logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SPORT
Micii sahisti sigheteni participa la Festivalul International “Cupa Schwab” PDF Imprimare Email
Joi, 03 Septembrie 2009 07:02

In perioada 3-9 septembrie, la Satu Mare se desfasoara cea de-a IV-a editie a Festivalului International de Sah “Cupa Schwab”, ultimul mare turneu din acest an raportat la Federatia Romana de Sah. Din Sighet vor participa 15 jucatori cu varstele cuprinse intre 5 si 10 ani, membri ai Clubului Sportiv “Sig-Mar”. Alaturi de sahistii sigheteni, la acest important eveniment sportiv si-au anuntat participarea in jur de 60 de jucatori de la cluburile din Satu Mare, Oradea, Zalau, Giarmata, Cluj-Napoca, Paulesti, Timisoara, Baia Mare si Targu Mures. Codrin Cotarlan, elev la Scoala cu Clasele I-VIII “Dr. Ioan Mihalyi de Apsa” din Sighet, care, la punctajele pe care le are, este clasat al doilea favorit al turneului. Alaturi de el, ne punem sperante in tinerii Clara Fotache si Alexandru Rosu, doua dintre talentele cele mai promitatoare ale clubului. Sistemul de joc al turneului este cel elvetian, cu 9 runde, in ritmul de joc de 2×61 minute, arbitri fiind Radu-Catalin Chirila, Mihai Partenie si Zoltan Pall, condusi de Dinu-Ioan Nicula.

Citeşte mai mult...
 
Rezultatele Cupei Szmisz la Fotbal Pentru Amatori PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 31 August 2009 06:38

Asociatia Tinerilori Maghiari Sigheteni (Szmisz) a organizat in perioada 28-30 August 2009 prima editie a „Cupei Szmisz” la Fotbal Pentru Amatori. Scopul in sine al acestui eveniment nu a fost atat competitia cat cultivarea spiritului de echipa, al modului de viata sanatos obtinut prin miscare si sport,precum si o modalitate de cunoastere reciproca si legarea unor prietenii durabile si consistente. Evenimentul a fost sponsorizat de Communitas Alapítvány (Fundatia Communitas).

 Rezultatele competitiei:

In grupe: Szivacsok - Agyasok 1-0

Foresta - Steluta 0-0

Citeşte mai mult...
 
Liga a IV-a. Foresta C-lung la Tisa - Recolta Salistea de Sus PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Duminică, 30 August 2009 19:39

Azi de la orele 18:00 a avut loc partida de fotbal dintre Foresta Campulung la Tisa si Recolta Salistea de Sus, din cadrul Ligii a IV-a. Vreme buna, spectatori circa 60-70, meciul a inceput in forta cu ocazii de ambele parti dar fara fructificari. Brigada de arbitri prezenta la meci a avut o serie de ezitari si greseli pe parcursul intregului meci in dauna ambelor echipe.

Scorul final al meciului a fost de 1-1, dar putea sa fie chiar si 5-1 pentru gazde dar acestea au ratat foarte mult in a doua jumatate a meciului. Golurile au fost inscrise de catre Pop Cosmin pentru gazde si Iuga Florin pentru oaspeti.

Meciul de juniori a fost castigat de catre echipa gazda, Foresta cu scorul de 2-1(1-0 la pauza).

 

 
Competitiile sportive din judet, amenintate de lipsa banilor pentru asistenta medicala PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 29 August 2009 05:49

Numarul competitiilor sportive care se vor desfasura in viitor in Maramures ar putea scadea, din cauza lipsei banilor pentru asigurarea asistentei medicale. Seful Directiei Judetene pentru Sport (DJS) Maramures, Cornel Savoiu, a tras un semnal de alarma referitor la acest aspect, aratand totodata ca preturile necesare pentru asigurarea asistentei medicale sunt foarte mari. In conditiile in care majoritatea cluburilor se afla intr-o situatie materiala precara, este greu de crezut ca acestea vor gasi resursele financiare necesare achitarii serviciilor medicale. “Conform noilor modificari legislative, nu avem voie sa organizam nicio competitie sportiva fara asistenta medicala. Preturile sunt insa foarte mari si ar trebui sa analizam posibilitatile in care asistenta medicala poate fi asigurata la competitiile desfasurate in judetul nostru”, a afirmat Savoiu. Inspectorul scolar general adjunct al ISJ Maramures, Ana Moldovan, a declarat ca in acest moment este in lucru un protocol ce urmeaza sa fie incheiat intre Directia de Sanatate Publica si Inspectoratul :colar Maramures, prin care reprezentantii celor doua institutii vor stabili conditiile de asigurare a asistentei medicale la competitiile sportive.

Citeşte mai mult...
 
Secvente de inceput de la meciul de fotbal FC Marmatia Sighet - FC Zlatna PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Vineri, 28 August 2009 21:21
 
Fotbal: CS Marmatia Sighet - FC Zlatna 0-1 (final) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 28 August 2009 17:06

A inceput meciul dintre CS Marmatia Sighet si FC Zlatna, din cea de-a doua etapa a actualei editii de campionat din seria a VI-a, prima intalnire a jucatorilor (antrenati de Vasile Oana si Attila Ghinda) cu proprii suporteri. Fata de campionatul trecut, echipa din Sighet s-a intarit foarte mult prin aducerea a patru jucatori de la FC Baia Mare. Speram ca in aceasta editie de campionat, CS Marmatia 96 nu va avea probleme cu indeplinirea obiectivului, mentinerea in Liga a III-a.

Pe stadion sunt in jur de 100 de suporteri care incearca sa sustina echipa locala de fotbal. CS Marmatia porneste ca favorita, sperand sa obtina toate cele trei puncte puse in joc.

Ultima actualizare Vineri, 28 August 2009 19:01
Citeşte mai mult...
 
Sportul, fenomen social in secolul 21 PDF Imprimare Email
Vineri, 28 August 2009 13:04

Scriu acest articol cu gândul la cultul pentru sport, la  perceptia tărilor avansate, din Europa si de peste Ocean, despre sport. El e o educatie la nivel înalt a disciplinei comportamentale, are o influentă majoră asupra personalitătii si asupra formării caracterului. Copiii care fac un sport, din grădinită sau din scoală, au deja posibilitatea unei cariere sportive, au  un nivel de adaptare si de comunicare superior, si toate tările civilizate stiu asta si au grijă să investească în acest domeniu sume consistente.
   A practica un sport nu numai că asigură unui copil o bună dezvoltare fizică si o sănătate de fier, ci construieste un psihic stabil, competitiv si bine echilibrat.
   Ca profesor de educatie fizică, am avut ocazia să lucrez cu sute de copii, iar ca antrenor de înot, cu mii de copii, în cei 16 ani de practică în aceste domenii, si pot declara deschis că, de la an la an, starea fizică a copiilor se degradează constant.
   Ce făceau copiii, ca nivel de realizare a probelor de efort, mobilitate, viteză si fortă în anii 90, în 2000 deja era un nivel de neatins. Dacă, la nivel de 60% din anii 90, eram în 2000, în anul 2008, am copii la orele de educatie fizică, de 7-11 ani, care nu pot face o rostogolire la saltea, care nu pot executa mersul piticului sau un stând pe omoplati.
   La orele de înot, văd sechele de rahitism, 2-3 cazuri la o grupă de 14 copii. In anii 90, aveam 2-3 cazuri la 50 de grupe de copii. Este evident că nu am nevoie de studii stiintifice ca să văd că nivelul capacitătii fizice a copiilor, în anul 2008, este mult mai scăzut decât în anii 90.
   Părintii dau vina pe computer si pe TV, copiii nu mai ies din casă să se joace, ci stau pe internet sau cu ochii în televizor, mănâncă chipsuri si snackuri din pungi, pentru că sendvisurile nu mai sunt de mult la modă.
   Acestea sunt situatii reale si părintii trebuie să muncească, nu mai au timp să se ocupe de copii; acestia, la rândul lor, sunt mult mai independenti, ceea ce nu e tocmai un lucru pozitiv.

Citeşte mai mult...
 
Tragerea la sorti Europa League PDF Imprimare Email
Vineri, 28 August 2009 12:47

Steaua, cap de serie al Grupei H, va intalni pe Fenerbahce, Twente si pe Sheriff Tiraspol. Din cele patru echipe romanesti, FC Timisoara a fost cea mai ghinionista: banatenii au picat in Grupa A cu Ajax, Anderlecht si Dinamo Zagreb. Calificata surprinzator in grupe, Dinamo va juca impotriva lui Panathinaikos, Galatasaray si Sturm Graz. CFR Cluj a fost extrasa in Grupa K, alaturi de PSV Eindhoven, FC Copenhaga si Sparta Praga.

Grupele in care joaca echipe romanesti:

Grupa A:

- Ajax
- Anderlecht
- Dinamo Zagreb
- FC Timisoara

Grupa F:

- Panathinaikos
- Galatasaray
- Dinamo
- Sturm Graz

Ultima actualizare Vineri, 28 August 2009 17:04
Citeşte mai mult...
 
Prefectul Pocol acuza Primaria Sighet pentru situatia Clubului Sportiv PDF Imprimare Email
Vineri, 28 August 2009 09:55

Prefectul judetului Maramures, Sandu Pocol, a declarat recent ca situatia in care se afla Clubul Scolar Sportiv (CSS) din Sighetu Marmatiei se datoreaza autoritatilor locale. Prefectul a facut acuzatiile dupa ce seful Directiei Judetene pentru Sport (DJS), Cornel Savoiu, a semnalat ca CSS Sighet functioneaza in conditii improprii, fiind nevoie de un alt spatiu pentru antrenamentele sportivilor. Mai mult, Pocol a spus ca nu a existat o colaborare buna cu Primaria Sighetu Marmatiei nici pe vremea cand era seful Inspectoratului Scolar. “Primaria ar fi trebuit sa puna la dispozitie un alt spatiu, dar nu s-a tinut de cuvant. Investitia nu poate fi facuta decat de Inspectoratul Scolar, daca la randul lui va primi bani de la Ministerul Educatiei. Primaria in schimb ar trebui sa identifice macar un teren pentru a se putea proiecta constructia”, a adaugat Pocol. La randul lui, seful DJS a subliniat ca este absolut necesara mentinerea acestei structuri sportive la Sighetu Marmatiei, pentru ca este singura de gen in Maramuresul istoric, iar de acolo provin medaliati la olimpiade internationale.

Citeşte mai mult...
 
Fotbal. Liga a III-a – Sighetenii debuteaza pe teren propriu PDF Imprimare Email
Vineri, 28 August 2009 07:25

Vineri, pe stadionul municipal din Sighetu-Marmatiei, cu incepere de la ora 18, se va disputa partida dintre Marmatia Sighet si FC Zlatna, din cea de-a doua etapa a actualei editii de campionat din seria a VI-a, prima intalnire a jucatorilor (antrenati de Vasile Oana si Attila Ghinda) cu proprii suporteri.

Sighetenii au inceput cu stangul, in prima etapa au pierdut de o maniera categorica la Cisnadie, 0-4, dar trebuie mentionat ca echipa din judetul Sibiu este una dintre cele mai bune din aceasta serie. Fata de campionatul trecut, echipa din Sighet s-a intarit foarte mult prin aducerea a patru jucatori de la FC Baia Mare si credem ca nu va avea probleme cu indeplinirea obiectivului, mentinerea in Liga a III-a. In meciul de vineri, sighetenii pornesc drept favoriti si speram ca vor obtine primele trei puncte.

Programul si oficialii jocurilor:

Citeşte mai mult...
 
Interviu cu Nelu Hotea, antrenor de juniori la ACS Tisa Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Joi, 27 August 2009 21:07
 
VIDEO: Interviu cu Nelu Hotea, antrenor de juniori la ACS Tisa Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Joi, 27 August 2009 19:54
Nelu Hotea este unul dintre puţinii antrenori sigheteni care are cu ce se mândri.

El antrenează mai multe grupe de de copii la clubul de fotbal ACS Tisa din Sighetu Marmaţiei, iar elevii săi au reuşit performanţe cu adevărat de invidiat.

Printre reuşitele din ultima perioada a juniorilor săi se numără şi selectarea a doi copii din grupa 1995 pentru lotul naţional al României de junior. De asemenea alţi jucători sunt ceruţi la mari cluburi din ţară precum Steaua, Dinamo, CFR Cluj sau Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, pentru grupele lor de junior.

Admiram daruirea dânsului ştiind ca lucrul cu copiii presupune o foarte mare responsabilitate. În plus, pentru a avea rezultate cu ei trebuie să ştii să te faci iubit şi respectat de ei, trebuie să ştii să le vorbeşti şi să le răsplăteşti munca, să comunici cu fiecare în parte foarte mult, să îi faci să iubească fotbalul.

Mulţumim domnului Nelu Hotea pentru ca a fost amabil să ne răspundă câtorva întrebări legate de aceste performanţe şi vă invităm sa urmariţi materialul video de mai jos.

Ultima actualizare Duminică, 06 Septembrie 2009 21:27
Vezi video
 
Mentinerea unei conditii fizice bune prin exercitiul fizic PDF Imprimare Email
Joi, 27 August 2009 10:40

Exercitiul fizic efectuat cu regularitate, de 3-4 ori pe saptamana, reduce riscul de deces prin toate cauzele, inclusiv boli cardiace si cancer, cu aproape 70 %. Prin exercitii obisnuite puteti atinge un nivel de conditie fizica comparabil cu cel al unei persoane cu 10-20 de ani mai tinere, dar inactive.

 Ce inseamna conditie fizica buna

Aveti o conditie fizica buna daca puteti sa:

-    rezolvati sarcinile zilnice fara sa obositi si aveti suficienta energie sa va bucurati si de alte activitati din timpul liber;
-    mergeti aproape 1,5 km sa sa urcati cateva etaje pe scari fara sa gafaiti sau sa simtiti greutate sau oboseala la picioare;
-    purtati o conversatie in timpul unui exercitiu fizic usor, precum mersul vioi.

 Daca stati asezat in majoritatea timpului zilei, nu aveti probabil o conditie fizica buna. V-ati pierdut conditia fizica daca va simtiti obosit mai tot timpul, nu mai puteti tine pasul cu cei de aceeasi varsta, evitati activitatea fizica pentru ca stiti ca veti obosi repede si aveti greutate la respiratie sau obositi usor cand parcurgeti distante scurte.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior131132133134135136137138139140UrmătorSfârşit »

Page 138 of 154

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact