logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EDITORIAL


Burcea Eliza Emanuela - aşa NU! PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 12 Martie 2016 21:11

Burcea Eliza Emanuela spune despre ea ȋnsǎşi cǎ-i scriitoare. Eu mǎ cam ȋndoiesc cǎ are vreo legǎturǎ cu aceastǎ rarisimǎ calitate. Contemporaneitatea a scǎpat de frȃiele autocenzurii şi atunci ȋsi permite orice: sǎ cȃnte, sǎ se autodeclare scriitoare, sǎ danseze, sǎ picteze, sǎ „politicheze”, sǎ „ministreascǎ”, sǎ dea sfaturi şi sǎ se priceapǎ, mai general vorbind, la orice.

Sunt nişte poezii publicate pe www.ecreator.ro pe care le-am citit şi am rǎmas perplex! Nu harul poetic m-a lǎsat fǎrǎ cuvinte (dupǎ cum vedeți mi-am revenit ȋntre timp), ci scandaloasa lipsǎ a celor mai elementare norme de scriere corectǎ ȋn limba romȃnǎ pe care le-am ȋntȃlnit ȋn versurile (oricum slabe) ale autoarei.

Citeşte mai mult...
 
Genunche PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Joi, 10 Martie 2016 19:52

Liviu Marian Pop face parte din lista mult prea lungǎ a tuturor parlamentarilor a cǎror activitate sporadicǎ - şi ineficientǎ prin urmare -, ȋncerc s-o ignor. Fac asta pentru binele meu. Mai avem puțin şi iar ne pregǎtim sǎ ne hrǎnim cu promisiuni şi iluzii. Dar despre alegeri, mai e timp de spus una-alta. Acum, simt nevoia sǎ apǎr o „scǎpare” a parlamentarului de Maramureş ȋn spațiul atȃt de „circulat” al internetului, pe „bulevardul Feisbuc”.

Domnul Pop e ȋn spital şi a fost operat la genunchi. A postat ȋn mediul virtual informația cu operația, dar ȋn loc de „genunchi” a scris „ genunche”. Dupǎ asta, gata! Atȃt au aşteptat impecabilii ȋn exprimarea corectǎ ȋn limba strǎmoşeascǎ! Inimoşi din fire şi dornici a face bine, i-au trimis parlamentarului o carte pe care, imobilizat fiind la pat pentru refacerea genunchiului, s-o citescǎ şi sǎ ȋnvețe sǎ se exprime corect ȋn limba romȃnǎ.

Citeşte mai mult...
 
EXERCIȚII DE LUCIDITATE – În loc să scadă, se înmulțesc continuu PDF Imprimare Email
Scris de Grigore Ciascai   
Miercuri, 09 Martie 2016 12:12
Istoria noastră recentă este plină de dezamăgiri și întâmplări neelucidate, de parcă nu am fi fost contemporani cu ele, ci s-ar fi petrecut în perioada de adolescență a omenirii. Intervalul în care s-au produs evenimentele este de doar 26 de ani, adică un nimic pentru istorie, dar iată că nimeni nu poate desluși adevărul de minciună și realitate de ficțiune.Sunt adevăruri bine păzite legate de întâmplările din decembrie 89 și ianuarie 90, de acel înspăimântător martie de la Târgu Mureș, de Piața Universității, de valul de mineriade abătute asupra Capitalei vreme de un deceniu, de răpirea jurnaliștilor și răscumpărarea lor, de referendumul din 2012 privind demiterea lui Băsescu sau, teribil de recent, masacrul din Clubul Colectiv. Nu vom ști niciodată adevărul despre ce s-a întâmplat, pentru că există interese și structuri speciale care fac ca orice demers să nu se poată finaliza.
Citeşte mai mult...
 
Baia Mare se simte bine. Sighetul mai puțin… PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 05 Martie 2016 20:40
O informație pe care am citit-o azi pe sighetonline, m-a bucurat ca maramureşean şi m-a pus pe gȃnduri (a cȃta oarǎ?) ca sighetean:
„TVR Cultural ar putea renaște în Baia Mare. Primii pași înspre acest demers important au fost făcuți în cadrul ședinței de îndată a Consiliului Local, desfășurată în 4 martie. Aleșii băimăreni și-au dat acordul pentru ca autoritatea băimăreană să demareze discuțiile cu privire la acest proiect. Reînființarea postului de televiziune TVR Cultural ar urma să aibă loc cu sprijinul Municipiului Baia Mare, într-un parteneriat între autoritatea locală și TVR.”
 
Va sǎ zicǎ, la Baia Mare se pot face multe, la Sighet...NU! Baia Mare e un oraş curat şi asfaltat, cu trotuare fǎrǎ dale care joacǎ sub picioarele trecǎtorilor sau care s-au distrus ȋn cȃțiva ani, doar ȋn cȃțiva ani, doamnelor şi domnilor! La Baia Mare conducerea administrativǎ a fǎcut şi face tot ce se poate pentru finanțarea sportului de performanțǎ. Echipa de handbal fete e printre cele mai tari din Europa. Nici la bǎieți situația nu-i rea. La sfȃrşit de sǎptǎmȃnǎ, bǎimǎreanul are unde sǎ meargǎ. 
Citeşte mai mult...
 
Un protest şi-o întrebare PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 27 Februarie 2016 20:09
Elevii unui liceu din Ploieşti s-au revoltat (mai corect cred că aş putea spune că s-au indignat) că directorul unităţii de învătământ le impune purtarea uniformei şcolare.
„Decizia ”scandaloasă” care i-a înfuriat a fost luată de directorul Colegiului Naţional ”Nichita Stănescu” și prevede ca „să aibă o ţinută vestimentară decentă, care să-i individualizeze ca vârstă, sex şi categorie socială de elev”, iar ”băieţii se vor tunde scurt, fără coafuri stridente, fiind interzisă purtarea bărbii”.” 
 
Câteva comentarii pe marginea acestui citat luat de pe site-urile de ştiri, sunt necesare. Adolescenţa înseamnă şi certitudinea (pe care trecerea anilor o transformă în deziluzie) că tinerii pot face orice, li se cuvine orice. Nu mă refer la purtarea sau nepurtarea uniformei şcolare. Entuziasmul specific vârstei e mare, frumos, admirabil şi de invidiat de cei care au trecut de mult prin anii de liceu.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 5 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact