logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EDITORIAL
Faptul că nu poţi face TOTUL nu este o scuză pentru a nu face NIMIC PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Sâmbătă, 16 Martie 2013 08:00

Văd în jur tineri talentaţi, dornici sa facă ceva bun in Sighet. Purtăm discuţii la tot pasul despre cât de frumos şi plin de viaţă ar putea fi oraşul nostru şi cât de mult merită asta, dar nu avem suficient timp, energie şi dispoziţie de a iniţia ceva care să facă un bine real locului în care trăim. 

Nu ducem lipsă de idei, ci de mobilizare şi de implicare! Putem să avem iniţiative sau putem să avem doar pretenţii de la oraş. Un oraş care vrea să se dezvolte, să fie viu, nu doar oferă ci şi cere ceva comunităţii: cere responsabilitate, cere implicare, cere respect pentru spaţiul public (nu doar autorităţiile au obligaţia de a asigura curăţenia unui oraş, ci si noi avem datoria să o păstrăm).

Dacă nu doriţi să vă implicaţi, haideţi măcar să-i dăm înapoi puţin respect Sighetului. Să respectăm oraşul aşa cum ne respectăm pe noi pentru că e parte din viaţa noastră şi e imaginea noastră. 

Ultima actualizare Vineri, 29 Noiembrie 2013 21:59
Citeşte mai mult...
 
Profesoare de biologie, salamandra şi broasca PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Miercuri, 20 Februarie 2013 21:53

20 februarie 2013. Sighetu Marmaţiei, oră de biologie la un liceu bun. Vine vorba cumva de salamandre, iar elevii care circulă cu biciclete (mountain-bike) pe dealuri, afirmă că acest animal este prezent în zona Maramureşului. Profesoara de biologie zice că nu poate să fie aşa, că au confundat salamandra cu o şopârlă. Tu ce crezi, ce ai văzut cu ochii tăi sau ce zice profesoara de biologie?

 

Îmi aduce aminte de o situaţie similară, când profesoara de biologie de la un alt liceu sighetean (acum Colegiu Naţional), o femeie credincioasă şi citind detalii exacte din broşurile Turnul de Veghere, făcea experimente pe broaştele care erau electrocutate, cu capul tăiat şi măduva distrusă cu o spatulă… plus ceva acid picurat pe ele. Şi broaştele nu ripostau. Acea profesoară de biologie, ţinând broaştele pentru experimente în ceva acvariu, le hrănea cu bucăţi de pâine… şi constata cu mâhnire că broaştele nu vroiau să mânânce. Cu asemenea nivel de pregătire al profesorilor, ce te poţi aştepta de la elevi?
Ultima actualizare Miercuri, 20 Februarie 2013 23:28
Citeşte mai mult...
 
Promisiuni electorale cu nemiluita (partea a II-a) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Joi, 13 Decembrie 2012 19:31

Cezar Petrescu: „Pedeapsa cea mai mare a mincinosului nu e că nu-l mai crede nimeni, […] pedeapsa cea mare e că nu mai crede nici el, în nimeni şi în nimic!...”

Pod transfrontalier cu Ucraina.
 E vorba de alt pod, sau cel existent va fi modificat? Fiind vorba de un pod între două ţări, nu cumva discuţia se poartă la alt nivel? De exemplu, şefi de stat, miniştri de externe?...

Redeschiderea traficului feroviar spre Ucraina.
Ce ziceţi de un trafic normal spre Cluj, altul finalizat (şi tot normal) spre Satu Mare? Spre Baia Mare aştept să trec întâi prin tunelul din Gutin…

Citeşte mai mult...
 
Promisiuni electorale cu nemiluita (partea I) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Miercuri, 12 Decembrie 2012 20:37

Cezar Petrescu: „Pedeapsa cea mai mare a mincinosului nu e că nu-l mai crede nimeni, […] pedeapsa cea mare e că nu mai crede nici el, în nimeni şi în nimic!...”

Alegerile parlamentare s-au încheiat. Unii, spun că au câştigat…Alţii, se miră de rezultatele slabe obţinute. Participarea la vot (în jur de 41%) e dovada clară că lumea s-a săturat de „promisiuni” gogonate. Deci, victoria nu-i chiar victorie. Ca de fiecare dată la noi, au fost aleşi unii ca să fie pedepsiţi alţii, adică cei care au condus ţara până acum. Să trecem puţin în revistă promisiunile  electorale oferite maramureşenilor. Nu contează cine a venit cu aceste oferte, de aceea nu voi preciza numele candidaţilor.

Ultima actualizare Joi, 13 Decembrie 2012 15:41
Citeşte mai mult...
 
Saga Dark Bombastic Evening 4 (17-18 august 2012) PDF Imprimare Email
Scris de Doru Atomei   
Miercuri, 22 August 2012 15:46

Imi amintesc de cum eram odata… si de cum mutam sau inventam muntii, construiam sau daramam poduri, asfaltam sau distrugeam poteci, doar-doar sa-mi duc la indeplinire visele, tintele, aberatiile… si, cam de fiecare data, ma amageam sa cred, prin ale mele retorice, de multe ori mitomanice, ca lumea nu e pregatita inca pentru viziunile mele, ca eu sunt un fel de doct sau semidoct (dar altfel), care le stie pe toate in ale muzicii extreme underground… si ca determinarea celor din jurul meu este mult mai palida decat focul necontenit care arde in mine.. si uite asa, de vreo 20 de ani, mi-am pus in practica cam tot ce mi-am dorit, in masura posibilitatilor acceptate si aprobate de mine: emisiune radio, revista, vizionari de concerte, organizari de evenimente, contactul direct cu trupele… dar totul directionat si gravitat in jurul acestui cuvant care poate sa nu insemna nimic, dar pentru mine inseamna totul: underground… apoi, timpul parca a inceput sa ia alte forme, dar eu tot nu aveam timp de a realiza acest lucru, egocentrismul meu exacerbat imi sufoca trairea, desi eu ma autoflagelam ca traiam intens… fugeam de spaima de a nu repeta chestii, de a nu deveni subjugatul copy-paste-ului uzual, de a repeta si de a face acelasi lucru, in fond, chiar daca, de cele mai multe ori, formele imi dadeau cica sensul si izvorul trairilor mele.

Am realizat apoi ca nu-mi place sa devin sclavul ideilor mele, chiar daca acest lucru ar suna pe cat de iresponsabil, pe atat de miserupist. La serviciu, la tot felul de intalniri, incercam sa exprim si sa transmit alor mei colegi ca autosuficienta este cel mai periculos "remediu" in care te poti plafona… Ca trebuie sa mergi mai departe, sa nu te opresti, sa fugi, fugi, fugi… sa fii primul, cel mai, cea mai, sa dobori toate recordurile, sa alergi pentru… acum chiar habar n-am pentru ce…

Autosuficienta este periculoasa pentru ca, odata acceptata, este foarte convenabil de trait cu ea, impreuna cu ea, alaturi de ea. Si de multe ori, ea poate fi confundata usor cu automultumirea!

Ultima actualizare Miercuri, 22 August 2012 16:31
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit »

Page 35 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact