logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


CULTURA
"Monoloagele vaginului" (13.03.2009) (II) PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 15 Martie 2009 14:05
 
Monoloagele vaginului... la Sighet (13.03.2009) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 14 Martie 2009 22:07
Ultima actualizare Duminică, 15 Martie 2009 14:07
 
"Monoloagele vaginului" - scurta recenzie subiectiva PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 14 Martie 2009 11:14

Diana Giubernea (Foto: Sighet Online)A scrie obiectiv despre un eveniment pe care ti l-ai dorit adus pe scena sigheteana este o situatie cat se poate de dificila, fiindca subiectivismul este mult mai mare atunci cand te-ai implicat in realizarea unui eveniment decat atunci cand te duci la un spectacol ca simplu spectator. Cu toate ca eram ingrijorat un pic de felul in care publicul sighetean va primi un astfel de spectacol, deoarece titlul este socant si provocator, lumea a venit, si-a cumparat bilete si a asteptat sa vada cum sta treaba cu … “Monoloagele Vaginului”. In sala s-au adunat aproximativ 250 de persoane, majoritatea tineri, dar nici segmentul de varsta a treia n-a lipsit, lucru ce nu poate decat sa ne bucure, fiind o dovada in plus ca o parte dintre sigheteni nu sunt chiar atat de conservatori pe cat credeam eu. Trecand peste micile probleme tehnice care au facut ca spectacolul sa inceapa cu o intarziere de 10 minute, tind sa cred ca evenimentul teatral ce a avut loc in Sighet, vineri, 13 martie 2009, a fost o reusita, dovada fiind reactia publicului din timpul spectacolului si dupa ce acesta s-a terminat. Faptul ca s-au vandut chiar inainte de spectacol toate cartile “Monoloagele vaginului” de Eve Ensler care au fost scoase la vanzare la intrarea in sala, si ca dupa spectacol a urmat o avalansa de cereri de carte, care n-au putut fi onorate, din pacate, din cauza epuizarii stocului, nu este decat o dovada in plus a reusitei acestui spectacol. Au venit la noi multe persoane (unele chiar trecute de 50 de ani) care doreau sa cumpere cartea care a stat la baza acestei piese de teatru, fapt ce le-a surprins si impresionat enorm pe autoarele acestui spectacol.

Ultima actualizare Duminică, 15 Martie 2009 14:07
Citeşte mai mult...
 
"Monoloagele vaginului" - scurta recenzie subiectiva PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 14 Martie 2009 11:14

Diana Giubernea (Foto: Mediafax)A scrie obiectiv despre un eveniment pe care ti l-ai dorit adus pe scena sigheteana este o situatie cat se poate de dificila, fiindca subiectivismul este mult mai mare atunci cand te-ai implicat in realizarea unui eveniment decat atunci cand te duci la un spectacol ca simplu spectator. Cu toate ca eram ingrijorat un pic de felul in care publicul sighetean va primi un astfel de spectacol, deoarece titlul este socant si provocator, lumea a venit, si-a cumparat bilete si a asteptat sa vada cum sta treaba cu … “Monoloagele Vaginului”. In sala s-au adunat aproximativ 250 de persoane, majoritatea tineri, dar nici segmentul de varsta a III-a n-a lipsit, lucru ce nu poate decat sa ne bucure, fiind o dovada in plus ca o parte dintre sigheteni nu sunt chiar atat de conservatori pe cat credeam eu. Trecand peste micile probleme tehnice care au facut ca spectacolul sa inceapa cu o intarziere de 10 minute, tind sa cred ca evenimentul teatral ce a avut loc in Sighet, vineri, 13 martie 2009, a fost o reusita, dovada fiind reactia publicului din timpul spectacolului si dupa ce acesta s-a terminat. Faptul ca s-au vandut chiar inainte de spectacol toate cartile “Monoloagele vaginului” de Eve Enser care au fost scoase la vanzare la intrarea in sala, si ca dupa spectacol a urmat o avalansa de cereri de carte, care n-au putut fi onorate, din pacate, din cauza epuizarii stocului. Au venit la noi multe persoane (unele chiar trecute de 50 de ani) care doreau sa cumpere cartea care a stat la baza acestei piese de teatru, fapt ce le-a surprins si impresionat enorm pe autoarele acestui spectacol. 

Citeşte mai mult...
 
Caligula pe scena Teatrului Municipal Baia Mare PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Martie 2009 07:14

In aceasta sambata iubitorii de teatru sunt asteptati la Caligula. Piesa,  o adaptare dupa Albert Camus, este pusa in scena, la Baia Mare, in directia cunoscutului om de teatru Victor Ioan Frunza.

 Oficialii Teatrului Municipal au aratat ca spectacolul este programat pentru ora 18L00.

 Din distributie fac parte actorii: George Costin, Inna Andriuca, Ioan Codrea, Vlad Birzanu, Ovidiu Mihaita, Valeriu Doran, Sorin Miron, Ioan Costin, Vlad Muresan, Adriana Covaci, Ariana Presan, Gabriela Del-Pupo, Wanda Farkas, Lavinia Pasca, Ioan Nemes, Raul Hotcas si Marin Ciuca.

Citeşte mai mult...
 
Aurel Dan - Vernisajul de la Sala Radio Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 13 Martie 2009 14:59
 
A fost vernisată expoziţia artistului Aurel Dan PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 13 Martie 2009 08:07

Aurel DanPrin talentul si filozofia sa de viata, prin arta desavârsita a trecerii de la sfiala unei miniaturi la îndrazneala unei largi compozitii, Aurel Dan este ultimul mare pictor român al satului de pretutindeni." Valentin Ciuca – critic de arta 2004

La Galeria de artă de la Radio Sighet a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură a artistului Aurel Dan. Au fost prezenţi numeroşi iubitori ai picturii, admiratori ai maestrului. Au vorbit despre artist :Eugenia Godja, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Gheorghe Mihai Bârlea, senator, Ştefan Bereş, deputat, Ionică Mariş şi Horea Scubli, reprezentanţii Clubului Rotary Sighet, Mihai Dăncuş, directorul Muzeului Maramureşului . Moderatorul manifestării a fost gazda expoziţiei, Dorel Todea, redactor coordonator la Radio Sighet. Pe final Aurel Dan s-a adresat celor prezenţi evocând anii de la debut până în prezent, perioada de când a abordat stilul şi maniera în care pictează acum.

Ultima actualizare Vineri, 13 Martie 2009 15:02
Citeşte mai mult...
 
Program - Festivalul Primăvara Poeţilor editia a V-a (23 – 29 martie 2009) PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 12 Martie 2009 10:33

Festivalul Primăvara Poeţilor/Le Printemps des Poètes SIGHETUL MARMAŢIEI 23 – 29 martie 2009

Organizatorii principali ai festivalului Primavara Poeţilor/Le Printemps des Poètes:

Linda Maria Baros (Franţa), Horia Gârbea, Uniunea Scriitorilor din România, Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti şi Institutul Cultural Francez

Instituţiile organizatoare în Sighetul Marmaţiei: Biblioteca Municipală "Laurenţiu Ulici", Liceul Regele Ferdinand I, Colegiul Naţional Dragoş Vodă, Radio Sighet

Directori: prof. Odarca BOUT (Liceul Regele Ferdinand I), prof. Raluca Voina LOZBĂ, prof. Crina Voinaghi (Colegiul Naţional Dragoş Vodă), Echim VANCEA (Biblioteca Municipală Laurenţiu Ulici), Ioan Dorel TODEA (Radio Sighet)

Parteneri media: Radio Sighet, Cotidianul «Graiul Maramureşului», «Sighet – Online», publicaţie electronică.

Ultima actualizare Joi, 12 Martie 2009 10:47
Citeşte mai mult...
 
Carte: Dan Lungu - "Cum sa uiti o femeie" PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 09:45

Dan Lungu - Cum sa uiti o femeieJumatate de dragoste, jumatate despre dragoste. Asa s-ar putea defini, pe scurt, noul roman al lui Dan Lungu. Andi si Marga s-au cunoscut intr-o imprejurare ciudata si locuiesc impreuna de un an si jumatate. Sint tineri jurnalisti si lucreaza la acelasi ziar dintr-un oras de provincie, ea la pagina de mondenitati, iar el la investigatii. Desi lucrurile intre ei merg bine, intr-o buna zi Marga dispare, lasind un sibilinic bilet de adio. In lipsa unei explicatii rationale, Andi apeleaza la un intreg arsenal de strategii ale uitarii. Viata lui se complica si mai mult odata cu intilnirea unui grup de neoprotestanti si cu sentimentul ca Dumnezeu e pe urmele sale. Tot raul e spre bine, iar finalul povestii nu e neaparat fericit, ci doar altfel. Desigur, nu lipsesc malitia, (auto)ironia si umorul. Tulburator si amuzant, infiorat de nelinisti existentiale si cutreierat de psihologii accidentate, Cum sa uiti o femeie este, in acelasi timp, o carte despre dizolvarea mizantropiei si recucerirea inocentei, despre toleranta, despre cum se poate vorbi despre Dumnezeu in ziua de azi.

"Dan Lungu si-a facut intrarea in literatura internationala cu o proza copios-satirica de cea mai buna calitate." (Wiener Zeitung)

Ultima actualizare Joi, 12 Martie 2009 09:49
Citeşte mai mult...
 
Ce nu stiati despre "Monoloagele vaginului"... PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 11 Martie 2009 14:11

Diana GiuberneaVineri, 13 martie 2009, ora 19, va avea loc la sala “George Enescu” din Sighet, spectacolul de teatru "Monoloagele vaginului", cu actrita Diana Giubernea, in regia Mona Gavrilas. Pana in prezent s-au vandut peste 200 din cele 300 de bilete scoase la vanzare. Bilete se gasesc la OMNIASIG (vis-a-vis de Doina Maramuresului) la pretul de 10 lei, dar se vor gasi si inaintea spectacolului, la intrarea de la Sala "George Enescu". Piesa de teatru are la baza cartea cu acelasi nume, scrisa de catre scriitoarea Eve Ensler.

Intr-un interviu publicat pe site-ul women.com, autoarea a explicat cum a inceput acest fenomen: "Am inceput cu prietenele mele. Cu timpul insa, cu cat stateam mai mult de vorba pe aceasta tema, simteam ca sunt inghitita de un vagin imens. Ma simteam posedata. A fost o experienta interesanta, pentru ca majoritatea femeilor evita sa vorbeasca despre propriul vagin. Or, povestea vaginului tau este in fapt povestea vietii tale, iar femeile vor sa vorbeasca despre viata lor"...

Ultima actualizare Miercuri, 11 Martie 2009 15:07
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior301302303304305306307308309310UrmătorSfârşit »

Page 308 of 313

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact