logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INTERVIU


De la Nokia Berlin la Ulan Bator şi mai departe în şaua Loganului…(interviu de Ion Maris) PDF Imprimare Email
Duminică, 06 Decembrie 2015 18:58
Pe Lorand Arvay îl cunosc de foarte mulţi ani, de când era un copil. Azi e un tânăr foarte agreabil, bine făcut, serios, animat de o debordantă dorinţă de a călători în lumea largă. De unde această pasiune pentru un... informatician, pentru un om ce ai impresia că trăieşte doar în/prin softuri în lumea perfect virtualizată pe care o stăpâneşte? Lorand a fost pasionat de la o vârstă fragedă – probabil fiind un „transfer” genetic - de matematică şi informatică, iar după absolvirea Colegiului Naţional Dragoş Vodă, în mod firesc a urmat domeniul în care era şi este foarte bun: informatica. Şi a ales la fel de firesc centrul universitar Cluj Napoca, pentru studiu şi căutarea drumului care să-l propulseze spre înalta performanţă.
Ultima actualizare Duminică, 06 Decembrie 2015 19:18
Citeşte mai mult...
 
Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, prilej de reflecție asupra creștinismului românesc. Un interviu special cu Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț PDF Imprimare Email
Marţi, 01 Decembrie 2015 06:53
De sărbătoarea Sfântului Andrei, românii îl cinstesc nu doar pe cel dintâi chemat apostol, ci și pe cel care i-a încreștinat. Fără misiunea lui, e greu de spus dacă ne-am fi bucurat de bogăția spirituală transmisă din neam în neam și căreia astăzi puțini îi mai acordă atenția cuvenită. Despre ocrotitorul românilor nu era potrivit să ne vorbească decât cel care-i urmează întru totul pilda de viață, Înaltpreasfințitul Andrei. În exclusivitate pentru Asociația “Salvează o inimă”, mitropolitul Clujului a acordat un interviu despre creștinismul trecut și cel actual, despre provocările și soluțiile la problemele societății de azi și, bineînțeles, despre sărbătorile care bat la ușă.
 
Cine a fost Sfântul Apostol Andrei și cum a ajuns el să fie încreștinătorul românilor?
Sfântul Apostol Andrei, înainte de a fi ucenic al Domnului Iisus Hristos, a fost ucenicul Sfântului Ioan Botezătorul. Este cel dintâi chemat la apostolie. După ce Domnul Iisus Hristos S-a înălțat la cer și după ce S-a pogorât în ziua Cincizecimii Duhul Sfânt și în mod văzut s-a întemeiat Biserica creștină, apostolii au plecat în toată lumea să propovăduiască Evanghelia. Sfântul Andrei a propovăduit în Asia Mică, în Tracia, în Sciția Mică, Sciția Mare, în Grecia, unde a fost și martirizat, fiind răstignit pe o cruce în formă de X. De acolo crucea aceasta poartă numele de „crucea Sfântului Andrei”. Oricum, chiar dacă a propovăduit pe un teritoriu imens, pe noi ne mângâie faptul că Sfântul Andrei a propovăduit în Sciția Mică, adică Dobrogea de astăzi. Lucrul acesta îl mărturisesc și izvoarele scrise și Tradiția și izvoare nescrise.
 
 
 
Citeşte mai mult...
 
Sigheteanca Ella Maria Kadas a ales…. Berlinul ( interviu de Ion Maris) PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015 19:46
În căutarea sighetenilor din diaspora
 
Absolventă a Liceului Regele Ferdinand din Sighet şi a Universităţii Bucureşti – Facultatea de Informatică, Ella Maria Kadas, a ales într-un final Berlinul ca spaţiu pentru împlinire profesională. Berlinul îi fusese „destinat” încă din studenţie, când a urmat un an la Freie Universitat Berlin – Germania printr-o bursă Erasmus unde şi-a cunoscut îndrumătorul de master şi mai târziu de doctorat, iar la finalizarea studiilor universitare s-a întors în Berlin la aceeaşi facultate pentru a face masterul în informatică şi matematică cu o bursă DAAD. La finalul masterului, Ella a aplicat pentru un proiect de practică în urma căruia i s-a oferit şansa de a face doctoratul într-un mare centru medical – universitar al capitalei Germaniei (Charité – Universitätsmedizin Berlin) şi se ocupă cu dezvoltarea de metode şi algoritmi pentru procesarea imaginilor medicale în cadrul departamentului de neuroimunologie (http://www.neurodial.de). 
 
Când i se face dor de Munţii Maramureşului, dă o fugă până acasă şi împreună cu părinţii – pasionaţi de drumeţiile montane – îşi încarcă bateriile cu aerul pur al zonei noastre. Am întâlnit-o pe Ella în luna august, când venise acasă pentru o ascensiune de week – end. 
 
Am reuşit să discutăm şi să abordam câteva subiecte care pot contura profilul succesului pe fond germano - european, „uşor” de  adoptat de orice tânăr dispus la muncă şi la anumite sacrificii.
 
Ion Mariş (IM): Ella Maria Kadas, cât de puternică eşti sau te simţi, ţinând cont că ai ales capitala – motor a ţării celei mai importante din Uniunea Europeană?
Ultima actualizare Luni, 23 Noiembrie 2015 13:18
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Klaus Johannis la emisiunea Profesioniştii (TVR - 2004) PDF Imprimare Email
Scris de TVR   
Luni, 17 Noiembrie 2014 13:27

Klaus Johannis la Profesioniştii - emisiune TVR realizata de Eugenia Voda acum 10 ani, in 2004.

Ultima actualizare Luni, 17 Noiembrie 2014 13:32
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Interviu cu Horia Scubli despre tabara "Traditie si folclor in Maramures" la Sighet PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 02 August 2014 11:34

Ultima actualizare Sâmbătă, 02 August 2014 11:40
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 2 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact