logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Camera Deputatilor isi cumpara plug pentru zapada si alte "maruntisuri", de 430.000 de lei PDF Imprimare Email
Marţi, 19 Noiembrie 2013 16:17

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, azi, 19 noiembrie, un memorandum intern privind modificarea listei de dotari independente ale Camerei, potrivit caruia acest for legislativ urmeaza sa achizitioneze un plug de zapada si "niste maruntisuri", a declarat secretarul Camerei Niculae Mircovici. 
 
"Am depus la Biroul Permanent al Camerei un memorandum privind modificarea listei de dotari independente si alte cheltuieli asimilate investitiilor pe anul 2013. Bugetul, in urma rectificarii bugetare, s-a redus si a ramas la suma de 3.961.000 lei. in ceea ce priveste procurarea de autoturisme, in urma licitatiei s-au cumparat (autoturisme -n.r.) cu 3.935.000 de lei, rezultand o economie de 430.000 de lei. Din aceasta economie, de 430.000 de lei s-a aprobat dotarea cu un plug pentru zapada si cu alte materiale din acestea marunte care sunt necesare in momentul de fata", a explicat Mircovici. 
Citeşte mai mult...
 
O ordonanta care permite majorarea indemnizatiilor de sedinta pentru membrii AGA si a salariilor directorilor la companiile de stat a trecut fara probleme de Parlament PDF Imprimare Email
Scris de HotNews.ro   
Marţi, 19 Noiembrie 2013 09:03

O ordonanta de urgenta care a trecut de Parlament si care mai are nevoie doar de semnatura presedintelui Traian Basescu permite majorarea salariilor directorilor generali din companiile de stat, inclusiv cele neperfomante, in timp ce reprezentantii in Adunarile Generale ale Actionarilor pot sa-si mareasca indemnizatiile de sedinta de la 47 de lei, cat iau in prezent, pana la 25% din cat primeste seful companiei, scrie Mediafax, care citeaza cotidianul gandul.
 
Acestia isi vor putea fixa, in noile conditii, indemnizatii de sedinta pana la 3.000-4.000 de euro. 
 
Din 2010 si pana acum, membrii AGA au fost remunerati cu 47 de lei pe sedinta, 1% din indemnizatia directorilor generali ai companiilor fixata uniform la 4700 de lei cat castiga si un secretar de stat in Guvern. Exceptie faceau doar managerii profesionisti, care isi negociau salariul la numire, completanu-l prin bonusuri. Din 2013, limitarea pentru directori nu a mai fost prelungita. Prin acest act normativ sefii companiilor neperformanete pot castigat tot atat cat managerii privati, iar membrii AGA, 25% din aceste salarii care ajung si in unele cazuri depasesc 10.000 de euro lunar.
Ultima actualizare Marţi, 19 Noiembrie 2013 09:08
Citeşte mai mult...
 
Curtea Constitutionala: Legea ce reduce la 30% pragul de participare pentru validarea unui referendum - constitutionala PDF Imprimare Email
Joi, 14 Noiembrie 2013 16:43

Legea ce prevede reducerea la 30% a pragului de participare pentru validarea unui referendum este constitutionala, au decis joi judecatorii Curtii Constitutionale. CCR a respins cu majoritate de voturi sesizarea presedintelui Traian Basescu privind neconstitutionalitatea modificarilor aduse Legii 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, prin care pragul de participare a fost redus la 30% din alegatorii inscrisi in liste. Decizia CCR este definitiva si general obligatorie, urmand ca legea sa fie transmisa sefului statului pentru promulgare.
 
Astfel, se aplica solutia data in iunie de Curte, potrivit careia reducerea pragului de prezenta la 30% este constitutionala in masura in care nu se aplica referendumurilor organizate in decurs de un an de la data intrarii in vigoare a legii.
 
Pe 23 octombrie, CCR a amanat discutiile din imposibilitate de constituire a completului de judecata.
 
Presedintele Traian Basescu a sesizat Curtea Constitutionala invocand faptul ca legea modificata ar permite posibilitatea adoptarii prin referendum a unor masuri lipsite de legitimitate populara si ar duce la nerespectarea dreptului poporului roman de a exercita suveranitatea de stat pe calea directa a consultarii populare.
Citeşte mai mult...
 
Conducerea PNL Maramures a fost demisa. Ovidiu Nemes este noul presedinte interimar PDF Imprimare Email
Luni, 11 Noiembrie 2013 18:11

Conducerea PNL Maramures a fost demisa. Noul presedinte interimar al PNL Maramures a fost numit, primarul municipiului Sighetu Marmatiei, Ovidiu Nemes.
In urma sedintei Biroului Permanent National de conducere al Partidului National Liberal, vechea conducere a PNL Maramures a fost demise cu 46 voturi pentru, 5 impotriva si 3 voturi nule. Conducerea PNL a hotarat numirea ca interimar al organizatiei maramuresene, pe Ovidiu Nemes, presedintele PNL Sighet si primarul municipiului Sighetu Marmatiei cu 43 voturi pentru, 4 impotriva si 3 voturi nule.
Iata lista cu Biroul Interimar PNL Maramures din care fac parte urmatorii:
1.Nemes Ovidiu Gheorghe – primar municipiul Sighetu Marmatiei
2.Mircea Dolha – deputat
3.Vasile Berci – deputat
4.Marinel Kovacs – consilier judetean
Citeşte mai mult...
 
Primarul din Giuleşti a pierdut procesul cu ANI PDF Imprimare Email
Vineri, 01 Noiembrie 2013 09:12

Declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, Gheorghe Vrajă, primarul localităţi Giuleşti, spune că nu va demisiona. „Am pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel Cluj. Aştept pronunţarea şi voi face contestaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Nu demisionez pentru că nu mă consider vinovat. Am două rapoarte ale ANI. În primul sunt declarat nevinovat, în al doilea scrie că am încălcat legea”, declară edilul.
 
Primarul a precizat că „toate verificările ANI se fac în urma unor sesizări. Prima dată nu mi-au găsit nicio neregulă şi a doua oară au spus că am încălcat legea. Setea de putere probabil i-a împins pe unii să-mi caute nereguli”, a susp Gheorghe Vrajă.
 
Primarul localităţii Giuleşti se află la primul mandat şi, potrivit ANI, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 10 mai 2012, întrucât acesta nu şi-a încetat raporturile de serviciu din funcţia de Secretar al Comunei Giuleşti, pe perioada participării la alegerile locale din Comuna Giuleşti pentru funcţia de Primar al comunei. Astfel, acesta a încălcat dispoziţiile legale potrivit cărora „funcţionarii publici de conducere pot fi numiţi în funcţii de demnitate publică numai după încetarea, în condiţiile legii, a raporturilor de serviciu. Funcţionarii publici de conducere pot candida pentru funcţii de demnitate publică numai după încetarea, în condiţiile legii, a raporturilor de serviciu”.
Ultima actualizare Vineri, 01 Noiembrie 2013 09:16
Citeşte mai mult...
 
INEDIT: Viceprimar-ul din Rona de Sus şi-a făcut... ştampilă PDF Imprimare Email
Vineri, 25 Octombrie 2013 10:01

După ultimele alegeri locale, au rămas încă patimi. Între foşti şi actuali primari, fructificate cu plângeri la DNA şi ANI, între primari şi viceprimarii impuşi de un consiliu local defavorabil. Soldate cu interminabile tachinări.
 
Se petrece şi la Rona de Sus, unde primarul Ioan Romaniuc s-a trezit că viceprimarul său, Ioan Ruscovan, şi-a făcut ştampilă de.. viceprimar! Se poate să fie şi din cauză că primul nu-i lasă pe mână celuilalt ştampila instituţiei. „Am făcut plângere la Poliţie, aşa ceva nu s-a mai auzit în România...”, spune primarul Romaniuc.
 
Secretarul Consiliului Judeţean Maramureş, Dumitru Dumuţa, cu vechi state de plată inclusiv în administraţia locală, e, la rându-i nedumerit: „Nu există decât două autorităţi, Consiliu Local şi primarul. Acea ştampilă ce o foloseşte viceprimarul nu are valoare juridică. Sigur, în ţara asta sunt producători de ştampile, poţi face orice, dar dacă o foloseşte în numele instituţiei Primarului, e uzurpare de calităţi oficiale. Faptul că-şi comandă viceprimarul ştampilă, nu e încă grav. Dar dacă o foloseşte, poate fi caz penal”, spune Dumitru Dumuţa. Potrivit surselor noastre, ştampila a fost deja folosită pe acte oficiale.
Citeşte mai mult...
 
Curtea Supremă a României a decis: Ducu Bertzi NU a colaborat cu Securitatea! PDF Imprimare Email
Vineri, 18 Octombrie 2013 07:38

Marţi, 15 octombrie 2013, Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, a hotărât irevocabil că Ducu Bertzi nu a colaborat cu Securitatea.
 
Magistraţii Instanţei Supreme a României au admis recursul declarat de Ducu Bertzi împotriva hotărârii Curţii de Apel Bucureşti şi au hotărât în unanimitate, irevocabil, să respingă ca nefondată acţiunea formulată de către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securitaţii.
 
Astfel, în pofida încercării C.N.S.A.S. de a-l transforma pe Ducu Bertzi din „urmărit” în „urmăritor”, judecătorii Instanţei Supreme au facut dreptate! Ducu Bertzi era, de foarte mulţi ani, cel urmărit şi monitorizat îndeaproape de Securitate. Dovezi de netăgăduit atestă că Ducu Bertzi nu a colaborat cu Securitatea şi în nici un caz nu a fost informator al acesteia, astfel încât nici măcar C.N.S.A.S. nu a putut “fabrica” un statut de informator a lui Ducu Bertzi.
Citeşte mai mult...
 
BORŞA - Premieră politică în România PDF Imprimare Email
Luni, 14 Octombrie 2013 10:19

Pentru prima dată într-o localitate din România, la Borşa vor demisiona consilierii locali pentru a face loc altora. „Aşa cum am promis în campanie, se vor roti consilierii în CL, până când toţi cei 24 de pe liste vor fi trecuţi prin această funcţie”, a precizat Sorin Timiş, preşedintele PV Borşa. „Anul acesta vor fi trei schimbări, una în fiecare lună: octombrie, noiembrie şi decembrie. Cu ocazia şedinţei ordinare de consiliu local a fiecăreia din aceste luni, va fi aprobată o demisie şi o numire. Pot să apară modificări la demisiile/numirile stabilite în cazul în care altcineva doreşte să demisioneze din funcţie. Dacă cineva din cei prevăzuţi să fie numiţi nu doreşte acest lucru, se merge mai departe pe listă”, a precizat primarul oraşului Borşa, Toader Mihali

Citeşte mai mult...
 
Marșul politrucilor români postdecembriști între lichelism și jigodism PDF Imprimare Email
Scris de George Petrovai   
Luni, 30 Septembrie 2013 17:17

Se spune, și pe bună dreptate, că politica este acea îndeletnicire eminamente umană, care dobândește incontestabile virtuți artistice atunci când în vremuri de pace contribuie decisiv la prosperitatea poporului și la necontenita sporire a prestigiului țării în slujba căreia se află, iar în vremuri de cumpănă (crize, războaie) ea se face luntre și punte ca să găsească și apoi să urmeze calea cea mai scurtă și mai sigură pentru scoaterea nației la liman.

Când toate îți merg din plin după două războaie mondiale pustiitoare, după lungul război rece și după suita de crize (economice, financiare, politice) care cu vârf și îndesat și-au făcut mendrele doar pe alte meleaguri (îndeosebi în țările sărace), după ce cu bună știință le-ai dat slobozenie, firește că în aceste condiții americanii nu pot fi decât arhimulțumiți de poruncitorul lor americanism planetar, nemții de inflexibilul lor germanism paneuropean, iar japonezii de niponismul lor imperial din Orientul Îndepărtat.

Dar ce motive ar avea românii să fie mulțumiți de odiosul rânjet al libertății și democrației, care-și afirmă sclipiciul în campaniile electorale și găunoșenia absolută în răstimpul dintre ele, când – prin respingătoarea cârdășie dintre politruci și ciocoi, altfel spus dintre demagogi și tâlhari – politica românească postdecembristă a avansat de la lichelismul de esență bolșevică înspre jigodismul antinațional și antistatal de-acum, astfel încât din ce în ce mai mulți truditori din România să se simtă tot mai înstrăinați și mai săraci la ei acasă, inclusiv în speranțele de mai bine?!

Citeşte mai mult...
 
Petru Tomşa, reconfirmat în funcţia de preşedinte al PDL Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Liviu Siman   
Luni, 23 Septembrie 2013 13:38

Joi, 19 septembrie, la Sighet, s-au desfăşurat alegerile pentru desemnarea noilor structuri de conducere a PDL Sighet. În urma voturilor exprimate, în funcţia de preşedinte al PDL Sighet a fost reconfirmat Petru Tomşa, acesta fiind şi singurul cadidat la această funcţie. „Sunt onorat de faptul că am fost reales în această funcţie şi le mulţumesc celor care mi-au acordat sprijinul şi încrederea lor. Chiar dacă suntem în opoziţie, eforturile noastre conjugate se canalizează spre alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale de anul viitor (când sperăm să obţinem rezultate dintre cele mai bune), dar şi spre consolidarea formaţiunii noastre politice”, a spus Petru Tomşa. 

Citeşte mai mult...
 
Victor Ponta: Proiectul Rosia Montana este inchis. Protestele si-au atins scopul. In mod sigur nu va exista raspunderea Guvernului daca va exista un proces PDF Imprimare Email
Luni, 09 Septembrie 2013 18:10

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana "este inchis" si ca protestele de strada si-au atins scopul. Victor Ponta a precizat, vizibil suparat, ca nu a existat in USL o discutie despre respingerea acestui proiect, "dar s-au antepronuntat liderii". Primul ministru a precizat ca s-a deplasat la Parlament pentru a se "asigura ca dl Antonescu pune rapid pe ordinea de zi (proiectul de lege privind Rosia Montana), se respinge, la fel va fi si la camera". Anuntul premierului vine la o ora dupa ce Crin Antonescu a declarat sa se opune proiectului. Sedinta birourilor permanente ale Senatului si Camerei pentru infiintarea unei comisii speciale pentru Rosia Montana, programata pentru luni, a fost anulata dupa declaratiile celor doi lideri USL.
Ultima actualizare Luni, 09 Septembrie 2013 19:07
Citeşte mai mult...
 
Brigitte ne dă lecţii. Cu ce drept? PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Vineri, 06 Septembrie 2013 15:50
 
Brigitte Anne-Marie Bardot, actriţă franceză născută în 1934, declara :
„Am fost foarte fericită, foarte bogată, foarte frumoasă, foarte adulată, foarte cunoscută şi foarte nenorocită, prea adesea dezamăgită. Am avut decepții îngrozitoare. Iată de ce am ales să trăiesc retrasă şi singură.”
 
B.B. trăieşte retrasă şi singură. Dar nu-i singură de tot! E cu câinii. Din România. Apără câinii vagabonzi din România, că de apărarea celor din Franţa se ocupă autorităţile franceze. Îi apără şi ne trimite sfaturi în scris pe această temă. Am citit pe sighetonline câte ceva despre cum se rezolvă / s-a rezolvat problema câinilor fără stăpân:
Ultima actualizare Vineri, 06 Septembrie 2013 16:30
Citeşte mai mult...
 
Orbul găinilor – fleacul care continuă să ciuruiască speranțele românilor postdecembriști PDF Imprimare Email
Scris de George Petrovai   
Marţi, 27 August 2013 12:42

Dacă luăm aminte la scurta rugăciune românească „Dă, Doamne, mintea românului de pe urmă!”, atunci avem dovada clară că în decursul istoriei sale acesta s-a păcălit de-atâtea ori urmând calea monstruosului dicton „Capul plecat sabia nu-l taie”, o veritabilă perlă a strămoșescului îndemn la răbdare și resemnare, încât avea nevoie de lecția dură a umilințelor care cu necesitate urmau, ca mintea să i se lumineze și el să ajungă să regrete trecutul, cu o idee parcă mai puțin amarnic decât prezentul. Că doar nu de florile mărului, în faimoasa poezie Doina, Eminescu deplânge destinul à rebours al românilor: „Vai de biet român săracul,/ Înapoi tot dă ca racul…”

Iar lamentabilele isprăvi ale românului de după Decembriadă sunt ca o lespede pe mormântul speranțelor salvate din universul concentraționar al bolșevismului, o tristă confirmare de care bucuros s-ar fi lipsit, numai să nu audă cum tot mai mulți dintre conaționalii săi regretă inumanele avantaje ale fostului regim, vremuri de plâns și (pe la colțuri) de scrâșnire a dinților, despre care cei mulți și năpăstuiți afirmau cu certitudinea disperării că „mai rău nu se poate”!

 Dar iată că se poate, pesemne ca o supremă dovadă a spusei că de ce te temi nu scapi și ca o halucinantă împlinire taman de-a-ndoaselea a rugăminții românului: „Numai mai rău să nu fie”, respectiv „Nu da, Doamne, românului câte poate să îndure”:

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 13 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact