logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INTERVIU
Interviu cu Johnny Bota (Bega Blues Band) PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 11 Septembrie 2010 12:53

Johnny Bota nu are nevoie de nicio prezentare pentru iubitorii jazz-ului, fiind cel ce a format Bega Blues Band in 1983 alaturi de Béla Kamocsa. Deoarece sambata 18 septembrie 2010 iubitorii de jazz din Sighet se vor putea intalni cu el si cu trupa sa, va ofer in continuare un scurt interviu cu Johnny Bota.

 

Dani Godja: Ne puteti face o scurta radiografie a istoriei Bega Blues Band de inainte si de dupa 1989?


Johnny Bota: Înainte de 89 am cîntat , cu predilecţie la vioară, în trupă. Kamo era la bas, iar la chitară Mircea Bunea. La tobe, Mirel Butoi. În 1993 am lansat primul CD de blues din România, „Blues de Timişoara”, piesa omonimă devenind rapid un hit. După aceea ne-am redus la trio. Kamo a preluat ghitara şi vocea, eu basul, iar tobele, Lică Dolga. Acela a fost anul care a marcat stilul şi instrumentaţia formaţiei.  

Ultima actualizare Joi, 16 Decembrie 2010 23:30
Citeşte mai mult...
 
INTERVIU: Emeric Dembroschi nu renunţă la ideea organizării la Câmpulung la Tisa a unui meci de forbal cu "tricolorii" care au jucat la Campionatul Mondial din 1970 PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Duminică, 29 August 2010 19:48
Emeric Dembroschi s-a născut în localitatea Câmpulung la Tisa, pe 6 octombrie 1945. A debutat în fotbal în comuna natală, iar în anul 1962 trece la Forestierul Sighetul Marmaţiei unde activează până în 1965. Dupa aceea joacă un an, 1965-1966, la Victoria Roman (în timpul satisfacerii stagiului militar) de unde trece la Dinamo Bacău (1966 – 1974) iar mai apoi la Politehnica Timişoara (1974-1981), de unde se retrage din activitatea competiţională (1981),.

A jucat 386 de partide in Divizia A, marcând 108 goluri.

A evoluat la echipa naţională a României de 27 de ori, înscriind nouă goluri, cel mai frumos gol fiind cel înscris împotriva Braziliei, la Campionatul Mondial de Fotbal – Mexic 1970. A fost desemnat de ziariştii străini şi antrenorii formaţiilor prezente la turneul final ,,cel mai bun jucător al reprezentativei României’’ la Campionatului Mondial de Fotbal Mexic -1970.  A facut parte din grupul celor 16 jucători propuşi să li se ridice statuie în faţa stadionului “Azteca” din Mexic.

După retragerea din activitatea de jucător, Dembrovschi s-a dedicat carierei de antrenor, actualmente fiind scouter  la FC Poli Timişoara dar şi observator din partea  Ligii Profesioniste de Fotbal la meciurile din primul eşalon.

Ultima actualizare Joi, 16 Decembrie 2010 23:29
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu informaticianul Marius Dragus PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Marţi, 17 August 2010 09:38
 
VIDEO: Interviu cu informaticianul Marius Dragus PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Marţi, 17 August 2010 08:22
In urma cu exact un an in urma, sighetenii aflau dintr-un interviu al site-ului nostru (NR. pe care-l puteti citi AICI). de Marius Drăguş, medaliat atunci cu argint la Olimpiada Internaţională de Informatică. Marius Drăguş are 19 ani si a facut scoala generala in Sighet, a terminat clasa a VIII-a la Colegiul National Dragos Voda, iar la terminarea gimnaziului a fost chemat sa studieze la un liceu privat de informatica din Bucuresti. Venit in vacanta pentru cateva zile in Sighet, cu ajutorul domnului profesor Marius Voinaghi i-am luat un scurt interviu din care am aflat ca a ajuns student in SUA, ca a antrenat lotul olimpic al Turciei, dar si alte detalii interesante despre cariera sa, despre sistemul educational din Turcia dar si multe altele.
Ultima actualizare Joi, 16 Decembrie 2010 23:28
Citeşte mai mult...
 
Grigore Lese: Rapsodul "cu noduri" spune povestea muzicii PDF Imprimare Email
Vineri, 13 August 2010 01:27

Rapsodul Grigore Lese este unul dintre rapsozii care vor lua parte la prima editie a unui festival care va dedicat in intregime Cimitirului Vesel de la Sapanta, festival va avea loc la sfarsitul acestei saptamani. El vine din Tara Lapusului. A vazut lumina zilei in localitatea Stoiceni, din judetul Maramures, si e renumit pentru canturile sale "cu noduri" pe care oricant s-au chinuit, alti solisti de muzica populara nu au reusit sa le imite intocmai.  Cu rapsodul Tarii Lapusului am stat de vorba pret de cateva minute despre acea lume care exista in muzica, despre emisiunile pe care le face, dar si despre ce ii lipseste judetului in care s-a nascut.

Reporter: Care-i povestea muzicii populare, a celei traditionale? 
Grigore Lese: Eu de mult timp nu mai cant muzica populara, ci muzica traditionala. Muzica populara este o muzica accesibila gustului comun, o canta oricine, pe cand muzica traditionala nu o poate canta oricine. Se apeleaza la constiinta omului, sa aiba studii, adica este o muzica care a intrat in constiinta oamenilor.

Citeşte mai mult...
 
Interviu cu Nutu Leordean la 40 de ani de cariera PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Miercuri, 11 August 2010 16:57
 
VIDEO: 40 de ani de cântec popular. Interviu cu Nuţu Leordean PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Miercuri, 11 August 2010 07:53

În această primăvară, la Căminul Cultural din localitatea Leordina,a avut loc un spectacol folcloric de excepţie, dedicat împlinirii a 40 de ani de activitate artistică a interpretului de muzică populară Nuţu Leordean, fiu al satului.
În cadrul acelui spectacol au susţinut recitaluri invitaţii Angela Buciu, Florentina şi Petre Giurgi, Ileana Bumbar, Andrei Bărbos, Vlăduţ Roman, Vasile Coca, Măriuca şi Gabriel Arba, Simina Pop, Fraţii Leordean, Mihaela Grec, Ana Hosu, Hermina Marc, Ileana Domuţă Nastan, Taraful comunei Leordina, precum şi mulţi alţi interpreţi.
Despre acest spectacol, despre lansarea unui nou CD şi multe altele ne-a vorbit Nuţu Leordean intr-un interviu, special pentru cititorii Sighet Online:

Ultima actualizare Joi, 16 Decembrie 2010 23:29
Vezi video
 
Interviu cu informaticianul sighetean Paul Penzes PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 08 August 2010 07:06
Paul Penzes (Senior Principal Scientist la Broadcom, California Institute of Technology, USA)
Ultima actualizare Duminică, 08 August 2010 07:28
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu Jean Louis Chancerel (1) PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 25 Iulie 2010 15:21
Urmariti in continuare alte trei episoade din acest interviu (aproximativ 20 de minute) din cele aproape doua ore ale interviului care va fi disponibil pe Sighet Online sub forma de foileton.
Ultima actualizare Duminică, 25 Iulie 2010 15:33
Vezi VIDEO
 
VIDEO: Interviu cu Jean Louis Chancerel PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 25 Iulie 2010 09:12

Jean Louis Chancerel este specialist al Europei in domeniul pedagogiei, profesor universitar la Lausanne (Elvetia), specialist in psihologia muncii si psihopedagogie, inlocuitor la catedra al celebrului Jean Piajet,  din 1972 participand in Consiliul European pe psihologia adultilor, invatarea limbilor si formarea profesionala, participand  la reformele educationale ale mai multor tari eudopene. Printre altele, Jean Louis Chancerel a trecut de curand de la catolicism la ortodoxism si ne-a explicat motivele deciziei sale.


Prezenta sa in Sighet pentru aproximativ o luna ne-a facut sa profitam de aceasta sansa si sa avem o discutie extrem de interesanta pe parcursul a aproximativ doua ore cu domnia sa. Discutia a fost una libera, lejera, trecand prin subiecte ca domeniul educatiei, al formarii profesionale, politica europeana, religie precum si multe alte teme extrem de interesante pe care va invit sa le descoperiti in acest interviu-foileton. Interviul a fost posibil datorita domnului Cristi Fernea (Libraria Luceafarul), cel care a fost si reporter. Traducerea pe parcursul interviului a fost asigurata de catre doamna Gafia Galay, sotia domnului Jean Louis Chancerel, doamna Galay fiind cadru universitar la Scoala de Studii Sociale si Pedagogice din Lausanne (Elvetia).

Ultima actualizare Joi, 16 Decembrie 2010 23:29
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 13 of 20

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact