logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


CULTURA
TEATRU: Ofelia (după Hamlet de W. Shakespeare) pe 27.04.2017 la Centrul Cultural Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 25 Aprilie 2017 14:56

Sectia TEATRU a Centrului Cultural Sighet prezinta pe 27 aprilie 2017, ora 18, piesa ”OFELIA” după Hamlet de Shakespeare. 

Citeşte mai mult...
 
Lansare de carte: Varujan Vosganian - Copiii razboiului pe 25 martie 2017 in Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 24 Martie 2017 09:09

Lansare de carte Varujan Vosganian - Copiii razboiului (Polirom, 2016) in Sighet pe 25.03.2017, ora 11:30 la Muzeul Maramuresului. Moderator Ion Maris. 

Citeşte mai mult...
 
Prezentare autor - Daniela Tordoi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 22 Martie 2017 13:15

Daniela Tordoi– născută la Sighetu-Marmației în anul 1967, 22 martie.

Este absolventă al Liceului Pedagogic din Sighetu-Marmației  și al Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București.

Cu experiență în domeniul educației, psihoterapiei și formării profesionale: învățătoare, psiholog școlar, expert formare al Unității de Implementare a Programului Phare al Ministerului Educației, manager programe și formare profesională al concernului Moira Portugalia, coordonator programe educație non-formală pentru elevi și adulți, psihoterapeut cu specializare britanică în psihoterapie integrativă, redactor articole de specialitate pentru revista Jurnal de Psihoterapie Integrativă, scriitor beletristică.

Toate acestea, sub diferite forme, se regăsesc și în colaborarea cu instituțiile:
Ministerul Educației și Cercetării - expert training Phare Projects
Facultatea de Psihologie și Științele Educației - mentor program practică profesională
Casa Corpului Didactic București- trainer asociat
FICE International - manager proiecte POSDRU
Von Consulting - evaluator proiecte POSDRU

Ultima actualizare Miercuri, 22 Martie 2017 13:19
Citeşte mai mult...
 
TEATRU: O noapte furtunoasa de I.L. Caragiale pe 23 martie 2017 in Sighet la Centrul Cultural PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 20 Martie 2017 09:19

Secția de TEATRU a Centrului Cultural Sighetu Marmației, vă invită la spectacolul cu piesa " O noapte furtunoasă” de de I.L.Caragiale.    
              Reprezentația va avea loc joi 23 martie 2017, ora 18,00 la sala  de spectacole a Centrului Cultural Sighet, de pe str. Iuliu Maniu nr. 31.
Citeşte mai mult...
 
Recital Internațional de Pian: Aurelia Vișovan (România) și Can Çakmur (Turcia) in Sighet pe 24.03.2017 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 15 Martie 2017 09:15

Recital Internațional de Pian: Aurelia Vișovan (România) și Can Çakmur (Turcia) in Sighet pe 24.03.2017, ora 19, la Sala George Enescu a Scolii de Muzica. 

Citeşte mai mult...
 
Batalia Cartilor, o noua editie pe 23.02.2017 la Centrul Cultural Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Februarie 2017 10:14

Evenimentul va avea loc în Sala Festivă de la etajul 1 şi se va desfăşura - aşa cum v-am obişnuit - pe două secţiuni: categoria 11-13 ani şi categoria 14-18 ani. Concurenţi sunt cititorii bibliotecii care s-au încumetat să citească toate cele 10 cărţi din tematica stabilită şi apoi s-au înscris la acest concurs. Competiţia va cuprinde dezbaterea "Convinge-mă să citesc!", va urma un concurs pe marginea cărților citite, iar la final se vor desemna câștigătorii și se vor înmâna premiile. Ca o noutate, la această ediţie concurenţii îşi vor putea adresa întrebări unii altora, iar această latură interactivă va aduce cu siguranţă un plus de dinamism şi de atractivitate concursului.
Citeşte mai mult...
 
Eveniment dedicat Zilei Culturii Naţionale și poetului național M.Eminescu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 12 Ianuarie 2017 13:06
 
 Eveniment dedicat  Zilei Culturii Naţionale și poetului național M.Eminescu.
 
 17 ianuarie ora 12,00, Sala de spectacole a Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei
 
 „Intotdeauna, Poetul se numește Eminescu !''
 
 Expunere:
 • Aspecte ale receptării lui Mihai Eminescu
 • Cum ar trebui să ne raportăm la Europa, pornind de la Eminescu?
   
  Moment poetic-muzical :
   „Intotdeauna, Poetul se numește Eminescu !''
  Regia artistică și scenariul : Dorel Todea
  Regia muzicală:Rodica Gheorghiu
  Coordonator: Odarca Bout
  Organizează: Centrul Cultural și Liceul Pedagogic „Regele Ferdinand”
  Participă : catedrele de limba și literatura română din licee
Ultima actualizare Joi, 12 Ianuarie 2017 13:10
Citeşte mai mult...
 
Meşteşugurile tradiţionale maramureşene surprinse într-o carte PDF Imprimare Email
Scris de Teofil Ivanciuc   
Joi, 05 Ianuarie 2017 08:25

Miercuri, 11 ianuarie, la Sala Radio din Sighetul Marmaţiei va fi lansată lucrarea „Meşteşuguri tradiţionale din Ţara Maramureşului” (fotografii de Radu Lazar, text de Teofil Ivanciuc), apărută la editura Proema din Baia Mare.

Cartea, bogat şi superb ilustrată, are următoarele capitole: prelucrarea lemnului, îmbrăcămintea și textilele de interior, instalațiile tehnice tradiționale, crucile funerare, „clopul” maramureșean, olăritul, măștile ritualice, confecționarea opincilor, cojocăritul, coșuri și alte împletituri, fierăritul, cununile de mireasă şi podoabele, dogăritul, confecționarea draniței, prelucrarea cânepii, producerea spetelor şi alte ocupaţii şi meserii prezentate pe scurt.

“Cu toată disoluția satului și a valorilor sale, a presiunii secolului XXI, a noilor necesităţi şi gusturi ale populaţiei, a invaziei produselor industriale tot mai ieftine sau a restrictivelor norme UE, vechiul Maramureș rămâne, probabil, principalul bastion european al ocupațiilor tradiționale încă practicate nu doar pentru uzul turiștilor, ci şi pentru folosul direct al comunităţii.” Suntem singurii purtători de opinci din Europa. Nicăieri pe continent nu se mai poartă opinci, în afara unor evenimente speciale. În Strâmtura sau Săcel veţi vedea şi astăzi bătrâni încălţaţi zi de zi cu opinci.

În Maramureş găsim rămăşiţa unui alt fel de ev mediu, ce se topeşte însă grabnic sub ochii noştri, în creuzetul civilizaţiei contemporane... Acest Maramureş am încercat să-l surprindem în paginile lucrării noastre.

Autor - Teofil Ivanciuc

 
Cele mai frumoase carti de dragoste PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 16 Decembrie 2016 14:40

O intrebare pe care o pun tot mai multe persoane celor ce citesc carti in ziua de azi este: “De ce citesti?” Cand ai la indemana internet, retele de socializare, filme, emisiuni distractive si alte metode de umplere a timpului liber, faptul ca mai exista persoane care prefera o carte in detrimentul altor activitati ar trebui sa le dea motive serioase de introspectie celor care nu citesc. 
 
Daca doriti sa descoperiti pasiunea lecturii si sa intelegeti motivele pentru care altii se bucura atat de mult de o carte buna, recomandabil este sa incepeti cu carti de beletristica. Din randul acestui tip de carti, aveti o sansa in plus sa descoperiti savoarea lecturii daca o sa optati pentru cele mai frumoase carti de dragoste deoarece acest tip de carti va fac sa va transpuneti intr-o povestea pe care o traiti intens datorita faptului ca va stimuleaza imaginatia. 
Ultima actualizare Vineri, 16 Decembrie 2016 14:46
Citeşte mai mult...
 
Cenaclului de Pictură “SIGART” al Centrului Cultural Sighetu Marmației a deschis “SALONUL DE IARNĂ”-2016 al pictorilor profesioniști din zona Maramureșului istoric PDF Imprimare Email
Scris de prof.dr. Ioan Dorel Todea   
Joi, 15 Decembrie 2016 09:00

“SALONUL DE IARNĂ”- 2016  al pictorilor profesioniști din zona Maramureșului istoric  este cea de-a 15-a expoziție deschisă la Centrului Cultural Sighetu Marmației din ultimii doi ani. În această perioadă, sub egida Cenaclului de Pictură “SIGART”  al Centrului Cultural Sighetu Marmației, au avut loc expoziții personale sau colective de pictură,  în tehnici diferite: pictură în ulei, acuarelă, guașă, acrylic, cerapastel, sculptură în lemn, piatră sau corn de mici dimensiuni, covoare în culori vegetale, fotografie (de regulă expoziții documentare) fără a avea o tematică impusă. Artiștii sigheteni au fost prezenți cu lucrări în expoziții din alte localități și au participat la tabere de creație în țără și în străinătate. Cenaclului de Pictură “SIGART”  se dorește un continuator al unei tradiții în pictura sigheteană, care a grupat de-a lungul ultimilor cincizeci de ani artiștii locali în jurul unor personalități care s-au dovedit artiști-formatori de adevărate talente.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 10 of 249

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact