logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Sambata se va constitui noul Consiliu Local al Sighetului si noul primar Horia Scubli va depunde juramantul de investire PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Iunie 2016 12:05

Prefectul județului Maramureș, Mihai Lupuț, a emis un ordin privind convocarea consilierilor declarați aleși în urma alegerilor locale din 5 iunie 2016, pentru ședința de constituire a Consiliului Județean Maramureș și a consiliilor locale pentru întreg județul.
 
Astfel, ședința de constituire a noului Consiliu local și de învestire a Primarului va avea loc în Sighet în ziua de sâmbătă, 25 iunie 2016, ora 9 în sala de ședințe din Primăria Sighet.
 
Tot în prima ședință de Consiliu local noii consilieri îl vor alege pe viitorul vice-primar al municipiului. Conform legii, vice-primar este ales prin vot secret unul dintre consilierii locali aflați în funcție, în ședința de constituire a noului Consiliu local, sau într-o ședință ulterioară.
 
Ședința de învestire a noului Consiliu local este publică.
Ultima actualizare Miercuri, 22 Iunie 2016 12:11
Citeşte mai mult...
 
Parlamentarii au votat dezincriminarea conflictului de interese pentru cei care si-au angajat rudele. Camera Deputatilor urmeaza sa voteze "superimunitatea" avocatilor PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Iunie 2016 11:44

Parlamentarii au votat miercuri, aproape in unanimitate, intr-o sedinta de plen reunit - probabil ultima inainte de vacanta de vara, dezincriminarea conflictului de interese pentru cei care si-au angajat rudele la cabinetele parlamentare pana in anul 2013. Au fost 306 voturi pentru si o singura abtinere. 
 
Tot miercuri, plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa dea vot final pentru proiectul de lege care acorda imunitate avocatilor. 
 
Dezincriminarea conflictului de interese
Citeşte mai mult...
 
Rezultate parţiale obţinute pentru primăriile din Maramureş PDF Imprimare Email
Miercuri, 08 Iunie 2016 08:57

Biroul Electoral Judeţean a prezentat o situaţie parţială a rezultatului alegerilor locale din data de 5 iunie 2016. Astfel, ieri, la orele amiezii, situaţia prezentată era cea de la ora 5.40 dimineaţa. Conform informaţiilor furnizate, pentru toate consiliile locale au fost exprimate în judeţ 191.755 de voturi valabile. De asemenea, pentru alegerea primarilor, în tot judeţul au fost exprimate 193.615 voturi valabile.
Rezultatele parţiale din Maramureş pentru funcţia de primar arătau astfel: la Şomcuta Mare, după numărarea a aproximativ 80% dintre buletinele de vot, Gheorghe Buda, candidatul PSD, era câştigător, fiind urmat de candidaţii PMP, PNL şi PER; la Valea Chioarului rămâne în funcţie Ioan Burde (PSD), acesta obţinând 84% dintre voturile exprimate. În Sighetu Marmaţiei a câştigat Horea Scubli (PSD), iar în Vadu Izei tot social-democraţii, prin Petru Vlaşin, actualul primar. Şi Vladimir Petruţ (PSD) a fost reconfirmat pe funcţie după ce a obţinut o victorie clară, cu peste 80% dintre voturile celor din Cavnic. PSD a câştigat alegerile pentru funcţia de primar şi în Bârsana.   

Sursa:graiul.ro

 
Consiliile locale trebuie validate în maxim 20 de zile de la organizarea alegerilor PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Iunie 2016 08:12

Alegerile locale din data de 5 iunie au trecut în Maramureş fără prea multe bătăi de cap. Prefectul Sebastian Lupuţ se declară de modul cum au fost organizate alegerile în judeţ, organizarea fiind una ok.

“A fost linişte la aceste alegeri. Au fost organizate ok, cu mici probleme, ici, colo, dar nu au fost probleme majore. Au fost acele incidente de la Seini şi Mireşu Mare. Sunt mulţumit de modul cum au ieşit alegerile”, a arătat Sebastian Lupuţ.

Acesta a mai precizat că validarea consiliilor locale trebuie făcută în maxim 20 de zile de la validarea alegerilor. Pentru validarea primarilor legile actuale nu dau un maxim de zile până la care să se facă validarea.

Trebuie spus că validarea consilierilor judeţeni se face de către Tribunalul Maramureş. Mai trebuie spus că validarea consilierilor locali se poate face abia după ce mandatarii financiari au publicat cheltuielile partidelor din Campania electorală.

Citeşte mai mult...
 
Rezultate alegeri locale 2016 Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Luni, 06 Iunie 2016 17:09

Functia de primar al municipiului Sighetu Marmatiei a fost castigata de candidatul PSD, Horia Scubli, cu 62%, acesta fiind urmat de candidatul PNL, Alexandru Oros, cu 33,52% si de candidatul independent, Vlad Teodor, cu 16,9%.

Pentru Consiliul Local al municipiului Sighetu Marmatiei: PSD-UNPR 36,6%, PNL - 30,8% si Vlad Teodor ( independent) - 12%. 

Pentru Consiliul Judetean : PSD -UNPR 42,34%, PNL - 33,47% si UDMR - 8,7%.

Ultima actualizare Luni, 06 Iunie 2016 17:22
Citeşte mai mult...
 
TV SIGHET, „Televiziunea orașului tău”, încalcă Legea audiovizualului și refuză accesul pe ecran al candidaților Alianței PSD + UNPR PDF Imprimare Email
Scris de Nicu Iuga   
Vineri, 20 Mai 2016 05:52
Televiziunea orașului „lor” refuză să prezinte știri electorale privind acțiunile candidaților Alianței PSD + UNPR, constituită la nivel de municipiu Sighet sau să difuzeze spoturi electorale ale acestora. Aceasta, în condițiile în care postul de televiziune mai sus amintit a notificat CNA cu privire la faptul că va difuza știri electorale din campania electorală pentru alegerile locale din 2016.
 
Alianța electorală PSD + UNPR (Sighet) a depus o cerere scrisă în data de 17 mai a.c. adresată TV Sighet prin care solicita să i se comunice „telefonic, prin e-mail și în scris zilele și orele, precum și emisiunile (informative, electorale sau de dezbateri electorale)” în care postul TV Sighet urmează să difuzeze informații privind activitățile de campanie ale candidaților Alianței PSD + UNPR și să îi invite pe aceștia în studio”, în cazul în care televiziunea va realiza emisiuni de promovare sau dezbatere electorală.
 
Practic, Alianța electorală PSD + UNPR a solicitat postului de televiziune TV Sighet să respecte legea, să se distanțeze de simpatiile politice și să asigure condițiile de echitate, echilibru și corectitudine față de toți candidații, așa cum cere Legea Audiovizualului, precum și Decizia CNA Nr. 244 / 12.04.2016.
Citeşte mai mult...
 
Expert Forum acreditează observatori pentru alegerile locale din 5 iunie PDF Imprimare Email
Luni, 09 Mai 2016 14:31
În fiecare an electoral auzim la știri despre vot multiplu, turism electoral, primari care folosesc resursele publice pentru a-și face campanie sau voturi furate. Expert Forum oferă oportunitatea cetățenilor interesați de a vedea cum arată și funcționează o secție de votare și de a observa întreg procesul de votare, de la deschiderea secției, până la finalizarea numărării voturilor și transmiterea rezultatelor. Activitatea observatorilor poate identifica abuzurile din secțiile de votare și împiedica fraude electorale.
Pentru a putea deveni observator electoral EFOR cei interesați trebuie să aibă peste 18 ani și drept de vot, să nu aibă drepturile electorale interzise și să nu facă parte dintr-un partid sau formațiune politică. Pentru a putea fi acreditați vor semna o declarație în acest sens. 
Citeşte mai mult...
 
Alegerile locale se organizează într-un singur tur PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Mai 2016 12:50

Alegerile locale de anul acesta se vor desfășura într-un singur tur, a decis astăzi Curtea Constituțională, care a respins sesizarea depusă de jurnalistul Liviu Avram privind legislația electorală.

Dacă CCR ar fi decis ca alegerile locale să se organizează în două tururi, atunci Guvernul ar fi avut la dispoziţie 45 de zile pentru a emite o OUG prin care să stabilească alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Curtea Constituțională a analizat două articole din Legea alegerilor locale, printre care şi cel care prevede alegerea primarilor într-un singur tur. Ambele sesizări au fost depuse de jurnalistul Liviu Avram, după ce i-a fost respinsă candidatura la Primăria Capitalei ca independent, deoarece nu a întrunit numărul necesar de semnături. Acesta avea nevoie de 18.000 de semnături, însă a depus listă cu trei semnături.

Jurnalistul a depus o contestație față de respingerea candidaturii și a ridicat o excepție de necosntituționalitate a articolului 50 alineatul 2 din Legea alegerilor locale, pe motiv că reprezintă o ingerinţă excesivă asupra dreptului de a fi ales. Articolul 50 alineatul 2 din Legea 115/2015 privind alegerile locale, impune candidaţilor independenţi să depună o listă cu susţinători de cel puţin 1% din numărul alegătorilor, ceea ce pentru municipiul Bucureşti ar însemna peste 18.000 de semnături.

Citeşte mai mult...
 
CUTREMUR ÎN PSD – Zgonea, președinte executiv, va fi exclus din partid, Dragnea demisionează după locale, Ponta, invitat să revină în structurile de conducere! PDF Imprimare Email
Luni, 25 Aprilie 2016 15:20
În PSD a avut loc luni o ședință furtunoasă, liderii partidului având reacții extrem de virulente la adresa lui Valeriu Zgonea, după atacurile publice pe care acesta le-a lansat la adresa liderului Liviu Dragnea.
 
În ședința liderilor PSD, aceștia i-au cerut lui Valeriu Zgonea să demisioneze din toate funcțiile, însă președintele executiv al PSD a ripostat și a încercat un joc cu miză mare.
Citeşte mai mult...
 
ACTUALMM: MAI CEVA CA PCR – PNL cere acreditări jurnaliștilor, de frică să nu dea prost în faţa şefilor de la centru PDF Imprimare Email
Marţi, 19 Aprilie 2016 16:53
De frica jurnaliştilor care pun întrebări incomode în ultima vreme la conferinţele de presă şi pentru că nu doresc sub nicio formă să dea prost în faţa şefilor de la Centru, reprezentanţii partidelor politice din Maramureş îşi iau toate măsurile de precauţie posibile.
 
Astfel, liberalii care vor avea joi, 21 aprilie, lansarea candidaţilor în prezenţa co – preşedinţilor PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga le-au cerut jurnaliştilor acreditări la eveniment, lucru fără precedent şi, mai ales, fără noimă.
Citeşte mai mult...
 
Cǎtǎlin Tolontan: „Povestea acuzării lui Ludovic Orban este povestea decăderii televiziunilor din România.” PDF Imprimare Email
Scris de Catalin Tolontan   
Luni, 11 Aprilie 2016 20:33
Azi Orban a plecat. S-a retras din cursa electorală pentru București, din PNL și, probabil, din viața publică. Procurorii susțin, rămîne să și probeze în instanță, că el a cerut 50.000 de euro de la un om de afaceri ca să dea mai departe suma  suma televiziunilor. Penelistul va plăti pentru prostia lui, cum să negociezi tu în martie, cu DNA pe cap, un astfel de schimb ”bani contra influență viitoare”?!
L-am văzut pe Ludovic Orban, acum cîțiva ani, pe scena unui liceu bucureștean. Era viceprimar și venise să le strîngă mîna ”olimpicilor”. I s-au perindat prin față sute de copiii. A stat și i-a felicitat pe fiecare fată sau băiat în parte. Șirul s-a legănat vreme de peste o oră. Bărbatul a stat neclintit. Formalism?
Citeşte mai mult...
 
Prefectul Anton Rohian si mai multi parlamentari au participat la sedinta Comisiei de dialog social PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 13 Februarie 2016 12:11

Vineri, 12 februarie, la initiativa Institutiei Prefectului Maramures, la Palatul Administrativ a avut loc o noua intalnire a Comisiei de dialog social, la care au fost invitati sa participe si parlamentarii maramureseni.

Au fost prezenti, din partea sindicatelor: Florin Hossu, liderul Cartel Alfa, Liviu Pop, presedintele Sindicatului din Administratia Publica Locala, Marcel Giurge, liderul BNS, Mariana Nuszer-Tinta, consilier juridic SLI MM, Constantin Cucosel, presedintele UGIR, Filiala Maramures. Dintre parlamentari, au fost prezenti senatorul Liviu Titus Pasca, deputatii Florin Tataru si Mircea Dolha, reprezentanti ai deputatului Calin Matei si senatorului Liviu Marian Pop.

Reprezentantii sindicatelor au prezentat, pe rand, propunerile lor de modificari legislative, fie ca privesc facilitatile acordate asistentilor personali si persoanelor cu handicap, fie ca privesc pensionarea angajatilor din invatamant sau reducerea normei didactice, fie ca privesc situatia fostilor lucratori din subteran si a fostilor angajati ai IPEG, fie ca se refera la cazul angajatilor Postei Romane, care au dificultati in a-si lua concediu de odihna.

S-a mai adus in discutie problema contributiei catre stat a micilor agenti economici, dar si aspecte care tin de reforma administratiei. Sindicalistii au solicitat ca astfel de intalniri cu parlamentarii maramureseni sa aiba loc mai des, pentru ca modificarile legislative cerute de ei sa ajunga mai usor in atentia Parlamentului.

Citeşte mai mult...
 
Deputatul Radu Zlati ia atitudine in privinta circularei emise de catre Elisabeta Lipa, ministrul Tineretului si Sportulu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 22 Ianuarie 2016 18:38

''Am atras anterior, în două rânduri, atenția opiniei publice asupra faptului că circulara 377/2016, emisă de către Ministerul Tineretului și al Sportului, excede prevederile legale în vigoare, este confuză și poate prilejui incidente neplăcute pe terenurile de sport.

Unii s-au grăbit să o apere pe doamna Ministru, în numele trecutului sportiv al acesteia și invocând tocmai conținutul confuz al Circularei 377, pretabil, este adevărat, la tot felul de interpretări. Cei care au apărat Circulara 377 au afirmat că aceasta nu interzice intonarea Imnului Național al României, ci doar întărește aplicarea Hotărârii de Guvern care specifică momentele și condițiile în care intonarea Imnului este obligatorie.

Nu văd cum o Circulară ar putea întări aplicarea unei HG, act cu putere normativă mai mare decât cea a unei simple circulare ministeriale. Dincolo de aceasta, faptul că poziția doamnei Ministru este greu, dacă nu cumva chiar imposibil de apărat, este demonstrat de intervenția doamnei Elisabeta Lipă în social media, intervenție prin care se încearcă explicarea Circularei, citită în sensul decriptat de către subsemnatul – acela că este interzisă intonarea Imnului Național în cadrul competițiilor interne sportive.

Din păcate pentru apărătorii doamnei Ministru, viața a demonstrat că eu aveam dreptate, iar dânșii, nu: miercuri, 20 ianuarie 2016, organizatorilor meciului de baschet CSU Alba Iulia și CSM Satu Mare li s-a interzis de către comisarul de meci să ia măsuri în vederea intonării Imnului Național, așa cum impun de altfel prevederile Regulamentului Federației Române de Baschet; comisarul partidei a invocat tocmai Circulara 377/2016, astfel încât efectele nefaste ale ”Circularei Lipă” încep să se facă simțite.

Ultima actualizare Vineri, 22 Ianuarie 2016 18:42
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 2 of 54

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact