logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Primăria Ieud a rămas cu doar patru funcționari PDF Imprimare Email
Marţi, 04 Iunie 2013 08:39

Pe fondul interdicției de a face angajări, au apărut anomalii în Maramureș. Cea de la Bogdan Vodă de exemplu, unde mai sunt patru oameni în primărie. Au mai apărut însă și altele. Cu câteva zile în urmă, am intrat în Primăria Bogdan Vodă și acolo era…o singură persoană: o doamnă ce ne-a spus că… toți ceilalți - primar, viceprimar și secretar – sunt la ședințe în Baia Mare. Și că, deși au fost până la București, cu prefect cu tot, nu s-a rezolvat nimic: angajările sunt blocate. În acest moment, se fac iar dosare APIA și fiecare funcționar public contribuie cu ce poate.

Citeşte mai mult...
 
Unde dai și unde crapă... PDF Imprimare Email
Scris de George Petrovai   
Luni, 03 Iunie 2013 20:58

Absolut din întâmplare, vorba lui G.Topârceanu, zilele astea – ceea ce înseamnă aproape un an de la postarea lui – am dat peste textul Democrația lichelismului, semnat (cu majuscule!) Prof. Univ. Dr. Mihai Berca, în care autorul caută cu atâta înverșunare să ne desființeze (pe mine deodată cu articolul Politica românească – o sursă inepuizabilă de rușine și indignare), încât sfârșește prin a-ți stârni mila din pricina evidentei inabilități în ale demonstrației și scrisului.

Căci o face nu numai printr-o grosolană distorsionare a articolului meu (un atac logoreic purtat mai degrabă împotriva autorului-subiect decât împotriva textului-obiect), ci și cu ajutorul unor mijloace nefericit întrebuințate (erori în scriere și expresii încețoșate), precum următoarele: „care scrie despre cât de răi și nedemocrați...”, „de teapa unui remarcabil filosof și eseist...” (de remarcat subtilul dezacord dintre termenii „de teapa” și „remarcabil”), „apoi tot România și români”, „democrat Băsescean”(corect este băsescian și fără majusculă, așa ca ilescian sau antonescian), Primul-Ministru Ponta (cu majuscule în virtutea obișnuinței dictată de extrema slugărnicie), dar „vezi doamne” cu d mic, „care și-au dat mâna cu lichelele românești...” (corect este fie „care au dat mâna cu...”, fie „care și-au dat mâna”), virgule lipsă sau puse la întâmplare etc.

Citeşte mai mult...
 
UN AN DE MANDAT - Sighetu Marmatiei. Ovidiu Nemes. Infrastructura - Triunghiul Bermudelor PDF Imprimare Email
Scris de Catalin Vischi (Emaramures.ro)   
Duminică, 02 Iunie 2013 15:42

Vaduvit in cursul istoriei sale de nenumarate ori, cel de-al doilea municipiu al judetului, resedinta a comitatului si apoi a judetului (in perioada interbelica), fosta capitala a vechiului Maramures continua sa-si duca crucea nedreptatii facute si intretinute de multi dintre cei alesi de localnici sa scoata Sighetul la lumina mileniului III. Si astazi, infrastructura, unul dintre importantele aspecte ale dezvoltarii, este deplorabila, comparabila cu a unui sat. 
 
Sighetu Marmatiei are 183 de kilometri de drum, insa mai putin de 30% (55 km) au un fel de asfaltat. Printre gropi si lucrari ce par abandonate, am facut slalom pentru a afla ce s-a facut in ultimul an in acest sens si de ce persista situatia nedemna pentru un oras cu rang de municipiu, in pofida faptului ca doar in 2012, an in care conducerea administratiei locale a fost preluata de primarul Ovidiu Nemes, cel care anunta o renastere a urbei de peste Deal, iar bugetul de modernizare si reabilitare a strazilor s-a cifrat la peste 2 milioane de euro. 
 
Pentru fiecare esec, cate o explicatie 
Ultima actualizare Duminică, 02 Iunie 2013 15:54
Citeşte mai mult...
 
Cum se vede Romania in analiza europeana (nu de la televizor) PDF Imprimare Email
Joi, 30 Mai 2013 13:24

Comisia Europeană a recomandat ca România să iasă  din procedura de deficit excesiv. Dar citit cu atenție, raportul Executivului european despre România este motiv de ingrijorari reale, fiind o radiografie extrem de dura a realitatii economice si sociale - chiar daca ascunsa intr-un limbaj diplomatic sau tehnic, specific Bruxelles-ului. De altfel, raportul Comisiei Europene vine la o zi dupa declaratiile extrem de transante ale comisarului european pentru energie, Gunther Oettinger, care a calificat Romania, Bulgaria si Italia drept "tari aproape neguvernabile", criticand totodata si apatia Frantei in fata reformelor necesare.

Majoritatea presei românești și, bineînțeles, oficialii statului au avut motiv de aparentă bucurie ieri, odată cu publicarea recomandărilor pentru România ale Comisiei Europene. România a scăpat de stigmatul procedurii de deficit excesiv – asta s-a putut citi și auzi peste tot. Au fost menționate și cele opt măsuri pe care Comisia le consideră necesare pentru dezvoltarea țării noastre.

Ultima actualizare Joi, 30 Mai 2013 13:35
Citeşte mai mult...
 
Camera Deputatilor a aprobat reducerea pragului de prezenta la referendum la 30% PDF Imprimare Email
Joi, 30 Mai 2013 06:42

Camera Deputatilor a adoptat, pe 29 mai, cu 221 de voturi "pentru", 73 de voturi "impotriva" si 2 abtineri, proiectul de lege privind reducerea pragului de prezenta la referendum la 30%. Initiativa legislativa, semnata de Valeriu Zgonea, Florin Iordache, Eugen Nicolicea si Bogdan Ciuca, modifica Legea referendumului in sensul reducerii pragului de prezenta la acest tip de scrutin de la 50% la 30%, dar si introducerea conditiei unui vot de 25% din alegatori pentru validarea rezultatelor. Camera Deputatilor este for decizional cu acest proiect. 
 
Ulterior, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a anuntat in plen ca PDL, UDMR si PPDD vor ataca la Curtea Constitutionala proiectul de lege privind reducerea pragului de prezenta la referendum. El a aratat ca, daca aceasta lege de reducere a pragului de prezenta la referendum va fi pusa in aplicare, orice primar din Romania va putea fi schimbat de 25% dintre cetatenii de acolo si acest lucru se poate intampla si presedintilor consiliilor judetene, ceea ce nu este normal. "Noi, impreuna cu UDMR si PPDD, vom ataca legea la Curtea Constitutionala", a spus Toader. 
Citeşte mai mult...
 
Ședință de Consiliu Local vineri 31 mai la primăria Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Mai 2013 15:15

Având în vedere Dispoziţia nr. 315/24.05.2013 a Primarului municipiului Sighetu Marmaţiei,
În conformitate cu prevederile art. 39 alin. 3, 5 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se convoacă Consiliul local al municipiului Sighetu Marmaţiei în şedinţă ordinară în data de 31.05.2013 ora 1300, în Sala de şedinţe a Consiliului local, cu următoarea

ORDINE DE ZI:

1. proiect iniţiat de Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei privind aprobarea

Ultima actualizare Miercuri, 29 Mai 2013 15:24
Citeşte mai mult...
 
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe vine în Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 23 Mai 2013 08:52

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, va efectua astăzi 23mai şi mâine 24 mai a.c., o vizită de lucru în județul Maramureş. De asemenea, liberalul va ajunge şi în judeţul Satu Mare. Cu acest prilej, oficialul M.A.I. va avea întâlniri cu prefecții și reprezentanţi ai structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din cele două județe.
 
Cu ocazia vizitei sale în judeţul nostru şi în judeţul vecin, ministrul Radu Stroe va aborda subiecte referitoare la situaţia operativă privind infracţionalitatea la nivelul celor două judeţe, modul în care structurile teritoriale ale M.A.I. colaborează între ele sau cu alte structuri ale sistemului de siguranţă naţională pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Ambele întâlniri vor fi urmate de declarații de presă, care se vor desfășura la sediile Prefecturilor, unde jurnaliștii sunt invitați să participe.
Ultima actualizare Joi, 23 Mai 2013 09:29
Citeşte mai mult...
 
Mici cu mici, sau mici fără mici? PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Vineri, 03 Mai 2013 13:23

Încă o ştire lansată, care ne face să zâmbim maliţios când vedem un steag albastru cu 12 steluţe galbene formând un cerc. Mai deunăzi am fost anunţaţi că UE s-ar putea să interzică producerea şi, implicit consumul secular de mici prin ograda noastră. Cauza: aditivii alimentari adăugaţi în pasta preparatului studiat de şefii externi ai  şefilor noştri interni.
Se spune că bicarbonatul de sodiu folosit pentru umflarea micilor ar fi un mare pericol pentru sănătatea omului integrat în UE. „Se spune” trebuie înţeles: „ei spun”, sau „ei ordonă”, „ei dispun”.  
In realitate, „periculosul” bicarbonat folsit în fel şi chip de gospodine, este utilizat şi în medicină, care nu e neapărat doar cea populară: arsuri uşoare, înţepături de insecte, dureri de stomac, de dinţi, hipertensiune, etc. 
Citesc pe site-urile de ştiri şi nu-mi vine să cred:
„Guvernul a anunţat joi, printr-un comunicat, că va face demersuri ca produsul "mititei" să fie introdus, alături de burger şi de cârnatul spaniol chorizo, în categoria produselor tradiţionale care nu sunt supuse acestor reguli."
 
Ultima actualizare Vineri, 03 Mai 2013 15:32
Citeşte mai mult...
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, sustine ca sprijnă infrastructura şi tradiţiile din Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 02 Mai 2013 07:47

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, împreună cu liderii grupului PSD din Camera Deputaţilor şi alţi deputaţii au ales să petreacă sărbătorile pascale, împreună cu familia în Maramureş. Este o zonă recunoscută pentru tradiţii şi am ales să venim cu familiile în Maramureş. Vom fi prezenţi la slujba de Înviere, la Mănăstirea Bârsana, a adăugat preşedinte Camerei Deputaţilor.

 Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul de grup PSD, deputatul Marian Neacşu, prefectul Anton Rohian, deputatul Gheorghe Şimon, împrenă cu soţia şi fiica lui Valeriu Zgonea au vizitat ieri societatea comercială Plimob din Sighetu Marmaţiei. Pe traseul de pe Valea Izei, preşedintele Camerei Deputaţilor a fost oprit de primarii maramureşeni, care şi-au prezentat problemele cu care se confruntă şi au solicitat sprijin pentru unităţile-administrativ teritoriale. 
Ultima actualizare Joi, 02 Mai 2013 11:33
Citeşte mai mult...
 
VIZITE DE SARBATORI - Oaspeti de rang inalt sunt asteptati in Maramures, cu ocazia Pastilor. Vezi despre cine e vorba PDF Imprimare Email
Miercuri, 01 Mai 2013 17:21

ACTUALIZARE 1: Sarbatorile de Pasti vor aduce oaspeti de rang inalt in Maramuresul istoric. Una dintre vizitele anuntate oficial e cea a presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, care si-a facut aparitia in judet inca de astazi, 1 Mai, insotit de alti sase parlamentari PSD. Printre numele mentionate la “secret” de anumite surse politice se numara insa si cel al premierului Victor Ponta, care alaturi de Liviu Dragnea ar fi asteptat in localitatea Salistea de Sus pentru finalul acestei saptamani.

Ultima actualizare Miercuri, 01 Mai 2013 17:25
Citeşte mai mult...
 
Luni, primăriile din Maramureş află ce sume primesc de la Consiliul Judeţean PDF Imprimare Email
Vineri, 26 Aprilie 2013 09:07

Luni, 29 aprilie 2012, de la ora 12.30, consilieri judeţeni se întâlnesc într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Judeţean.

Aceştia au de aprobat repartizarea sumelor din cota de 20% calculată din cotele şi sumele defalcate din unele venituri ale statului pentru achitarea arieratelor, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2013. Un alt proiect la fel de aşteptat de primarii din Maramureş este proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ – teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe valoare adaugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate.

Ultima actualizare Vineri, 26 Aprilie 2013 15:13
Citeşte mai mult...
 
Maramureseanul Teodor Maries, revoltat de parlamentarii care au oprit infiintarea unui muzeu al comunismului PDF Imprimare Email
Joi, 25 Aprilie 2013 01:08

Presedintele Asociatiei “21 Decembrie”, maramureseanul Teodor Maries, e indignat de pozitia majoritatii parlamentarilor romani, care la inceputul acestei saptamani au votat impotriva initiativei de deschidere a unui muzeu al comunismului. Liderul revolutionarilor a comentat pentru Epoch Times rezultatul zdrobitor al votului din plen explicand ca, in opinia sa, “PNL si PSD s-au amestecat, s-au corcit atat de mult, astfel ca sunt cu totii rosii acum. Din pacate, din culoarea galben a liberalilor combinata cu rosul celor de la PSD a iesit tot rosu. De fapt, liberalii nu s-au schimbat in ultimii 23 de ani, sunt aceiasi in principiu si in crez cu cei din 1990".


Maries a subliniat ca in Romania se impune crearea unui muzeu al comunismului, care sa sublinieze ororile produse pe vremea vechiului regim. “O astfel de institutie ar avea rolul de a conserva dovezile si de a le expune, astfel incat acestea sa poata fi vazute de tineri, de turisti si sa nu se mai repete. Deocamdata un astfel de muzeu, unul local, exista doar la Sighetul Marmatiei, este singurul... Bine ca exista macar acest memorial al durerii", a subliniat el, pentru sursa citata.
 

Ultima actualizare Joi, 25 Aprilie 2013 01:12
Citeşte mai mult...
 
Autoritatile maramuresene mizeaza pe sprijin de la chinezi pentru finalizarea barajului Runcu PDF Imprimare Email
Joi, 11 Aprilie 2013 12:15

Autoritatile maramuresene mizeaza pe sprijin de la chinezi pentru finalizarea investitiei de la barajul Runcu, demarata in urma cu aproape 30 de ani. O prima intalnire pe aceasta tema a avut loc in 10 aprilie, intre reprezentantii din conducerea judetului si o delegatie venita din China. Totusi, reprezentantii companiei asiatice au recunoscut ca pana acum nu au mai derulat niciun proiect de amploare in Romania.

O delegatie venita tocmai din China a fost primita de autoritatile judetene la Palatul Administrativ. A fost vorba despre reprezentantii unei companii private care deruleaza in principal proiecte hidrotehnice. In acest context, alesii maramureseni spera ca vor reusi sa-i convinga pe oamenii de afaceri pentru a investi in finalizarea investitiei de la barajul Runcu.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 15 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact