logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EDITORIAL


Atunci, ȋncepe sau nu ȋncepe? PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 12 Decembrie 2015 12:15
Un articol intitulat „Atunci, ȋncepe cel de-al treilea rǎzboi mondial”, preluat din publicația „The Daily Beast” şi pe care l-am citit pe www.contributors  ȋmi confirmǎ convingerea cǎ americanii cred cǎ  n-au adversar. N-au adversar ȋn imaginație, ȋn scenarii ȋnchipuite ȋn mintea (sau mințile?) lor. „Monstrul zilei” zice cǎ Rusia se teme de SUA şi de Alianța Vestului, fapt care-l ȋmpiedicǎ pe Putin ȋn pornirile lui de expansiune imperialistǎ. 
 
Acum, expansiune imperialistǎ sau comunistǎ, tot tendințǎ agresivǎ se numeşte. Rǎul nu cunoaşte ideologii...Dar nu e cazul sǎ ne alarmǎm. Cei de la publicația amintitǎ spun:
„In ciuda acestui fapt, masurile preventive s-au dovedit functionale. Ele inca mai sunt. In fapt, sunt mai eficiente ca niciodata. Dominatia Statelor Unite asupra intregului spectru militar este totala, fie ca e vorba de spatiul cosmic, cyberspace, arme conventionale sau nucleare. La fel cum si Alianta Vestului, cu un PIB cumulat de peste 40 de trilioane de dolari si o populatie de 800 de milioane, depaseste cu mult puterea Rusiei. (PIB de 1,7 trilioane de dolari si populatie de 140 de milioane; intamplator, ambele in scadere.)”
Citeşte mai mult...
 
„Time” a ales-o pe Angela PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Joi, 10 Decembrie 2015 20:13
Revista americanǎ Time a publicat numǎrul ȋn care anunțǎ cine a fost aleasǎ personalitatea  anului 2015. Probabil cǎ informația vǎ este deja cunoscutǎ, e Angela Merkel. Cancelarul german precis cǎ i-a mulțumit pe unii şi i-a nemulțumit pe alții. Se pare cǎ faptele bune au fost mai uşor de remarcat (poate au fost mai multe decȃt cele discutabile) şi de-aici şi recunoaşterea acordatǎ de prestigioasa revistǎ americanǎ.
 
Totuşi, americanii ǎştia…Ei bine, americanii de la Time au pus pe lista din care s-a ales premianta clasei nume de personalitǎți pozitive şi negative atȃt de diferite, ȋncȃt puțini dintre cei peste 7 miliarde de locuitori ai planetei s-ar fi gȃndit sǎ le adune ȋn aceeaşi cǎciulǎ de unde urma sǎ se extragǎ cȃştigǎtorul.
 
Travis Kalanick, un bǎrbat de 39 de ani, cu o avere de 62,5 miliarde de dolari şi o firmǎ de transport care opereazǎ ȋn 66 de țǎri, e cel mai cuminte dintre toți contracandidații cancelarului german. Mr. Travis are 1,1 milioane de şoferi activi care ajung ȋn 361 de oraşe, creşterea pentru 2015 fiind de aproximativ 100 noi locații.
 
Abu Bakr al-Baghdadi este un important conducǎtor al Statului Islamic. Interesant e cǎ-i pe locul al doilea ȋn clasamentul ȋntocmit de revista Time...
Citeşte mai mult...
 
Sugestii pentru noul guvern PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015 16:30
Încǎ nu ştiu dacǎ Ministerul Consultǎrii Publice şi Dialogului Civic a trecut de faza „vom avea, se va construi, vom face,vom drege”. Am uşoare urme de ȋndoialǎ pentru cǎ la noi totul se va ȋntȃmpla ȋntr-un viitor nebulos, incert şi teoretic,  aproape niciodatǎ concret. Oricum, țara are un minister nemaiȋntȃlnit pȃnǎ acum: MCPDC.
 
Un guvern nou, condus de un premier nou, care s-a gȃndit la noi, cei din societatea civilǎ        (oare ceilalți sunt ȋn/din societatea militarǎ?) şi a decis ca Ministerul Consultǎrii Publice şi Dialogului Civic sǎ fie, dupǎ spusele ministrului nr.1, calea
„de deschidere spre societatea civilă şi de dezbatere publică, de consultare publică pe marile proiecte ale Guvernului, dar şi pentru a crea un canal de comunicare direct cu societatea civilă.[...] Aş vrea ca şi restul societăţii să aibă canale de comunicare directă cu acest guvern"
 
Eu ȋnțeleg din aceastǎ precizare cǎ pȃnǎ acum plǎtitorii de multe taxe şi impozite n-au fost consultați ȋn luarea marilor decizii. Acum, gata! S-a modificat strategia guvernamentalǎ! Tot omul va fi bǎgat ȋn seamǎ şi i se va cere pǎrerea! 
 
Citeşte mai mult...
 
Nu deranjați! Noul guvern lucreazǎ! PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Luni, 16 Noiembrie 2015 20:42

Avem un prim ministru ales dupǎ negocieri intense ȋntre preşedintele țǎrii şi reprezentanții cei mai autentici ai partidelor parlamentare. Dupǎ negocieri(?) a ieşit cǎ voința politichienilor şi voința manifestanților s-au pus de acord: sǎ fie Dacian Cioloş!

Lucru bizar, mai ceva ca filmul „Twin Peaks” de prin anii 90 ai secolului al XX-lea, de Cioloş se ştia ȋnainte de a ȋncepe discuțiile de la Cotroceni. Lucru şi mai bizar, cei din UE ştiau sigur ceea ce noi bǎnuiam doar...Probabil cǎ citirea gȃndurilor (sau mai degrabǎ influențarea lor) e la un nivel de dezvoltare nemaiȋntȃlnit pȃnǎ acum, din moment ce numele viitorului prim ministru romȃn se cunoştea deja la Bruxelles şi doar se bǎnuia pe la Bucureşti.

 

 

Ultima actualizare Luni, 16 Noiembrie 2015 21:10
Citeşte mai mult...
 
EDITORIAL: Eu scriu, tu citeşti, ei… PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Luni, 09 Noiembrie 2015 18:09
Indignarea bunului meu prieten Dani Godja, prezentǎ ȋn articolul „Schimbarea ȋncepe cu noi! Doar cǎ noi nu ne dorim schimbarea...” aproape cǎ o pot vedea ieşind din ecranul calculatorului şi pǎtrunzȃnd pȃnǎ ȋn adȃncul ființei omeneşti. Pentru cǎ ȋn presa scrisǎ  (electronic sau pe suport de hȃrtie) se merge pe principiul pe care-l vedeți ȋn titlul articolului, voi ȋncerca sǎ rǎspund, ca cetǎțean neȋnregimentat politic de mai mulți ani, dar interesat de ceea ce se ȋntȃmplǎ ȋn societatea ȋn care m-am pomenit ȋntr-o zi. Dacǎ vrei sǎ vii pe lume sau dacǎ vrei sǎ pleci din aceeaşi lume ȋntr-o zi, nu te ȋntreabǎ nimeni dintre cei care ar putea sǎ ia o hotǎrȃre. Dar lumea ȋn care ȋți duci existența cȃteva decenii, mi se pare normal sǎ cǎutǎm s-o ȋntelegem şi pe mǎsura şanselor pe care ni le oferǎ viața, s-o ȋmbunǎtǎțim, ȋn folosul nostru, al familiilor şi pȃnǎ la urmǎ, al tuturor. Dacǎ nu putem schimba lumea, mǎcar trebuie sǎ ne spunem pǎsul, cȃt mai tare, cȃt mai mulți, de cȃt mai multe ori.
Ultima actualizare Luni, 09 Noiembrie 2015 21:08
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 8 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact