logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


CULTURA
COMPANIA DE TEATRU MARIA PREZINTĂ, PREMIERA ODISEEA MARȚIANĂ PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 21 Noiembrie 2019 02:24

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este odisp.jpgCOMUNICAT DE PRESĂ

O piesă de: DIANA ANGELSON BUSUIOC

Regia: JULIETA GEOROIU
Voce: ANCA PASCUT

Spectacolul va avea loc joi, 21 noiembrie, 2019 Ora: 19:30

 

Locația:
MI BARRIO
MÜNZWARDEINGASSE 2,


1060 WIEN

“Odiseea Marțiană”, de Diana Angelson Busuioc, prima piesă din Trilogia “Noi”, este o odă dedicată Femeii, în cea mai importantă ipostaza a ei. Cele trei personaje, Maria (Julieta Georoiu), Ioana ( Diana Angelson Busuioc) și Ileana, (Georgeta Marin Vilcu), se întâlnesc într-o gară spațială, într-un moment când toți oamenii au plecat pe Marte cu naveta Odiseea, despre care se spune că vine doar o dată pe an. Femeile așteaptă cu speranță, apoi cu îndoială, cu frică, mânie, tristețe și din nou cu speranță. Oare va veni naveta Odiseea și le va duce și pe ele pe Marte?

Ultima actualizare Joi, 21 Noiembrie 2019 02:44
Citeşte mai mult...
 
"Brasov 1987 - doi ani prea devreme" la Central Underground în Sighișoara PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 12 Noiembrie 2019 00:16

COMUNICAT

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este bv-sighisoara-684x1024.jpgSâmbătă, 16 noiembrie 2019, în intervalul orar 17:00 și 20:30 sunteți invitați la Central Underground în Sighișoara:
Prezentarea unei cărți noi,
Proiecția unui documentar și discuții
Invitați: Liviu Tofan (regizorul documentarului "Brasov 1987 - doi ani prea devreme"), Mircea Martin, Caius Cobrescu, Adrian Lăcătuș, Mariana Gorczyca, Mihai Grăjdeanu, Gianina Iconaru.

Citeşte mai mult...
 
Colecția Huțulii Maramureșeni din Repedea PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019 00:24

Fundația Ucrainienilor Huțuli din România, în parteneriat cu Asociația SINAPTICA – Maramureș, anunță inaugurarea Colecției Huțulii Maramureșeni din Repedea.

 

            Evenimentul are loc în ziua de 11 noiembrie, ora 13.00, în comuna Repedea, județul Maramureș  și este organizat în cadrul proiectului Colecția Huțulii Maramureșeni din Repedea. Proiectul cultural este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Ultima actualizare Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019 00:41
Citeşte mai mult...
 
Spectacol special de Ziua Națională a României în Austria PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 06 Noiembrie 2019 11:17

Ziua Marii Uniri 
Este "Ziua Națională a României", este ziua noastră a românilor!
Haideți să fim împreună duminică, 1 Decembrie 2019!

Ultima actualizare Miercuri, 06 Noiembrie 2019 11:22
Citeşte mai mult...
 
„Căderea Zidului Berlinului şi Revoluţia română din decembrie 1989“ – o bucată din zid va fi amplasată în Parcul Academiei – PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 06 Noiembrie 2019 11:12

Comunicat de presă

5 noiembrie 2019

Academia Română și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu“ al Academiei Române organizează joi, 7 noiembrie 2019, evenimentul „Căderea Zidului Berlinului şi Revoluţia română din decembrie 1989“, prilejuit de împlinirea a 30 de ani de la sfârșitul regimurilor comuniste din Europa Centrală și de Est.

 

Evenimentul va debuta la ora 10 cu ceremonia de dezvelire a unei bucăți din Zidul Berlinului, recent intrată în patrimoniul Academiei Române și amplasată în Parcul Academiei din Calea Victoriei nr. 125. La ceremonie vor lua parteES domnul Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania la București, și ES domnul Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Republica Federală Germania. Vor participa, de asemenea, importante personalităţi ale vieţii academice, culturale, științifice, religioase, politice și diplomatice românești, precum și invitaţi din Germania.

Ultima actualizare Miercuri, 06 Noiembrie 2019 11:13
Citeşte mai mult...
 
Monografia unui cor de 50 de ani PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 04 Noiembrie 2019 07:55

A ieșit de sub tipar monografia Corului Bisericii Ortodoxe Române “Adormirea Maicii Domnului” din Sighetu Marmaţiei - 50 de ani de activitate neîntreruptă -1969-2019.

Cartea cuprinde date importante din activitatea Bisericii cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”, pagini și fotografii din cei 50 de ani de la înființarea corului, partituri muzicale inedite, o carte ducument.

Citeşte mai mult...
 
Teatrele Colibri Craiova și ACT București, împreună într-o nouă stagiune!Din 28 noiembrie 2019! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 04 Noiembrie 2019 04:05

 

COMUNICAT

Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova deschide o nouă stagiune cu spectacole montate de Teatrul ACT București, stagiune care se adresează publicului tânăr și adult.

Stagiunea Colibri.ACTul 4 va începe joi, 28 noiembrie 2019, cu o recentă premieră a Teatrului ACT, „Nu regret nimic“, și va continua în decembrie cu „Moș Nichifor“, spectacol prezentat pentru prima dată la Craiova, în februarie, pe scena Teatrului Colibri, care s-a jucat anul acesta și în cadrul Festivalului Național de Teatru.

Ultima actualizare Luni, 04 Noiembrie 2019 04:13
Citeşte mai mult...
 
Calatorie spre Constelatia Scorpionului - Augustin Cozmuta PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 26 Octombrie 2019 11:03

 
Tara Maramuresului - Un tinut de poveste PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 08 Octombrie 2019 08:39
Când vorbim de Maramureș, inconștient ne referim la Țara Maramureșului (adică zona ce începe de la Gutâi până în estul regiunii Transcarpatia din Ucraina, cuprinzând raioanele Hust, Rahău și Teceu), chiar dacă din punct de vedere administrativ-teritorial Maramureșul are o altă configurație, incluzând Ţara Chioarului, Țara Lăpușului şi Ţara Codrului. 
 
Există multe locuri superbe în România. Cu toate astea, dacă începi să le ceri oamenilor să numească cele mai frumoase locuri din țara asta, între primele 3 opțiuni vei descoperi Maramureșul, chiar dacă unii încă nu au ajuns pe aceste meleaguri.

Din momentul când ajungi în Maramureș, știi că nu poți fi doar în trecere pe aici pentru a bifa într-o singura zi Cimitirul Vesel de la Săpânța, Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet (un muzeu situat în fosta închisoare politică ce atrage anual zeci de mii de turiști) și Mănăstirea de la Bârsana (mulți ignorând toate celelalte locuri superbe de pe Valea Izei). A face asta e ca și cum ai spune că știi ce gust a avut un tort de pe care tu ai gustat doar marțipanul cu care e învelit. Maramureșul este plin de surpize minunate: începând de la satul Breb unde Prințul Charles al Marii Britanii și-a cumpărat o casă de lemn,la zona Borșa cu Cascada Cailor care este una dintre cele mai frumoase cascade din România, se intind numeroase locuri superbe pe care ”e musai să le vezi”, cum zic oamenii locului.

Ultima actualizare Marţi, 08 Octombrie 2019 08:45
Citeşte mai mult...
 
În perioada 26,27,28 septembrie 2019, la Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei a avut loc a 49-a ediție a Festivalul Internaţional de Poezie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 04 Octombrie 2019 10:16

În perioada 26,27,28 septembrie  2019, Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei a organizat a 49-a ediție a Festivalul Internaţional de Poezie iar la Desești a avut loc a 41-a ediție a Serilor de Poezie "Nichita Stănescu". Ediţia din acest an a fost onorată de prezenţa scriitorilor din Serbia,Macedonia  și Ucraina. Au participat poeți consacrați și concurenți din mai multe județe ale țării.

Juriul alcătuit din  poeții: Ioan Mureșan – președinte, Nicolae Scheianu, Vasile Proca, Marian Daniel și Vasile Muste-secretar, a acordat următoarele premii:

Secțiunea Antologie de autor:

Vasile Barbu – volumul “O PANORAMĂ A POEZIEI DIALECTALE BĂNĂȚENE  A  SCRIITORILOR DIN PROVINCIA VOIVODINA“ , editura I.C.R.V.

Secțiunea volum:

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 3 of 249

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact