logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INTERVIU
„Trebuia să găsesc o strungă de ieşit în viaţă; Aceasta era şcoala!"... (prof.dr. Nuţu Roşca) PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Sâmbătă, 27 Martie 2010 09:25

prof.dr. Nuţu Roşca-Domnule profesor, de câteva decenii vă admir din umbră, mai cu seamă de când aflasem că sunteţi doctor în filologie Cred că eraţi primul din Sighetu Marmaţiei. Apoi v-am văzut la diverse manifestări cultural-ştiinţifice-istorice-religioase, manifestări la care şi în prezent le onoraţi. Cum v-aţi prezenta astăzi, cititorilor noştri, care nici nu intuiesc dramele prin care aţi trecut de-a lungul vieţii?

-Am apărut în lume în dimineaţa geroasă din 17 martie 1932, în comuna Bârsana. Părinţii mei, Grigore şi Ioana au fost ţărani. Sunt prof. dr. Nuţu Roşca. Am trecut prin viaţă ca prin piatră. Am avut o copilărie amărâtă datorită bunicului după mamă, care a fost un om rău şi bunicii vitrege. Primele patru clase le-am făcut la şcoala din comuna natală, în anii 1939-1943, dar ca şi Nicolae Moromete, mai mult pe dealurile Bârsanei decât la şcoală. N-am putut continua şcoala pentru că tata era dus în război. Eram hotărât să rămân ţăran. Am reluat şcoala abia după 14 ani, cu clasa a cincia, când aveam 25 de ani. Aceşti 14 ani de întrerupere, din punct de vedere intelectual, au fost pierduţi din viaţa mea, iar pe parcursul vieţii am avut şi alte pierderi de timp preţios, de aceea opera mea nu este mai bogată.

Ultima actualizare Sâmbătă, 27 Martie 2010 09:35
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu marele om de jazz, Harry Tavitian PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 06 Martie 2010 08:02

În data de 14 martie 2010, Harry Tavitian şi Cserey Csaba vor concerta pentru prima dată în cariera lor în Maramureş. Acest eveniment va avea loc chiar în Sighetu Marmaţiei. Harry Tavitian este un nume puţin cunoscut sighetenilor, aşa că am realizat un interviu plin de informaţii în exclusivitate despre activitatea de peste 35 de ani a marelui om de jazz, interviu pe care vă invit să-l citiţi în continuare, cu atât mai mult cu cât conţine dezvăluirea în premieră a istoriei scrisorii si piesei trimise lui Mircea Eliade.

 

1. Dani Godja: Stimate domnule Harry Tavitian, faceţi ethno-jazz de peste 30 de ani, de pe vremea când acest termen nici nu era cunoscut in România. Pentru cei care încă nu vă cunosc, ne-aţi putea vorbi un pic despre muzica dumneavoastră? 

Ultima actualizare Luni, 06 Ianuarie 2014 20:59
Citeşte mai mult...
 
Din America, România se vede…când şi când! PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Vineri, 05 Martie 2010 07:49
 Interviu cu ing. Doru NĂSUI, prim-vicepreşedinte al PNŢCD din România
-Până voi realiza mult promisul interviu despre tine, spune-ne cu ce te ocupi acum, în afară de politică. Nu înainte de a reaminti că te-ai născut al patrulea în familia distinsului şi regretatului avocat Gavrilă Năsui, din Vişeu de Jos, că mama ta, tanti Floare, Dumnezeu să-i odihnească în pace, a fost întemniţată politic în anii ΄50, că tu, după ciclul primar în oraşul Vişeu de Sus, ai continuat studiile la Bucureşti, unde ai absolvit liceul şi Facultatea de Automatica şi Calculatoare. În 1986 „ai uitat” să te întorci dintr-o excursie în străinătate şi te-ai stabilit în SUA…

- Sunt om de afaceri, am propriile mele firme, în principal în industria de tehnologie a informaţiei şi de telecomunicaţii, cu birouri în 12 ţări şi afaceri în peste 50.

Ultima actualizare Vineri, 05 Martie 2010 07:53
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu Mircea Albulescu despre cea mai recenta carte a sa PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 27 Februarie 2010 09:17
Ultima actualizare Sâmbătă, 15 Mai 2010 17:32
 
Interviu cu Mihai & Rini de la Dirty Shirt PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 21 Februarie 2010 05:29
Ultima actualizare Sâmbătă, 15 Mai 2010 17:32
 
Video: Interviu cu Dana Papadima despre educatia copiilor PDF Imprimare Email
Joi, 18 Februarie 2010 07:50

Ne dorim copii toba de carte sau inteligenti si descurcareti? Mate si germana vs. sport si joaca? Cine se ocupa de dezvoltarea sociala si emotionala a copilului, parintii sau scoala? 

Daca uneori va intrebati care sunt materiile importante pentru elev, Dana Papadima director educational scoala Little London, raspunde la dilemele parintilor legate de educarea si invatarea copiilor intr-un cadru institutionalizat.

Ultima actualizare Sâmbătă, 15 Mai 2010 17:32
Vezi VIDEO
 
Interviu HotNews cu ministrul sanatatii, Cseke Attila PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 09 Februarie 2010 15:01
Vezi in continuare partea a II-a si a III-a a interviului:
Ultima actualizare Sâmbătă, 15 Mai 2010 17:31
Vezi VIDEO
 
“Eu nu sunt bolnav!” Sapte aspecte privind bolile modernitatii PDF Imprimare Email
Luni, 08 Februarie 2010 06:54

Medicul psihiatru Ioana Pop, de la clinica MedLife, a raspuns mai multor intrebari privind depresia si anxietatea, afectiuni pe care le considera “afectiuni subdiagnosticate si subtratate”. Exista reticente din partea multor persoane, adesea educate, in a accepta ca au probleme, acestea se accentueaza, ceea ce face mult mai dificil tratamentul. Teama de medicamente intarzie mersul la specialist.

  “Cine se duce la o singura sedinta de terapie si se asteapta la minuni se imbata cu apa rece”

“Urata” din viata mea: “Cand toti imi spun sa gandesc pozitiv, eu spun OK, zambesc, dar apoi raman singur cu ale mele”.

“Nu e nimic rusinos in a avea o problema psihica”

Ultima actualizare Sâmbătă, 15 Mai 2010 17:31
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu tânărul interpret de muzică populară, Paul Ananie PDF Imprimare Email
Scris de Andreea Bianca Grijac   
Duminică, 07 Februarie 2010 06:38
Ultima actualizare Sâmbătă, 15 Mai 2010 17:31
 
Interviu cu biologul Peter Lengyel (partea a II-a) PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 06 Februarie 2010 10:43

Peter LengyelPublicam in continuare partea a doua a interviului cu sigheteanul Peter Lengyel, biolog, expert in conservarea biodiversitatii, fotograf al naturii, membru al Asociatiei "Valea Verde", dar si secretar stiintific la ONG UNESCO Pro Natura. 

 

Dani Godja: Care este impactul industrial asupra biodiversităţii?

 Peter Lengyel: Nimicitor. Agricultura intensivă bazată pe utilizarea de pesticide şi îngrăşăminte chimice, silvicultura şi industria prelucrării lemnului care absoarbe pădurile naturale, crearea de diguri, baraje, poluarea aerului, apei, solului la mare distanţă de la platformele industriale de unde vine otrava, fragmentarea peisajului prin reţele de transport, urbanizarea, nevoia de terenuri pentru hale şi parcări, pentru depozite de deşeuri şi pentru terenuri de golf... unde mai poate să fie loc pentru Natura Salbatică sau pentru ecosisteme relativ funcţionale?  

Ultima actualizare Sâmbătă, 15 Mai 2010 17:31
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 16 of 20

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact