logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SPORT
Sport Local va invita luni, 21 decembrie, la Open Coffee Baia Mare PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Vineri, 18 Decembrie 2009 08:55

Luni, 21 decembrie, la Open Coffee Baia Mare, China Birta-Cristian va prezenta noile sectiuni de pe www.sportlocal.ro, va veni si Cipri Cozoplean de la Globe Hosting sa povesteasca despre gazduiri si domenii si alea alea si Dan Borota care sa povesteasca cum si daca l-a ajutat pagina sa de MySpace.

Initiativa Open Coffee pare una excelenta. Echipa Sport Local ii invita pe toti cei care vor si care pot, luni, 21 decembrie, de la 9.30 la Open Coffee Baia Mare in sala de conferinte de la etajul 2 a cladirii Raiffeisen Baia Mare (Bd. Unirii, vis a vis de Casa Tineretului), intrarea din stanga. Intrarea e libera.

Ce se intampla la Open Coffee? Se aduna cei din onlineul baimarean (care vor sa vina), se va discuta despre proiectele din online, socializam, schimbam impresii. China Birta-Cristian o sa anunte cel tarziu maine proiectele care se vor prezenta luni. Keep in touch.


 
Volei. CSS Sighet - CSS Turda 0-3 PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Joi, 17 Decembrie 2009 20:19

Astazi de la orele 11:00, la Sala Polivalenta din Sighetu Marmatiei, s-a disputat meciul de volei dintre echipele CSS Sighet si CSS Turda. Meciul a inceput frumos cu echipa gazda punctand serios pe tabela, dar spre mijlocul primului set echipa oaspete a recuperat dezavantajul si a reusit sa castige setul. Desi fetele de la CSS Sighet au jucat bine, nu au reusit sa se impuna in fata celor de la Turda, care au castigat meciul cu scorul de 0-3. Felicitari echipe castigatoare si dorim echipei CSS Sighet o evolutie mai buna anul viitor!

 

Ultima actualizare Joi, 17 Decembrie 2009 21:24
 
"Lupii" de la BC Olimpic Sighet au câștigat Cupa Moșului PDF Imprimare Email
Joi, 17 Decembrie 2009 08:02

Sala de sport a Şcolii nr. 14 din Baia Mare, a găzduit ieri Cupa Moşului la Babybaschet, competiţie la care au participat echipele BC Olimpic din Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei. Din păcate au jucat doar băieţii, echipele de fete având mai multe absenţe din motive medicale.
Au fost meciuri foarte disputate, atmosfera de mare competiţie fiind accentuată de părinţii gălăgioşi care au constituit adevărate galerii dotate chiar şi cu trompete! 
După lupte seculare, pe primul loc s-au situat "lupii" de la BC Olimpic Sighet, urmaţi, în ordine, de BC Olimpic Baia Mare 1 ("leoparzii"), 2 ("vulturii") şi 3 ("rechinii").

Update:Rezultatele meciurilor disputate sunt urmatoarele:

Ultima actualizare Joi, 17 Decembrie 2009 20:32
Citeşte mai mult...
 
Imbatranirea controlata prin culturism PDF Imprimare Email
Luni, 14 Decembrie 2009 16:15

Există o diferentă între vârsta biologică si cea din buletin la cei mai multi dintre noi. Multi oameni de stiintă sunt de acord că nu toti îmbătrânim la fel de repede sau la fel de încet si că viteza de îmbătrânire poate fi influentată.
   Un individ de 30 de ani poate fi biologic de 50 de ani dacă a abuzat de droguri, alcool, tutun si nu a făcut sport sau nu a mâncat sănătos. Pe de altă parte, la 50 de ani poti fi, din punct de vedere biologic, ca la 30 de ani si se pare că stilul de viată dus de culturisti influentează profund vârsta biologică.
   În 1991 oamenii de stiintă au publicat o listă cu 10 biomarkeri după care este determinată vârsta biologică si am remarcat că aproape toti pot fi influentati prin stilul de viată adoptat de culturisti (evident cel natural, fără doping). Un exemplu de culturist ajuns la o vârstă înaintată, într-o conditie fizică excelentă pentru vârsta lui, este Jack LaLane, care la 94 de ani încă se antrenează tare (l-ati văzut probabil si d-voastră în reclamele pentru storcătorul minune de fructe). Iată cei 10 biomarkeri:

1. Masa musculară

   Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, masa musculară este treptat înlocuită de grăsime. Această situatie duce la o pierdere a mobilitătii. Practicarea culturismului până la adânci bătrâneti este cea mai bună metodă de a mentine masa musculară cât mai mult.

2. Forta

   Lipsa exercitiului fizic duce la pierderea masei musculare, care se accelerează după vârsta de 40 de ani, dar si la o pierdere de fortă. Ce se întâmplă e că fibrele albe, responsabile pentru masă si fortă, se atrofiază, iar fibrele rosii rămân dominante. Studiile arată că între 30 si 70 de ani sedentarii pierd 20% din fibrele albe.
    Solutia este construirea din timp a unei mase musculare mari si puternice, prin culturism evident, si mentinerea ei tot prin culturism.

Citeşte mai mult...
 
Dansatorii de la “Mini Maxi Dance Club”, in topul mondial PDF Imprimare Email
Marţi, 08 Decembrie 2009 08:09

Clubul de Dans Sportiv “Mini Maxi Dance Club” din Sighetu Marmatiei a reprezentat Romania la Campionatul Mondial de Formatii Latino din Gremen, Germania, unde au participat 19 formatii din 10 tari. Dansatorii antrenati de prof. Cristina Kovy s-au clasat pe locurile 18-19, la egalitate cu o formatie din Belgia. Totodata, clubul sighetean a reprezentat Romania si la Campionatul Mondial de Formatii Standard, care a avut loc in Ludwigsburg (Germania), unde au participat 18 formatii in competitie, care au reprezentat 12 tari. La aceasta competitie sighetenii s-au clasat pe locurile 16-18, la egalitate de puncte cu doua formatii din Belgia.

Citeşte mai mult...
 
Georgiana Michnea, o atleta de performanta a Sighetului PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Duminică, 06 Decembrie 2009 18:38

A fost odata ca niciodata...o atleta din Sighet care a ajuns dubla campioana balcanica la juniori.....oare ce mai face ea acum?

Atleta se numeste Georgiana Michnea, este eleva in clasa a XI-a la Colegiul National ''Dragos Voda'' din Sighetu-Marmatiei, profilul Stiinte Sociale. O fata pe cat de frumoasa pe atat de modesta, si pe cat de inalta pe atat de talentata! Pentru aceste lucruri garantez, pentru ca printr-o conjunctura a vietii am avut placerea sa o cunosc acum vreo 4 ani si de atunci am avut ocazia sa ii studiez ascensiunea si performantele in atletism. Pentru ca de multa vreme nu se mai auzise nimic de ea( datorita unei accidentari nu a prea concurat in sezonul de vara), m-am gandit sa aflu de la ea anumite lucruri si sa le prezint si cititorilor nostri.

Am aflat ca Gigi(asa cum o stiu toti prietenii) a facut si handbal sub indrumarea prof. Gheorghe Gheorghiu, trecand ulterior la atletism unde prima antrenoare i-a fost doamna profesoara Maria Lihet. Pe urma a trecut sub atentia unei alte profesoare a CSS Sighet si anume domnisoara, pe atunci, Anca Hoza. In prezent se antreneaza sub indrumarea doamnei profesoare Melinda Oros.

Performantele ei din atletism se datoreaza desigur ambitiei si antrenamentelor dar am putea spune si bagajului genetic mostenit de la parinti, mama ei a practicat handbalul iar tatal este un fost fotbalist care a activat si la Gloria Bistrita.

Citeşte mai mult...
 
Viceprimarul Ovidiu Nemes a premiat boxerii campioni ai CSS Sighet PDF Imprimare Email
Joi, 03 Decembrie 2009 21:14

Cu toata saracia in care se zbate si lipsa unui spatiu adecvat desfasurarii antrenamentelor, boxul sighetean reuseste sa confirme ca are sportivi de prima mana si antrenori pe masura. Doar in ultima luna, echipa Clubului Sportiv Scolar (CSS) Sighet, antrenata de Adrian Stetca si Claudiu Rasco, a adunat 11 medalii de aur, cinci de argint si patru de bronz la diferite competitii nationale care, adaugandu-se la cele alte cateva zeci cumulate de-a lungul anului 2009, fac ca pugilistii sigheteni sa fie pomeniti cu respect de specialistii sportului cu manusi. Sub semnul aceluiasi respect, miercuri, 2 decembrie, viceprimarul Ovidiu Nemes a invitat echipa campioana pentru a-i felicita pentru rezultatele obtinute, de a le multumi pentru efortul depus si pentru a le oferi din propriul buzunar cate un premiu consistent in bani si a promis ca va face tot ce-i sta in putinta ca in cel mai scurt timp, sectia de box a CSS Sighet sa aibe un sediu propriu, la nivelul eforturilor pe care le fac tinerii sportivi ceea ce, cunoscandu-i tenacitatea si interesul pentru tineretul sighetean, mai mult ca sigur ca va fi inaugurat inca in cursul anului viitor.

Citeşte mai mult...
 
"Cupa Liceelor" incearca "readucerea sportului de masa in scoli generale si licee" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 03 Decembrie 2009 12:13

Reprezentantii Ministerului Tineretului si Sportului (MTS), Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI), Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) si Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) au semnat un protocol privind organizarea „Cupei Liceelor”, editia 2009-2010, la atletism, baschet, handbal, fotbal si tenis de masa. Pana in prezent, s-au inscris in competitie 1579 echipe la atletism, 825 echipe la baschet, 964 echipe la handbal, 1035 echipe la fotbal, 1106 echipe la tenis de masa.

MTS a finantat aceasta competitie cu suma de 1.294.670 lei, pentru procurarea de materiale sportive si echipamente necesare derularii etapei pe liceu, oras si judet.

Ultima actualizare Joi, 03 Decembrie 2009 12:41
Citeşte mai mult...
 
Baschet Club Olimpic in Campionatul National de Baschet PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Miercuri, 02 Decembrie 2009 21:12

O noua premiera se va produce in sportul sighetean. Clubul de baschet CS Olimpic Sighet va participa la Campionatul National de Baschet U13 cu doua echipe atat la fete(antrenor Albert Villand) cat si la baieti(antrenor Emil Kosztelnik). Pentru ca pe plan local nu exista alte echipe impotriva carora sa joace, echipele vor merge direct la faza judeteana de la Baia Mare, in perioada 11-12-13 decembrie. Echipa de fete va juca impotriva echipelor de la CS Olimpic Baia Mare 1 si 2 si impotriva echipei de la CSS Satu-Mare. Baietii vor juca impotriva celor doua echipe ale CS Olimpic Baia Mare. Dupa faza judeteana, echipele se vor infrunta din nou pe 7 si 9 ianuarie la Sighetu-Marmatiei. Echipele castigatoare vor merge mai departe in turneul semifinal de la Cluj-Napoca.

Ultima actualizare Joi, 03 Decembrie 2009 14:33
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Etapa judeteana la minivolei si volei sperante s-a disputat la Sighetu-Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Marţi, 01 Decembrie 2009 22:05

Marti, 1 decembrie 2009 la Sala de Sport a Grupului Scolar pentru Industrie Mica si Servicii din Sighetu-Marmatiei, a avut loc un maraton de volei pe durata a 8 ore, si anume etapa judeteana a Campionatului National de Volei-sperante si minivolei. La startul competitiei au luat parte 3 cluburi din Maramures cu cate o echipa pe fiecare categorie, de la CSS Sighetu-Marmatiei, de la CSS 2- Baia Mare si de la CSM Baia Mare. Aceasta competitie a fost posibila si cu ajutorul Asociatiei Internationale a Politistilor- Sectia Romana, Regiunea 2 Maramures, organizatie care a sponsorizat si echipamentul de joc al jucatoarelor de minivolei de la CSS Sighet. Un lucru frumos de altfel si care ar putea fi luat ca si exemplu de alte organizatii si persoane juridice sau fizice din orasul nostru.

Competitia a fost frumoasa, meciurile au fost disputate din greu, fiecare echipa dorind sa se califice mai departe. Spectatori putini, prezenti la meciuri fiind doar parintii si colegii sighetencelor, care le-au sustinut la orice meci disputat.

Poze si video de la competitie...

Ultima actualizare Miercuri, 02 Decembrie 2009 11:48
Citeşte mai mult...
 
La Campionatul National de mini-fotbal al persoanelor cu dizabilitati de auz, echipa din Sighet a terminat pe locul 2 PDF Imprimare Email
Luni, 30 Noiembrie 2009 16:37

Sala Sporturilor "Horia Demian" a gazduit, in acest sfarsit de saptamana, finala "Cupei Federatiei" la mini-fotbal si turneul final a Campionatului National de mini-fotbal al persoanelor cu dizabilitati de auz.

 La competitie au participat echipe din Alba Iulia, Craiova, Galati, Satu-Mare, Sighetu Marmatiei si Cluj-Napoca. "Cupa Federatiei" a fost castigata de Clubul Sportiv al Surzilor Tacerea Galati, care a invins in finala clubul similar din Satu Mare, cu 12-3

 Medaliile de bronz ale Campionatului national le-au revenit sportivilor de la Alba Iulia, care s-au impus in fata clujenilor cu 7-1. In finala mare, CSS Tacerea Craiova a invins cu 9-6  echipa din Sighetu Marmatiei.

Ultima actualizare Luni, 30 Noiembrie 2009 16:43
Citeşte mai mult...
 
FOTBAL: CS Xela si Tisa Sighet au ratat calificarea in turneul final al Memorialului “Gheorghe Ola” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 30 Noiembrie 2009 09:31

Potrivit portalului de stiri InfoMM.ro, cele doua echipa maramuresene au ratat calificarea in turneul final a Memorialului “Gheorghe Ola”, intrecere ce a avut loc la Zalau, in zilele de 27 si 28 decembrie. Din partea judetului Maramures au participat doua echipe, CS Xela (categoria 1999 - antrenor Dan Cristea) si Tisa Sighet (categoria 2000 - antrenor Nelutu Hotea).

Grupa 2000
LPS Bihorul Oradea - CS Viitorul Zalau: 1-4
Tisa Sighet - Olimpia Satu Mare: 2-0
Olimpia Satu Mare - Viitorul Zalau: 0-2
LPS Bihorul Oradea - Tisa Sighet: 3-1
Tisa Sighet - Viitorul Zalau: 2-6
Olimpia Satu Mare - LPS Bihorul Oradea: 0-5

Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Volei cadete. CSS Sighet - LPS Zalau 1 - 3 PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Duminică, 29 Noiembrie 2009 22:05

Astazi de la orele 12:00 la Sala Polivalenta din municipiul nostru a avut loc meciul de volei cadete dintre gazdele CSS Sighet si echipa de volei de la LPS Zalau. Specatori circa 100, dintre care multi copii, semn ca unora le place sportul, dar ca de obicei nu celor mari. Echipa oaspete incepe tare castigand primele doua servicii si ulterior si primul set. Galeria echipei gazda, compusa in mare parte din colege mai mari ale fetelor din teren, a incercat sa isi faca datoria si sa le incurajeze. Echipa gazda castiga setul al doilea, dar le pierde pe urmatoarele doua, scorul final fiind de 3-1 pentru echipa oaspete.

Felicitari ambelor echipe pentru jocul facut si succes pe mai departe in competitii, atat lor cat si antrenorilor!

Poze si video de la meci...

Ultima actualizare Luni, 30 Noiembrie 2009 10:07
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior121122123124125126127128129130UrmătorSfârşit »

Page 129 of 154

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact