logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EDITORIAL
În Venezuela există un minister al fericirii pentru un popor nefericit PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 26 Octombrie 2013 17:46
În sfârşit, fericirea instituţionalizată există! În Venezuela s-a înfiinţat”Ministerul Fericirii Sociale Supreme a Poporului”! Noua instituţie este un omagiu pentru El Comandante, fostul preşedinte -tovarăşul Hugo Chavez- şi  pentru Simon Bolivar, Eliberatorul ţării.
 
Ştirea e absolut surprinzătoare, chiar dacă vine dintr-o ţară de unde nimic n-ar trebui să ne mai surprindă. Nu e ceva nici de râs, nici de plâns…E de…maximă îngrijorare! Aşadar, s-a înfiinţat un minister al fericirii. 
Citeşte mai mult...
 
Oana Pellea ştia (până azi…) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 05 Octombrie 2013 07:16
Mama lui Ionuţ Anghel, băieţelul mâncat de viu de câini într-un parc din Bucureşti s-a gândit să ceară despăgubiri materiale destul de consistente celor vinovaţi şi să propună Patriarhiei Române ca Ionuţ să devină mucenic. Lucruri exagerate în opinia actriţei Oana Pellea, care, revoltată la culme, scrie pe blogul personal:
„A cere bani recompensă pentru moartea copilului tău, a cere titlul de martir… când… (dex-ul dă o definiţie clară la martiraj)… Eu, până azi, ştiam că doliul e doliu, că interesul e interes, că bun simţ e bun simţ şi penibilul, penibil!”.
Citeşte mai mult...
 
Trusa medicală de…supravieţuire a Limbii Române PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Luni, 30 Septembrie 2013 18:49
 
Mi-am cumpărat o nouă trusă medicală de prim ajutor pentru şoferii amatori. Sincer, nu prea cred că este nevoie de ea, din moment ce, la o adică, atunci când eşti la momentul nepotrivit în locul nepotrivit, vine cât ai zice “peşte” (pe bune spun asta!) un echipaj Smurd la faţa locului. Am zis că nu-i cazul să am o contribuţie suplimentară la bugetul statului prin plata unei amenzi destul de mari pentru lipsa cutiuţei de prim ajutor din maşină, aşa că m-am uşurat de nişte bani săptămâna trecută.
Nu despre comportamentul meu de cetăţean model vreu să vorbesc în acest articol. Mii de şoferi au grijă să nu ramână cu taxele obligatorii neplătite, sau cu trusele medicale neîmprospătate. Altceva mă interesează.
Citeşte mai mult...
 
I Have a Dream: 12 Apostoli de Secol 21 PDF Imprimare Email
Scris de Dr. Peter Lengyel   
Vineri, 23 August 2013 19:09

I have a dream, zicea cândva dr. Martin Luther King… inspirat, militant, înflăcărat și sumbru-trist în fața a 250.000 de oameni… iar acele cuvinte au reverberat în societate, în milioane de suflete: era atunci momentul acelor vise. Discursul lui atingea subiectele majore care frământau societatea acelei perioade.. iar mass media a dus la răspândirea mesajului care nu mai putea să fie stopat. Cuvintele lui au pătruns în sufletul milioanelor de oameni și după ce el a fost ucis, asasinat, iar ideile acelea se vor răspândi în continuare. Excelența oratorică nu este însă îndeajuns… premiza pentru efecte era faptul că acele idei erau pre-existente în multe, foarte multe suflete umane. A existat până recent și Visul American, care pe zi ce trece a devenit un coșmar: stilul acesta este un dezastru nu doar pentru amerindienii închiși în rezervații – cei care au supraviețuit Holocaustului American produs de omul creștin și alb; este un dezastru nu doar pentru cei non-americani care sunt brutal deposedați de resursele naturale pe care le mai aveau și de care depindea existența lor umană… iar dacă au comentarii pot să le exprime sub tortură la Guantanamo Bay; dar culmea, acest Vis American a devenit coșmar până și pentru cetățenii americani obișnuiți, care sunt supravegheați, ascultați, înregistrați, îndatorați și aflați în faliment… iar statul este din ce în ce mai îndatorat și el și mai lipsit de perspective de sustenabilitate. Nu acesta era visul pe care îl aveau americanii, cel care zicea de bunăstare, fericire și libertate. Modelul capitalist-corporatist, care avea succesuri’ temporare, a arătat ce poate să facă pe termen mediu sau mai lung. Este nevoie de un nou vis, al sustenabilității ecologice a civilizației umane… implementabil atât la nivel global cât și regional, local. Dar cine să creeze acest vis nou?
Ultima actualizare Vineri, 29 Noiembrie 2013 21:56
Citeşte mai mult...
 
Afke Kuipers... PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Duminică, 26 Mai 2013 16:13
Privesc la compoziţia asta fotografică pe care tu ai făcut-o, Afke Kuipers…E un simbol pe care vreau să-l înţeleg în toată semnificaţia lui. Eşti micuţă şi un om mare te ţine în palma lui. Nu, din păcate, acum nu mai eşti nici mare, nici mică…Eşti doar suflet, ţinut în palmă de Dumnezeu, care poate ajunge pe orice continent, inclusiv în Africa, unde a hotărât să te ia sub ocrotirea lui eternă…
 
Afke Kuipers, o fată de 25 de ani din Groningen, Olanda, era voluntară într-un grup de tineri europeni care doreau să aducă puţină alinare unor copii loviţi de soartă, de sărăcie, de boli şi de neştiute pericole la tot pasul. Nici Afke n-a ştiut ce primejdie mortală o aştepta, perfidă, aproape, dureros de aproape, de locul unde ea şi alţi tineri, printre care şi români, se întorceau în tabăra lor de odihnă.
 
 
Ultima actualizare Vineri, 29 Noiembrie 2013 21:58
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit »

Page 34 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact