logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SPORT
Fotbal: Tisa Sighet nu s-a prezentat la Ocna Sugatag PDF Imprimare Email
Miercuri, 12 August 2009 06:08

In prima faza a Cupei Romaniei s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Avantul Barsana – Bradul Viseu de Sus 3-5, Zorile Moisei – CSO Borsa 2-3, Rozalina Rozavlea – Iza Dragomiresti 5-6, Recolta Salistea de Sus – CS Marmatia II Sighetu Marmatiei (amanat), Brisca Sarasau – Foresta Campulung la Tisa 7-0, Salina Ocna Sugatag – Tisa Sighetu Marmatiei nu s-a disputat, oaspetii neprezentandu-se la joc (Salina va castiga cu 3-0).

Ultima actualizare Miercuri, 12 August 2009 08:06
Citeşte mai mult...
 
Fotbal: Liga a III-a s-a amanat cu o saptamana! PDF Imprimare Email
Marţi, 11 August 2009 14:11

Comitetul Executiv al FRF a decis sa amane inceperea ligii a III-a. Editia 2009-2010 a ligii a III-a, care trebuia sa debuteze vineri, va incepe doar peste o saptamana. Decizia a fost luata in urma numeroaselor probleme financiare ale echipelor si a faptului ca mai multe echipe s-au retras din campionat. Decizia a fost salutata de oficialii de la Sanatatea Cluj.

 "Pentru noi este o decizie foarte bine venita, pentru ca putem sa mai punem la punct unele transferuri. In plus, noi in acest moment nu stim unde ne vom disputa meciurile de pe teren propriu", a spus finantatorul echipei, Aurelian Ghisa.

  Sanatatea Cluj trebuia sa joace vineri, in deplasare, cu Minerul Zlatna. Maine se va lua in discutie si situatia de la liga a II-a. In acest moment Liberty Salonta (seria a II-a) si Gloria Buzau (seria a II-a) s-au retras din campionat, FC Bihor (Seria a II-a) a revenit asupra deciziei de a se retrage, iar CS Otopeni a fost repartizata din seria a II-a in seria I.

Citeşte mai mult...
 
Maramures Off Road Fest 2009 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 10 August 2009 12:30

Club 4x4 organizeaza in perioada 27 - 30 august 2009 cea de-a III- a editie a Maramures Offroad Fest si Cupa Maramuresului la offroad. Ca in fiecare an, gazda evenimentului este Complexul “Turist Suior” situat la poalele Muntilor Gutai, la 18 km de municipiul Baia Mare, jud Maramures.

Manifestarea va aduna la start un numar de peste 50 de masini de teren preparate pentru competitie, din tara si din strainatate. Aceasta se va desfasura pe 3 categorii: standard (pentru masini nemodificate dar carora nu le place asfaltul), open (pentru masini modificate, traseu cu dificultate medie) si extrem (pentru masini modificate cu grad de dificultate ridicat).

Aceasta competitie este inscrisa atat in calendarul competitional al Conventiei Cluburilor de Offroad din Romania - CNOR cat si in calendarul european al evenimentelor 4×4 - European 4×4 Events .

Ultima actualizare Luni, 10 August 2009 12:42
Citeşte mai mult...
 
Sigheteanul Vlad Onita a obtinut o bursa la Academia de Tenis “Nikola Pilic” din Munchen PDF Imprimare Email
Duminică, 09 August 2009 19:49

Cu toate modestele dotari in materie de teren si facilitati, scoala de tenis din Sighetu Marmatiei a obtinut de-a lungul anilor rezultate excelente – medalii de aur la campionatele nationale si republicane, sportivi preluati in Lotul National, fosti elevi antrenori reputati care predau la scoli de tenis in tarile europene si SUA. Valoarea scolii de tenis de pe langa Clubul Sportiv Scolar Sighet si, mai ales,  calitatea si seriozitatea muncii depuse de profesorul Eugen Mihaljek – sufletul tenisului sighetean – a fost reconfirmata de prezenta inca unui tanar tenisman la celebra Academie de Tenis din Munchen, Germania, condusa de Nikola Pilic, unul dintre marii tenismani ai anilor ‘70, castigator de Cupa Davis, Academie care a pregatit de-a lungul anilor sportivi de talia unui Novak Djokovic (castigatorul Marelui Slem de la Melbourne, Australia), Jelena Dokic, Ernest Gulbis si altii. Dupa ce anul trecut tanara jucatoare de tenis Carmen Trus a fost aleasa dintre alte sute de sportivi din intreaga Europa (printre care campioni nationali si chiar europeni) sa studieze si sa evolueze la celebra Academie, iata ca anul acesta prestigioasa institutie a mai selectat un sportiv sighetean, Vlad Onita.

Ultima actualizare Luni, 10 August 2009 06:05
Citeşte mai mult...
 
LIGA A III-a: Cu cine joaca Marmatia Sighet PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Iulie 2009 07:19
Federatia Romana de Fotbal a stabilit astazi componenta seriilor diviziei C. Echipele din judetele Cluj, Mures, Maramures, Alba, Sibiu si Bistrita vor evolua toate in seria a 6-a.

Iata componenta acestei serii:
- Luceafarul Oradea;
- Seso Iara
- Gaz Metan Targu Mures
- Marmatia Sighet
- CS Zlatna
- Sanatatea Cluj
- Avantul Reghin
- Unirea Dej
- Vointa Livezile
- Bihorul Beius
- Vointa Sibiu
Citeşte mai mult...
 
Sportul inseamna sanatate! Sanatatea inseamna viata! PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Luni, 27 Iulie 2009 19:42

Acum cateva zile am gasit un articol, pe care de altfel l-am reprodus si pe site-ul nostru, in care scria cum ca aproximativ 60% dintre romani nu fac sport niciodata. E o stire cam proasta, tinand cont ca sportul face atatea minuni pentru sanatatea si corpul omului. Dar cred eu ca sportul stie sa faca acest lucru numai acolo unde si omul vrea la fel. Adica in alte tari, unde statul stie sa investeasca in sport, sa construiasca baze sportive pentru sportul de masa si unde oamenii sunt mult mai constienti de beneficiile aduse de practicarea sportului, nu atat pentru performanta cat pentru sanatate si tonus.

Stim cu totii ca prin sport, devenim mai sanatosi, mai puternici, mai rezistenti, mai rapizi, mai capabili sa facem fata provocarilor de zi cu zi, stim ca sportul ne impune un anumit regim, o disciplina pe care nu o putem dobandi stand toata ziua la televizor sau la calculator sau pur si simplu ''vegetand'' pe o canapea . Dar prin ceea ce face statul roman, sau de fapt prin ceea ce nu face, nu ne inoculeaza deloc ideea ca a face sport e bine. Cand fostele terenuri de fotbal se transforma in parcari, sau devin spatii de depozitare a gunoiului, sau se retrocedeaza cuiva, cand se construiesc niste sali de sport care intr-un timp foarte scurt se degradeaza si nu mai sunt bani pentru a le intretine, cand nu se investeste deloc in bazele sportive care au mai ramas, cand pana si un ministru vrea sa scoata orele de sport din scoala ca, vezi Doamne nu are rost sa facem doua ore de sport pe saptamana, atunci cum poti sa le insufli romanilor ideea ca sportul ii va face mai sanatosi, ca vor trai mai mult, ca se vor fi feriti de boli care ataca organismul, ca vor putea munci mai mult, ca vor avea o gandire mai superioara, dovedit fiind faptul ca miscarea stimuleaza creierul?

Eu totusi tin sa cred ca acele cifre au fost un pic cam exagerate poate pentru a face pe ascuns lobby pentru sportul de masa, pentru sanatatea romanului, dar daca sunt adevarate atunci e tragica situatia. Rau de tot! Dar cu siguranta exista o multime de oameni care fac sport de intretinere, pentru ei insisi, asta pe langa atletii de performanta care fac sport pentru a ajunge undeva departe sau pentru a castiga niste bani. Deci toti astia ar fi in procent de vreo 30%, pentru ca trebuie sa excludem anumite categorii care chiar nu pot face sport, nu?

Ultima actualizare Luni, 24 August 2009 14:23
Citeşte mai mult...
 
Echipa din Campulung la Tisa, castigatoarea Campionatului de turca de la Sighet PDF Imprimare Email
Vineri, 24 Iulie 2009 11:14

Copiii de azi nu mai joaca turca si nici nu mai bat mingea pe maidan sau in praful de pe ulita: betele si mingile au fost inlocuite de biciclete, role, skateboard-uri, console sofisticate de jocuri si computere performante. Copiii de azi nu sti ca “turca” si “batutul mingii” erau jocurile preferate ale strabunicilor, bunicilor si parintilor cand erau mici.  Cine mai tine minte cum se joaca, cine mai pune suflet si, mai ales, cine mai tine “turca” in viata, sunt intrebari retorice. Pentru ca, la Sighetu-Marmatiei, turca pare ca isi traieste revirimentul. Ideea apartine Asociatiatiei Ecologie-Turism “Nordica”, a carei membrii sunt decisi sa readuca acest joc simplu, dar antrenant, in interesul copiilor de azi. “Este pacat sa lasam ca jocurile noastre traditionale sa fie date uitarii” spune Mihail Gerlad Manole, unul dintre liderii asociatiei.

Un joc simplu, antrenant, in aer liber

Citeşte mai mult...
 
Turneul de Şah pentru copii sub 12 ani de la Sighetu-Marmaţiei a fost câştigat de copii din Timişoara, Satu-Mare şi Cluj-Napoca PDF Imprimare Email
Joi, 23 Iulie 2009 07:40

În perioada 19-22 iulie, cu titlul "Festivalul de sah - Marmaţia 2009", la Sighetu-Marmaţiei s-a desfăşurat prima ediţie a Turneului de Şah pentru copii sub 12 ani din municipiu, organizat de Cluburile Sportive "Sig-Mar" şi "Marmaţia" cu aportul financiar al oamenilor de afaceri Anuţa şi Vasile Mich, Steluţa Bledea, Gheorghe Roman, precum şi părinţii copiilor Clara Fotache, Codrin Cotârlan şi Alexandru Dicu. La turneul, inclus în calendarul Federaţiei Române de Şah, au participat 49 de copii din Timişoara, Satu Mare, Zalău, Marghita, Cluj-Napoca, Baia Mare şi Sighetu-Marmaţiei. Ritmul de joc a fost de şapte runde în sistem eleveţian, timpul de joc de 61 minute total pentru fiecare jucător iar, perecherea jucătorilor s-a făcut cu programul Swiss Perfect 98. Arbitrul principal al turneului a fost Ciprian Muntean, secundat de Zoltan Pall. În urma celor patru zile de joc intens, clasamentul turnului este următorul:

Ultima actualizare Duminică, 26 Iulie 2009 06:37
Citeşte mai mult...
 
Tenismenii veterani din Sighet au cucerit un turneu din Ungaria PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Iulie 2009 04:28

La sfarsitul saptamanii trecute, in localitatea Szecseny (judetul Nograd) din Ungaria s-a desfasurat Turneul International de Tenis pentru veterani la care au participat jucatori din Romania, Slovacia si Ungaria, tara noastra fiind reprezentata de sportivi din Sighetu-Marmatiei. Probabil ca nu mai constituie surpriza ca veteranii sportului alb sighetean au cucerit primele locuri, finala disputandu-se intre dublul Cristian Dragota/Isvan Dobes (Locul I) si Alexandru Zaharovici/Toader Sustic (Locul II), pe locul III fiind clasat dublul tarii gazda.

Citeşte mai mult...
 
Tenismenii sigheteni au cucerit patru locuri la "Trofeul Sătmarului" PDF Imprimare Email
Duminică, 19 Iulie 2009 06:22

Raluca Ghinda si Eugen MihaljekSăptămâna trecută, la Satu Mare s-a desfăsurat cea de 31-a ediţie a competiţiei "Trofeul Sătmarului" la tenis de câmp, competiţie rezervată copiilor şi juniorilor care a adus la start peste 80 de sportivi din 20 judeţe ale ţării şi un austriac. Aşa cum ne-au obişnuit deja, jucătorii Clubului Sportiv :colar din Sighetu-Marmaţiei antrenaţi de profesorul Eugen Mihaljek s-au impus din nou cucerind patru premii. Astfel, Raluca Ghinda a câstigat din nou Locul I la proba de simplu şi Locul II la cea de dublu, tot Locul I a fost cucerit la grupa lui şi de Vlad Oniţa iar sportiva Oana Sechel s-a clasat pe Locul III. Reamintim că Raluca Ghinda a mai cucerit de câteva ori Locul I la această prestigioasă competiţie, printre care şi ediţia 2007 când, din cauza vremii nefavorabile, a susţinut finala alături de colega ei, sigheteanca Carmen Tru;, într-un meci care a durat cinci ore.

Ultima actualizare Duminică, 19 Iulie 2009 06:48
Citeşte mai mult...
 
Raluca Ghinda a cucerit Trofeul “Giorgio” la tenis PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Iulie 2009 05:48

Raluca GhindaLa doar doua zile de la cucerirea Trofeului “Pamira” de la Sibiu, tanara jucatoare de tenis Raluca Ghinda, din Sighetu-Marmatiei, se poate mandri cu un nou succes. La turneul de tenis dotat cu Trofeul “Giorgio Seniore”, desfasurat la Alba Iulia, tanara sportiva a Clubului Sportiv Sighet, antrenata de profesorul Eugen Mihaljek, a invins-o in finala pe craioveanca Ioana Rosca, cu scorul 7-6: 6-1. La cei 14 ani ai sai, palmaresul Ralucai Ghinda cuprinde nu mai putin de sapte medalii, 60 de cupe si 80 de diplome cucerite atat la competitiile interne, cat si la cele internationale.

Ultima actualizare Vineri, 17 Iulie 2009 18:50
Citeşte mai mult...
 
Vectrix Satulung - Marmaţia Sighet: 4-2, în Cupa României PDF Imprimare Email
Joi, 16 Iulie 2009 07:01

Azi la Satulung s-a disputat partida dintre Vectrix Satulung şi Marmaţia Sighet, contând pentru prima fază a Cupei României. Gazdele s-au impus cu scorul de 4-2, la capătul unui meci cu multe goluri, obţinând astfel calificarea pentru următoarea fază a competiţiei.

Au marcat: Cătălin Dale ('10), Vasile Merlaş ('24), Claudiu Conea ('31), Augustin Onţ ('75) pentru Vectrix, respectiv Valentin Belbe ('40) şi Adrian Culac ('81) pentru sigheteni, conform emaramures.ro.

Citeşte mai mult...
 
La Sighet se desfasoara primul festival de sah pentru copii sub 12 ani PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Iulie 2009 07:12

In perioada 19-22 iulie, Sighetu-Marmatiei va fi martorul primului festival de sah pentru copii sub 12 ani organizat in municipiu: “Festivalul de Sah  – Marmatia 2009″. Evenimentul este organizat de Cluburile Sportive Sig-Mar si Marmatia si cuprinde un turneu open raportat la Federatia Romana de Sah pentru obtinerea de norme si calculul coeficientului CIV (clasificare unica internationala), precum si o serie de meciuri amicale si simultane. Pana in prezent si-au anuntat prezenta cluburile de sah din Satu Mare, Cluj-Napoca, Marghita, Sibiu, Botosani, Baia Mare, precum si o delegatie din partea sahistilor din dreapta Tisei, din Transcarpatia ucraineana. Ritmul de joc este de sapte runde in sistem elvetian, timpul de joc de 61 minute total pentru fiecare jucator, iar perecherea jucatorilor se face cu programul Swiss Perfect 98. Arbitrul principal al turneului este Ciprian Muntean, secundat de Zoltan Pall. Pe langa traditionalele cupe, diplome si premii surpriza, organizatorii – respectiv Ioan Costiuc si Andrei Jurassa – au pregatit micilor sahisti vizite la obiectivele turistice din Marmauresul Istoric si in Ucraina vecina.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior131132133134135136137138139140UrmătorSfârşit »

Page 140 of 154

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact