logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EDITORIAL
Ce mai caut eu în ţara mea? PDF Imprimare Email
Scris de Moise Guran   
Miercuri, 11 Decembrie 2013 11:29

Când să ne luăm și noi românii cu porcul și țuica fiartă, ne-am trezit cu o avalanșă de inițiative legislative care mai de care mai penale, ce se vor aprobate de Parlament. O lege care rezolvă traficul de influență prin reglementarea lobby-ului, o alta care îi scoate pe parlamentari de la conflictul de interese, una pentru preafericirea spălării banilor prin cazinouri prin liberalizarea câștigurilor la jocurile de noroc, plus o lege a minelor care maschează fosta lege Roșia Montană. Iar pe colivă două bomboane superbe – o grațiere pentru infractorii cu condamnări de până la șapte ani și o amnistie pentru faptele care n-au fost definitiv condamnate și pentru care autorii lor riscă pedepse de până la șase ani, plus o desfiinţarea de facto a DNA şi ANI, care rămân fără obiectul muncii dacă parlamentarii nu mai pot fi urmăriţi pentru fapte de corupţie.
Ultima actualizare Miercuri, 11 Decembrie 2013 11:49
Citeşte mai mult...
 
Viata de langa Facebook... PDF Imprimare Email
Scris de Doru Atomei   
Luni, 09 Decembrie 2013 13:02

Recunosc ca in ultimii ani am devenit dependent de FB… de fapt, de un canal de socializare pe care l-am descoperit in urma cu 4 ani, cand, prin tot felul de conjuncturi, mi s-a parut a fi genial. Probabil ca asa si este, nu stiu… Ideea ca, odata ce am ajuns addicted to, visam, traiam prin el, comunicam prin el, credeam ca respir prin el... si, incetul cu incetul, am devenit prietenul lui, sustinatorul lui, subjugatul lui… ca ma amageam sa-mi promovez evenimentele, ca aflam astfel muzici din al meu univers, ca aflam tot felul de stiri… partial adevarat… si de mare ajutor! Am devenit din ce in ce mai update-at, stiam de orice cutremur sau revolta din toata lumea, de orice aparitie de album sau de trupa, de ce s-a mancat dimineata sau la pranz de la oricare “prieten” din lista volubila pe care o aveam… si uite asa, la job, acasa, la volan, la intalniri, la discutii de orice fel, imi rulam degetul pe tastele telefonului, pentru a-mi satisface curiozitatea… evident ca de aici mi-am facut tot felul de relationari, de posibile flirturi (incredibil cat de facile si de accesibile), de orice chestie interesanta pentru a fi interesant/interesat. Probabil ca e bine, ca asta e prezentul, sau poate viitorul… doar ca, fara remuscari sau regrete, am ajuns sa-mi dau seama ca, pe masura ce-mi indopam intelectul cu tot felul de stiri, deveneam din ce in ce mai gol interior… pe masura ce stiam cat mai multe, imi dadeam seama ca nu ele reprezinta viata mea, ci virtualul meu… Si ajunsesem sa am 7 profile, fiecare cu destinatie proprie… wtf!
Citeşte mai mult...
 
Nelson Mandela-un om a murit, o legendă s-a născut PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Vineri, 06 Decembrie 2013 08:19
Mandela:
„Dacă există visuri despre o Africă de Sud frumoasă, există şi drumuri către realizarea acestui scop. Două dintre aceste drumuri trebuie denumite Bunătate şi Iertare”
 
Un om a murit, o figură legendară va dăinui peste timp…Nelson Mandela a fost unul dintre cei care au luptat contra discriminării rasiale şi a reuşit s-o învingă. O viaţă tumultuoasă, agitată, atât în particular, cât şi în viaţa publică. E cazul să subliniez faptul că Mandela a fost primul preşedinte al Africii de Sud ales prin vot universal!
Citeşte mai mult...
 
Scrisoare pentru Romania (Autor: Vladimir Pustan) PDF Imprimare Email
Luni, 02 Decembrie 2013 09:22

O parte din Scrisoare pentru Romania, Presedintele Fundatiei Ciresarii, Vladimir Pustan:
 
“Pe noi nu ne-a bătut nimeni, niciodată. Ne-am bătut singuri.
 
Avem istorie. Sabia lui Ștefan e la turci, tezaurul la Moscova, bogățiile bisericii la muntele Athos și intelectualii în America.
 
Mai avem un președinte împușcat de Crăciun, vreo 25 de milioane de avorturi, 25 de litri de alcool pe cap de locuitor.
 
Eminescu scria că la ”trecutu-ți mare, mare viitor”. Numai prezent nu avem. Dar îl avem pe Băsescu, Ponta, Crin, motanul Felix, Daniela Crudu și pe Gigi.
 
Mai avem în București 200 de biserici. Cea mai bisericoasă capitală a Europei. Să aveți grijă la buzunar când coborâți din tren.
Ultima actualizare Luni, 02 Decembrie 2013 09:27
Citeşte mai mult...
 
Ţigări, bani şi viaţa românului azi PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Miercuri, 27 Noiembrie 2013 20:19
„Prima campanie impotriva contrabandei cu tigarete, organizata in Transilvania, „faracontrabanda.ro, in sprijinul autoritatilor“, a fost lansata astazi, 26 noiembrie, la Oradea. Campania de informare si constientizare a populatiei din regiunea Transilvania este justificata de o constatare ingrijoratoare: comertul ilicit cu tigarete a inregistrat, in septembrie, o crestere de 8,6 p.p. in zona Nord–Vest, cea mai importanta majorare comparativ cu restul regiunilor tarii, potrivit datelor companiei de cercetare Novel Research.”
 
Este începutul unei ştiri pe care am citit-o pe www.sighetonline.ro. E bine că se combate contrabanda cu ţigări. Dacă n-ar fuma oamenii, n-ar fi nici contrabanda cu ţigări, pentru care s-a făcut un mare tam-tam după cum văd. Cei care mă cunosc pot garanta pentru mine: nu fumez şi n-am de gând s-o fac vreodată. E o precizare pe care trebuia s-o fac, pentru că nu vreau ca cineva să tragă o concluzie greşită după ce va citi punctul meu de vedere. Punct de vedere care nu-i nici pe departe numai al meu. Nu cred că se îndoieşte cineva de asta.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit »

Page 33 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact