logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INTERVIU
"Am obtinut locul 2 pe tara cu proiectul Say Happy Birthday" PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 16 Noiembrie 2011 09:31
Daca spun "Meniul Zilei", cu siguranta va reamintiti cu totii de articolul despre initiativa unui sighetean care si-a dorit sa realizeze un site in care sa includa toate restaurantele si localurile din Sighet care ofera si meniul zilei. Va propun un interviu cu Mihai Nistor despre aces proiect, alte proiecte la care a mai lucrat, premiile pe care le-a castigat si planurile sale de viitor.
 
1. Cum mai e viata lui Mihai Nistor in ultima perioada ?
Mhai: In aceste vremuri de criza, in care traim cu totii, as cita aici un vers dintr-un cantec, al lui Traian Ilea, "la tati ni-i greu". In mare parte sunt ocupat cu studiile universitare, fiind in perioada examenelor partiale, am primit si cateva proiecte de freelancing care ma tin destul de ocupat, plus unele idei care nu inceteaza sa imi faca nopti albe.
 
2. Ce s-a mai intamplat cu proiectul ”Meniul zilei”?
Mhai: Proiectul nu este abandonat, doar ca, din cauza lipsei de continut, a trebuit sa il inchidem momentan, pana aflam si noi exact ce anume ar convinge patronii de restaurante sa furnizeze continutul de tip Meniul Zilei, pentru ca meniul normal il agregam noi. Lucram la o noua versiune, cu un aspect grafic mai atragator si cu un continut mai complex.
 
Ultima actualizare Miercuri, 16 Noiembrie 2011 10:06
Citeşte mai mult...
 
Un sighetean pe meleagurile elveţiene PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 08 Noiembrie 2011 13:31
Sigheteanul Tatomir Ion-Marius, este un nume cunoscut deja pentru susţinerea celebrării Zilei Internaţionale a Păcii. Anul acesta a ajutat la desfăşurarea evenimentului World Peace Festival de la Allanton (Scoţia, Anglia); a fost menţionat şi în publicaţia scoţiană Dumfries&Galloway Standard. Acum se află în Elveţia, în calitatea de voluntar la un centru de seminarii.
 
Cum ai devenit voluntar în Elveţia?
Tatomir: Pe data de 6 august anul curent, am fost prezent la evenimentul “Hiroshima - 66 de ani - Manifest pentru pace “ organizat în Baia Mare la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş. Atunci a fost lansat proiectul “Conştiinţa Europeană prin Acţiuni de Pace coordonat de prof. Rodica Silvia Pop în parteneriat cu Children of the Earth (SUA), Children for Children: Children of Peace Foundation, România, Magyarorszagert Europaban Egyesulet, Ungaria, DML Bonn CC URI Germania, Zentrum der Einheit (Schweibenalp, Brienz), Elveţia, URI UK (Anglia). Aici am făcut cunoştinţă cu domnul Marco Steiger care este managerul centrului de seminarii Zentrum der Einheit – Schweibenalp (în Brienz), un loc în care se desfăşoară diverse seminarii şi evenimente. Am aplicat pentru poziţia de voluntar, nu a fost uşor, dar mă bucur că am corespuns cerinţelor.
Ultima actualizare Marţi, 08 Noiembrie 2011 13:40
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu Dan Zarescu- machiajul semipermanent prin tatuaj PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Luni, 07 Noiembrie 2011 11:13
Va propun un interviu cu Dan Zarescu, unul dintre cei mai cunoscuti oameni din tara in domeniul machiajului semipermanent prin tatuaj. Haideti sa aflam mai multe despre el:
 
1. Cine este Zarescu Dan si cu ce anume se ocupa?
Dan: Zarescu Dan Machiajtatuaj este un cetatean al planetei , un artist Roman un om ca oricare altul.
 
2. De unde a aparut pasiunea pentru machiajul de tip tatuaj? (De cati ani lucrezi in acest domeniu?)
Dan: Lucrez machiaj semipermanent prin tatuaj din 2006 cind mi-am dat seama ca stiu sa desenez acest machiaj mai bine decit majoritatea femeilor. Mi-am dat seama ca prelucrind frumusetea, aduc un strop de fericire in sufletele oamenilor. Am o galerie cu peste 500 foto / video machiaje semipermanente in www.machiajtatuaj.ro care ma reprezinta. Pot spune ca este unica la noi in tara.
 
3. Cum functioneaza machiajul tatuaj? Care sunt avantajele si dezavantajele?
Dan: --Ochi--- Machiajul tatuaj semipermanent schimba viata . Machiajul semipermanent al ochilor in cazul in care este facut corect, cu profesionalism aduce un plus estetic, te scuteste de minutele petrecute in fata oglinzii, te scuteste de grija corectarii din timpul zilei. Dimineata te trezesti machiata, in apa nu-ti mai faci probleme si... te poti sterge de transpiratie sau scarpina la ochi de cite ori ai nevoie. In cazul in care machiajul semipermanent este gresit aduce destula suferinta. Aduce multe ore petrecute pe net sa gasesti pe cineva care vrea sa corecteze un machiaj gresit. Este cel mai bine sa cauti pe net: " Galerie machiaj semipermanent " si sa cauti fotografii care arata realitatea. 
Ultima actualizare Luni, 07 Noiembrie 2011 14:24
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu karatistul sighetean Cosmin Repa PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Duminică, 06 Noiembrie 2011 09:02

 Cosmin Repa  face parte din categoria marilor campioni . Nu e de competenta mea sa-mi dau cu parerea despre calitatile lui sportive. Altceva ma indeamna sa-mi asum cu toata convingerea ceea ce am afirmat. Faptul ca dupa atatea competitii castigate la nivel mondial, dupa atatea clasari pe locuri fruntase in toate competitiile la care a participat, a ramas acelasi om modest, respectuos si cu mult bun-simt. 

Epictetus spunea ca “nimic nu inalta mai mult in lume decat masura si modestia”. Cosmin are in felul lui de a fi o cumpatare in toate si modestia pe care n-o intalnesti decat la adevaratele valori umane. E greu sa tinem evidenta victoriilor lui Cosmin. Unele le poate uita chiar cel care le-a obtinut…Dar ramane omul! Din acest motiv, interviul de fata este cu omul de mare caracter si neprefacuta modestie Cosmin Repa, caruia ii multumesc pentru timpul pe care mi l-a acordat la realizarea interviului de fata.

 

1. Horia Picu : Cosmin, in spatele fiecarui sportiv de talie mondiala e un om, care are ceva de transmis semenilor sai. Pentru interviul acesta, as vrea sa ne ocupam pentru inceput de ultimele tale rezultate sportive, apoi sa continuam cu cateva impresii pe care ti le-ai facut despre viata de student. De acord?

 Cosmin Repa: Desigur. 

2. H.P.: Care a fost traseul tau sportiv dupa reintoarcerea din Brazilia? La ce competitii ai mai participat, si ce rezultate ai obtinut?
     
C.R.: Dupa campionatul Mondial din Brazilia am mai participat la: Pepe’s Cup in   2010, o cupa internationala ce a avut loc in Salonta si unde am obtinut locul I ; in mai 2011 am participat la Cupa Dojokan ce a avut loc in Aiud si unde am obtinut locul I; Campionatul national ce a avut loc tot in 2011, nu mai tin minte locatia, unde am obtinut locul 3; Cupa Campionilor Europeni ce a avut loc in septembrie anul acesta la Cluj si unde am obtinut locul1, Campionatul European ce a avut loc in Ungaria , unde am obtinut locul 2.

Ultima actualizare Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011 00:38
Citeşte mai mult...
 
Video-interviu cu Florian Lungu la Sighet (partea 2) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Miercuri, 02 Noiembrie 2011 22:45

Video-interviu cu Florian Lungu la Sighet... de SighetOnline
 
Video-interviu cu Florian Lungu la Sighet (partea 1 & 2) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Marţi, 01 Noiembrie 2011 23:26
Mai jos puteti urmari partea a doua a interviului cu Florian Lungu la Sighet.
Reporter: Horia Picu. Filmarea: Diana Apopi. 
Ultima actualizare Miercuri, 02 Noiembrie 2011 22:47
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu Lucian Nagy (Bega Blues Band) PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 29 Octombrie 2011 17:05

Lucian Nagy, laureat la diverse concursuri de jazz, este cunoscut ca un saxofonist de exceptie in Romania si peste hotare, de-a lungul timpului cantand in numeroase formatii si proiecte. In momentul de fata isi petrece timpul mai mult prin SUA si este membru al formatiilor Bega Blues Band, Blazzaj, Funky Growl si Paul De Castro & Orquestra Dengue. Deoarece pe 18 septembrie 2010 va fi in Sighet alaturi de BBB, mi-am permis sa ii pun cateva intrebari pentru ca sighetenii sa-l cunoasca mai bine inainte de concert.


Dani Godja: Salut, Lucian. Putini sigheteni il cunosc pe aradeanul Lucian Nagy, asa ca haide sa facem prezentarile. Care a fost prima ta legătură cu jazz-ul şi de unde provine?

Lucian Nagy: Prima mea legatura cu jazz-ul...pai sa incep prin a spune ca provin dintr-o familie de muzicieni ( mama canta vocal muzica folclorica in orchestra Rapsozii Zarandului iar tatal meu la saxofon...cred ca el m-a "virusat" cu jazz-ul dandu-mi sa ascult Charlie Parker) Eu am inceput sa studiez muzica clasica la clarinet iar pe la 16 ani am inceput sa abordez din ce in ce mai mult saxofonul si sa studiez jazz sau chiar folclor pe langa muzica clasica...Cam asa am inceput eu cu jazz-ul...

Ultima actualizare Sâmbătă, 29 Octombrie 2011 17:17
Citeşte mai mult...
 
Consulul general al României la Cernăuţi, despre românii din Transcarpatia PDF Imprimare Email
Scris de Sergiu Dan   
Vineri, 28 Octombrie 2011 06:38
Zeci de jurnalişti din România şi din ţările vecine au discutat, săptămâna trecută, la Cernăuţi, despre problemele cu care se confruntă etnicii români din ţări precum Ucraina, Serbia sau Republica Moldova, propunând soluţii şi idei de proiecte pentru comunităţile româneşti din afara ţării. Dezbaterile au avut loc în perioada 20-23 octombrie, în cadrul celui de-al treilea Congres Internaţional al Jurnaliştilor Români, organizat de Forumul Internaţional al Jurnaliştilor Români, cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Consulul general al României la Cernăuţi, Tatiana Popa, prezentă la eveniment, a declarat, în discursul susţinut în Sala Roşie a fostei reşedinţe a Mitropoliei Bucovinei, că şi-ar dori ca presa din România să se aplece mai mult asupra problemelor românilor din Ucraina. “Lucrez de 20 de ani în diplomaţie, dar trebuie să recunosc că, în ultimii doi ani, de când ocup acest post, mi-ar fi placut să fiu căutată mai mult de reprezentanţii presei. Aici, puteţi cunoaşte români care vă pot spune o adevarată istorie, români care vă vor interesa” – a afirmat doâmna consul.
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Interviu cu Johnny Bota (Bega Blues Band) PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 22 Octombrie 2011 11:16

Bega Blues Band revine in Sighetu Marmaţiei după superbul concert din 18 septembrie 2010, de data aceasta în cadrul primei ediţii a festivalului JAZZ RENDEZ-VOUS din 30 octombrie 2011. Cu această ocazie, liderul trupei, Johnny Bota, îşi va lansa la Sighet a treia sa carte, de data aceasta chiar la o editură sigheteană - Editura Valea Verde. Toate aceste evenimente au fost un bun prilej pentru a-l provoca pe Johnny Bota la un nou interviu (NR: Cititi AICI interviul de anul trecut). Lectură plăcută!

 

Dani Godja: Bună ziua! Ce mai faceţi, domnule Johnny Bota? Ce noutăţi ne puteţi spune despre Bega Blues Band, la un an de la primul interviu pentru Sighet Online?

Johnny Bota: Salut Dani! In aprilie, la Sala Dalles din Bucureşti, trupei Bega Blues Band i-a fost înmînat Premiul pentru cea mai buna formaţie a anului. De asemenea, CD-ul „Zboina Neagră”, lansat anul trecut, a fost nominalizat la categoria Cel mai bun CD al anului, iar cartea autobiografică a lui Bela Kamocsa, „Blues de Timişoara”, redactată de Tinu Pârvulescu, a fost nominalizată, la rîndul ei, la catregoria Cea mai bună carte de jazz a anului.

Ultima actualizare Duminică, 05 Februarie 2012 08:27
Citeşte mai mult...
 
Tineri de succes: Mihaela Coposciuc, reporter la Antena 1 PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 14 Octombrie 2011 10:33
Continuam seria articolelor in care prezentam tineri de succes care au pornit din Sighetu-Marmatiei ca si loc de bastina, spre diferite colturi ale tarii ori ale lumii pentru a-si fauri un viitor de care sa ne faca mandri, pe noi, cei ramasi acasa. Poposim in capitala, acolo unde de aceasta data o intalnim pe Mihaela Coposciuc, tanar reporter de televiziune la unul din posturile tv cu cel mai mare rating din tara, Antena 1. Despre Mihaela va spunem doar ca provine din Rona de Sus, a absolvit Facultatea de Stiinte Politice la Bucuresti, dupa care a avut norocul de a pasi, in direct, in cadrul unei emisiuni tv si de a fi reporter la postul Antena 1. Haideti sa aflam mai multe despre Mihaela:
 
1. Cine esti si cu ce te ocupi in momentul de fata?
Mihaela: Jurnalist. Ma numesc Mihaela Coposciuc. Pana la starea civila... :)
 
2. Unde ai absolvit liceul si povesteste-ne o intamplare din liceu care ti este cea mai draga.
Mihaela: In 2003 am absolvit Colegiul National "Mihai Eminescu", din Baia-Mare. Imi amintesc cu haz cand, informal vorbind, i-am aplicat o "lectie" profesorului meu de limba si literatura romana. Pentru ca eram de nationalitate ucraineana, refuza sa-mi dea nota maxima. La Bacalaureat a constatat cu stupoare ca am luat la scris nota 9.60! Rotunjit? "Maxim, am zis!
Ultima actualizare Vineri, 14 Octombrie 2011 21:55
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 6 of 20

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact