logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Primarul din Borşa, Toader Mihali, a demisionat PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Luni, 17 Februarie 2014 15:09

Primarul localităţii Borşa, Toader Mihali a demisionat din funcţie. Se pare că acesta a luat decizia de a demisiona în cursul zilei de duminică, 16 februarie. Astfel, astăzi dimineaţa acesta a început să facă demersurile pentru a-şi depune mandatul. Urmează ca apoi să se stabilească dacă vor avea loc noi alegeri în Borşa.
 
ACTUALIZARE - Pe pagina de socializare Facebook a postat o fotografie cu “Time to say Goodbye”. La secţiunea locul de muncă, acesta a adăugat: “primar până în 16.02.2014 la Primăria Borşa”. Viceprimarul oraşului Borşa, Ion Sorin Timiş a confirmat pentru InfoMM.ro demisia primarului Toader Mihali. Acesta susţine că a primit demisia edilului, aseară şi că în cursul acestei dimineţi a înaintat actul la administratorul Primăriei. „Primarul Toader Mihali şi-a prezentat demisia. Acesta mi-a înmânat-o duminică seara şi azi dimineaţă am depus-o la administratorul Primăriei. Urmează ca Prefectura să stabilească dacă vor avea loc alte alegeri şi data în care ar putea avea loc scurtinul electoral”.
Citeşte mai mult...
 
MODIFICĂRI - Noul Cod Penal, bucuria infractorilor PDF Imprimare Email
Joi, 06 Februarie 2014 13:35
Noul Cod Penal şi noul Cod de Procedură Civilă care a intrat în vigoare de la data de 1 februarie 2014 a adus pedepse reduse, infracţiuni şi instituţii noi, dar şi pedepse mai aspre pentru recidivişti. Mai mult, prostituţia şi tulburarea folosinţei locuinţei, nu mai sunt incriminate ca infracţiuni, fiind introduse noi fapte penale precum presiunea asupra justiţiei, cămătăria, abuzul de încredere prin fraudarea creditorilor şi hărţuirea cu apeluri telefonice şi mesaje. În plus, şoferii vor fi avantajaţi iar victimele accidentelor de circulaţie - defavorizate de Noul Cod Penal.
Ultima actualizare Joi, 06 Februarie 2014 13:48
Citeşte mai mult...
 
Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, cele prezidentiale pe 2 si 16 noiembrie PDF Imprimare Email
Luni, 03 Februarie 2014 08:54

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, pe 2 februarie, dupa sedinta USL, ca la nivelul Uniunii s-a decis ca euroalegerile sa aiba loc pe 25 mai, duminica, iar prezidentialele sa se desfasoare pe 2 si 16 noiembrie. 
 
El a spus ca s-a decis in USL ca euroalegerile sa aiba loc duminica, pe 25 mai. De asemenea, el a precizat ca, potrivit legii, alegerile prezidentiale trebuie organizate in luna dinaintea celei in care expira mandatul presedintelui in functie. 
 
Ponta a spus ca a decis, in aceste conditii, ca cele doua tururi ale prezidentialelor sa aiba loc pe 2 si, respectiv, 16 noiembrie 2014. 
 
Intrebat cand se va organiza referendumul pentru Constitutie, Ponta a raspuns ca acest lucru este decis de catre Parlament.
Ultima actualizare Luni, 03 Februarie 2014 14:13
Citeşte mai mult...
 
Nesimtirii parlamentariilor i se pun limite. Superimunitatea parlamentarilor, neconstitutionala PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Ianuarie 2014 14:49

Judecatorii Curtii Constitutionale au decis, miercuri, in unanimitate, ca modificarile aduse Codului penal in asa-numita "martea neagra" din decembrie 2013 sunt neconstitutionale. Inalta Curte de Casatie si Justitie si Partidul Democrat Liberal au depus, in luna decembrie, la CCR, sesizari referitoare la conflictul de interese, definitia functionarului public si prejudiciul cauzat prin comiterea de infractiuni.
 
Curtea Constitutionala a dezbatut, miercuri, cele trei sesizari formulate de Inalta Curte de Casatie si Justitie si de Partidul Democrat Liberal cu privire la modificarile aduse de Parlament Codului Penal in luna decembrie. Camera Deputatilor a aprobat pe 10 decembrie anul trecut, cu 266 de voturi "pentru", 32 de voturi "impotriva" si 6 abtineri, un proiect de modificare a Codului penal, respins de Senat in octombrie 2012. 
 
Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, declarase miercuri, inainte de sedinta in care au fost dezbatute sesizarile privind modificarile Codului Penal, ca este "o tema grea", deoarece sesizarea ICCJ este facuta de 96 de judecatori, iar membrii CCR vor trebui sa fie cel putin pe masura asteptarilor acestora. Augustin Zegrean a mai declarat ca situatia functionarilor publici este reglementata intr-o lege, dar Codul Penal are o alta viziune asupra acestei categorii, precizand ca: "Aici este, pana la urma, un joc de cuvinte. Ei spun ca nu sunt functionari publici, nu aceasta este tema aici in discutia asta. Problema este ca situatia functionarilor publici este reglementata intr-o lege a functionarilor publici - vorbim de 188 -, dar aici este vorba de functionari publici in general. Codul Penal are o alta viziune asupra functionarilor publici. O sa deslusim asta", potrivit Mediafax.
Citeşte mai mult...
 
Comisia Europeana catre Guvern: Strategia Romaniei pentru fondurile UE 2014-2020 ramane tot lipsita de viziune, nu ati invatat lectia esecului absorbtiei trecute PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 08:57

Expertii Comisiei Europene au transmis autoritatilor romane ca prima versiune a Acordului de Parteneriat pentru utilizarea fondurilor comunitare in perioada 2014-2020 este lipsita de viziune strategica, prea vaga si nu dovedeste ca lectia data de esecul cheltuirii banilor UE ese valorificata. Criticile Bruxelles-ului persista, dupa ce anul trecut Executivul european a criticat Guvernul Romaniei pentru documentatia intermediara transmisa la Comisie pentru pregatirea absorbtiei fondurilor UE 2014-2020. 
 
Noile observatii au fost transmise de catre expertii Comisiei Europene (CE) prin intermediul misiunii Romaniei la Bruxelles, la sfarsitul lunii decembrie, pe baza primei versiuni a Acordului de Parteneriat finalizata in luna octombrie, relateaza Mediafax.
Ultima actualizare Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 09:27
Citeşte mai mult...
 
Curtea Constitutionala: Legea descentralizarii este neconstitutionala PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 08:50

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis vineri, cu unanimitate de voturi, ca legea descentralizarii este neconstitutionala, scrie Agerpres.
 
"Cu unanimitate de voturi, admite obiectia de neconstitutionalitate in ceea ce priveste criticile de neconstitutionalitate intrinseca si constata ca Legea privind stabilirea unor masuri de descentralizare a unor competente exercitate de unele ministere si organe de specialitate ale administratiei publice centrale precum si a unor masuri de reforma privind administratia publica, in ansamblul ei, este neconstitutionala. Decizia este definitiva si general obligatorie", se arata in minuta CCR.
 
Anterior, Curtea, cu majoritate de voturi, a respins criticile de neconstitutionalitate extrinseca a legii.
 
Astfel, potrivit unui comunicat postat pe site-ul CCR, Curtea a retinut incalcarea:
Ultima actualizare Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 09:13
Citeşte mai mult...
 
PNL se pregăteşte să participe separat la alegerile europarlamentare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Ianuarie 2014 23:13

Partidul Naţional Liberal se pregăteşte să participe separat la alegeri. În cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional din data de 9 ianuarie au fost anunţate măsuri de natură organizatorică şi o serie de elemente de calendar pentru pregătirea, ca partid distinct, a alegerilor europarlamentare, ceea ce şi Partidul Social Democrat a făcut.
 
„Abordările decise în urmă cu câteva luni, acelea ca Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Democrat să meargă pe liste separate la alegerile europarlamentare, rămân actuale. Cu toate acestea, în judeţul Maramureş, Uniunea Social Liberală va funcţiona în continuare. Dar fiecare partid se pregăteşte acum să participe separat la alegerile europene din luna mai. Nu exclud faptul că, în viitor, ar putea să reapară în cursul discuţiilor, propunerea candidaturilor comune. Dacă va fi aşa, o vom discuta. Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, nu se opune discutării niciunei formule, dar continuă să creadă că noi trebuie să avem maturitatea de a participa la alegerile europarlamentare pe liste separate, menţinând USL-ul şi totodată obiectivele comune ale alianţei. Asta deoarece avem obligaţia de a rezolva problemele comunităţii şi de a duce la îndeplinire proiectele deja demarate la nivelul judeţului, pentru a dovedi că respectăm mandatul primit de la maramureşenii noştri”, declară preşedintele Partidului Naţional Liberal Maramureş, Ovidiu Nemeş. 
Citeşte mai mult...
 
Familia Nastase, condamnata in dosarul Zambaccian: Adrian Nastase - 4 ani de inchisoare cu executare, Dana Nastase, 3 ani de inchisoare cu suspendare PDF Imprimare Email
Luni, 06 Ianuarie 2014 16:35

Adrian Nastase a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare si cinci ani interzicerea unor drepturi pentru luare de mita in forma continuata. Acesta a mai primit 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj.
 
Prin contopirea pedepselor, Adrian Nastase va executa pedeapsa de patru ani de inchisoare. 
 
Dana Nastase a fost condamnata la 3 ani de inchisoare, cu suspendare, pentru complicitate de luare de mita, si patru ani de interzicere a unor drepturi.
 
Aceasta are o perioada de incercare de 8 ani.
 
De asemenea, justitia a decis confiscarea de la sotii Nastase a sumei de 1.824.303 lei, iar de la Irina Jianu sumele de 80.489 dolari si 5.000 euro, echivalentul in lei.
Ultima actualizare Luni, 06 Ianuarie 2014 16:45
Citeşte mai mult...
 
Cadouri de Craciun, prin ordonanta de urgenta: Biserica Ortodoxa primeste un hotel in Covasna, cu izvor mineral, SRI ia Palatul Olanesti PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Decembrie 2013 08:58

Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta prin care Complexul hotelier Bradul din Covasna trece de la RA-APPS la Secretariatul de Stat pentru Culte, pentru Episcopia Ortodoxa Romana a Covasnei si Harghitei, iar Complexul Palat Olanesti trece tot de la RA-APPS la Serviciul Roman de Informatii.
 
Prin Ordonanta de Urgenta publicata in Monitorul Oficial in 24 decembrie se aproba si trecerea de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat la Ministerul Apararii Vila Covasna, o cladire cu subsol, parter si etaj situata in orasul Covasna, str. Zanelor numarul 10, cu o suprafata construita de 1.274 metri patrati si un teren de 17.107 mp.
Citeşte mai mult...
 
In primul an de mandat, parlamentarii maramureseni exceleaza la capitolul ineficienta PDF Imprimare Email
Luni, 23 Decembrie 2013 17:01
A trecut un an de cand parlamentarii maramureseni au jurat ca vor lucra pentru romani si pentru tara, dar la un an de activitate se pare ca unii dintre alesi au ajuns degeaba in Parlament. Printre cei 13 parlamentari exista si persoane care au luat cuvantul in plen o singura data. Cand au depus juramantul! Activitatea lor lasa cu atat mai mult de dorit cu cat de cativa ani incoace bugetul alocat Maramuresului este in continua scadere si nici macar o lege adoptata in acest an nu a fost initiata de vreun maramuresean. Daca unii dintre parlamentari isi asuma vina pentru incapabilitatea lor, chiar daca o fac doar pe la colturi, altii cauta vinovati. Cel putin un parlamentar considera ca vina pentru lipsa directionarii de bani inspre judet apartine... primarilor! Intre timp, parlamentarii nostri, pe care i-am trimis sa ne reprezinte la Bucuresti, sunt extrem de afectati de problema gazelor de sist, a exploatarii de la Rosia Montana, de cum sa mai declare o zi libera legala (de parca n-am avea suficiente deja!) si peste toate, isi doresc si super-imunitate! 
Citeşte mai mult...
 
Consilier local din Dragomireşti, declarat incompatibil de ANI PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Decembrie 2013 11:24

Un consilier local din Dragomireşti a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Este vorba despre Ilban Carmen, consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Dragomireşti care deţine simultan şi funcţia de consilier personal în cadrul Cabinetului Primarului oraşului Dragomireşti.
 
Potrivit ANI, consilierul local se află în stare de incompatibilitate din data de 2 noiembrie 2012, \ntrucât deţine simultan două funcţii. „Astfel, Ilban Carmen nu a respectat dispoziţiile art. 88, alin. (1), lit.
 
c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcţia de consilier local este incompatibilă cu (...) calitatea de (...) angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local”. Consilierul local a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Ilban Carmen a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare. „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective” au arătat cei de la ANI.
Citeşte mai mult...
 
Miscare politica fara precedent: Basescu refuza sa ratifice memorandumul cu FMI din cauza accizei la combustibil PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Decembrie 2013 08:47

Presedintele Traian Basescu a declarat luni seara la Palatul Cotroceni ca a decis sa nu aprobe memorandumul trimis de Guvern pentru aprobarea negocierilor cu FMI din cauza majorarii accizei la carburanti. "Nu imi voi asuma aceasta masura antieconomica, impotriva intereselor Romaniei si a sanselor de relansare a economiei", a spus Traian Basescu.
Prima reactie oficiala a Comisiei Europene dupa anuntul presedintelui Basescu: Romania decide daca va continua programul de asistenta, dar, indiferent de alegere, e esential ca tara sa ia masurile fiscale pentru obiectivele bugetare
 
"Guvernul isi poate asuma sa trimita fara semnatura mea, dar eu nu semnez o crestere de accize la combustibil", a adaugat seful statului, precizand ca "Eu am informat FMI cu privire la pozitia mea, in ianuarie vine din nou delegatia, se poate renegocia acest punct si se poate intra in bordul din feburarie sau martie".
Citeşte mai mult...
 
Kazahstan din România PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013 18:13
„Premierul Victor Ponta s-a declarat nedumerit, vineri, de decizia Curţii Constituţionale privind Memorandumul încheiat de guvern cu compania kazahă Rompetrol, afirmând că societatea ar putea intra în insolvenţă.”
 
Citind această ştire, începi să ai dubii despre graniţele actuale ale bine guvernatei noastre ţări. Dacă o companie petrolieră se numeşte Rompetrol, iar compania despre care-i vorba este kazahă, îti vine să te întrebi:
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 12 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact