logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SPORT
Tragerea la sorti a grupelor Champions League PDF Imprimare Email
Joi, 27 August 2009 10:27

Azi, de la 19.00, va avea loc la Grimaldi Forum din Monaco tragerea la sorti a grupelor Champions League, informeaza UEFA.com. Nu mai putin de opt echipe isi vor face debutul in aceasta editie a competitiei: VfL Wolfsburg, FC Rubin Kazan, AZ Alkmaar, R. Standard Liege, Unirea Urziceni, Debrecen VSC, APOEL FC si FC Zurich. Cele 32 de echipe vor fi impartite in patru urne valorice.

O echipa din fiecare urna va fi extrasa in una dintre cele opt grupe, subliniindu-se faptul ca doua formatii din aceeasi urna nu vor nimeri intr-o grupa comuna. Capii de serie s-au ales in functie de coeficientul UEFA, iar Barcelona sta cel mai bine cu un coeficient de 121.853, urmata de alte sapte echipe in prima urna valorica. In urna a doua se regasesc printre altii Real Madrid, Inter Milano, Porto sau Lyon. In urna a 3-a se afla Fiorentina lui Adi Mutu, Vfb Stuttgart sau francezii de la Bordeaux si Marseille. In ultima urna, Unirea Urziceni sta alaturi de Rubin Kazan, FC Zurich sau Debrecen.

Urna 1 - FC Barcelona, Liverpool, Chelsea, Manchester United, AC Milan, Arsenal, FC Sevilla, Bayern Munchen;

Urna 2 - Olympique Lyon, Internazionale Milano, Real Madrid, TSKA Moscova, FC Porto, AZ Alkmaar, Juventus Torino, FC Rangers;

Citeşte mai mult...
 
Seful DSJ a semnalat ca sportivii de la CSS Sighet se antreneaza in conditiile cele mai proaste PDF Imprimare Email
Joi, 27 August 2009 07:12

Clubul Scolar Sportiv din Sighetu Marmatiei functioneaza in conditii improprii si e nevoie de un alt spatiu pentru antrenamentele copiilor. Problema a fost prezentata autoritatilor maramuresene de catre seful Directiei Judetene de Sport (DJS) Maramures, Corneliu Savoiu, care a spus ca doar Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) poate rezolva situatia prin alocarea banilor necesari investitiei. El a solicitat gasirea unei solutii pentru o noua constructie, precizand ca de la acel club sportiv provin numerosi sportivi medaliati la olimpiadele si concursurile sportive.

Prefectul judetului Maramures, Sandu Pocol, a declarat ca stie problemele de la CSS Sighet inca de pe vremea cand era la conducerea ISJ. In opinia lui, aici e vorba despre oferirea unor conditii foarte proaste de antrenament atat din punctul de vedere al spatiului, cat si din punctul de vedere al dotarilor.

Pocol a dat vina pe faptul ca nu a existat o colaborare buna intre Primaria Sighetu Marmatiei si ISJ. ”Clubul Scolar Sportiv din Sighet functioneaza in conditii foarte proaste, e vorba si de marimea spatiului, dar si de calitatea spatiului de antrenament. Primaria ar fi trebuit sa puna la dispozitie un alt spatiu, dar nu s-a tinut de cuvant. N-a fost cea mai buna colaborare cu Primaria Sighetu Marmatiei.”

Citeşte mai mult...
 
Culturismul- notiuni de baza PDF Imprimare Email
Miercuri, 26 August 2009 11:13

Culturismul este sportul in care practicantii urmaresc sa-si dezvolte un corp proportionat si o musculatura cat mai masiva si simetrica, dar in acelasi timp sa reduca cat mai mult stratul de grasime de sub piele.
In acest scop se folosesc exercitii cu gantere, haltere, aparate cu scripeti sau de alte tipuri, dar si exercitii aerobice precum ciclism, alergare, inot etc.
Foarte importanta in pregatirea unui culturist este si alimentatia care trebuie sa serveasca unui dublu scop: sa asigure necesarul pentru cresterea masei musculare, dar in acelasi timp sa reduca stratul de grasime.

Notiuni de baza .

Concentrare - Atitudine mentala esentiala pentru eficienta antrenamentelor de culturism. Eficacitatea exercitiilor scade daca sunt efectuate mecanic, in virtutea inertiei. Sportivul trebuie sa se concentreze la maxim in timpul lucrului sa incerce sa vizualizeze dezvoltarea muschiului supus travaliului.

Partener de antrenament - Antrenamentele efectuate in colaborare cu un partener prezinta o serie de avantaje: se pot lucra exercitii mai complexe, se pot efectua repetari fortate, miscari negative etc. Cooperarea se va dovedi fructuasa, fiind de natura sa-i stimuleze pe ambii parteneri numai daca acestia poseda o structura si o forta fizica asemanatoare, se gasesc la aproximativ acelasi stadiu de dezvoltare musculara si urmaresc la antrenamente un scop comun.

Citeşte mai mult...
 
Fotbal. Rezultatele etapei secunde din liga a IV-a, seria Nord PDF Imprimare Email
Luni, 24 August 2009 12:38

Rezultate, liga a IV-a, Seria Nord:
Brisca Sarasau - Foresta Campulung 0-2
Recolta Saliste - Tisa Sighet 3-6
Zorile Moisei - Iza Dragomiresti 0-3
CSO Borsa - Bradul Viseu 3-1
Salina Ocna Sugatag - Avantul Barsana 3-1
CS Marmatia II - Rozalina Rozavlea 8-1

 Clasament
1. CS Marmatia 2 2 0 0 17-2 6 (0)
2. Tisa Sighet 2 2 0 0 11-4 6 (+3)

Citeşte mai mult...
 
Fotbal, liga a III-a. FC Cisnadie - CS Marmatia Sighet 4-0 (3-0) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 22 August 2009 08:33

După două campionate de fotbal în liga a III-a, terminate pe ultimul loc retrogradabil dar, datorită conjuncturii (NR. lipsa banilor în visteria echipelor ce au jucat mai bine decat CS Marmatia Sighet '96), echipa locală de fotbal reuşind să-şi păstreze locul în liga a treia valorică a fotbalului national, ieri, CS Marmatia 96 a disputat primul meci din sezonul 2009/2010 al Ligii a treia, seria 6. Jucând în deplasare la FC Cisnadie, echipa noastră a suferit o înfrangere drastica, 0-4 (0-3)!!!

În prezent vedem o echipă incapabilă de ani de zile în a face performanţă în liga a III-a de fotbal, asta în timp ce Consiliul Local şi Consiliul Judeţean virează anual foarte mulţi bani publici pentru a menţine în viaţă această echipă. Cu excepţia marelui fotbalist sighetean, Attila Ghinda, aflat acum la final de carieră, fiind în prezent antrenor al echipei, în ultimii ani am văzut prea puţină determinare şi dorinţă de joc în rândul fotbaliştilor sigheteni. În aceste condiţii, nu e de mirare că lipseşte performanţa.

Ultima actualizare Sâmbătă, 22 August 2009 08:39
Citeşte mai mult...
 
Casa de pariuri Astra Sport Bets si-a suspendat temporar activitatea PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 21 August 2009 07:27

Astra Sport Bets, anunta pe site-ul sau ca si-a suspendat temporar activitatea de pariere si de operare a masinilor electronice cu castiguri, din 19 august.

Astra Sport Bet precizeaza, pe site-ul sau, ca biletele castigatoare vor putea fi incasate in continuare din agentia in care au fost jucate, pana luni, 24.08.2009, inclusiv, in intervalul orar 10:00 – 18:00. In aceleasi conditii vor putea fi ridicate si sumele de bani aferente parierii prin sms (castiguri si depozite).

In Sighetu Marmatiei functioneaza trei agentii Astra Sport Bets:

  • - Str. Ioan Mihaly de Apsa, nr. 2,  deschis pana la ora 22:00
  • - Calea Unirii  nr. 1A  CLUB deschis pana la ora 22:00
  • - Pta. 1 Decembrie 1918, bl. O.4, ap. 2  deschis pana la ora 22:00
Citeşte mai mult...
 
FOTBAL. Liga a III - a. FC Cisnadie - CS Marmatia 96 PDF Imprimare Email
Joi, 20 August 2009 13:51

Vineri, 21 august, CS Marmatia 96 are primul meci din sezonul 2009/2010 al Ligii a treia, seria 6, incepand cu ora 18.00, in compania echipei FC Cisnadie.Vor arbitra: Balint Attila (Odorheiu Secuiesc), Szabo Attila (Odorheiu Secuiesc) si Szakali Botond (Odorheiu Secuiesc).Observatori FRF: Demian Augustin (Blaj) si Tilihoi Nicolae (Craiova).

Citeşte mai mult...
 
Cupa De Fotbal pentru Amatori SZMISZ editia I PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 20 August 2009 08:16

 Update:Rezultatele competitiei va sunt prezentate mai jos.

 Asociatia Tinerilori Maghiari Sigheteni (Szmisz) Organizeaza in perioada 28-30 August 2009 prima editie a „Cupei Szmisz” la Fotbal Pentru Amatori.

Asociatia SZMISZ este o asociatie destul de recent infiintata, dar care are ca scop reinvierea traditiei organizatiilor de tineret din orasul nostru, iar aceasta competitie este organizata tocmai cu acest scop.

Scopul in sine al acestui eveniment nu este atat competitia cat cultivarea spiritului de echipa, al modului de viata sanatos obtinut prin miscare si sport,precum si o modalitate de cunoastere reciproca si legarea unor prietenii durabile si consistente.

"Prin acest eveniment, dorim sa oferim o buna oportunitate pentru toti participantii sa-si dezvolte capacitatile de coordonare si spiritul de actiune in echipa..Evenimentul este o buna oportunitate atat pentru noi membrii SZMISZ cat si pentru cei participanti, fie ei din tara sau strainatate, de a se cunoaste si a stabilii legaturi fructuoase pentru viitor, reusind astfel sa dezvoltam capacitatea de interactiune si organizare pentru pastrarea traditiilor maghiarilor sigheteni dar si a bunei colaborari cu tinerii de orice nationalitate din Sighetu-Marmatiei." (Istvan Safar)

Ultima actualizare Sâmbătă, 29 August 2009 20:32
Citeşte mai mult...
 
Codrin Cotarlan, locul I la Turneul International de Sah de la Miercurea Ciuc PDF Imprimare Email
Marţi, 18 August 2009 08:37

Codrin CotarlanIn perioada 9-16 august, la Miercurea Ciuc, Harghita, s-a desfasurat editia a XII-a a Turneului International de Sah, cu participarea a 11 cluburi sportive din tara si de peste hotare. La aceasta prestigioasa competitie, organizata de Clubul Sportiv din Miercurea Ciuc, cu sprijinul Universitatii “Sapientia” si al Bancpost, a participat si Clubul Sportiv “Sig-Mar” din Sighetu-Marmatiei cu… un singur sportiv.Am putea spune “din pacate cu un singur sportiv”, dar nu s-ar potrivi situatiei, pentru ca tanarul jucator de numai 8 ani, Codrin Cotarlan, a cucerit locul I la categoria lui de varsta, respectiv categoria B – copii sub 12 ani. Turneul, arbitrat de Radu-Catalin Chirila si Balazs Stefan, a fost organizat in sistem elvetian, cu 9 runde a cate 90-90 minute/partida si este inregistrat la Federatia Romana de Sah pentru omologarea normelor sportive obtinute si pentru calculul ELO si CIV (clasificari unice internationale). Micul campion Codrin Cotarlan este elev la Scoala cu clasele I-VIII “Dr. Ioan Mihalyi de Apsa” din Sighetu-Marmatiei si este de un an legitimat la CS “Sig-Mar”, antrenor Ioan Costiuc. Scurta cariera a micului sahist cuprinde deja un loc III la “Festivalul de Sah – Marmatia 2009”, locul II la “Festivalul International de Sah” de la Cap Aurora si acum locul I, la Miercurea Ciuc.

 

Citeşte mai mult...
 
Fotbal. Liga a IV-a. Rezultatele primei etape - seria Nord PDF Imprimare Email
Luni, 17 August 2009 13:29

Rezultatele primei etape din seria Nord: CS Marmatia II Sighetu Marmatiei – Brisca Sarasau 9-1; Rozalina Rozavlea – CSO Borsa 4-7; Bradul Viseu de Sus – Salina Ocna Sugatag 4-1; Avintul Barsana – Zorile Moisei 1-5; Tisa Sighetu Marmatiei – Foresta Cimpulung la Tisa 5-1; Iza Dragomiresti – Recolta Salistea de Sus 4-2.

Clasamentul

1. CS Marmatia II 1 1 0 0 9-1 3
2. Tisa Sighet 1 1 0 0 5-1 3
3. Zorile Moisei 1 1 0 0 5-1 3
4. CSO Borsa 1 1 0 0 7-4 3

Citeşte mai mult...
 
Sigheteanca Georgiana Michnea, medalie de bronz la CN Juniori I la atletism PDF Imprimare Email
Luni, 17 August 2009 07:13

Georgiana Mihnea si antr. Oros MelindaVineri si sambata, in Bucuresti, s-au disputat Campionatele Nationale de atletism rezervate juniorilor I. La competitie au participat 294 de sportivi (100 de fete si 194 de baieti), care au reprezentat 92 de cluburi din tara, printre care CSS Sighet, CSM Baia Mare si LPS-CSS Baia Mare. Atletii maramureseni au obtinut o singura medalie, prin sigheteanca Georgiana Michnea. Georgiana a participat la proba de saritura in lungime, unde s-a clasat pe locul III, cea mai buna saritura a sa masurand 5,72 m. Ea a fost devansata de Cristina Sandu (CSM Bucuresti) – 6,32 m si Mihaela Guta (Dinamo) – 5,92 m. Georgiana are dubla legitimare CSS Sighet/Dinamo.

Ultima actualizare Luni, 17 August 2009 07:30
Citeşte mai mult...
 
Concursul de pescuit de la Turulung a fost câştigat de o echipă din Sighet PDF Imprimare Email
Vineri, 14 August 2009 08:34

Concursul-maraton de pescuit, cu o durată de 36 de ore, de pe lacul de la Turulung a atras mulţi pescari, astfel că la start s-au aliniat 14 echipe. Iar rezultatele obţinute, cantitatea de peşte capturată arată că balta are peşti. Şi nu babuşcă, biban sau roşioară, ci ditamai crapii de peste 3 kilograme. În total, cei 28 de pescari  au prins 149,80 kilograme de peşte – crap, amur, caras – adică o medie de peste 10 kilograme de echipă. Cei mai buni dintre cei buni au fost Nicolae Şumuleac şi Istvan Manzuk din Sighetu Marmaţiei, care au prins exact 77,30 kilograme de peşte. Tot ei şi-au trecut în cont şi captura cea mai mare, un crap de 5,40 kilograme. Pe locul doi s-au clasat Gheorghe Grec şi Vasile Bledea din Negreşti – 23,80 kilograme, iar pe locul 3 s-au clasat  Lorand Husti şi Sile Belbe (Negreşti), în minciogul cărora au poposit peşti în greutate de 13,99 kilograme. Premiile au fost atractive, iar la final toată lumea s-a delectat cu delicioasele preparate pescăreşti.

Citeşte mai mult...
 
Dansatorii trupei "Mini Maxi Dance Club", in cantonament la Valeni PDF Imprimare Email
Miercuri, 12 August 2009 06:13

Timp de zece zile, ulitele localitatii Valeni, comuna Calinesti, au rasunat de valsurile lui Strauss si ritmurile sud-americane. Ineditul situatiei se datoreaza ansamblului de dans sportiv vicecampion national “Mini Maxi Dance Club” din Sighetu-Marmatiei care a ales aceasta pitoreasca localitate pentru tabara de cantonament. Timp de zece zile, cei 30 de tineri dansatori, sub atenta si severa coordonare a antrenoarei internationale Cristina Cincu-Kovy au repetat cate opt-zece ore pe zi in sala de spectacole a Caminului Cultural pus la dispozitie cu generozitate de administratia locala. Drept multumire pentru felul in care au fost primiti de locuitorii satului, de membrii Asociatiei “Tiberiu Utan”, de primarul Stefan Nemes si, mai ales, pentru bucatele alese cu care au fost omeniti la pensiunea familiei Godja, fiul celebrului Petru Godja-Pupeza, membrii ansamblului au organizat satenilor un bal mascat si au oferit un spectacol de zile mari in cadrul caruia au prezentat toate momentele coregrafice care le-au adus premii la concursurile nationale, europene si mondiale.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior131132133134135136137138139140UrmătorSfârşit »

Page 139 of 154

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact