logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INTERVIU
Interviu Cu Maestrul Mihai Timofti; Autor, Regizor, Actor, Muzician și Compozitor din Basarabia De Gabriel Teodor Gherasim, New-York PDF Imprimare Email
Scris de Gabriel Gherasim   
Luni, 18 Iulie 2011 19:11
Cum poți ca să prezinți mai bine un actor și regizor român care a regizat și/sau făcut parte din actorii a peste 40 de documentare, scurt metraje sau filme artistice, și asta intr-un mediu rusofon ostil etniei romanești din care face parte? Dar pe un autor de piese de teatru? Sau pe un compozitor de succes? Acest scop este mult mai greu când toate aceste realizări sunt făcute de un singur om. L-am rugat pe Maestrul Timofti ca sa împartă cu noi câteva din experiențele sale profesionale și biografice.
 
Gabriel Gherasim: Stimate maestre Timofti, dați-ne vă rog câteva date biografice.
Mihai Timofti: M-am născut la Chișinău la 19 septembrie 1948, al 9-lea copil în familie de muncitori. Tatăl meu, Vasile a fost lucrător la vie iar mama, Efrosinia lucra la universitate în calitate de curier. În 1965 m-am înscris la Teatrul popular “Contemporanul” unde pentru prima dată am ieșit pe scenă în rolul principal în Musical “Visuri și necazuri”. Muzica la acest spectacol a fost compusă de mine. În 1967 la Moscova în cadrul festivalului teatrelor populare, am fost decernat cu două medalii de aur pentru rolul principal în comedia “Visuri și necazuri” și pentru muzica scrisă către acest spectacol. În același an am absolvit școala muzicală “Eugen Coca” la specialitatea Clarinet. Am intrat la concervatorul de Stat “Gavriil Musicescu” din Chișinău la facultatea – Regia dramă. După absolvirea conservatorului în 1971 am fost angajat la Studioul “Moldova-Film” în calitate de asistent de regizor la filme artistice.
 
Ultima actualizare Marţi, 19 Iulie 2011 10:01
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu maestrul Ioan Paulencu PDF Imprimare Email
Scris de Gabriel Gherasim   
Duminică, 17 Iulie 2011 06:05

Interviu cu maestrul Ioan Paulencu, artist al Poporului din Moldova, solist al Operei Nationale, Presedintele Societetii Culturale "Salvati Folclorul", conferintial universitar.

Pe Maestrul Paulencu l-am gasit intamplator la You Tube, unde ca oaspete al Radio Moldova, care ii lua un interviu , m-a impresionat cu talentul, caracterul, dragostea de neam, limba si cultura romaneasca. L-am rugat recent ca sa ne acorde un interviu, si a avut amabilitatea ca sa accepte.

Gabriel Gherasim: Stimate maestre Paulencu, dati-ne va rog cateva date biografice.

Ioan Paulencu: Sunt nascut la 5 decembrie 1940, regiunea Cernauti, comuna Voloca. Dupa absolvirea scolii, am muncit la diferite servicii fizice: la caile ferate, ca muncitor, la parcul de tramvaie ca muncitor, la reteaua de drumuri regionale ca muncitor. La varsta de 19 ani, mi-am insusit meseria de modelier cizmar. Am lucrat asa pina la varsta de 26 de ani, in timp ce cantam in paralel si in corul bisericesc din sat. La 26 de ani,am devenit student al Institutului de arte ''Gavriil Muzicescu'' din Chisinau. Din anii 1968-1972, in paralel cu studiile, am lucrat in orchestra "Folclor" al Radioului si Televiziunii din Moldova. Din 1972 pana in present (71 de ani), sunt solist la Opera Nationala.

Gabriel Gherasim: Maestre Paulencu, ce a insemnat ca sa fiti etnic romani in teritoriile ocupate de rusi dintre Nistru si Prut?

Ultima actualizare Luni, 18 Iulie 2011 21:24
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu Adrian Pop, coordonatorul regiunii Nord-Vest al actiunii "Plantam fapte bune in Romania" PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Miercuri, 13 Iulie 2011 13:28
Toata lumea a aflat despre actiunea Plantam fapte bune in Romania, insa putini stiu cine este coordonatorul regiunii Nord-Vest. Am realizat un interviu cu dansul, asa ca, haideti sa aflam mai multe detalii despre acesta:
 
1. Cine este coordonatorul regiunii Nord Vest in cadrul actiunii Plantam fapte bune? (cateva lucruri despre dumneavoastra)
Adrian Pop: Numele meu este Adrian Dan Pop, sunt student intr-un program de masterat la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca, absolvent de Management la Baia Mare si Cibernetica la ASE Bucuresti. M-am nascut in Baia Mare si lucrez in Baia Mare inca din liceu. Timpul liber mi-l petrec contribuind in diverse actiuni destinate comunitatilor locale, in special din Maramures. Coordonez proiectul Plantam fapte bune in regiunea Nord Vest – judetele Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramures, Salaj si Bistrita Nasaud.
 
2. De ce ati ales sa fiti implicat intr-o astfel de actiune?
Adrian Pop: Primul proiect de voluntariat in care m-am implicat a fost unul de impadurire. Am incercat implementarea de proiecte sociale pentru comunitate si prin societatea la care lucrez iar apoi prin alte organizatii non-profit. Am auzit de Plantam Fapte Bune de la colegii mei din Bucuresti si mi se pare un proiect de care si judetul Maramures are nevoie.
Ultima actualizare Miercuri, 13 Iulie 2011 19:46
Citeşte mai mult...
 
INTERVIU ​Dan Sperber: Stiinta nu ne spune ce este binele si ce este raul, dar stiinta ne poate ajuta sa ajungem mai aproape de libertate si dreptate PDF Imprimare Email
Luni, 27 Iunie 2011 09:19
Daca stiinta ne ofera ideea de minte, dar ne distruge ideea de suflet, cum putem sa gandim despre bine si rau? Care a fost rolul stiintei in legitimarea totalitarismului nazist si stalinist? De ce marxismul  nu este cu adevarat materialist? Putem fi fiinte morale si, in acelasi timp, sa credem in materialismul radical al universului? Ce rol trebuie sa joace stiinta in societate si viata politica? De ce credem in lucruri pe care nu le intelegem si cum se creeaza un guru intelectual din obscuritatea ideilor? Aflat in Romania pentru conferinta Open Mind, Dan Sperber a discutat despre importanta stiintelor cognitive pentru felul in care intelegem lumea in care traim.

Dan Sperber este un om de stiinta ce nu poate fi incadrat in una dintre disciplinele academice clasice, desi ideile sale au revolutionat felul in care intelegem natura umana. Si-a inceput cariera ca antropolog prin studiul populatiei Dorze din Etiopia si continua sa se considere antropolog in sensul larg al termenului: studiul umanitatii in toate aspectele ei culturale, istorice, economice si psihologice. A provocat un adevarat cutremur teoretic in antropologie, filosofie si lingvistica prin ideile de cultura ca „epidemiologie a reprezentarilor” si prin teoria pertinentei in comunicare (dezvoltata impreuna cu Deidre Wilson).
Ultima actualizare Luni, 27 Iunie 2011 09:28
Citeşte mai mult...
 
Interviu RFI: Cartea „Cimitirul din Praga", de Umberto Eco PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 26 Iunie 2011 06:14
 
Singurul român din Rada Supremă a Ucrainei PDF Imprimare Email
Scris de Florentin Nasui   
Vineri, 24 Iunie 2011 11:14
Interviu cu dl Dr. Ion Vasile  Popescu, deputat în Rada Supremă a Ucrainei, preşedintele Comunităţii Românilor din Ucraina şi vicepreşedinte al Consiliului Europei de la Strasbourg

- Sunteţi deputat în Rada Supremă, de mai mulţi ani. Din partea cărui partid?

- Prima dată am câştigat independent, în sistem majoritar, în zona Cernăuţi, din partea a două raioane, în faţa a 11 concurenţi susţinuţi de putere sau alte partide puternice. A doua oară, am câştigat în sistem mixt, când exista şi listă de partid şi  scrutin majoritar , într-o circumscripţie cu  200 de mii de alegători. Între 2002 2006, deşi am câştigat, voturile au fost falsificate şi am rămas pe dinafară. Apoi, am revenit în Parlament prin sistemul  proporţional,  pe liste de partid, când am negociat cu Partidul Regiunilor, cu care eram parteneri din 1998 şi am obţinut un loc eligibil, în calitate de candidat independent. La alegerile anticipate, când fostul preşedinte al Ucrainei, a dizolvat parlamentul,  prin metode neconstituţionale, partidul a hotărât că pe liste vor figura numai membri de partid. Atunci am lua consimţământul Comunităţii  Românilor din Ucraina, al cărei preşedinte eram şi sunt, ca să devin membru al partidului respectiv, altminteri nu aveam nici o şansă. A patra oară am ajuns deputat  ca membru de partid şi răspund  şi de problemele comunităţii româneşti din Ucraina. Voturile pentru mine şi partid, le-am obţinut în regiunea Cernăuţi. Eu sunt născut în Bucovina de Nord, pe Siret, nu departe de Putna.
Ultima actualizare Duminică, 26 Iunie 2011 07:16
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu Emil Kosztelnik (BC EKO Sighet) - 16 iunie 2011 PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 18 Iunie 2011 08:16
Ultima actualizare Sâmbătă, 18 Iunie 2011 08:24
 
RFI: Către carte - note despre starea lecturii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 17 Iunie 2011 14:41
Invitaţii emisiunii Punerea pe gânduri (dezbaterea RFI - Dilema Veche), moderată de Lea Berzuc, au fost Adina Popescu, jurnalist Dilema Veche, Anda Becuţ, director adjunct al Centrului de Cercetare şi Consultanţă în domeniul Culturii, şi Cristian Lupşa, editorul publicaţiei "Decât o Revistă". 
Ultima actualizare Vineri, 17 Iunie 2011 15:05
 
Interviu cu Stefania Dudau (ONG-ul "Telefonul Copilului" - Bucuresti) PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Miercuri, 01 Iunie 2011 21:51
 
Interviu cu Emil Kosztelnik la Cupa „Telefonul Copilului" Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Miercuri, 01 Iunie 2011 17:40
Ultima actualizare Miercuri, 01 Iunie 2011 17:33
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 9 of 20

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact