logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EDITORIAL


EDITORIAL: Schimbarea începe cu noi! Doar că noi nu ne dorim schimbarea.... PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Luni, 09 Noiembrie 2015 11:07

 Printre numeroasele mesaje de pe bannerele celor ce protestează zilele acestea în toată țara, am remarcat în mod special unul din ele: ”Schimbarea începe cu noi! Fii civilizat. Informează-te. Citește. Implică-te. Progresează. Dă exemplu. Nu da spagă. Nu lua șpagă”. Un mesaj care ar trebui să ne pună pe gânduri un pic. AR TREBUI, dar așa ceva nu se întâmplă.

 

În aceste zile, tupeul fără margini al clasei politice și al tuturor celor contestați de către popor, a atins cote greu de imaginat într-o țară civilizată. Norocul nostru e că nu suntem deloc o țară civilizată, că detaliile astea nu ne afectează cu nimic și le privim, în continuare, ca normalitate. O normalitate bolnavă, specifică plaiurilor mioritice. Tristă țară, plină de umor, vorba lui Bacovia.

Ultima actualizare Luni, 09 Noiembrie 2015 11:48
Citeşte mai mult...
 
EDITORIAL: De ce sunt doar lepre în actuala clasă politică? (Autor: Alexandru Hușeniță) PDF Imprimare Email
Scris de Alexandru Hușeniță   
Duminică, 08 Noiembrie 2015 09:09

Am discutat astăzi cu o doamna doctor pe la 55 de ani. Era și ea foarte revoltată. M-a întrebat ceva pertinent: "De ce sunt doar lepre în actuala clasă politică? De ce nu sunt reprezentanți ai generației voastre, onești, muncitori, în politică?
 
I-am răspuns așa:
 
1. În Romania avem, din păcate, o mentalitate estică, orientală. Noi am stat prea mult sub influența turcească și/sau rusească și aceste curente nu valorizează lucrurile valorizate în Vestul Europei. De exemplu: munca, cinstea, onestitatea, valoarea individuală pe bune, valoarea dobândită în ani si prin efort.
Citeşte mai mult...
 
Adrian Berinde despre conditia artistului: Mai e mult pana se face dimineata in Romania! PDF Imprimare Email
Scris de Adrian Berinde   
Duminică, 08 Noiembrie 2015 08:56

Adrian Berinde, unul din artistii valorosi ai muzicii romanesti, a publicat pe pagina sa de facebook un text incisiv despre conditia oamenilor care se incapataneaza, in continuare, sa faca arta intr-o tara ce "incurajeaza mediocitatea si subcultura".
Despre artisti ce ajung sa sustina concerte live in "in cluburi, subsoluri si catacombe" pentru ca nu ai nicio alta optiune de a-si promova munca. 
 
Publicam, mai jos, textul  integral scris de Adrian Berinde:
Ultima actualizare Duminică, 08 Noiembrie 2015 09:33
Citeşte mai mult...
 
Editorial: Schimbarea neschimbata (Autor: Doru Atomei) PDF Imprimare Email
Scris de Doru Atomei   
Sâmbătă, 07 Noiembrie 2015 11:50

Urma sa ma apuc sa scriu al meu muzical lunar Editorial, cu si despre muzici, plus alte obsesii cotidiene. Asa fac de multi ani, din pacate nu chiar regulat, dar cand ma apuca, ma tine vreo juma de an. De regula, toamna-iarna, cand ziua e mai scurta si timpul de stat cu mine parca mi-l gasesc mai usor. 
 
 
Vinerea trecuta am ajuns acasa seara, destul de obosit dupa o saptamana grea, nici nu mai stiu daca am apucat sa fac o baie. Si pe la 10 cred ca am adormit. Pe la 4 dimineata, deschid facebookul si imi apare pe wall o postare ca Ana Maria este cu Miluta la spital si ca e ok. Ma gandeam ca iar au patit ceva, vreun mic accident. Ca au mai avut unul cand veneau de la un eveniment muzical, acum vreo 2 ani, parca. Nimic grav, dar na… Eram cam somnoros, nu apucasem sa dau scroll pe wall, am zis sa-i scriu Anei sa vad ce si cum, urmand sa ma culc la loc, caci era totusi ora 4. Si vad ca imi raspunde ea imediat si imi spune ca e cumva ok, ca a scapat. Pff, stai asa, incendiu, raniti, arsi, poate morti? Unde, in Colectiv? Pai clubul ala, la cum arata el, da ceata la o gramada de bombe cu ceas din capitala noastra mult hulita dar si iubita. Mdea, un sentiment de ciuda m-a cuprins instantaneu, ca nu am fost acolo, ca nu pot schimba nimic, ca nu pot muta muntii. Si chiar daca pare a suna a ipocrizie, stiu doar ca ma simteam neputincios. 
Ultima actualizare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2015 12:16
Citeşte mai mult...
 
EDITORIAL: Fenomenul #Colectiv vs. Coruptocraţia: Ce aleg pragmaticii PDF Imprimare Email
Scris de Oraan Mărculescu   
Vineri, 06 Noiembrie 2015 10:22

Mama este pragmatică. ”Ce căutați voi acolo în piață, ce revoluție vă trebuie iar, hai fii serios, Oraane, nu înțelegi ce este politica”. Tata este pragmatic. ”Crezi că ai rezolvat ceva că și-au dat demisia Ponta și Oprea? Sunteți manevrați, îți pierzi timpul la proteste”. Și soția așteaptă răspuns la întrebarea ”și pe cine vrei tu să pui prim-ministru?”. Chiar și câinele parcă dă din coadă dezaprobator ”mie să-mi dai păpică și apică, clar?”.
 
Oamenii de afaceri sunt pragmatici. Atât de pragmatici, încât te apucă năbădăile când îți dai seama că lor le convine ce spunea Farfuridi al lui Caragiale: ”să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimica”. Păi cum să se schimbe un sistem la care s-au adaptat cu atâtea sacrificii? Un sistem unde deja știu pe cine trebuie să ungă, cât trebuie să dea șpagă și cum să manevreze portițele din legile strâmbe date de prietenii parlamentari? Corupția e bună pentru oamenii de afaceri din România pentru că afacerile merg bine așa. Fără corupție, ce s-ar face afaceriștii noștri? Te pomenești că ar trebui să facă banii ăia cinstit, să facă față unui mediu concurențial onest, să fie patroni umani și cu viziune!
Ultima actualizare Miercuri, 28 Noiembrie 2018 20:29
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 9 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact