logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


CULTURA
Secția de Teatru a Centrului Cultural Sighetu Marmației își reia activitatea cu cu piesa “Scrisorile mamei“ PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 08 Noiembrie 2018 10:12

Secția de Teatru a Centrului Cultural Sighetu Marmației își reia activitatea cu cu piesa “Scrisorile mamei“ dramatizarea   și regia artistică Ioan Dorel Todea, după un text de Oscar K. Speace, traducere din limba engleză: Ioan J. Popescu. Reprezentația va avea loc joi 8 noiembrie 2018, ora 18,00,  la sala de spectacole  a Centrului Cultural, Piața Libertății nr.24.A.

Citeşte mai mult...
 
ANSAMBLUL FOLCLORIC „MARA” – INVITAT DE ONOARE la Festivalului Cântecului Popular Românesc "Maria Lătăreţu" din Târgu Jiu! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 08 Noiembrie 2018 10:04

În semn de apreciere a activității de peste 50 de ani în valorificarea  folclorului autentic, Ansamblul Folcloric „MARA” a fost invitat să participe în zilele de 6 și 7 noiembrie la Festivalului Cântecului Popular Românesc "Maria Lătăreţu" din Târgu Jiu. Spectacolul prezentat  de ansamblul sighetean va avea loc în sala  Teatrului "Evira Godeanu" din Târgu Jiu și va putea fi urmărit în direct la TV3.

Câteva sute de solişti vocali şi instrumentali din întreaga ţară participă anul acesta la festival, însă numai cei admişi în urma preselecţiilor vor intra în concurs. Din juriu fac parte personalităţi ale lumii folclorului românesc, oameni de cultură şi oameni din media, profesori de muzică.

Citeşte mai mult...
 
Spectacol de recunoștință dedicat persoanelor în vârstă ! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 26 Octombrie 2018 11:04

Ansamblul MARA, grupul folcloric SIGHETEANCA, Grupul vocal al Ansamblului MARA, solista Ileana Matus, Nelu Godja și violonistul Mihai Chiș, de la Centrul Cultural Sighetu Marmației, au adus un omagiu celor care au muncit o viață în diferite sectoare din municipiu, persoanelor în vârstă !!! A fost o întâlnire emoționantă, o bucurie ! 
Centrul Cultural Sighetu Marmației va oferi periodic spectacole, evenimente culturale, pentru cei care au slujit cu abnegație, cu dăruire, fiecare în profesia pe care a avut-o.
La organizarea evenimentului au contribuit: Asociația Pensionarilor (preşedinte Eva Báthory), Primăria Sighetu Marmației și Pensiunea Restaurant Flamingo.

Citeşte mai mult...
 
Salonul de Toamnă, expoziție de grup PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 17 Octombrie 2018 19:54

Toamna,  contrastele puternice aproape că ne hipnotizează, acest anotimp considerat un anotimp al melancoliei, dar și al bogăției. De-a lungul timpului, acest anotimp încărcat de semnificație a inspirat o mulțime de artiști. Fie că este vorba de artiști plastici, care au pus pe pânză cele mai contrastante culori pentru a descrie toamna, fie că vorbim de cântăreți sau scriitori, acest anotimp a reprezentat mereu o sursă de inspirație.

 „Toamna – ultimul și cel mai frumos zâmbet al anului” – William Cullen Bryant

Acestea fiind spuse, vineri, 19 octombrie, Sala Radio România Sighet va invită să luați parte la deschiderea Salonului de Toamnă! Expoziția cuprinde lucrări de pictură și grafică, expun artiști din Sighetu Marmației, Satu Mare și Cluj Napoca. În deschiderea evenimentului moment poetic - Doina Rândunica Anton, recital muzical - Profesor Gheorghe Stețca, Școala de Artă Gheorghe Chivu din Sighetu Marmației.

Pe simeze : Ștefan Hegedus, Robert Zolopcsuk, Valentin Petreuș, Mircea Sas, Arnold Hegedus, Ana Ulici, Dana Izabela Balea Bacs, Gabriela Rosuș, Dana Szabo, Lia Stan, Ștefania Adela Pop, Eva Dolha, Peter Berszan.

Ultima actualizare Miercuri, 17 Octombrie 2018 20:05
 
Festivalul Internațional de Poezie Sighet (27-29.09.2018) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 19 Septembrie 2018 08:08

Festivalul Internațional de Poezie Sighet (27-29.09.2018).

Citeşte mai mult...
 
Concert: Eveniment de Jazz în Sighet – Trespass Trio (Suedia/Norvegia) pe 1 octombrie 2018 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 03 Septembrie 2018 19:56

Luni, 1 octombrie 2018, ora 19, vă invităm la Memorialul Victimelor Comunismului si Rezistentei, la un concert de Jazz Eveniment, susținut de formația din Suedia/Norvegia, Trespass Trio, care va susține un concert intitulat ”Spirit of Pitești”, inspirat din atrocele  “experiment Pitesti” din epoca comunista.  
 
Concertul Tresspass Trio este un eveniment muzical unic, o lecție necesară atât pentru generația nouă, cât și pentru generațiile vechi. 
Ultima actualizare Luni, 03 Septembrie 2018 20:01
Citeşte mai mult...
 
Ansamblul Folcloric “MARA” la final de stagiune PDF Imprimare Email
Scris de Dorel Todea   
Vineri, 22 Iunie 2018 12:55

Ansamblul Folcloric “MARA” al Centrului Cultural Sighetu Marmației împlinește anul acesta, 50 de ani de la înființare.  In 2018, noua generație de dansatori, instumentiștii și soliștii, au susținut o adevărată stagiune artistică, cu spectacole la sediu, în deplasare, la concursuri, aducând și premii importante după o secetă de câțiva ani. Coregraful Gheorghe Rednic, dirijorul Mihai Chiș, coordonatorul  muzical Ileana Matus, alcătuiesc echipa care și-a propus o revitalizare a celui mai galonat ansamblu de amatori din Maramureș ! Microstagiunea anului 2018 se va încheia cu spectacolul prezentat” la Festivalul ”Nopți de Sânziene”de la Borșa. Primaria orasului Borsa impreuna cu Serviciul Cultură Borșa organizează cea de-a XXXV-a ediție a Festivalului „Nopți de Sânziene”, eveniment care se va desfasura în data de 24 iunie. De Sânziene, flăcăi călare care poartă torțe aprinse, și tinere cu buchete de sânziene se îndreaptă în alai spre un loc unde se desfășoară ritualuri dedicate sărbătorii de Sânziene. (Legenda spune ca Sânzienele sunt fete frumoase care trăiesc în păduri și care dau puteri deosebite florilor, care devin plante de leac, potrivite pentru orice boală. Se spune ca în Noaptea de Sânziene umblă pe pământ si împart rod holdelor, femeilor căsătorite, păsărilor și animalelor, vindecă bolnavii și apără culturile de grindină. Dacă nu sunt cinstite cum se cuvine, Sânzienele îi pedepsesc pe bărbați și femei deopotrivă).

După Festivalul ”Nopți de Sânziene”de la Borșa, echipa Ansamblului “MARA”  va intra într-o vacanță de circa două luni, urmând ca la toamnă să prezinte o suită de spectacole, să organizeze un eveniment special dedicat celor 50 de ani de activitate artistică și Concursul de interpretare a cântecului popular dotat cu premiul “Viorel Costin”(ediția a II-a).

Citeşte mai mult...
 
La Sighet s-a desfășurat cea de-a XXVI- a ediție a Concursului de Interpretare Instrumentală și Arte Vizuale PDF Imprimare Email
Scris de Liviu Siman   
Marţi, 22 Mai 2018 09:56

Cu puțin timp în urmă la Sighet, în organizarea Ministerului Educației Naționale, Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, Școlii de Muzică și Arte Plastice ‘’George Enescu” s-a desfășurat cea de-a XXVI-a ediție a Concursului de Interpretare și Arte Vizuale.  La această prestigioasă manifestare au participat concurenți din România, Cehia, Ungaria, Ucraina, Serbia.  Președintele concursului a fost prof. univ. dr. Gabriel Banciu, Academia de Muzică ‘’Gheorghe Dima’’, Cluj Napoca, vicepreședinte concurs prof. Ioan Cristina, inspector ISJ Maramureș, președinte de onoare prof, Mariana Tilca, Colegiul de Arte Baia Mare, director concurs prof. Nicolae Paraschiv, Școala Gimnazială de Arte Sighetu Marmației.

Citeşte mai mult...
 
O seară literar-muzicală de excepție ! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 08 Mai 2018 10:52

Întânirea Cenaclului Literar al Centrului Cultural Sighetu Marmației (desfășurată în cerc restrâns), a fost una care se va uita cu greu. Au citit: Pablo Romaniuc, Nelu Borodi și Mihai Petrețchi-(debut). Poeți din generații diferite, segmente social-culturale diferite, experință specifică vârstei, au avut un numitor comun: tematica, tehnica de versificație și nu în ultimul rând metafora ! Au cântat la pian Mihai Petrețchi și Pablo Romaniuc, încântând pe cei prezenți. De un success deosebit s-a bucurat Mihai Petrețchi, atât pentru creațiile poetice, interpretarea la pian dar și talentul actoricesc. Nelu Borodi a citit poezii de mare sensibilitate, dovedind măiestrie în arta versificației. Consacratul Pablo Romaniuc, membru al Uniunii Scriitorilor din România și Ucraina, a susținut un adevărat recital, dovedind încă o dată că face parte din grupul de elită al poeților maramurșeni.

Ultima actualizare Marţi, 08 Mai 2018 10:56
Citeşte mai mult...
 
Expoziție de icoane pe sticlă în Sighet pe 5.04.2018 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 04 Aprilie 2018 08:04

Joi, 5 aprilie 2018, de la ora 12:00 la Casa Armatei, beneficiarele Centrului de zi Acasă din cadrul Direcției de Asistență Socială Sighetu Marmației își vor expune lucările realizate manual: picturi pe sticlă, semne de carte și zgărdane tradiționale în cadrul vernisajului expoziției de icoane pe sticlă și artă populară „Lumină din Lumină” organizat de Școala de Artă Gheorghe Chivu, eveniment aflat la a VIII-a ediție.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 10 of 253

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact