logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SPORT
Turneu Sighetean de Turca, 2-3 octombrie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 23 Septembrie 2010 14:58
Turneul Sighetean de Turca este organizat de Asociatia Ecologie-Turism Nordica si se va desfasura sambata 2 octombrie si duminica 3 octombrie, incepand cu ora 10, pe stadionul municipal. Proiectul de reabilitare a jocului de turca urmareste oficializarea unor reguli pentru acest joc, norme recunoscute pentru intreg teritoriul Romaniei si introducerea acestuia ca sport national in aria curriculara a pregatirii sportive scolare.
 
Turca este un joc intre doua echipe, in doua etape, fara contact direct cu adversarul, participantilor fiindu-le solicitata indemanarea si rabdarea, totodata contribuind la dezvoltarea spiritului de echipa si a celui competitional.
Ultima actualizare Joi, 23 Septembrie 2010 15:17
Citeşte mai mult...
 
CSO Borşa - Luceafărul Strâmtura 10-0, scorul etapei în liga IV; rezultate şi clasamente PDF Imprimare Email
Joi, 23 Septembrie 2010 10:43

Liga a IV-a
Seria Nord
Rezultatele etapei a V-a:
Foresta Câmpulung la Tisa – Iza Dragomireşti 2-0
Recolta Săliştea de Sus – CS Marmaţia 96 Sighet 1-5
CSO Borşa – Luceafărul Strâmtura 10-0
Brisca Sarasău – Plimob Sighet 1-3
Bradul Vişeu de Sus – Rozalina Rozavlea 1-8
Salina Ocna Şugatag – Avântul Bârsana 3-2
Zorile Moisei a stat.

Clasament

Citeşte mai mult...
 
Programul ligii a IV-a de fotbal PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 18 Septembrie 2010 09:04
Sâmbata si duminica se vor disputa jocurile unei noi etape din cele patru serii ale campionatelor judetene. CS Marmatia Sighet, retrogradata din Liga a III-a, va incepe campionatul cu un handicap de trei puncte penalizare “oferite” de FR de Fotbal, pentru neindeplinirea baremului in Liga a III-a, sezonul trecut.

In Liga a IV-a, toate meciurile de seniori incep la ora 17.00. Programul si oficialii jocurilor din weekend:
 
Liga a IV-a. Nord
= Foresta Câmpulung la Tisa - Iza Dragomiresti (duminica). Arbitri: C. Oanea - C. Mezei, C. Vida. Obs. M. Mihalca
= Recolta Saliste - Marmatia Sighet (duminica, la Dragomiresti). Arbitri: C. Chisiu - M. Maghiar, N. Olah. Obs. Z. Toth
= CSO Borsa - Luceafarul Strâmtura (duminica). Arbitri: B. Bilasco - F. Mihali, C. Vaida. Obs. G. Tiplea
= Brisca Sarasau - Plimob Sighet (duminica). Arbitri: A. Bela - A. David, C. Deac. Obs. C. Limban
= Bradul Viseu de Sus - Rozalina Rozavlea (duminica). Arbitri: R. Osan - R. Gyorfi, C. Muntean. Obs. E. Necula
= Salina Ocna Sugatag - Avântul Bârsana (sâmbata). Arbitri: B. Bilasco - V. Dura, T. Oros. Obs. S. Palagi 

Ultima actualizare Sâmbătă, 18 Septembrie 2010 09:30
 
FOTO: Cupa "Amicii" ediţia I PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Joi, 16 Septembrie 2010 18:18

Sâmbătă, 11 septembrie 2010, în organizarea Asociaţiei Sportive F.C. "Amicii", în localitatea Strâmtura s-a desfăşurat turneul de fotbal dotat cu "Cupa Amicii" - ediţia I. Au participat echipele: S.C. MARA NORD Sighetu Marmaţiei (căpitan Ioan Şuştic), Poliţia Comunitară Sighetu Marmaţiei (căpitan Ovidiu Şuştic), F.C. Tămâia (căpitan Vasile Codrea) şi F.C. Amicii (căpitan Mircea Trăistaru).

Rezultate:

Citeşte mai mult...
 
Sahistii sigheteni au cucerit opt cupe la Satu Mare PDF Imprimare Email
Luni, 06 Septembrie 2010 20:12
In perioada 2-5 septembrie, la Satu Mare s-a desfasurat editia a V-a a Festivalului International de Sah dotat cu “Cupa Schwab”, turneu open la care Clubul de Sah Sig-Mar din Sighetu-Marmatiei a participat cu 11 tineri sahisti cu varsta sub 12 ani, dintre care 8 s-au intors cu cupe si medalii, printre care si titlul de castigator al turneului. Astfel, la categoria 10 ani, locul I, medalia si “Cupa Schwab” i-a revenit jucatorului Dan Alexandru Dicu, desemnat si castigator al turneului. Pe locul II s-a clasat Csurka Rolland si tot pe locul II, dar la fete, Fulvia Carina Lumei. La categoria 8 ani, locul II a fost cucerit de Andrei Constantin Marina-Fit, locul I la fete fiind cucerit de Adela Maria Simion. O surpriza a reprezentat-o jucatorul Alexandru Rosu care, la cei 8 ani ai sai, si-a invins colegii cu patru ani mai mari ca el, cucerind un binemeritat loc III la categoria 12 ani. La fel de bine s-au prezentat micii sigheteni si la sectiunea “dezlegari”, unde Csiszar Eduard Daniel a cucerit locul II, iar lui Andrei Marina-Fit i s-a acordat o medalie speciala pentru cel mai tanar jucator care a facut puncte.
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Baschet! Baschet! Si iar baschet! PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Duminică, 05 Septembrie 2010 08:18

De la jumatatea lunii august un binecunoscut club sportiv si-a reinceput activitatea pentru sezonul 2010-2011. Este vorba de Baschet Club ''Olimpic'' din Sighet si de cei doi antrenori ai sai, Emil Kosztelnik si Albert Villand. Antrenamentele se desfasoara in continuare in cateva sali de sport de la diferite scoli din oras, acestea fiind inchiriate de catre club. Pana cand clubul isi va permite o sala proprie aceasta este singura cale prin care se pot desfasura antrenamentele.

Desi clubul este privat, asta insemnand ca parintii copiilor trebuie sa achite o taxa lunara, exista foarte multi copii care se antreneaza aici, cei doi antrenori fiind foarte ocupati cu ei. Acest lucru da roade, dupa spusele unuia dintre ei, deja se vede la copii un progres fata de anii trecuti. Aici meritul este al copilului, al antrenorului si cu siguranta al parintelui care intelege ca, copilul trebuie sa faca sport si acest lucru cere sacrificii. Pentru ca acea taxa lunara pentru unii poate parea o suma infima,dar pentru altii este o suma destul de importanta uneori.

Primele meciuri din noul sezon vor avea loc in luna octombrie la Sighet, in compania unor echipe din Cluj, Tg.Mures, Baia Mare.

Ultima actualizare Duminică, 05 Septembrie 2010 13:43
Citeşte mai mult...
 
Tenismanul Vlad Onita din Sighet, in semifinalele unui turneu din Brasov PDF Imprimare Email
Luni, 30 August 2010 15:51
Recent, la Brasov s-a desfasurat turneul open de tenis dotat cu Cupa Consiliului Judetean la care Sighetu-Marmatiei a fost reprezentat de jucatorul Vlad Onita. Desi a avut o evolutie foarte buna, jucatorul Clubului Sportiv Scolar Sighet, antrenat de profesorul Eugen Mihaljek, a fost  dezavantajat de faptul ca, desi e de categoria copii, a fost nevoit sa evolueze la o categorie superioara. Chiar si asa, Vlad Onita a reusit sa ajunga pana in semifinale la simplu, unde a reusit sa obtina o frumoasa victorie cu chiar castigatorul concursului, iar la dublu a ajuns in finala.
Ultima actualizare Duminică, 05 Septembrie 2010 08:15
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Meci de volei Stiinta Explorari - U Cluj PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Sâmbătă, 28 August 2010 07:28

ACTUALIZARE: Astăzi, de la ora 11:00, în polivalenta sigheteană, Ştiinţa Explorări Baia Mare a disputat cea de a doua partidă de verificare în compania echipei U Cluj. Victoria a revenit echipei baimarene, scor 3-0 (25-23, 25-22, 25-22).

Vineri, 27.08.2010 de la orele 17:00 la Sala Polivalenta s-a desfasurat meciul amical de volei dintre echipele Stiinta ''Explorari'' Baia Mare si U Cluj. Meci frumos, echipe puternice, spectacol frumos. Cei de la Stiinta s-au impus in final cu scorul de 3-2 (25-23, 25-27, 19-25, 25-17 şi 15-9) in fata clujenilor. Prezenta acestor doua echipe in orasul nostru este un lucru deosebit, mai ales in aceste vremuri cand voleiul de performanta in Sighet nu prea exista. Unde sunt timpurile cand Sighetul avea echipa de prima divizie?

Spectatori au fost putini, prin ei aflandu-se multi profesori si o parte dintre jucatoarele de volei de la Clubul Sportiv Scolar din Sighet insotite bineinteles de catre antrenorul lor.

Ultima actualizare Sâmbătă, 28 August 2010 18:10
Foto&video
 
Romania participa la Campionatul Mondial Powerlifting-Cehia PDF Imprimare Email
Joi, 26 August 2010 11:24

Cehia gazduieste, in perioada 28 august-4 septembrie, Campionatul Mondial de Powerlifting destinat juniorilor si junioarelor. Federatia Romana de Powerlifting (FRP), infiintata de mai bine de un an la Alba Iulia, propune la acest moment spre performanta un lot national de juniori format din opt sportivi  ( cinci fete si trei baieti), un numar care da Romaniei certitudinea ca la un moment dat ne vom putea lupta cu sanse reale pentru un titlu mondial, dupa cum spun reprezentantii FRP intr-un comunicat de presa.

La aceasta competitie, Romania isi propune obtinerea unei medalii si trei clasari pe locurile 4-6. “Este evident ca acest campionat mondial starneste un interes deosebit si suntem siguri ca asteptarile celor care au sprijinit participarea noastra in Cehia nu vor fi nici de aceasta data inselate.

Citeşte mai mult...
 
Etapa a II-a a Ligii a IV-a la fotbal PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 26 August 2010 10:28

Duminica, 28.08.2010, de la orele 15:00 se vor disputa meciurile de fotbal din cadrul etapei a II-a a Ligii a IV-a Seria Nord. In aceasta etapa echipa ''Recolta'' Salistea de Sus sta. Cele doua echipe sighetene angrenate in competitie vor juca pe teren propriu, CS ''Marmatia'' intalnind pe ''Bradul'' Viseu, in timp ce echipa ''Plimob'' joaca impotriva celor de la ''Zorile'' Moisei.

Programul meciurilor este urmatorul:

Ultima actualizare Vineri, 27 August 2010 11:07
Citeşte mai mult...
 
VOLEI. La finele acestei saptamani - Stiinta Explorari Baia Mare va juca doua amicaluri cu U Cluj in Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 August 2010 09:26

Primele meciuri pe care le va disputa echipa de volei masculin Stiinta Explorari Baia Mare in campania de pregatire a sezonului 2010-2011 se vor derula la finele acestei saptamani, in sala polivalenta din Sighetu Marmatiei. "Practic este o premiera pentru echipa noastra. Vom juca acolo cu Universitatea Cluj. Noi incercam sa atragem cat mai multi spectatori din zona aceea pentru ca, exceptand meciurile oficiale de acum 7-8 ani, daca nu ma insel, sau chiar mai mult, cand Sighetul activa in prima divizie, practic cei de acolo nu au mai vizionat live un meci de volei. Ne face placere sa spunem ca este o dorinta de-a noastra mai veche de a face meciuri demonstrative pentru a vedea si sighetenii inca o data meciuri de volei pe viu" a declarat antrenorul echipei baimarene, Marius Botea.

Citeşte mai mult...
 
La Sighet au inceput pregatirile pentru Campionatul National de Dans Sportiv PDF Imprimare Email
Marţi, 24 August 2010 07:52

In urma succesului de anul trecut, Federatia Romana de Dans Sportiv a decis sa-si dea si in acest an acordul Clubului de dans sportiv “Mini Maxi Dance Club” din Sighetu-Marmatiei sa organizeze un Festival al Dansului ce include Campionatul National de Formatii de Dans Sportiv si Cupa “Chris-teens” la dans sportiv.  La acest regal al dansului vor participa formatiile cluburilor romanesti clasate pe locurile I, II si III, respectiv cele desemnate a reprezenta tara noastra la campionatele europene si mondiale.


Evenimentele se vor desfasura in Sala Polivalenta, in perioada 10-12 septembrie, iar juriul va fi format din reprezentantii Federatiei Romane de Dans Sportiv. Aflam de la Cristina Kovy, coregrafa si sufletul Clubului “Mini Maxi Dance Club”, ca pana la aceasta data si-au anuntat prezenta 16 echipe de la sase cluburi din tara. La Campionatul National de Formatii de Dans Sportiv, clubul sighetean va participa cu trei formatii, alte cinci fiind inscrise la Cupa “Chris-teens”. De asemenea, evenimentul se va bucura si de participarea unor formatii din Ungaria. In prezent, cele opt formatii sighetene se pregatesc de zor pe terenul Salii Polivalente pentru a-si pastra si la aceste competitii locul fruntas castigat in competitiile nationale si internationale.

Citeşte mai mult...
 
Sighetenii au reintrodus turca in circuitul jocurilor sportive PDF Imprimare Email
Joi, 19 August 2010 12:48

Asociatia “Nordica” organizeaza un turneu municipal si apoi unul national

“Cei care au copilarit la oras, isi amintesc de jocul din cauza caruia vecinii bateau in usa parintilor pentru geamurile sparte, de cel jucat dupa ploaie pentru ca fotbalul ne-ar fi atras pedeapsa pentru hainele murdarite, de jocul pentru care mamele ramaneau fara maturi”. Astea sunt cuvintele cu care, pe website-ul ei, Asociatia “Nordica” isi incepe pledoaria pentru “turca” si pentru reintroducerea ei in circuitul jocurilor sportive, pledoarie care a prins si a facut ca un numar considerabil de tineri si mai putin tineri, sa iasa pe terenul sportiv al orasului sau pe platourile Solovanului pentru cate o partida.

“Turca este un joc care leaga generatii< l-au jucat bunicii si parintii nostri, l-am jucat si noi si e firesc sa-l predam copiilor nostri”, spune Mihail Gerald Manole, initiatorul miscarii. “In primavara si vara acestui an, am organizat competitii de turca in care am angrenat in primul rand sighetenii, dar si tineri din alte judete si chiar din alte tari care si-au petrecut vacanta in Maramures.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior111112113114115116117118119120UrmătorSfârşit »

Page 115 of 154

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact