri, etc, ,,dacă nu voi realiza!” Este mai mult decât infantilism sau chiar nu ne înteresează ce vom face în viitor! Așa a ,,plecat” și Antonescu din politică sau așa își vor da unii demisia din Parlament sau nu se vor mai întrece pentru un nou mandat în cazul eșecului. Eșecul este la tot pasul, indiferent de valoarea ideii enunțate.

Ultima actualizare Duminică, 25 Noiembrie 2012 21:56
Citeşte mai mult...
 
ADVERTORIAL: Béres Ștefan Vasile: Pamantul natal te obliga si te leaga! PDF Imprimare Email
Scris de Ing. Dr. Béres Ștefan Vasile   
Joi, 22 Noiembrie 2012 15:30
De ce Eu și nu altul?  Răspunsul este foarte simplu ! 
 
  Dragi concetățeni !
 
  Numele meu este Béres Ștefan Vasile, născut la Sighetu Marmației la 8 mai 1961. Sunt căsătorit, am doi copii, sunt inginer silvic la bază, meserie pe lângă care am mai dobândit o licență în  informatică și topografie geodezie. În anul 2011 am obținut titlul de DOCTOR în silvicultură, în cadrul facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere de la Brașov. Până în anul 2004 am lucrat în cadrul Ocolului Silvic Sighet, având funcția de șef ocol.  Între 2004- 2008 am fost viceprimar al municipiului Sighetu Marmației. Actualmente sunt deputat de Maramureș, obținând mandatul din partea Uniunii Democrate Maghiare din România. 
Ca deputat în Parlamenul României, mi-am făcut pe deplin datoria, sunt primul din județul Maramureș dintre deputați și senatori, cu cea mai bună prezență la sesiunile de lucru parlamentare. 
Am 31 de proiecte de legi inițiate din care 7 au devenit legi. Este o performanță pentru primul mandat.
Ultima actualizare Joi, 22 Noiembrie 2012 15:50
Citeşte mai mult...
 
Aflati online date despre candidatii Maramuresului la alegerile parlamentare PDF Imprimare Email
Miercuri, 21 Noiembrie 2012 09:16

 Un motor de cautare specializat a fost lansat online astazi, 20 noiembrie, in ziarul electronic eMaramures.ro, in ideea de a facilita furnizarea informatiilor esentiale legate de alegerile parlamentare programate pentru data de 9 decembrie. Cititorii eMaramures pot afla, din cateva click-uri, in ce sectie de votare au dreptul sa isi exprime optiunile electorale, care sunt colegiile uninominale in care sunt arondati, precum si informatii punctuale despre fiecare dintre candidatii pe functiile de deputat si senator.

Citeşte mai mult...
 
Sefii CJ Maramures sunt criticati ca impart salariatilor pachete de Craciun PDF Imprimare Email
Vineri, 16 Noiembrie 2012 16:38

Rectificarea bugetului propriu al Consiliului Judetean Maramures pe anul 2012 a starnit critici din partea unor alesi. Printre cei mai indignati s-a aflat fosta primarita din Sighetu Marmatiei, Eugenia Godja, care s-a aratat nemultumita de cum se impart banii din fondul de rezerva. Consiliera social-democrata si-a exprimat revolta si pentru pachetele pe care sefii administratiei vor sa le imparta functionarilor publici cu ocazia sarbatorilor de iarna. Cheltuiala de 50.000 de lei pentru cadoul de Craciun este considerata nepotrivita de catre Godja. Ea a precizat ca este nedrept ca unii bugetari sa primeasca pachete, iar altii, din primarii si alte institutii, sa ramana cu ochii in soare. 

Consilierii maramureseni au aprobat astazi, 16 noiembrie, majorarea veniturilor si cheltuielilor CJ cu 2,7 milioane de lei dupa ce s-au operat intrari si iesiri din conturi. Tot in cadrul sedintei s-a decis suplimentarea cu 300.000 de lei a fondului de rezerva bugetara, insa numai pentru jumatate din suma s-a specificat destinatia. Astfel, 150.000 de lei trebuie directionati obligatoriu spre inlaturarea efectelor calamitatilor naturale ori acordarea de ajutor in cazuri neprevazute, restul fiind la dispozitia conducerii executive.

Citeşte mai mult...
 
Gheorghe Birlea 2012: Scrisoare catre alegatori PDF Imprimare Email
Joi, 15 Noiembrie 2012 13:11
DRAGI MARAMUREŞENI,
Am avut onoarea, timp de patru ani să vă reprezint în Senatul României, for legislativ suprem al ţării. Ca maramureşean şi sighetean, m-am simţit mereu responsabil moral şi politic să răsplătescîincrederea cu care m-aţi investit prin votul dumneavoastră la alegerile din 2008. Aflat la sfârşit de mandat, bilanţul activităţii mele îl consider reprezentativ, numărându-mă printre parlamentarii cei mai activi, prin iniţiative legislative, prin cele devenite lege, prin numărul de interpelări şi intrebări adresate ministerelor şi altor instituţii guvernamentale şi care priveau nu doar probleme generale de politică socio-economică, ci şi unele aspecte concrete şi stringente cu care se confruntă marmureşenii, administraţiile locale sau instituţiile publice. Am fost mereu printre oamenii din colegiu, având o colaborare eficientă, în limitele competenţelor unui senator, cu consiliul judeţean, primăriile şi consiliile locale, indiferent de culoarea lor politică.
Dialogul constant, neformalizat şi sincer, mi-a permis nu doar să cunosc problematicile acestor instituţii, ci şi să sprijin proiecte comunitare de mare importanţă, în infrastructură (drumuri comunale, canalizări, aducţiuni de apă, reparaţii la şcoli, spitale),prin obţinerea de fonduri suplimentare fie pentru plata datoriilor istorice şi cele curente, fie pentru obiective noi, inclusive atragerea de fonduri europene. 
 Iniţiativele legislative propuse de mine au vizat îmbunătăţirea legislatiei economice şi fiscale, domeniile educaţiei, sănătăţii, culturii, administraţiei publice sau asistenţei sociale. Pentru mai multă relevanţă, vă supun atenţiei o sinteză a activităţii mele din ultimii 4 ani: 
Ultima actualizare Joi, 15 Noiembrie 2012 13:18
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 19 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact