logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EDITORIAL
Cum m-a ocolit moartea pe 30 octombrie, Clubul Colectiv Bucuresti (editorial de Alex Teodorescu) PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 17:28

După mai multe ore in care ne-am simțit neputincioși în fața tragediei ce a avut loc azi-noapte în București, am decis să găzduim mărturia lui Alex Teodorescu - ”Cum m-a ocolit moartea pe 30 octombrie, Clubul Colectiv Bucuresti” de pe blogul său personalE o mărturie despre mai mult decât noaptea de ieri. E despre o lungă beznă în care speranţa orbecăie, căutând supravieţuitori. Dumnezeu să-i odihnească pe morţi şi să-i păzească pe supraviețuitori.
   
Cum m-a ocolit moartea pe 30 octombrie, Clubul Colectiv Bucuresti
 
Scriu asta pentru ca nu pot dormi, pentru ca in noaptea asta am simtit ca traiesc o invazie de oameni arsi din cap pana in picioare, fara par ramas pe cap, cerand ajutor si apa.  Oameni plangand in hohote si strigand "Unde e Alina, unde a ramas Alina?". Aud si acum in timpan oameni care strigau "Unde p**a mea sunt pompierii, au trecut 15 minute de cand am dat telefon". Vad mame plangand si oameni bagati in saci de catre alti oameni cu vesta fosforescenta. Vad cum dupa ani de zile ma inchin si ii multumesc lui Dumnezeu ca sunt intreg, iar la fiecare final de discutie pe care o am cu cineva zic 'Doamne fereste". Daca m-ar intreba cineva cum arata Apocalipsa, as zice ca arata exact ca aceasta noapte... Si plang... Si-mi doresc doar sa stiu ca toti am supravietuit si ca peste 3 luni ne vom intalni toti aceeasi 400 care am fost in noaptea asta acolo si vom ciocni din nou beri in Colectiv razand si aducandu-ne aminte despre o lansare de album.
 
Dar n-o sa se intample asta...
Ultima actualizare Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 18:23
Citeşte mai mult...
 
Halep-Şarapova: 0-6… PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Miercuri, 28 Octombrie 2015 16:50
Un scor din tenis, care nu-i neapǎrat rezultatul final al unui set. E rezultatul ȋntȃlnirilor directe dintre sportiva din Romȃnia şi cea din Rusia. Pȃnǎ acum, Halep n-a cȃştigat niciodatǎ ȋn fața rusoaicei. A pierdut de şase ori.
 
O ȋntrecere sportivǎ are mai totdeauna ȋnvingǎtori şi ȋnvinşi. Nu e prima datǎ cȃnd subliniez faptul cǎ o victorie romȃneascǎ ȋn competiții internaționale e o bucurie pentru toți locuitorii țǎrii. Înfrȃngerile sunt normale, dar le putem accepta. Adeversarul poate fi oricȃnd mai bun!
 
 
 
Citeşte mai mult...
 
Banul din UE e ochiul (l’oeil, das auge, l’occhio, the eye, ojo, etc.) dracului PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 14:20
Ştirile ultimelor zile au adus o oarecare linişte ȋn gȃndurile celor care au dorit sǎ vadǎ ce se mai ȋntȃmplǎ prin țǎrile colege de UE ale Romȃniei. În prim plan apar Germania (cu pǎcǎlirea testelor de poluare de la autoturismele Volkswagen şi, mai recent, cu presupusa şpagǎ datǎ de nemți pentru a organiza campionatul mondial de fotbal din 2006), şi Franța, sora noastrǎ mai mare.
 
Acum chiar ȋnțeleg de ce se spune cǎ Franța e sora cea mare a Romȃniei.  Existǎ şi pe-acolo corupție care ar putea provoca inundații morale mai ceva ca revǎrsarea Senei, a Ronului sau a oricǎrui fluviu care curge pe teritoriul sub formǎ de hexagon. Despre unele cazuri recente din țara sorǎ (dupǎ cum ni se pare nouǎ) n-am aflat de pe site-urile noastre de ştiri.
 
Citeşte mai mult...
 
Pe caşcheta lu’ nea Puiu: fotbalişti, mai bine rǎmȃneti acasǎ! PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Vineri, 09 Octombrie 2015 19:40
A doua zi dupǎ meci am aflat rezultatul naționalei noastre de petrecǎreți prin cluburi pline de alcool, de fum şi multe alea (dupǎ ştirile vǎzute la TV cu vreo duǎ zile ȋnaintea meciului). Am reuşit un scor egal cu echipa Finlandei.
 
Am fost extraordinari, am fǎcut o primǎ reprizǎ ȋn care am ratatat cu multǎ abnegație din toate pozițiile. Marea echipǎ a Finlandei, care prin anii 70 pleca din Bucureşti cu 9 (nouǎ!) goluri ȋn desaga ȋncǎpǎtoare a lui Moş Crǎciun din Laponia, acum ne-a ȋnfipt o boabǎ şi doar norocul şi bunǎvoința arbitrului ( pentru prelungirea partidei) au fǎcut ca meciul sǎ se ȋncheie la egalitate. Bravos! Adicǎ...ruşine!
 
 
Ultima actualizare Vineri, 09 Octombrie 2015 20:01
Citeşte mai mult...
 
E.U. „voi egalitate, dar nu pentru cǎței”… PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Joi, 24 Septembrie 2015 19:07
"„Ţările care nu împărtăşesc valorile noastre, care nu vor să respecte aceste principii, trebuie să înceapă să îşi adreseze întrebări despre locurile lor în Uniunea Europeană”,
a declarat Francois Hollande, înainte de începerea reuniunii Consiliului European, potrivit Agerpres.”"
 
O amenințare cȃt se poate de directǎ venitǎ din partea peşedintelui Republicii Franceze fǎcutǎ ÎNAINTEA ȋnceperii şedinței cu şefii statelor care compun marea afacere europeanǎ (a unora, mai mari...) şi ȋn aceeaşi mǎsurǎ, marea bǎtaie de cap (a altora, mai micuți...)
 
Situația a evoluat ȋn felul urmǎtor la şedința țǎrilor egale ȋn drepturi şi obligații care compun U.E.: ȋntȃi amenințare, apoi discuția democraticǎ! Modul acesta dictatorial al celor mai egali decȃt alți egali, mi-a reamintit o fabulǎ a lui Grigore Alexandrescu („Cȃinele şi cǎțelul”),  pe care o credeam avȃnd o moralǎ aplicabilǎ doar relațiilor ȋntre oameni fǎrǎ funcții politice de cel mai ȋnalt grad. Dupǎ declarația francezului, constat cu mare bucurie cǎ fabula romȃnului are o universalitate la care nu m-am aşteptat. 
 
 
 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 11 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact