logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


CULTURA
Memorialul Durerii - Episodul 3 - Băieţii din munţi PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 29 Mai 2010 08:05
Azi va prezint episodul al treilea "Băieţii din munţi" din serialul "MEMORIALUL DURERII. Va recomand sa cumparati aceasta colectie de 10 de DVD-uri realizate de TVR Media in regia Lucia Hossu Longin. Detalii AICI
 
Vizionati in continuare celelalte parti ale episodului al treilea:
Vezi VIDEO
 
VIDEO: La Sighet s-a deschis Salonul de Primavara al artistilor plastici PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 29 Mai 2010 07:54

Joi, 27 mai, la Sala Radio Sighet a avut loc vernisajul Salonului de Primavara al artistilor plastici din Sighetu-Marmatiei si localitatile invecinate, membri ai Cenaclului “Sigart”. Expozitia ofera publicului iubitor de frumos lucrarile a 18 pictori si graficieni (Stefan Balazs, Edgar Balogh, Vasile Barlea, Peter Berszan, Silvia Boar, Viorel Bordei, Gabriel Cociuba, Aurel Dan, Stefan Hegedus, Ana Kis-Szetsi, Caius Lugojan, Ioan Muntean, Elisabeta P. Uto, Valentin Petreus, Ileana Pipas, Valentin Rozsnyai, Gheorghe Stetca, Ana Ulici, Robert Zolopcsuk) carora li se adauga tapiseriile Editei Cociuba si ale Anei Polyanszky, precum si sculpturile realizate de Stefan Balazs si Ana Kis-Szetsi.

In fata numerosului public, expozitia a fost deschisa de redactorul coordonator al Postului Radio Sighet, Ioan Dorel Todea – gazda evenimentului, de pictorul Elisabeta P. Uto – decanul de varsta, profesorul majoritatii celor expozanti si presedinte de onoare al grupului “Sigart”, urmati de primarul Eugenia Godja, viceprimarul Ovidiu Nemes si presedintele “Sigart”, Valentin Rozsnyai.

Ultima actualizare Sâmbătă, 29 Mai 2010 08:00
Vezi video
 
VIDEO: Romeo & Julia SALENO pe 6 iunie 2010 in Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Marţi, 25 Mai 2010 16:24

Primul cuplu de Pop opera din Romania, Romeo si Julia SALENO sunt considerati de criticii de specialitate “doua voci de aur”. Cei doi vor oferi sighetenilor un spectacol de exceptie pe 6 iunie 2010 de la ora 18:00, la sala "George Enescu" din Sighet. Pretul unui bilet este de doar 10 LEI. Biletele se gasesc incepand de azi la "Casa Iurca de Calinesti", Farmacia IDM Consulting (langa pizzeria Primavera) si la Omniasig (vis-a-vis de Doina Maramuresului). Evenimentul este organizat de catre Clubul Rotary Sighet.

 
  Muzica lor este o “Poveste de iubire”, un concept de show stilizat care imbina stiluri si ritmuri din muzica internationala moderna si clasica intr-un nou gen muzical Pop opera.

Ultima actualizare Marţi, 08 Iunie 2010 10:06
Citeşte mai mult...
 
Scriitorul Ioan Grosan si-a lansat "Omul din Est" la "Armoniile de primavara" de la Viseu PDF Imprimare Email
Luni, 24 Mai 2010 06:43

Un festival care a adunat literati din toata tara s-a desfasurat sambata si duminica, la Viseu de Sus. La editia din acest an a “Armoniilor de primavara”, organizatorii si-au propus sa impleteasca literatura cu folclorul. Asa se explica prezenta formatiilor de dansuri populare atat din judet, cat si din Bistrita, Cluj si Mures, care i-au incantat pe participanti cu un spectacol de jocuri traditionale, prezentand totodata si unele traditii pastrate in Maramures si in judetele invecinate. Un invitat special la aceasta editie a festivalului viseuan a fost Ioan Grosan, care cu aceasta ocazie si-a lansat cel mai recent roman al sau, “Omul din Est”.

Ultima actualizare Luni, 24 Mai 2010 06:57
Citeşte mai mult...
 
Carte: Chuck Palahniuk - "Bântuiţii" PDF Imprimare Email
Scris de Szonja Kadar   
Duminică, 23 Mai 2010 14:08
"Inspiră.
Trage în plămâini cât de mult aer poţi.
Povestirea asta ar trebui să dureze cam cât eşti în stare să-ţi ţii răsuflarea şi încă puţin după aia. Aşa că ascultă cât de repede poţi.
"



Imaginaţi-vă 17 artişti aspiranţi închişi într-un teatru dezafectat, fără condiţii, încercând sâ îşi creeze capodopera vieţii.
Imaginaţi-vă 17 persoane din cele mai ciudate speţe din ziua de azi.
Imaginaţi-vă 17 povestiri şocante şi 17 poeme delirante.
Imaginaţi-vă un reality show cu adevărat real, şi cu detalii macabre.
Imaginaţi-vă Bîntuiţii.


"Am încercat să mă călugăresc, spune Mama Natură, căutând un loc să mă ascund.
Nu se gândise că te testează de droguri.
"


Chuck Palahniuk şi-a făcut remarcat stilul revoluţionar în special prin cartea Fight Club, după care s-a făcut şi o ecranizare foarte cunoscută, carte şi film care au fascinat milioane   prin stilul unic a autorului, iubit şi admirat pentru noutatea pe care a adus-o literaturii.
Dar, dintre toate cărţile lui, personal, Bîntuiţii mi se pare cea mai reuşită, apogeul operei lui Palahniuk de până azi.

Citeşte mai mult...
 
Gala laureatilor - Concursul de Interpretare Muzicala Sighet 2010 PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 22 Mai 2010 21:54
VIZIONATI IN CONTINUARE ALTE SECVENTE VIDEO DE LA GALA LAUREATILOR:
Ultima actualizare Sâmbătă, 22 Mai 2010 22:38
Vezi VIDEO
 
Memorialul Durerii -Episodul 2 - Recurs în cazul Motrescu PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 22 Mai 2010 10:00
Vizionati in continuare celelalte parti ale episodului 2 din MEMORIALUL DURERII:
Ultima actualizare Duminică, 23 Mai 2010 08:34
Vezi VIDEO
 
Expozitia ORIZONTURI la Muzeul Maramuresului (Sighet) PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Vineri, 21 Mai 2010 18:35
 
Recital de muzica evreiasca la vernisajul expozitiei ORIZONTURI PDF Imprimare Email
Scris de Andreea Bianca Grijac   
Vineri, 21 Mai 2010 18:34
Ultima actualizare Duminică, 23 Mai 2010 15:45
 
VIDEO: Expozitia "Orizonturi" a fost vernisata azi la Muzeului Etnografic al Maramureşului PDF Imprimare Email
Scris de Andreea Bianca Grijac   
Vineri, 21 Mai 2010 18:17

Muzeul Maramureşului a organizat azi, vineri, 21 mai 2010, cu incepere de la orele 13:00, în foaierul Muzeului Etnografic al Maramureşului din Sighetul Marmaţiei, vernisajul expoziţiei „ORIZONTURI” dedicată celei de-a 62-a aniversare a Statului ISRAEL (20 aprilie), eveniment ce a coincis cu Ziua Internaţională a Muzeelor (18 mai).

 
Expoziţia este organizată prin grija şi generozitatea Ambasadei Statului Israel la Bucureşti, sub înaltul patronaj al Excelenţei Sale Domnul Ambasador Oren David.

 

Evenimentul a fost mediat de catre dr. Mihai Dăncuş, directorul Muzeului Maramuresului, fiind o supriza prezenta intr-un numar foarte mare a multor sigheteni interesati de eveniment, multi dintre acestia fiind tineri. Alaturi de directorul Muzeului Maramuresului, a mai luat cuvantul la eveniment doamna primar prof. Eugenia Godja şi ing. Hary Marcus, preşedintele comunităţii evreieşti din Sighetu Marmaţiei, iar ansamblul "Haticva" condus de prof. Silvia Herşcovici a oferit un mic recital cu cantece din folclorul iudaic.  

Ultima actualizare Marţi, 25 Mai 2010 07:54
Vezi VIDEO
 
« ÎnceputAnterior261262263264265266267268269270UrmătorSfârşit »

Page 270 of 313

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact