logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INTERVIU
Interviu cu pictorul Andras Csaba PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Miercuri, 05 Octombrie 2011 05:31

Interviu cu pictorul Andras Csaba de SighetOnline
 
Tineri de succes: Sigheteanca Celia Trifoi, atleta la clubul Dinamo Bucuresti PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 02 Octombrie 2011 14:58
Incepem astazi seria de interviuri cu tineri de succes din Sighetu-Marmatiei. Desi cei din generatiile anterioare ar putea crede ca tinerii nu au nimic in cap, ca nu stiu ce vor de la viitor, iata ca exista si unii care isi pot spune cu mandrie varsta si reusitele. Si pe langa asta sunt oameni de-ai nostri, sigheteni, Iata primul interviu cu un tanar de succes, Celia Trifoi, ajunsa atleta la clubul Dinamo Bucuresti.
 
1. Cine esti si cu ce te ocupi in momentul de fata? 
Celia: Trifoi Celia, sunt atleta la clubul Dinamo Bucuresti si studenta la facultatea de Stiinte Politice, in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA)
Ultima actualizare Joi, 13 Octombrie 2011 16:31
Citeşte mai mult...
 
Interviu RFI cu Tudor Chirila -" Ascultă toată lumea, înţelege cine poate!" PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 02 Octombrie 2011 07:12
Tudor Chirilă invitat al unei discuţii ART CULTURA (Radio France International) dedicate muzicii clasice, timpului irosit şi omului normal. 
Ultima actualizare Duminică, 02 Octombrie 2011 07:15
 
Un interviu cu poetul Echim Vancea de Năneşti. A doua “uvertură” la Festivalul Internaţional de Poezie de la Sighetu Marmaţiei – 2011 PDF Imprimare Email
Miercuri, 28 Septembrie 2011 08:18
„A trăi în România poate fi un loc comun…!
A trăi în Maramureş este un certificat de valoare”
*  Echim Vancea în dialog cu Adrian Alui Gheorghe
* „Astăzi mă simt inutil în Sighetul meu!”

- Dragă Echim Vancea, zic unii, îngînaţi de glasul calendarului, că eşti la bilanţul a şaizeci de ani „de viaţă neîntreruptă”…! Dacă ar fi să îţi transformi viaţa ta într-o poveste, cam cum ar suna aceasta? Pe unde ai căutat, timp de şaizeci de ani, tinereţea fără bătrîneţe? Cîtă tinereţe ai găsit? Cîtă bătrîneţe ai căpătat pe unde ai umblat?
- Răutăţi! Dragă Adrian, nu sunt decît vorbe, răutăţi din parte-le! Ha, ha, ha! „Şaizeci de ani de viaţă neîntreruptă”, cum zici tu, este o simplă menţiune la timp şi îşi are şi ea rostul ei în … economia generală a poveştii ăsteia de i se zice viaţă. Chiar dacă este viaţa mea. Nu m-am gîndit niciodată să îmi „transform”/„torn” viaţa mea într-o poveste. Nu de alta, dar nu prea am ce să povestesc. Mi se pare că cetăţeanul Pitagora s-a încumetat cîndva să dea suflet numerelor, fără să anticipeze că peste doar cîţiva ani (hai să zicem secole) cineva se va panica într-atît, încît îi va fi frică de acestea, chiar „înnobilate” de vîrstă…!
Ultima actualizare Miercuri, 28 Septembrie 2011 10:37
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu Ministrul de Interne Traian Igas prezent astazi la Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 16 Septembrie 2011 12:36

 
Ultima actualizare Vineri, 16 Septembrie 2011 12:38
 
Virgil Codrea: primul fotbalist român de divizie A care a fugit din ţară trecând înot Dunărea primul fotbalist din Sighet care a jucat la profesionişti PDF Imprimare Email
Scris de Dr. Dorel Ioan Todea   
Joi, 08 Septembrie 2011 11:14
Sighetenii au avut totdeauna talente şi am să numesc doar câteva, începând cu cel pe care-l consider cel mai mare, cel care de fapt a plecat de la Câmpulung la Tisa şi a trecut prin Sighet, Emerich Dembrovschi. Pe lângă el, au fost foarte mulţi jucători care au ajuns în Divizia A şi Divizia B: Gagea, care a jucat în Divizia A la C.F.R. şi Universitatea Cluj, Mişu Popovici care a jucat la Lotul Naţional de Juniori şi la Universitatea Cluj, Caciureac, Bilaşco de la Unirea Urziceni, şi mulţi, mulţi alţii. Sighetul n-a dus niciodată lipsă de talente. Venirea mea la Sighet a coincis cu o perioadă în care, din păcate, lotul era îmbătrânit. Asta am făcut: am întinerit lotul şi, într-un an de zile am promovat în ciuda echipei Mineru Cavnic care stătea mai bine financiar. A fost o promovare frumoasă şi, sunt convins că sighetenii îşi aduc aminte cu multă plăcere de ea. Din acea echipă, vreau să-l amintesc pe regretatul Roman Iosif – Tocu, aşa cum îi ziceam noi – care, personal, cred că a fost unul dintre bunii jucători ai Sighetului şi dacă nu refuza să plece din Sighet, putea să joace chiar la o echipă de Divizia A: a fost în lotul naţional de juniori şi a avut oferte de Divizia A de la Satu Mare, dar a refuzat. Sigur că au fost şi alţii: fraţii Ciohan, care au ajuns în Divizia A, Deac, şi alţii care nu erau sigheteni dar au trecut pe la noi, un Iuga care a jucat la Bacău, Marcel Lăzăreanu care s-a pregătit şase luni la noi după care a jucat foarte bine în Divizia A la Cluj, Arezanov, etc. Promovarea Sighetului pentru mine a fost o bucurie extraordinară. Ce nu ştiu sighetenii şi aş dori să transmit prin intermediul magazinului „Sigheteanul”, este că, înainte de a ajunge la ultima etapă de campionat în Divizia C şi de a promova, am fost contactat de Baia Mare, de fostul prim-secretar Gheorghe Blaj, un mare sportiv, care m-a rugat să ajut Baia Mare în aşa fel încât să nu neglijăm Sighetul. De aceea, atunci când am plecat la Baia Mare, au venit patru jucători mari la Sighet: Botoş, Bocşa, Toth şi încă unul... Sighetenii trebuie să ştie că atunci nu i-am trădat ci, dimpotrivă, a fost pentru binele fotbalului maramureşean şi, deasemenea, şi al Sighetului. În Divizia B am fost lăsat să antrenez un singur an şi am terminat pe Locul V, un loc extraordinar de bun pentru echipa unui oraş mic, cu putere economică mică. Am condus echipa de trei ori: de două ori am fost schimbat şi o dată mi-am dat demisia. Odată echipa a scăpat de retrogradare, iar de două ori a retrogradat. Cu alte cuvinte, în anul în care am fost lăsat, am făcut treabă, am promovat.
Ultima actualizare Joi, 08 Septembrie 2011 11:31
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu cavalerii medievali "Tiszafia" PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Miercuri, 07 Septembrie 2011 12:06

 

Am aflat cateva lucruri interesante despre echipa de luptatori medievali din Ungaria,
“Tiszafia”, prezenta la Festivalul nostru acum cateva zile. Partener de dialog mi-a fost domnul Ioan Andrei Hegedus, un sighetean care traieste in Ungaria de mai bine de douazeci de ani. Dumnealui a fost cel care a prezentat luptatorii si actiunile lor in limba romana.
Grupul “Tiszafia”, adica “Fiul Tisei” este infiintat de domnul Peter Taborosi  in orasul Törökszentmiklós, oras aproape de raul Tisa.

Ultima actualizare Miercuri, 07 Septembrie 2011 14:21
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu cavalerii medievali "Ezüst Sólyom" PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Marţi, 06 Septembrie 2011 08:25

Duminica, 4 septembrie a.c., in cadrul festivalului Antic si Medieval AETERNUS MARAMOROSIENSIS, am discutat cu conducatorul echipei de cavaleri medievali “Ezüst Sólyom” din Oradea , dl. Arany János.

Horia Picu: De ce ati ales acest nume pentru echipa dvs. de cavaleri medievali?

Arany János: Sólyom inseamna soim. E un simbol al demnitatii si libertatii umane. De asemenea e un simbol al puterii. Ezüst inseamna argint. Numele nostru se traduce in romaneste “Soimul de argint”

Ultima actualizare Miercuri, 07 Septembrie 2011 08:22
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Interviu cu clarinetistul sighetean Victor Tobac PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 28 August 2011 07:45
Victor Tobac a început studiile muzicale la Sighetu Marmaţiei, la clasa prof. Szekely Ioan, actualmente fiind student la Conservatorul din Cluj. Încă din primii ani de studii s-a remarcat în cadrul activităţilor competiţionale, astfel că tânărul artist a obţinut în fiecare an multe distincţii, dintre care numeroase Premii I şi II la Olimpiada de Interpretare Instrumentală, Diploma de onoare oferită de Consiliul Judeţean din Maramureş, Premiile I şi II la diferite ediţii ale Concursului Internaţional "Viva la musica" de la Zalău, Premiul I la Festivalul Internaţional "Des Jeunes Artistes", Diploma de Excelenţă pentru olimpici acordată de Guvernul României. De asemenea, Victor Tobac a fost premiat de Primăria Cluj în cadrul Galei "10 pentru România" şi de Clubul Rotary pentru rezultate deosebite.
Ultima actualizare Sâmbătă, 03 Septembrie 2011 07:20
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu pictorul si profesorul Caius Lugojan PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Duminică, 28 August 2011 07:35

              

L-am intalnit pe pictorul Caius Lugojan la Sala Radio Sighet la “Salonul de vara al pictorilor sigheteni”. A fost de acord sa-mi raspunda la unele intrebari privind viata si activitatea sa ca dascal si artist.

Horia Picu: Te rog sa ne spui cateva cuvinte care sa rezume, pentru inceput, ceea ce esti tu, ca persoana.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 7 of 20

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact