logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SPORT
Fotbal. CS Marmaţia joacă azi la Sebeş PDF Imprimare Email
Vineri, 25 Septembrie 2009 08:22

Din cauza 16-imilor din Cupa României, nu toate jocurile etapei a 6-a din liga a III-a, seria 6 se vor disputa în aceeaşi zi. Marmaţia Sighet va juca vineri, de la ora 17.00, în deplasare, cu CSM Sebeş.

Având în vedere că sighetenii au făcut cele cinci puncte pe care le au în acest moment în ultimele trei etape, când au şi izbutit prima victorie (2-1), în deplasarea de la Seso), avem speranţe că se poate scoate ceva bun şi de la Sebeş.
Programul şi oficialii jocurilor din etapa a VI-a:
Avântul Reghin - Turul Micula (vineri, 17.00). Arbitri: Vasile Rodină (Zalău) - Daniel Ciocănea, Mircea Bucurenciu (Sibiu). Obs. Gyula Veres (Sf. Gheorghe)

Citeşte mai mult...
 
FC Baia Mare renunta la sigheteanul Cosmin Marincean PDF Imprimare Email
Joi, 24 Septembrie 2009 11:07

Criza loveste din nou FC Baia Mare. Din cauza situatiei financiare precare, oficialii din Dealu Florilor au renuntat la fundasul sighetean Cosmin Marincean, chiar daca jucatorul semnase deja un contract cu echipa baimareana.

Fostul fotbalist al Unirii Alba nu va mai juca in culorile FC-ului pentru ca nu sunt bani. “Nu vrem sa mintim jucatorul vizavi de situatia clubului, in conditiile in care noi inca suntem in continuare in cautarea investitorului. Daca nu vom gasi un astfel de om s-ar putea ca echipa sa nu mai existe. Nu am vrut sa-l punem pe sportiv pe drumuri”, a declarat presedintele Consiliul de Administratie al FC Baia Mare, Radu Tolas.

Citeşte mai mult...
 
Sigheteanul Cosmin Marincean a semnat pe un an cu FC Baia Mare PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Miercuri, 23 Septembrie 2009 09:57

Fotbalistul sighetean Cosmin Marincean (jucator la Unirea Alba Iulia), a semnat cu FC Baia Mare. Marincean a semnat un contract valabil pe un an de zile si este posibil sa debuteze chiar in partida cu CS Otopeni. Cred ca unii iubitori ai fotbalului isi mai aduc aminte de golul marcat de Marincean impotriva echipei Steaua Bucuresti in perioada in care Unirea Alba Iulia juca in prima liga de fotbal. Sighet Online ii doreste succes lui Cosmin Marinceanla noua echipa!

Ne bucuram sa vedem ca orasul produce jucatori de valoare pentru fotbalul intern. Marincean, alaturi de Marius Bilasco (Unirea Urziceni) si Sorin Iodi (CS Otopeni, Dinamo, Gloria Bistrita) sunt doar doua nume de actualitate ale fotbalului insa, de-a lungul timpului, din Sighet au plecat multi fotbalisti care au facut cinste orasului nostru.

Ultima actualizare Miercuri, 23 Septembrie 2009 10:16
 
Fotbal. Rezultate liga a IV-a, seria Nord PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 22 Septembrie 2009 10:45

Brisca Sarasau - Zorile Moisei 1-3
Salina Ocna Sugatag - Recolta Salistea de Sus 7-2
CSO Bora - Foresta Campulung 4-2
Marmatia 2 Sighet - Tisa Sighet 2-0
Rozalina Rozavlea - Iza Dragomiresti 5-2
Bradul Viseu de Sus - Avantul Barsana 3-1

Clasament
1. CS Marmatia 6 6 0 0 35-3 18 (+6)
2. CSO Borsa 6 5 0 1 22-10 15 (+6)
3. Rozalina Rozavlea 6 4 0 2 29-21 12 (0)
4. Zorile Moisei 6 4 0 2 21-13 12 (+6)
5. Tisa Sighet 6 4 0 2 18-12 12 (+3)
6. Dragomiresti 6 3 0 3 15-13 9 (0)

Citeşte mai mult...
 
Echipa de atletism a CSS Sighet la un concurs international PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Luni, 21 Septembrie 2009 18:37

In perioada 18-19 septembrie 2009, in localitatea Lucenec din Slovacia a avut loc concursul de atletism ''5 Tari – 5 Regiuni'', concurs la care au participat 7 echipe reprezentand fiecare tara si regiunea din care sunt. Echipele participante au fost din Bystrica-Slovacia, Louny-Cehia, Sighetu-M -Romania, Zschopau-Germania, Papa si Salgotarjan-Ungaria si echipa gazda Lucenec-Slovacia. Mentionam ca din echipa Sighetului a facut parte si un grup de atleti din Baia Mare de la LPS.

Reprezentativa Sighetului a obtinut locul 3 pe echipe la baieti cu 42 de puncte iar la fete locul VI cu 40 de puncte. Dobrican Diana de la CSS Sighet a obtinut locul VI la 60m cu un timp de 8.9.Deac Stefania, tot de la CSS Sighet a obtinut locul 3 la saritura in lungime cu 4.69m. La proba de stafeta 4x60m echipa Sighetului a venit pe locul 5 cu un timp de 35.6. La proba de stafeta 4x300m Sighetul a ocupat locul 5 cu un timp de 3:31.5 iar la proba de stafeta suedeza locul 5 cu un timp de 2:55.24.

Felicitari echipei CSS Sighet pentru participare si pentru rezultatele obtinute si asteptam sa auzim doar de rezultate bune de la ei in ciuda problemelor pe care intreg Clubul Sportiv le are in aceasta perioada. Multumiri si sponsorilor care au facut posibila deplasarea intregii delegatii CSS Sighet.

Poze de la competitie......

Ultima actualizare Marţi, 22 Septembrie 2009 11:49
Citeşte mai mult...
 
MARMAŢIA SIGHET - GAZ METAN II MEDIAŞ 1-1 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 19 Septembrie 2009 08:57

Etapa a cincea,  seria a VI-a din Liga a treia de fotbal. CS Marmatia - Gaz Metan II Medias : 1-1 (la pauza: 1-0). Goluri marcate de Filimon (min. 18) si Semeghin (min. 90+2).

Rezultate si marcatori:

 

LUCEAFĂRUL ORADEA - BIHORUL BEIUŞ 1-0

Giura (85)

FC CISNĂDIE - GLORIA II BISTRIŢA 1-0

Ivera (42)

CS ZLATNA - CSM SEBEŞ 3-0

S. Mureşan (35), Budean (50), Vl. Mureşan (54)

AFC OD. SECUIESC - AVÂNTUL REGHIN 4-2

Lazăr (20), Iorga (76), Rozenfeld (80, 85 - aut.) / Sichidiu (60), Stoica (70)

Ultima actualizare Sâmbătă, 19 Septembrie 2009 09:05
Citeşte mai mult...
 
Trasul de fiare - moda, dar si o necesitate PDF Imprimare Email
Vineri, 18 Septembrie 2009 20:22

Probabil, aceasta activitate este deja cea mai folosita metoda de antrenare intensa a corpului de catre cei trecuti de varsta pubertatii si care nu se mai afla intr-o forma de invatamant, unde orele de sport sunt obligatorii.
Motivul pentru care trasul de fiare este asa de popular este evident. Dintre toate sporturile, este cel mai eficient in a imbunatati aspectul fizic.
Daca esti barbat si vrei sa pui ceva muschi pe brate si umeri, nu te apuci de volei, fotbal, baschet sau badminton. Daca ai deja 20 de ani, nici nu te primeste nimeni la un club, esti prea batran pentru performanta si nici nu obtii brate musculoase daca dai cu mana sau cu piciorul in minge.
Daca acum 50 de ani culturismul era privit in America ca o activitate ciudata si prin ziare se spunea ca practicantii, putin la numar, sunt un fel de sectanti care proclama ca: „a fi musculos inseamna a fi frumos“, dar nu vedeau utilitatea acestui nou (pe atunci) concept si nici nu il considerau sport, acum, culturismul este un sport in toata legea, cu campionate nationale, europene, mondiale etc. Numai in SUA sunt peste 20 de milioane de practicanti.
In ultimii ani, avantajele practicarii fitnessului sau culturismului au depasit insa motivatia aspectului fizic mai frumos, mai puternic si mai viguros. Doctorii stiu acum ca efectele pozitive ale „trasului de fiare“ sunt multiple.
Iata doar cateva beneficii enumerate de un grup de doctori in publicatia germana „Der Spigel“, care considera ca, in unele cazuri, sportul e mai eficient ca medicamentele scumpe:
- diabeticii, care se alimenteaza corect si fac exercitii fizice, pot cu timpul sa renunte la medicatie, daca au diabet de tip 2, sau sa reduca cantitatea injectata zilnic, in celelalte cazuri;
- reumatism - revigorarea sistematica a muschilor poate duce la disparitia simptomelor de artrita;

Citeşte mai mult...
 
Mini Maxi Dance Club, la Campionatele Europene din Ungaria PDF Imprimare Email
Joi, 17 Septembrie 2009 08:58

Mini Maxi Dance ClubIn partea a doua a lunii octombrie, in localitatea Miskolc din Ungaria se desfasoara Campionatul European de Dans Sportiv. Romania va fi reprezentata de doua formatii, “Floris Dance Team” din Bistrita si “Mini Maxi Dance Club” din Sighetu-Marmatiei, condusa de Cristina Cincu-Kovy, respectiv campioana si vicecampioana Romaniei, doua formatii pe care publicul iubitor al dansului i-a putut urmari cu ocazia Campionatului National de Formatii si Cupa “Chris-teens” la dans sportiv, desfasurate la Sighetu-Marmatiei in luna mai a acestui an in organizarea Clubului de Dans Sportiv “Mini Maxi Dance Club” si Federatia Romana de Dans Sportiv. Cele doua formatii romanesti vor concura cu cele din Belarus, Cehia, Germania, Ungaria, Olanda, Polonia, Rusia si Slovacia, arbitrajul fiind realizat de o echipa internationala condusa de Heinz Spaeker, directorul sportiv al Federatiei Internationale de Dans Sportiv.

Citeşte mai mult...
 
Vineri, CS Marmatia 96 - CS Gaz Metan II Medias PDF Imprimare Email
Miercuri, 16 Septembrie 2009 12:51

CS MARMATIA 96 - CS GAZ METAN II Medias este meciul programat vineri, 18 septembrie, de la ora 17.00, pe stadionul Marmatia in cadrul seriei 6 a Ligii a treia. Arbitreaza: Ciobanica Dumitru Daniel (Bistrita) – principal, asistat de Tamas Paul (Bistrita) si Hiticas Andra Simona (Bistrita). Observatori: Ziman Cornel (Satu Mare) si Puia Ilie (Oradea).

Dupa patru etape, Gaz Metan II Medias este pe locul patru al seriei, in timp ce sighetenii se afla pe locul 16. Reamintim ca, in etapa precedenta, Marmatia a obtinut victorie in deplasare la Campia Turzii (cu 2-1), victorie bifand si Medias, pe propriul teren, cu 3-2 in compania echipei CS Zlatna.

Citeşte mai mult...
 
Foresta C-lung - Salina Ocna Sugatag - meci in Liga a IV-a PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Duminică, 13 Septembrie 2009 20:45

In cadrul seriei Nord a Ligii a IV-a de fotbal, azi de la orele 17:00 s-a disputat meciul de fotbal dintre Foresta Campulung la Tisa si Salina Ocna Sugatag.Meci frumos, actiuni multe de ambele parti, dar fara finalizari. Scorul a fost deschis de gazde in prima repriza prin Marian Blaga. Oaspetii au egalat prin Liviu Vraja. Gazdele au preluat conducerea printr-un gol inscris de Cosmin Pop, care a marcat ulterior si cel de al 3-lea gol al formatiei gazda. Scor final Foresta – Salina 3-1. La juniori tot gazdele au castigat meciul cu scorul de 2-0. Remarc cu aceasta ocazie arbitrajul foarte bun si corect efectuat de catre dl. arbitru Bilasco Bogdan. Desi este o liga inferioara in care jucatorii sunt in mare parte amatori si au alte profesii de baza, este de remarcat uneori daruirea acestora si faptul ca exista o multime de jucatori talentati, si nu numai la aceste doua echipe de azi, dar si la celelalte echipe inscrise in aceasta competitie. Parerea mea este ca aceste echipe ar trebui sustinute mult mai puternic de catre autoritatile locale, pentru ca multe dintre ele au un teren de o calitate inferioara si mult din spectaculozitatea jocului se pierde din cauza denivelarilor, spatiilor fara iarba, gropilor,etc ca sa nu mai vorbim si de alte neajunsuri ale echipelor.

Fotbalul e un joc practicat de foarte multa lume si in el ar trebui investit pentru ca e o metoda prin care lumea face miscare, se mentine sanatoasa.

Ultima actualizare Duminică, 13 Septembrie 2009 22:19
 
Fotbal. Liga a III-a. SESO C. TURZII - MARMAŢIA SIGHET 1-2 PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Septembrie 2009 19:59

Fotbal. Liga a III-a. Seria VI.Rezultate si marcatori:

AVÂNTUL REGHIN - VOINŢA LIVEZILE 1-1
V. Stoica (88) /Apostolache (40)
SESO C. TURZII - MARMAŢIA SIGHET 1-2
C. Petrescu (82) / Sel (21), Berky (26)
SĂNĂTATEA CLUJ - VOINŢA SIBIU 0-2
Grădinar (80), Suciu (88)
UNIREA DEJ - AFC OD. SECUIESC 5-1
Costea (15), Fărcaş (36), Zelencz (52), Petrescu (80), C. Itu (85) / Moldovan (90+2 - autog.)
BIHORUL BEIUŞ - FC ZALĂU 1-0
Szabo (70)

Citeşte mai mult...
 
Anticii erau mai in forma decat noi PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Septembrie 2009 11:35

S-ar putea sa va mire, dar, in ciuda conditiilor de azi, alimentatie, suplimente nutritive, dotari de antrenament, medicina, oamenii sunt intr-o forma fizica mai proasta decat cei din antichitate. Aceasta este constatarea Dr. Harry Rossiter, cercetator in domeniul fiziologiei sportive la Universitatea Leeds din Anglia.
Dr. Rossiter a masurat rata metabolismului unor atleti care au fost pusi sa vasleasca pe o trirema ateniana reconstruita – un vas de razboi folosit in antichitate, care avea 37 metri lungime si in care incapeau 170 de vaslasi asezati pe trei randuri. Folosind analizatoare metabolice portabile, el a masurat consumul energetic al catorva atleti in timpul vaslirii la diverse viteze, pentru a constata eficienta „motorului uman” al acestor vase de razboi.
Comparand rezultatele obtinute de el, care au fost publicate in revista New Scientist, cu textele clasice care au inregistrat detalii ale rezistentei la efort, el si-a dat seama ca vaslasii din Atena, in jurul anului 500 i.Hr., puteau fi considerati atleti de elita, chiar si dupa standardele moderne.
„Grecii antici porneau la drum cu cate 200 de trireme, fiecare cu cate 170 de vaslasi, deci nu se pune problema unui grup restrans de barbati cu performante fizice extraordinare”,  spune Dr. Harry Rossiter. „Fie aveau o tehnica mai speciala si mai eficienta de vaslit, fie erau cu totii intr-o forma excelenta, comparabila cu a sportivilor de performanta din zilele noastre.

Citeşte mai mult...
 
Baschet Club Olimpic isi redeschide portile PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Vineri, 11 Septembrie 2009 11:13

Am aflat de la domnul profesor Emil Kosztelnik stirea ca Baschet Club Olimpic si-a reinceput activitatea de la data de 1 septembrie 2009 si asteapta doritorii sa se inscrie.

Mai multe relatii se pot obtine la numarul de telefon 0762683667 sau la adresa de e-mail kosztelnikemil2yahoo.com.


Ultima actualizare Vineri, 11 Septembrie 2009 11:29
 
« ÎnceputAnterior131132133134135136137138139140UrmătorSfârşit »

Page 136 of 154

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact