logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INTERVIU
Interviu cu prof. Szekely Ioan PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 27 August 2011 07:45
Ultima actualizare Sâmbătă, 27 August 2011 07:57
 
Interviu cu clarinetistul Andreica Claudiu PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Vineri, 26 August 2011 11:43
 
Interviu cu pianistul Cadmiel Botac PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Joi, 25 August 2011 19:31
 
Monica Iagar - campioana din Sighetu Marmatiei, dupa 5 ani de la retragerea din competitii PDF Imprimare Email
Scris de Adi Oros   
Miercuri, 24 August 2011 15:11

Monica Iagar. Un nume pe care toti sighetenii il stiu. Poate pentru cei care acum sunt mai tineri, acest nume nu inseamna nimic, dar pentru ceilalti, acest nume inseamna numele Sighetului dus pe cele mai inalte culmi ale atletismului mondial. Nascuta la Sighet, la data de 1 aprilie 1973, Monica Iagar a devenit un simbol pentru atletismul sighetean pana in zilele noastre. Proba de saritura in inaltime este cea care a consacrat-o si care i-a adus cele mai mari satisfactii pe plan sportiv, in 1998 devenind campioana europeana. Alte titluri obtinute de-a lungul carierei au fost cele de vicecampioana europeana in 1994 si 1999, locul 1 la Jocurile Mondiale Universitare 1999, locul 1 la World Cup Johannesburg 1998, locul 3 in finala Grand Prix-ului de la Fukuoka 1997, locul 4 la Campionatul Mondial Maebashi 1999, locul 8 la Jocurile Olimpice Atena 2004, locul 9 la Jocurile Olimpice Sydney 2000, campioana nationala in 2004 si 2005.

La prima editie a concursului de Grand Prix de saritura in lungime de la Bucuresti din 2006, atleta Monica Iagar s-a retras oficial din activitatea competitionala.

De atunci ea a devenit Monica Iagar, mama a doua fetite: Ayana si Maya Mihaela. Si pentru ca am vrut sa aflam ce face Monica Iagar acum dupa 5 ani de la retragere, i-am propus un interviu pe care l-a acceptat si pe care vi-l prezentam si dumneavoastra. Nu am vrut sa aflam picanterii din viata ei, ci doar lucruri normale despre un om normal, despre viata unei mari atlete, acum cand probabil sportul nu mai este prioritar.

Citeste interviul...
 
”Intr-un an am experimentat cum e sa traiesti in 3 familii diferite, dar m am intors tot acasa” PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 15 August 2011 09:31
Cum e să trăiești într-o familie tipic românească, să ai de-a face cu un singur sistem de învățământ pe care să nu ai puterea de a-l schimba, știm cu toții. Însă ce-ați zice dacă v-am propune următoarele: un an într-o țară străină, un sistem de învățământ atipic în care elevul are puterea de a alege ce-și dorește să învețe, dar și șansa de a avea fratele sau sora pe care nu a avut-o niciodată?
 
Nu vorbim de un vis, ci de o realitate trăită de un sighetean de-al nostru. Ștefan Mîrza, elev la Colegiul Național Dragoș-Vodă din Sighetu-Marmației a avut șansa de a petrece un an diferit, în Canada, regiunea Quebec prin intermediul clubului Rotary Sighet. Întreaga experiență se datorează participării sale la programul Rotary Youth Exchange Program. Scopul acestui program este de a da oportunitatea unui tânăr de a trăi timp de un an într-o țară străină, în familii necunoscute, de a afla mai multe despre propriile lui capacități, de a-și înfrânge temerile și de a-și testa limitele. Programul există de peste 75 de ani fiind implicate an de an 80 de țări cu aproximativ 8 000 de studenți beneficiari ai regiunilor în care există un district Rotary.
  
Ștefan Mîrza s-a întors de curând din Quebec, acolo unde a fost acceptat pentru a studia timp de un an. Și-a întrerupt studiile la liceul sighetean iar în anul școlar 2010-2011 a fost elevul unei alte țări, dar și fiul în trei familii diferite.
 
Ultima actualizare Luni, 15 August 2011 12:13
Citeşte mai mult...
 
Spune-mi ce spatiu cauti, ca sa-ti spun ce chirie sa alegi ! PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 08 August 2011 11:12
Ultimii 3 ani au adus schimbari majore in piata imobiliara sigheteana, dar si in cea de la nivel national. Ca orice domeniu de activitate si domeniul imobiliar este influentat de anumiti factori care duc la dezvoltare sau regres, la cresteri sau diminuari de preturi ale imobilelor, terenurilor sau chiriilor.
 
Sighetu-Marmatiei a devenit un oras in care chiriile nu se mai pliaza pe buzunarul celor care doresc sa-si deschida o mica afacere, ci ele respecta un trend crescator identificat cu usurinta si in marile orase ale tarii unde economia este la un nivel mult mai ridicat decat cea de la noi. Pentru a ne forma o imagine mult mai acurata asupra a ceea ce se intampla pe piata imobiliara din Sighet, am ales sa discutam cu directorul unei agentii imobiliare, Vasile Hodor.
 
Diana Apopi: Care credeti ca este motivul pentru care proprietarii de magazine/locatii cunoscute si cu vechime in Sighet (fosta frizerie, o parte din magazinele din zona centrala, cu istoric de cativa ani buni pe piata sigheteana) au ales sa dea spatiile in chirie?
Vasile Hodor: Perioada de declin economic 2008-2011 ( prezent), i-a facut pe multi investitori sa-si regandeasca afacerile, iar cei care au considerat ca profitul este aproape egal cu valoarea unei chirii au decis sa-si inchida afacerea si sa dea spatiul in chirie.
Ultima actualizare Luni, 08 August 2011 11:36
Citeşte mai mult...
 
Interviu RFI cu trupa Anton Pann - Recuperarea muzicii vechi PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 24 Iulie 2011 09:20
Ieri v-am propus la TIMP LIBER mai multe piese cu trupa Anton Pann. Acum va invit sa urmariti un interviu RFI cu aceasta formatie. Vizionare placuta!
Ultima actualizare Duminică, 24 Iulie 2011 09:22
 
Interviu Cu Maestrul Mihai Timofti; Autor, Regizor, Actor, Muzician și Compozitor din Basarabia De Gabriel Teodor Gherasim, New-York PDF Imprimare Email
Scris de Gabriel Gherasim   
Luni, 18 Iulie 2011 19:11
Cum poți ca să prezinți mai bine un actor și regizor român care a regizat și/sau făcut parte din actorii a peste 40 de documentare, scurt metraje sau filme artistice, și asta intr-un mediu rusofon ostil etniei romanești din care face parte? Dar pe un autor de piese de teatru? Sau pe un compozitor de succes? Acest scop este mult mai greu când toate aceste realizări sunt făcute de un singur om. L-am rugat pe Maestrul Timofti ca sa împartă cu noi câteva din experiențele sale profesionale și biografice.
 
Gabriel Gherasim: Stimate maestre Timofti, dați-ne vă rog câteva date biografice.
Mihai Timofti: M-am născut la Chișinău la 19 septembrie 1948, al 9-lea copil în familie de muncitori. Tatăl meu, Vasile a fost lucrător la vie iar mama, Efrosinia lucra la universitate în calitate de curier. În 1965 m-am înscris la Teatrul popular “Contemporanul” unde pentru prima dată am ieșit pe scenă în rolul principal în Musical “Visuri și necazuri”. Muzica la acest spectacol a fost compusă de mine. În 1967 la Moscova în cadrul festivalului teatrelor populare, am fost decernat cu două medalii de aur pentru rolul principal în comedia “Visuri și necazuri” și pentru muzica scrisă către acest spectacol. În același an am absolvit școala muzicală “Eugen Coca” la specialitatea Clarinet. Am intrat la concervatorul de Stat “Gavriil Musicescu” din Chișinău la facultatea – Regia dramă. După absolvirea conservatorului în 1971 am fost angajat la Studioul “Moldova-Film” în calitate de asistent de regizor la filme artistice.
 
Ultima actualizare Marţi, 19 Iulie 2011 10:01
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu maestrul Ioan Paulencu PDF Imprimare Email
Scris de Gabriel Gherasim   
Duminică, 17 Iulie 2011 06:05

Interviu cu maestrul Ioan Paulencu, artist al Poporului din Moldova, solist al Operei Nationale, Presedintele Societetii Culturale "Salvati Folclorul", conferintial universitar.

Pe Maestrul Paulencu l-am gasit intamplator la You Tube, unde ca oaspete al Radio Moldova, care ii lua un interviu , m-a impresionat cu talentul, caracterul, dragostea de neam, limba si cultura romaneasca. L-am rugat recent ca sa ne acorde un interviu, si a avut amabilitatea ca sa accepte.

Gabriel Gherasim: Stimate maestre Paulencu, dati-ne va rog cateva date biografice.

Ioan Paulencu: Sunt nascut la 5 decembrie 1940, regiunea Cernauti, comuna Voloca. Dupa absolvirea scolii, am muncit la diferite servicii fizice: la caile ferate, ca muncitor, la parcul de tramvaie ca muncitor, la reteaua de drumuri regionale ca muncitor. La varsta de 19 ani, mi-am insusit meseria de modelier cizmar. Am lucrat asa pina la varsta de 26 de ani, in timp ce cantam in paralel si in corul bisericesc din sat. La 26 de ani,am devenit student al Institutului de arte ''Gavriil Muzicescu'' din Chisinau. Din anii 1968-1972, in paralel cu studiile, am lucrat in orchestra "Folclor" al Radioului si Televiziunii din Moldova. Din 1972 pana in present (71 de ani), sunt solist la Opera Nationala.

Gabriel Gherasim: Maestre Paulencu, ce a insemnat ca sa fiti etnic romani in teritoriile ocupate de rusi dintre Nistru si Prut?

Ultima actualizare Luni, 18 Iulie 2011 21:24
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu Adrian Pop, coordonatorul regiunii Nord-Vest al actiunii "Plantam fapte bune in Romania" PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 13 Iulie 2011 13:28
Toata lumea a aflat despre actiunea Plantam fapte bune in Romania, insa putini stiu cine este coordonatorul regiunii Nord-Vest. Am realizat un interviu cu dansul, asa ca, haideti sa aflam mai multe detalii despre acesta:
 
1. Cine este coordonatorul regiunii Nord Vest in cadrul actiunii Plantam fapte bune? (cateva lucruri despre dumneavoastra)
Adrian Pop: Numele meu este Adrian Dan Pop, sunt student intr-un program de masterat la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca, absolvent de Management la Baia Mare si Cibernetica la ASE Bucuresti. M-am nascut in Baia Mare si lucrez in Baia Mare inca din liceu. Timpul liber mi-l petrec contribuind in diverse actiuni destinate comunitatilor locale, in special din Maramures. Coordonez proiectul Plantam fapte bune in regiunea Nord Vest – judetele Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramures, Salaj si Bistrita Nasaud.
 
2. De ce ati ales sa fiti implicat intr-o astfel de actiune?
Adrian Pop: Primul proiect de voluntariat in care m-am implicat a fost unul de impadurire. Am incercat implementarea de proiecte sociale pentru comunitate si prin societatea la care lucrez iar apoi prin alte organizatii non-profit. Am auzit de Plantam Fapte Bune de la colegii mei din Bucuresti si mi se pare un proiect de care si judetul Maramures are nevoie.
Ultima actualizare Miercuri, 13 Iulie 2011 19:46
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 8 of 20

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact