logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Primarii primesc de alegeri la bugetele locale peste doua miliarde de lei, prin rectificare bugetara PDF Imprimare Email
Duminică, 28 Septembrie 2014 08:01

Primarii primesc de alegeri, la a doua rectificare bugetara din 2014, peste 1,16 miliarde lei, prin suplimentarea sumelor defalcate din TVA, la care se adauga inca 1 miliard lei (prin PNDL) si circa 100 de milioane lei pentru investitii in camine culturale si sali de sport, prin taierea cofinantarii fondurilor UE, anunta Mediafax. Sumele alocate prin proiectul de rectificare bugetara sunt cu mult peste cele prevazute la rectificarile din 2013, cand Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a primit circa 600 de milioane lei la prima rectificare, dar a pierdut peste 300 de milioane lei la a doua rectificare.
 
 
De asemenea, anul trecut, autoritatile locale au primit sume derizorii la rectificare, in principal pentru plata sumelor alocate persoanelor cu handicap. Sume suplimentare au mai fost prevazute din fondul de rezerva la dispozitia Guvernului, pentru echilibrare si pentru plata unor arierate, pentru a raspunde condisionalitatilor din acordul cu FMI.
 
Alesii locali au mai beneficiat de sume suplimentare de circa 1 miliard de lei, tot din alocari in plus din cotele defalcate de TVA, doar in 2012, inainte de alegerile legislative.
Citeşte mai mult...
 
A doua rectificare bugetara din 2014: Guvernul taie din bugetele Presedintiei, Educatiei, Culturii si aloca mai multi bani serviciilor de informatii PDF Imprimare Email
Duminică, 28 Septembrie 2014 07:56

Alocarile distribuite Presedintiei, Camerei Deputatilor, Academiei si ministerelor Educatiei, Culturii, Tineretului si Sportului vor fi reduse de Guvern la a doua rectificare bugetara din acest an, de fonduri suplimentare urmand sa beneficieze serviciile de informatii, Senatul, Avocatul Poporului.
 
Conform proiectului de rectificare, citat de Mediafax, din cheltuielile bugetului de stat, bugetul Administratiei Prezidentiale va fi diminuat cu 1,3 milioane lei, al Camerei Deputatilor - cu 6,1 milioane lei, al Curtii Constitutionale - cu 200.000 lei, al Ministerului Tineretului si Sportului - cu 3,5 milioane lei, al Ministerului Educatiei - cu 5,5 milioane lei, al Ministerului Culturii - cu 10,2 milioane lei, al Agentiei Nationale de Integritate - cu 1,2 milioane lei, al Ministerului Economiei - cu 19,8 milioane lei, al Academiei Romane - cu 6,9 milioane lei.
Citeşte mai mult...
 
Presedintele Basescu a promulgat legea privind reducerea CAS PDF Imprimare Email
Vineri, 19 Septembrie 2014 06:39

Presedintele Traian Basescu a anuntat, la Palatul Cotroceni, ca a promulgat legea privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator. "Mi se pare cel mai important subiect, nu numai al zilei, dar un subiect care, dupa ce va deveni realitate, va avea un impact foarte mare pe viata romanilor, in mod deosebit in anul 2015. (...) Am promulgat legea reducerii CAS-ului cu 5%. (...) Inainte de a iesi din birou, am semnat decretul de promulgare", a spus seful statului.

El a explicat ca anterior a intors aceasta lege la Parlament deoarece, desi este vorba despre o masura buna, aceasta nu este sustenabila. Seful statului a motivat ca nu s-a hazardat sa trimita actul normativ la Curtea Constitutionala, pentru ca s-ar fi pus intr-o situatie penibila, legea avand patru articole si fiind, in opinia sa, constitutionala.

Citeşte mai mult...
 
Angajatii din sistemul public pot cumula din nou pensia cu salariul, a decis Camera Deputatilor PDF Imprimare Email
Miercuri, 17 Septembrie 2014 19:20

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, cu 220 de voturi "pentru", 6 voturi "impotriva" si 41 abtineri, propunerea legislativa a unor parlamentari PSD, PC si de la minoritati prin care se permite cumulul pensiei cu salariul si in cazul angajatilor din sistemul public, informeaza Mediafax. Camera Deputatilor este for decizional pentru acest proiect pe care Senatul l-a respins anterior.
 
 
La vot a fost prezent si premierul Victor Ponta.
 
Propunerea legislativa initiata, printre altii, de Valeriu Zgonea, Gabriel Vlase, Florin Iordache, Ilie Sarbu, Ana Birchall, Bogdan Ciuca, prevede abrogarea prevederilor din legea 329/2009 potrivit carora se interzice cumulul pensiei cu salariul in cazul angajatilor din sistemul public pentru care nivelul pensiei nete aflata in plata depasesete castigul slarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului.
 
Comisiile de buget si munca au avizat favorabil acest proiect, considerand ca, "prin stabilirea imperativa a limitei cuantumului pensiei pana la care se poate realiza cumulul cu salariul, se produc discriminari, dar si limitari ale accesului si dreptului la munca in sistemul public, pentru persoane cu pregatire temeinica, experienta si expertiza in anumite domenii, cum ar fi aparare, ordine publica, siguranta nationala, compartimentele de protectie a informatiilor clasificate, departamentele de politie comunitara, oficiile de cadastru si publicitate imobiliara, precum si multe alte autoritati si institutii publice".
Citeşte mai mult...
 
Proiectul prin care medicii ies din categoria functionarilor publici a fost adoptat, din nou, de Senat PDF Imprimare Email
Miercuri, 17 Septembrie 2014 19:15

Senatorii au decis, miercuri, inca o data, ca medicul nu este functionar public si nu poate fi asimilat acestuia, respingand astfel cererea de reexaminare prin care presedintele Traian Basescu a solicitat Parlamentului sa revina asupra acestei decizii, informeaza Mediafax.
 
Cererea de reexaminare urmeaza sa fie dezbatuta de Camera Deputatilor, care este Camera decizionala.
 
Senatul si-a insusit raportul de respingere transmis plenului de membrii Comisiei pentru sanatate la cererea de reexaminare a Ordonantei de Urgenta 2/2014 pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, in forma trimisa spre promulgare.
Citeşte mai mult...
 
Ponta: Pensiile vor fi majorate cu 5% de la ianuarie 2015 PDF Imprimare Email
Vineri, 12 Septembrie 2014 14:20

Premierul Victor Ponta a salutat vineri cresterea pensiilor incepand de la 1 ianuarie 2015, masura anuntata de ministrul Muncii, Rovana Plumb. "O veste buna — cresc pensiile! Potrivit INS, pensia medie lunara a fost in trimestrul II din 2014 cu 4,8% mai mare decat aceeasi perioada a anului trecut. Iar din ianuarie 2015, pensiile vor fi majorate cu 5%!", a scris prim-ministrul pe contul sau de Facebook.

Pensiile vor fi majorate incepand cu ianuarie 2015 cu cinci procente, a anuntat joi, la Cluj-Napoca, Rovana Plumb, ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Rovana Plumb a precizat ca, in prezent, reprezentantii Ministerului Muncii lucreaza alaturi de cei ai Ministerului de Finante si la reglementari in vederea majorarii pensiilor mici, care ar putea sa fie puse in aplicare tot de anul viitor.

Citeşte mai mult...
 
NATO va instala cinci baze militare in Europa de Est, printre care una in Romania PDF Imprimare Email
Luni, 01 Septembrie 2014 07:41

Cele cinci baze pe care NATO intentioneaza sa le construiasca in Europa de Est pentru a contracara amenintarea rusa vor fi in Polonia, Romania, Lituania, Letonia si Estonia, a scris duminica cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, citat de Moscow Times, potrivit Mediafax. Bazele vor fi folosite pentru logistica, pentru misiuni de recunoastere si planificare si vor avea personal multinational permanent cuprins intre 300 si 600 de angajati in fiecare baza, potrivit cotidianului german.
 
Acest personal exclude trupele actuale, a caror mobilizare in Europa de Est este limitata de tratatul din 1997 dintre Rusia si NATO. "Contingente mici" de trupe NATO vor fi prezente la aceste baze tot timpul, sustine cotidianul, citand informatii secrete despre acest plan.
Citeşte mai mult...
 
Guvernul a adoptat Ordonanta de urgenta care le permite alesilor locali sa-si schimbe partidul timp de 45 de zile PDF Imprimare Email
Joi, 28 August 2014 19:20

Premierul Victor Ponta a anuntat la inceputul sedintei extraordinare de Guvern de joi ca va fi aprobat proiectul de Ordonanta de Urgenta care va permite traseismul politic al primarilor si consilierilor locali. "Eu imi asum (...)Cred ca in primul rand trebuie sa deblocam activitatile autoritatilor locale si trebuie sa facem si un pic de dreptate", a spus Ponta. Acesta a precizat ca alesii locali vor avea la dispozitie 45 de zile pentru a alege sa se mute de la un partid la altul. 
 
UPDATE: Ordonanta a fost aprobata, a anuntat vicepremierul Liviu Dragnea, care a spus, referitor la criticile aduse de Ambasada SUA, ca "nu e nimic nedemocratic" in aceasta OUG.
 
In proiectul initial era prevazuta o perioada de 10 zile pentru putea opta pentru a pleca din partidul din partea caruia fusesera alesi, fara a-si pierde mandatele.
Citeşte mai mult...
 
Klaus Iohannis, desemnat candidatul PNL la Presedintie PDF Imprimare Email
Luni, 21 Iulie 2014 15:57

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat, luni, de Delegatia permanenta, drept candidatul partidului la alegerile prezidentiale din noiembrie, au declarat pentru Mediafax surse liberale.
 
Conform surselor citate, Iohannis a obtinut un numar de voturi aproape dublu fata de Antonescu, din partea membrilor Delegatiei Permanente.
 
Astfel, pentru Klaus Iohannis au optat 110 membri ai Delegatiei Permanente, in timp ce pentru Crin Antonescu au votat doar 56.
 
UPDATE: Crin Antonescu a declarat, dupa sedinta Delegatiei permanete, ca a fost un "vot clar, civilizat", iar Klaus Iohannis a obtinut "un scor in limitele normalului, un scor foarte bun".
Ultima actualizare Luni, 21 Iulie 2014 16:15
Citeşte mai mult...
 
Ministra finanţelor, capra noastră cea ispăşitoare (VIDEO: Înregistrarea discuţiei Băsescu-Ponta-Petrescu despre reducerea CAS) PDF Imprimare Email
Scris de Iulian Anghel   
Marţi, 15 Iulie 2014 09:57

Ioana Petrescu, ministra finanţelor, este capra ispăşitoare în noul scandal dintre palate pe marginea reducerii CAS. Stenogramele întâlnirii premier (plus ministru finanţelor) şi preşedinte publicate  în această seară de Administraţia Prezidenţială o indică pe Ioana Petrescu drept victima perfectă. Ioana Petrescu nu ştie nimic-nimic, nici măcar de ce este sacrificată.

Ioana Petrescu nu răspunde la obiect întrebărilor preşedintelui pentru că nu are ce să răspundă. Decizia de reducere a CAS cu cinci puncte este una electorală, nu poţi să-i ceri ministrului să-ţi zică rapid de 5 miliarde de lei ca sursă de acoperire a deficitului nou-creat când ea, decizia, are la bază calcule pur politice. Ministra ştie asta, dar tace complice sau se fofilează De fapt, ştie că interlocutorul nu e rezonabil şi se apără cum poate. Singurul răspuns decent ar fi o ridicare din umeri: habar nu am! E mai simplu. Acest habar nu am a devenit politică de stat. Om vedea! E clar din înregistrare că guvernul nu are para chioară şi nici idei.

Ultima actualizare Marţi, 15 Iulie 2014 11:20
Citeşte mai mult...
 
Senatorul Liviu Marian Pop, audiat de procurorii DNA PDF Imprimare Email
Scris de ActualMM.ro   
Luni, 14 Iulie 2014 11:06

Procurorii DNA urmeaza sa audieze peste 40 de demnitari in dosarul spagii de la trei ministere, pentru incheierea de contracte ilegale pentru licente IT. Procurorii DNA au inceput deja audierile in acest dosar chiar cu seful Secretariatului General al Guvernului, Ion Moraru.

Anchetatorii au relevat faptul ca in perioada 2001-2011 conducerea Minsterului Educatiei, Ministerului de Interne si a Ministerului Societatii Informationale a primit mita pentru a incheia contracte pentru licente IT, care insa nici nu au fost folosite pentru ca nu se potriveau echipamentelor detinute de aceste institutii.

Citeşte mai mult...
 
Parlamentarul roman a lucrat in plen, in 5 luni, mai putin decat salariatul obisnuit intr-o luna PDF Imprimare Email
Duminică, 13 Iulie 2014 15:17

Parlamentarul roman a muncit in plen, in toate cele cinci luni ale sesiunii proaspat incheiate, mult mai putin decat lucreaza, intr-o singura luna, un salariat cu program standard de opt ore. Pe de alta parte, doar 30% din legile adoptate au fost initiative parlamentare, restul venind de la Guvern, scrie Mediafax.
 
Un salariat cu program standard de opt ore, care lucreaza, in medie, 22 de zile in fiecare luna, totalizeaza circa 176 de ore la serviciu lunar. Senatorii au cumulat, in cele 36 de sedinte de plen din februarie pana in iunie, inclusiv in sesiunea extraordinara din iulie, aproape 104 ore de lucru, in care au dezbatut si votat proiecte de legi, Ordonante ori au sustinut declaratii politice. In cazul deputatilor, este vorba de 35 de sedinte de plen, care reprezinta in total aproape 94 de ore. Asadar, parlamentarii s-au situat, in ceea ce priveste orele petrecute in plen in toate cele cinci luni de zile cat a durat sesiunea parlamentara, sub numarul de ore muncite, doar intr-o singura luna, de catre un salariat cu program standard.

Citeşte mai mult...
 
BOCICOIU MARE -Viceprimarul, evacuat din biroul primarului PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Joi, 19 Iunie 2014 10:41

Scandalul din Primăria Bocicoiu Mare persistă, cu noi date. Dacă rămâne viu războiul dintre primar şi Consiliul Local, dus acum în instanţă, pe seama bugetului, a alegerilor anticipate... a început conflict deschis între primar şi viceprimar.

La un post local de televiziune, viceprimarul s-a plâns că împărţea biroul cu primarul şi acum a fost scos afară. Situaţia a evoluat.. „Azi am primit două adrese, după ce am avut o apariţie la TV pe tema asta. Cică la solicitarea mea verbală, pentru că nu sunt spaţii, voi avea loc în birou cu inginerul agricol, care are un spaţiu cam de 2/3 metri, cu dosare cu tot. Eram în birou cu primarul, acolo cred că are vreo 10 metri lungime sala, se ţin şi şedinţele de consiliu acolo. |n fine, cu ani în urmă s-a dat biroul vicelui la Poliţie şi de atunci stătea pe unde apuca... prin bucătărie...”, spune viceprimarul Valentin Cristian Petrovan.

Ultima actualizare Joi, 19 Iunie 2014 10:45
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 9 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact