logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SPORT
Sportivii sectiei de atletism a CSS Sighet s-au calificat la C.N de atletism PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Miercuri, 10 Februarie 2010 19:17

In perioada 06-08.02.2010 la Bucuresti a avut loc un concurs de Grand Prix Juniori II la atletism. De la Clubul Sportiv Scolar din Sighetu Marmatiei au participat la concurs doi sportivi, Bianca Lang si Kevin Fornvald. Cei doi atleti au participat fiecare la proba de 60m plat, unde Bianca Lang a obtinut un timp de 8:30, in timp ce Kevin Fornvald a reusit un rezultat de 7:60. In urma rezultatelor obtinute amandoi au reusit calificarea la Campionatele Nationale de Juniori II din 20-21.02.2010 de la Bucuresti.

In aceeasi perioada o alta sportiva de la sectia de atletism a CSS Sighet, Celia Trifoi a participat la un concurs de Grand Prix pentru Seniori, Tineret si Juniori I, unde la proba de 60m plat a obtinut un rezultat de 7:87 iar la proba de 400m a reusit un timp de 58:52. In urma obtinerii acestor rezultate sportiva s-a calificat la Campionatele Nationale de Seniori si Tineret din 27-28.02.2010 si la Campionatele Nationale de Juniori I din 13-14.03.2010 de la Bucuresti.

 
Vlad Onita, locul III la un turneu de tenis din Germania PDF Imprimare Email
Marţi, 09 Februarie 2010 17:45

In aceste zile, la Munchen, in Germania, s-a desfasurat turneul de tenis open “Munchener Jugendturnier”, la care elevul scolii sighetene de tenis, sportivul Vlad Onita, a cucerit locul III, venind sa confirme calitatea scolii de tenis sighetene. Tanarul Vlad Onita, legitimat la Clubul Sportiv Scolar Sighet – antrenor Eugen Mihaljek, este in prezent antrenat la celebra Academie de Tenis din Munchen, condusa de Nikola Pilic, unul dintre marii tenismani ai anilor ‘70, castigator de Cupa Davis, Academie care a pregatit de-a lungul anilor sportivi de talia unui Novak Djokovic (castigatorul Marelui Slem de la Melbourne, Australia), Jelena Dokic, Ernest Gulbis si altii. La doar 13 ani, Vlad Onita are deja un bogat palmares din care amintim locul I cucerit la editia 2009 la “Trofeul Satmarului”, locul I la Cupa “Hermes” (Sighet), Cupa “Agressione” (Alba Iulia) si Cupa “Solceta” (:tei, jud. Bihor), locurile II la Trofeul “Gavella” (Oradea) si Cupa “Mark” (Cluj-Napoca), precum si locurile III la “Trofeul Satmarului” editia 2008, Cupa “Fischer-Andrei Pavel” (Arad) si locul II la turneul “Augsburger Jugendturnier” desfasurat in localitatea cu acelasi nume din Germania,  succese care l-a plasat printre primii zece jucatori in clasamentul Federatiei Romane de Tenis.

Ultima actualizare Miercuri, 10 Februarie 2010 07:50
Citeşte mai mult...
 
Sportivi ai CSS Sighet la rampa PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Duminică, 07 Februarie 2010 19:55

In Sighetu Marmatiei exista o multime de sportivi talentati in aproape toate ramurile sportului ce se practica aici. De la fotbal la baschet, la tenis, volei, box si pana la atletism, Sighetul este reprezentat cu succes de tinerii sportivi care merita din partea noastra toata stima si toate multumirile, iar din partea oficialitatilor locale mai mult sprijin si mai multa recunostinta. La nivelul municipiului de dincolo de Gutai sportivii sunt premiati la fiecare final de an pentru rezultatele obtinute, pe cand la noi bate vantul in privinta asta. Mai bine se baga bani intr-o echipa de fotbal care nu prea joaca fotbal decat sa se constituie un fond de premiere al sportivilor de frunte ai Sighetului sau sa se sprijine alte ramuri al sportului sighetean. Probabil e mai usor pentru unii sa tina la reanimare un pacient bolnav decat sa il faca pe unul sanatos sa devina mai puternic!

Dupa cum spuneam, printre acesti zeci poate chiar sute de copii talentati se numara si Bianca Lang, eleva in clasa a X-a la Colegiul National ''Dragos Voda'', profil socio-uman istorie intensiv. Ea este legitimata la CSS Sighet unde practica atletismul din clasa a VI-a,adica de mai bine de 4 ani.

Citeşte mai mult...
 
Video: Echipa de volei a CSS Sighet a castigat fara drept de apel cu scorul de 3-0 meciul cu LPS Cluj Napoca PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Duminică, 07 Februarie 2010 17:34

Duminica 7 februarie, de la orele 12:00 la Sala Polivalenta s-a disputat meciul de volei-junioare dintre CSS Sighet si LPS Cluj Napoca. Meciul a inceput foarte bine pentru echipa locala, ele castigand consecutiv primele 4 puncte. Meci frumos facut de echipa CSS, care a jucat foarte bine astazi, nelasand clujencelor nimic la finalul meciului. Echipa CSS Sighet a castigat meciul cu scorul de 3-0 la seturi, dupa ce castigarea celui de-al doilea set s-a facut cu mari emotii. Dar atat antrenorul cat si fetele au fost foarte motivate si nu au cedat deloc.

Multumirile mele celor care azi au iesit din casa ca sa vina sa vada meciul, au fost in tribune si alte persoane decat cele obisnuite care erau la toate meciurile!

Ultima actualizare Duminică, 07 Februarie 2010 19:01
Vezi Foto & Video
 
Sigheteanul Marius Sidau, argint la Cupa Romaniei la Box Juniori PDF Imprimare Email
Duminică, 07 Februarie 2010 14:48

Duminica s-a incheiat, la Iasi, finala Cupei Romaniei la Box – Juniori, organizata sub egida Federatiei Romane de Box, competitie la care au participat 126 de pugilisti in 13 categorii de concurs. Clubul Sportiv Scolar Sighet a fost reprezentat de sportivii Marius Alexandru Sidau (categoria 63 kg) si Florin Popan (categoria 80 kg), antrenati de Adrian Stetca. Dupa o evolutie spectaculoasa, tanarul elev in clasa a VIII-a la Scoala nr. 2, Marius Alexandru Sidau s-a clasat pe locul II si medalie de argint, pierzand in finala in fata jucatorului Alexandru Melnic de la CSM “Gladiatorul” Iasi.  Succesul de la Iasi vine sa completeze palmaresul sportivului sighetean, detinator al titlului de Campion National Cadeti care, cu cele peste 30 de medalii cucerite la turnee nationale si internationale (printre care Memorialul Angelo Sarbovan de la Baia Mare si Turneul International de Box “Gongul Oradean”) are toate sansele sa fie selectionat in Lotul National de Box Juniori.

Ultima actualizare Luni, 08 Februarie 2010 07:58
Citeşte mai mult...
 
FC Marmatia - FC Zalau (1-3). Meci amical de fotbal PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Vineri, 05 Februarie 2010 23:29

Vineri, 05.02.2010 de la orele 11:00, la stadionul municipal din Sighetu Marmatiei s-a disputat partida amicala de fotbal dintre echipele FC Marmatia si FC Zalau. Meci de verificare pentru ambele formatii, in special pentru rodarea si acomodarea jucatorilor in vederea startului returului Ligii a III-a, liga in care echipa din Zalau va deveni adversara echipei sighetene. Ambele echipe au inceput meciul cu pofta de joc, pe teren s-au rulat toti jucatorii celor doua formatii, la FC Marmatia evoluand doi jucatori aflati in probe de joc. Terenul acoperit de zapada, pe alocuri cu gheata.

Ultima actualizare Sâmbătă, 06 Februarie 2010 07:39
Citeşte mai mult...
 
Azi, pugilistul sighetean Marius Alexandru Sidau lupta pentru argintul national PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Februarie 2010 16:04

Marius SidauIn aceste zile, 126 de sportivi participa, in Iasi, la finala Cupei Romaniei pentru juniori. Competitie organizata de Asociatia Judeteana de Box, cu sprijinul Consiliului Local Iasi, sub egida Federatiei Romane de Box. 13 categorii de concurs. Antrenorul emerit Adrian Stetca, de la CSS Sighet, a deplasat in Iasi doi sportivi: Marius Alexandru Sidau la categoria 63 kg si Florin Popan la 80 kg. Daca cel de al doilea sportiv a iesit din cursa, Sidau va concura azi pentru locul II, avand deja asigurata medalia de bronz. 

 

"In primul meci a invins un jucator de la Dinamo, azi va infrunta un pugilist de la Petrom Ploiesti, antrenat de renumitul Titi Tudor - "Prosop". Acest concurs este cu atat mai important cu cat reprezinta criteriu de selectie si formare a lotului national de box, juniori. Noi speram sa obtinem un rezultat cat mai bun, pentru a confirma inca o data ca boxul sighetean reprezinta o valoare!"a declarat pentru eMaramures.ro Adrian Stetca

 

Citeşte mai mult...
 
Volei. CSS Sighet-LPS Cluj Napoca PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Joi, 04 Februarie 2010 21:30

Duminica, 07 februarie 2010, de la orele 12:00, la Sala Polivalenta se va disputa un meci de volei intre echipele CSS Sighet si LPS Cluj Napoca la fete-junioare. Speram ca in urma aparitiei articolului despre o jucatoare din echipa CSS Sighet sa vedem la ora meciului in sala mai mult public care sa le sustina pe fete. Povestea Roxanei Haidu e doar inceputul unui sir de articole despre o serie de sportivi talentati ai CSS Sighet de la diferitele sectii sportive ce activeaza in cadrul clubului. Consider important faptul ca ceea ce fac multi copii intr-un cadru organizat trebuie stiut de cat mai multa lume, si aici ma refer la sigheteni in primul rand, pentru ca trebuie sa fim cu totii constienti ca tot ceea ce este legat de practicarea sportului trebuie implementat copiilor de mici.

Ultima actualizare Duminică, 07 Februarie 2010 11:00
Citeşte mai mult...
 
BC Olimpic Sighet a facut primul pas spre un proiect pentru copiii din clasele I-IV PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Joi, 04 Februarie 2010 21:02

S-a produs primul meci de baschet dintr-un proiect pe care cativa profesori il vor realizat in viitorul apropiat. Meciul a fost disputat intre 2 echipe de fete din clasele I-IV, de la Sc. ''I.M de Apsa'' si Liceul ''Regele Ferdinand''. Prima echipa a fost condusa de catre dl. profesor Albert Villand(Kuki pentru prieteni) in timp ce a doua echipa a fost condusa de dl. profesor Emil Kosztelnik care a asigurat si arbitrajul meciului. De remarcat evolutia buna a unei fetite in varsta de 11 ani, Ramona Popan.

Pentru cei obisnuiti cu meciuri de baschet la alte nivele mai superioare, acest prim pas poate parea fara importanta sau fara vreun folos. De ce si-ar bate capul niste oameni sa faca ceva pentru niste copii? Dar pentru acele fetite de pe teren cu siguranta inseamna ceva nou, e un meci in care chiar daca nu ajung sa inscrie fiecare cate un cos, macar alearga dupa minge, incearca sa faca ceea ce sunt invatate in orele de antrenament.

Citeşte mai mult...
 
Definirea musculara PDF Imprimare Email
Joi, 04 Februarie 2010 14:06

Toti cei care merg la sala se confrunta cu 2 probleme fundamentale.
Prima problema este legata de marirea masei musculare, iar cea de a doua este eliminarea stratului adipos si definirea musculaturii obtinute.
Cu ceva timp in urma am scris despre insulina si despre cum poate fi activata insulina sub forma naturala pentru a mari masa musculara si forta.
Dupa cum stim insulina joaca un rol important in regularizarea zaharului in sange si evitarea comelor de diabet. Insulina are multe functii, unele bune iar altele nu.
Din punctul nostru de vedere are functie anabolica prin accelerarea trasportului de aminoacizi in sange si a glucozei in celulele musculare, cu alte cuvinte insulina este un accelerator al sintezei proteice, dar are si o fuctie mai putin cunoscuta, ajutand la generarea statului adipos si impiedicand degradarea acestuia.

Ultima actualizare Joi, 04 Februarie 2010 14:16
Citeşte mai mult...
 
Atletii de la CSS Sighet iau startul in competitii PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Miercuri, 03 Februarie 2010 15:55

In perioada 05-08.02.2010 la Bucuresti va avea loc un concurs de Grand Prix Juniori II la atletism. De la CSS Sighet vor participa la concurs doi sportivi, si anume Bianca Lang si Kevin Fornvald insotiti de antrenoarea acestora, doamna Melinda Oros. Cei doi atleti vor participa fiecare la proba de 60m plat, unde tinand cont de anii trecuti au sanse mari la un loc pe podium.

Le uram succes atat sportivilor cat si antrenoarei la competitia de la Bucuresti!

Citeşte mai mult...
 
Un grup de profesori de sport din Sighetu-Marmatiei doresc infiintarea unei competitii sportive la nivel judetean PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Miercuri, 03 Februarie 2010 15:47

Astazi, 04.02.2010, de la orele 16:00, in sala de sport a liceului ''Regele Ferdinand'' din Sighetu Marmatiei vor avea loc cateva meciuri amicale de baschet intre echipe de baieti si fete, clasele I-IV, de la Sc. I.M de Apsa si liceul mai sus amintit. Acestea se doresc a fi meciuri pilot in vederea organizarii pe viitor a unui campionat judetean interscolar de baschet la nivelul claselor I-IV, Sighetul fiind vaduvit de acest gen de competitii sportive pentru cei mici.

Organizarea acestor meciuri precum si a viitorului proiect se datoreaza domnilor profesori Emil Kosztelnik, Albert Villand si doamnei profesoare Dancus Lena.

Ultima actualizare Joi, 04 Februarie 2010 14:04
Citeşte mai mult...
 
Sahistii sigheteni au cucerit doua locuri I la turneul din Satu Mare PDF Imprimare Email
Luni, 01 Februarie 2010 20:54

La sfarsitul saptamanii trecute, in Satu Mare s-a desfasurat turneul de sah “Chess Weekend no. 5″ organizat de CS “Vointa”, un open general pentru jucatori legitimati in listele ELO si CIV cu posibilitatea obtinerii de puncte ELO, raportate la FIDE. La aceasta competitie, Clubul de Sah “Sig-Mar” din Sighetu-Marmatiei a participat la categoria copii cu patru tineri jucatori, respectiv Roland Csurka (10 ani), Dan Alexandru Dicu (10 ani), Paul Constantin Fit-Marina (8 ani) si Alexandru Rosu (8 ani), toti patru fiind sahisti de categoria a II-a si a III-a care au dominat cluburile de sah din Cluj-Napoca, Turda, Baia Mare si Satu Mare, cucerind doua locuri I (Alexandru Rosu si Dan Alexandru Dicu), micutul Paul Constantin Fit-Marina clasandu-se pe locul II, iar Roland Csurka pe locul V, ceea ce poate fi considerat un succes personal, micul sahist fiind doar de cateva luni prins in circuitul competitional. Revelatia turneului a fost Alexandru Rosu care a castigat toate cele sapte meciuri jucate.

Ultima actualizare Marţi, 02 Februarie 2010 17:12
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior121122123124125126127128129130UrmătorSfârşit »

Page 126 of 154

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact