logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


JURIDIC
Prevedere legislativă: Canalizarea, obligatorie. Racordarea la reţeaua de canalizare nu mai este facultativă PDF Imprimare Email
Luni, 29 Februarie 2016 14:39
Maramureşenii vor fi obligaţi să se racordeze la reţelele de canalizare, acolo unde ele există. Asta pentru că în curând va intra în vigoare aşa-numita Lege a canalizării, lege aşteptată cu mult interes de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Maramureş, după cum recunoaşte directorul Alexandru Cosma.
Citeşte mai mult...
 
Pe-o mana cu amantul... PDF Imprimare Email
Vineri, 01 Noiembrie 2013 10:25

I.C., deşi era căsătorită, a început o relaţie cu cetăţeanul C.A. Întrucât ştia că amantul ei are nevoie de bani şi că soţul ei deţine anumite sume şi bunuri de valoare, a decis să sustragă din locuinţa comună sume de bani şi bunuri aparţinând soţului, pe care să le dea lui C.A.
Aşadar, ea a încercat să însceneze o spargere a locuinţei în urma căreia autorul faptei să nu fie descoperit, iar soţul să nu bănuiască nimic. Profitând de faptul că soţul nu se afla la domiciliu, I.C. a intrat într-o anexă a imobilului în care erau depozitate mai multe cutii cu CD-uri aparţinând soţului, iar din una dintre cutii, în care ştia că deţine sume de bani, a luat suma de 28.000 euro şi a răscolit lucrurile din jurul cutiei, după care a lovit cu o şurubelniţă închizătoarea uşii de la intrarea în anexă, pentru a înscena o intrare prin efracţie. Ulterior, a mers în dormitorul comun şi şi-a însuşit, dintr-un sertar, 8.000 lei şi cinci ceasuri bărbăteşti, de diferite mărci, ce aparţineau soţului său. După toate astea, l-a apelat telefonic pe amant şi i-a spus că a sustras bunurile. I.C. s-a întâlnit cu C.A. la intrarea în localitatea Sarasău şi i-a predat suma de 28.000 euro, 8000 lei şi cele cinci ceasuri, după care tânărul a plecat în Italia şi a folosit în interes personal o parte din bani. Toată tărăşenia nu a ţinut însă. Cu toate că s-a descoperit adevăratul făptaş al jafului, soţul păgubit şi-a retras plângerea penală, motiv pentru care faţă de femeie s-a dispus încetarea urmăririi penale. În faza actelor premergătoare, C.A. a recunoscut că a primit sumele de bani şi bunurile de la I.C. şi ştia, în momentul primirii, că au fost sustrase de femeie de la soţul ei, aşa că a restituit păgubitului bunurile şi o parte din bani.

Citeşte mai mult...
 
Dosare "grele" pe mesele judecatorilor maramureseni PDF Imprimare Email
Joi, 24 Octombrie 2013 09:50

Un omor deosebit de grav, trei cazuri de omor calificat, alte patru speţe de omor, dosarul exploziilor din Sighetu Marmaţiei, dosarul Cordunenilor şi dosarul în care Romaltyn cere suspendarea hotărârii ce reglementează regimul economic al zonei în care funcţionează uzina.

Acestea sunt cele mai "grele" speţe care se află în prezent pe masa magistraţilor din cadrul Tribunalului Maramureş.
Societatea Romaltyn merge mai departe cu încercările de revocare a hotărârii Consiliului Local Baia Mare privind reglementarea regimului economic al zonei în care funcţionează uzina. În data de 24 septembrie, judecătorii au decis amânarea procesului privind anularea acestei hotărâri, chiar dacă la data de 18 septembrie aceiaşi magistraţi au respins cererea de suspendare a Hotărârii nr. 120 a Consiliului Local Baia Mare. În cazul în care această hotărâre va fi validată, atunci societatea Romaltyn nu îşi va mai putea desfăşura activitatea în zona cuprinsă între bulevardele Independenţei, Decebal şi Victoriei din municipiul Baia Mare. Noul termen de judecată este 19 ianuarie 2014.

Dosarul exploziilor, din nou pe rolul instanţei maramureşene
Pe rolul instanţei maramureşene se află şi dosarul exploziilor din Sighetu Marmaţiei, privind infracţiuni la legea referitoare la calitatea în construcţii. La data de 9 mai 2013, judecătorii Maramureş au disjuns latura penală a cauzei în ceea ce-i priveşte pe inculpaţii Ulici Daniel Pătrăuş, Adrian Ştefan, Pătrăuş Daniela şi Lazarciuc Petru Andrei, urmând ca latura civilă să se judece în continuare conexual cu latura civilă şi penală a cauzei privindu-i pe ceilalţi inculpaţi (Faur Valer, Enache Gheorghe Răsvan, Georgescu Eugen, Rîşnoveanu Daniel, Dolca Vasile, Pal Alexandru, Ţiplea Alexandru Marius şi SC Berg Sistem Gaz SA) în dosarul nou format, repartizat aceluiaşi complet.

Citeşte mai mult...
 
Expertiza psihologica, o premiera PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-Tv   
Luni, 12 Martie 2012 11:03
Cum mintea umana este toposul tuturor gandurilor bune sau mai putin bune, actiunile noastre sunt judecate fie in vreo institutie judecatoreasca, fie pe la biserica sau intr-un cabinet de expertiza psihologica, asta depinde de cat de chinuit si turmentat ne-a fost discernamantul. Trebuie sa stim ca tara noastra nu sta foarte bine cu expertiza psihologica. Daca la mai toate capitolele europene suntem in urma, de ce sa nu confirmam si la capitolul expertiza psihologica, acolo unde suntem cu cateva sute de ani in spatele SUA sau Germaniei. Mai conteaza ca tarile respective aveau laboratoare psihologice inca din anii 1800 si ca furnizau servicii de evaluare institutiilor de drept?
 
Corpul executa ce dicteaza mintea
Ce ne diferentiaza pe noi, exponentii rasei umane, de regnul animal este acel element magic numit ratiune, tradus prin discernamant atunci cand avem de executat o anumita decizie. Acest discernamant are si el parte de probleme tehnice, la un moment dat, iar tehnicianul psiholog acreditat sa il repuna in functiune sau sa identifice cauza defectiunii nu are o sarcina prea usoara. Daca e sa ne raportam la mediul legal si la multitudinea de fapte ilicite care abunda in dosarele judecatoresti, comportamentul uman usor deviat al personajelor principale isi prinde tentaculele si pe cele secundare sau episodice, transformand viata intr-o telenovela lacrimogena, de multe ori fara celebrul happy-end.
Citeşte mai mult...
 
Medierea - varianta pacifista a razboiului din tribunal PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-Tv   
Miercuri, 07 Martie 2012 10:12
Daca vrei sa eviti verdicte, infatisari interminabile la tribunal si esti dispus la conciliere, atunci accepta intalnirea cu un specialist in mediere! Inainte de orice razboi, se poarta procese de negociere care, in functie de rezultatul lor, pot da curs sau nu comportamentului belicos, romanii fiind destul de iuti, dupa cum stim, in a formula plangeri atunci cand se simt nedreptatiti. Pentru a mai reduce din statistica ridicata a dosarelor de judecata, apelarea la un mediator este mai mult decat binevenita, uneori chiar salvatoare. Actionand ca un dus rece peste problemele legale destul de fierbinti pe care multi dintre noi le avem la un moment dat, aspectul pacifist pe care mediatorul il manifesta reuseste sa tina multe cazuri departe de biroul judecatorului, Desi la nivel global, majoritatea tarilor evaluate din punct de vedere legal au oferit un statut profesional meseriei de mediator, realitatea romaneasca nu poarta semnul de egal cu cea internationala.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1234567UrmătorSfârşit »

Page 1 of 7

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact