logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INTERVIU
Tineri de succes: Attila Kormendi student la masterat in Franta si antrenor la clubul de atletism Stade Clermontoise PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 11 Octombrie 2011 18:21
Am inceput seria articolelor intitulate ”tineri de succes” prin a va prezenta persoane care au plecat din Sighet si care printr-un talent sau altul, prin capacitatile intelectuale si/sau cele sportive ori fizice au ajuns tineri de succes apreciati in domeniile in care lucreaza, in tara si/sau in strainatate. Pana acum vi-i i-am prezentat pe: Celia TrifoiStefan BerciKutasi Melinda, iar acum a venit momentul pentru Attila Kormendi, antrenor la clubul de atletism Stade Clermontoise.
 
1.Cine esti si cu ce te ocupi in momentul de fata?
Attila: Kormendi Attila, student la Masterat la Universitatea Blaise Pascale din Clermont Ferrand, Franta si antrenor la clubul de atletism Stade Clermontoise.
 
2. Unde ai absolvit liceul si povesteste-ne o intamplare din liceu care ti este cea mai draga.
Attila: Sunt din Sighetu-Marmatiei, dar am absolvit Liceul cu Program Sportiv din Baia Mare. Nu am o intamplare care sa ma fi marcat, dar imi aduc aminte cu drag de deplasarile la competitii si cantonamentele facute impreuna cu colegii.
 
Ultima actualizare Miercuri, 02 Noiembrie 2011 18:02
Citeşte mai mult...
 
Tineri de succes: Sigheteanca Melinda Kutasi, model si manager la un birou de avocatura din Bucuresti PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 09 Octombrie 2011 10:24
Continuam seria de articole cu tinerii de succes care au pornit din Sighetu Marmatiei si ne indreptam spre Bucuresti, acolo unde Melinda Kutasi a reusit sa razbeasca atat ca si model, cat si ca avocat. A pozat pentru numeroase reviste adresate atat barbatilor, cat si femeilor. In aprilie 2011 a aparut pe coperta unei reviste exclusiv adresata barbatilor. Decizia de a poza  a aparut ca urmare a dorintei de a experimenta si acest lucru. Ea spune ca viata nu i-a fost influentata in niciun fel dupa aceasta experienta. Este recunoascuta doar de catre celalalte modele sau de designerii cu care colaboreaza. "In viata mea nu s-au schimbat prea multe lucruri. Am fost doar invitata la mai multe emisiuni, in rest, nimic", spune Melinda. Daca ar repeta experienta, Melinda spune ca, momentan nu doreste decat sa se pregateasca pentru o cariera in avocatura, iar in noiembrie va avea examenul in Barou.
 
1. Cine esti si cu ce te ocupi in momentul de fata?
Melinda: Cine sunt? Kutasi Oana Melinda sunt, din Sighetu-Marmatiei si acum sunt asistent manager la un cabinet de avocatura.
 
2. Unde ai absolvit liceul si povesteste-ne o intamplare din liceu care ti este cea mai draga.
Melinda: Am terminat Colegiul National Dragos Voda, profil uman, engleza intensiv! Am multe amintiri placute si neplacute din liceu....una in particular nu imi vine in minte acum. La mine e un mix de sentimente...nu pot sa spun ca mi-au placut acei ani in mod special. Au fost niste ani frumosi, am experimentat o gramada de trairi...ani de adolescenta....imi doream sa fiu mare.
Ultima actualizare Duminică, 09 Octombrie 2011 11:34
Citeşte mai mult...
 
Tineri de succes: Sigheteanul Stefan Berci, PR-ist in Scotia PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Vineri, 07 Octombrie 2011 09:45
Continuam cu cel de-al doilea articol pe tema tinerilor de succes care au pornit din Sighet. Reamintim ca primul articol a fost despre Celia Trifoi, atleta la clubul Dinamo Bucuresti despre care puteti citi mai multe aici. Acum plecam din Sighet pentru a-l urma pe Stefan Berci, in Scotia, acolo unde la doar 24 de ani, inca neimpliniti, a ajuns sa lucreze in televiziune si sa fie responsabil de imaginea mai multor companii si firme din Scotia. 
 1. Cine esti si cu ce te ocupi in momentul de fata?
Stefan: Sunt Stefan Berci, jurnalist si PR. De 8 luni lucrez in Scotia pentru o firma de PR si advertisig si sunt responsabil de imaginea mai multor companii si firme printre care si Consulatul Romanesc din Edinburgh.
 
2.Unde ai absolvit liceul si povesteste-ne o intamplare din liceu care ti este cea mai draga.
Stefan: Am absolvit Liceul Pedagogic (Liceul Regele Ferdinand) Clasa 2006 Filologie, diriginte Brandusa Oanta. Eram unul din "capul rautatilor" in clasa mea. Am multe amintiri dragi si este greu sa nominalizez una. Am fost un colectiv unit si vesel, plus ca invatam pe rupte.
 
3.Care a fost materia preferata?In momentul de fata folosesti informatiile pe care le ai obtinut in liceu la materia preferata, in job ul tau?
Stefan: Am avut mai multe materii preferate: Latina, Literatura, Engleza, Istoria, Filozofia si Psihologia. Bagajul de informatii acumulat in liceu imi este mereu de folos. Engleza, Literatura si Latina au facut din mine un adevarat lingvist, componenta de baza a unui jurnalist.
Ultima actualizare Miercuri, 02 Noiembrie 2011 18:02
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu pictorul Andras Csaba PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Miercuri, 05 Octombrie 2011 05:31

Interviu cu pictorul Andras Csaba de SighetOnline
 
Tineri de succes: Sigheteanca Celia Trifoi, atleta la clubul Dinamo Bucuresti PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Duminică, 02 Octombrie 2011 14:58
Incepem astazi seria de interviuri cu tineri de succes din Sighetu-Marmatiei. Desi cei din generatiile anterioare ar putea crede ca tinerii nu au nimic in cap, ca nu stiu ce vor de la viitor, iata ca exista si unii care isi pot spune cu mandrie varsta si reusitele. Si pe langa asta sunt oameni de-ai nostri, sigheteni, Iata primul interviu cu un tanar de succes, Celia Trifoi, ajunsa atleta la clubul Dinamo Bucuresti.
 
1. Cine esti si cu ce te ocupi in momentul de fata? 
Celia: Trifoi Celia, sunt atleta la clubul Dinamo Bucuresti si studenta la facultatea de Stiinte Politice, in cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA)
Ultima actualizare Joi, 13 Octombrie 2011 16:31
Citeşte mai mult...
 
Interviu RFI cu Tudor Chirila -" Ascultă toată lumea, înţelege cine poate!" PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Duminică, 02 Octombrie 2011 07:12
Tudor Chirilă invitat al unei discuţii ART CULTURA (Radio France International) dedicate muzicii clasice, timpului irosit şi omului normal. 
Ultima actualizare Duminică, 02 Octombrie 2011 07:15
 
Un interviu cu poetul Echim Vancea de Năneşti. A doua “uvertură” la Festivalul Internaţional de Poezie de la Sighetu Marmaţiei – 2011 PDF Imprimare Email
Miercuri, 28 Septembrie 2011 08:18
„A trăi în România poate fi un loc comun…!
A trăi în Maramureş este un certificat de valoare”
*  Echim Vancea în dialog cu Adrian Alui Gheorghe
* „Astăzi mă simt inutil în Sighetul meu!”

- Dragă Echim Vancea, zic unii, îngînaţi de glasul calendarului, că eşti la bilanţul a şaizeci de ani „de viaţă neîntreruptă”…! Dacă ar fi să îţi transformi viaţa ta într-o poveste, cam cum ar suna aceasta? Pe unde ai căutat, timp de şaizeci de ani, tinereţea fără bătrîneţe? Cîtă tinereţe ai găsit? Cîtă bătrîneţe ai căpătat pe unde ai umblat?
- Răutăţi! Dragă Adrian, nu sunt decît vorbe, răutăţi din parte-le! Ha, ha, ha! „Şaizeci de ani de viaţă neîntreruptă”, cum zici tu, este o simplă menţiune la timp şi îşi are şi ea rostul ei în … economia generală a poveştii ăsteia de i se zice viaţă. Chiar dacă este viaţa mea. Nu m-am gîndit niciodată să îmi „transform”/„torn” viaţa mea într-o poveste. Nu de alta, dar nu prea am ce să povestesc. Mi se pare că cetăţeanul Pitagora s-a încumetat cîndva să dea suflet numerelor, fără să anticipeze că peste doar cîţiva ani (hai să zicem secole) cineva se va panica într-atît, încît îi va fi frică de acestea, chiar „înnobilate” de vîrstă…!
Ultima actualizare Miercuri, 28 Septembrie 2011 10:37
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu Ministrul de Interne Traian Igas prezent astazi la Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 16 Septembrie 2011 12:36

 
Ultima actualizare Vineri, 16 Septembrie 2011 12:38
 
Virgil Codrea: primul fotbalist român de divizie A care a fugit din ţară trecând înot Dunărea primul fotbalist din Sighet care a jucat la profesionişti PDF Imprimare Email
Scris de Dr. Dorel Ioan Todea   
Joi, 08 Septembrie 2011 11:14
Sighetenii au avut totdeauna talente şi am să numesc doar câteva, începând cu cel pe care-l consider cel mai mare, cel care de fapt a plecat de la Câmpulung la Tisa şi a trecut prin Sighet, Emerich Dembrovschi. Pe lângă el, au fost foarte mulţi jucători care au ajuns în Divizia A şi Divizia B: Gagea, care a jucat în Divizia A la C.F.R. şi Universitatea Cluj, Mişu Popovici care a jucat la Lotul Naţional de Juniori şi la Universitatea Cluj, Caciureac, Bilaşco de la Unirea Urziceni, şi mulţi, mulţi alţii. Sighetul n-a dus niciodată lipsă de talente. Venirea mea la Sighet a coincis cu o perioadă în care, din păcate, lotul era îmbătrânit. Asta am făcut: am întinerit lotul şi, într-un an de zile am promovat în ciuda echipei Mineru Cavnic care stătea mai bine financiar. A fost o promovare frumoasă şi, sunt convins că sighetenii îşi aduc aminte cu multă plăcere de ea. Din acea echipă, vreau să-l amintesc pe regretatul Roman Iosif – Tocu, aşa cum îi ziceam noi – care, personal, cred că a fost unul dintre bunii jucători ai Sighetului şi dacă nu refuza să plece din Sighet, putea să joace chiar la o echipă de Divizia A: a fost în lotul naţional de juniori şi a avut oferte de Divizia A de la Satu Mare, dar a refuzat. Sigur că au fost şi alţii: fraţii Ciohan, care au ajuns în Divizia A, Deac, şi alţii care nu erau sigheteni dar au trecut pe la noi, un Iuga care a jucat la Bacău, Marcel Lăzăreanu care s-a pregătit şase luni la noi după care a jucat foarte bine în Divizia A la Cluj, Arezanov, etc. Promovarea Sighetului pentru mine a fost o bucurie extraordinară. Ce nu ştiu sighetenii şi aş dori să transmit prin intermediul magazinului „Sigheteanul”, este că, înainte de a ajunge la ultima etapă de campionat în Divizia C şi de a promova, am fost contactat de Baia Mare, de fostul prim-secretar Gheorghe Blaj, un mare sportiv, care m-a rugat să ajut Baia Mare în aşa fel încât să nu neglijăm Sighetul. De aceea, atunci când am plecat la Baia Mare, au venit patru jucători mari la Sighet: Botoş, Bocşa, Toth şi încă unul... Sighetenii trebuie să ştie că atunci nu i-am trădat ci, dimpotrivă, a fost pentru binele fotbalului maramureşean şi, deasemenea, şi al Sighetului. În Divizia B am fost lăsat să antrenez un singur an şi am terminat pe Locul V, un loc extraordinar de bun pentru echipa unui oraş mic, cu putere economică mică. Am condus echipa de trei ori: de două ori am fost schimbat şi o dată mi-am dat demisia. Odată echipa a scăpat de retrogradare, iar de două ori a retrogradat. Cu alte cuvinte, în anul în care am fost lăsat, am făcut treabă, am promovat.
Ultima actualizare Joi, 08 Septembrie 2011 11:31
Citeşte mai mult...
 
Interviu cu cavalerii medievali "Tiszafia" PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Miercuri, 07 Septembrie 2011 12:06

 

Am aflat cateva lucruri interesante despre echipa de luptatori medievali din Ungaria,
“Tiszafia”, prezenta la Festivalul nostru acum cateva zile. Partener de dialog mi-a fost domnul Ioan Andrei Hegedus, un sighetean care traieste in Ungaria de mai bine de douazeci de ani. Dumnealui a fost cel care a prezentat luptatorii si actiunile lor in limba romana.
Grupul “Tiszafia”, adica “Fiul Tisei” este infiintat de domnul Peter Taborosi  in orasul Törökszentmiklós, oras aproape de raul Tisa.

Ultima actualizare Miercuri, 07 Septembrie 2011 14:21
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 7 of 20

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact