logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EDITORIAL
Apel la 112! PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Vineri, 07 Februarie 2014 07:10
Operatoarea de la apelul de urgenţă 112, care semnează cu numele Cojocaru  Raluca apără aşa, cu de la sine putere, neîmpinsă de la spate de nimeni, onoarea instituţiei care merge strună şi pe care o ştim de vreo zece ani. 
 
Merge bine apelul de urgenţă. Dacă suni şi spui unde eşti, într-adevăr, în câteva minute cei de care ai nevoie, sunt gata să te salveze. Nimic de zis, şi cinste celor care lucrează non-stop pentru salvarea oamenilor aflaţi în dificultate!
 
Citesc de pe hotnews.ro ce spune Cojocaru Raluca:
"nimeni, niciodată, din câte cunosc, nu şi-a pierdut viaţa pentru că o operatoare 112 nu a făcut imediat legătura, în câteva secunde, la dispeceratele colegilor noştri de la ambulanţă, poliţie, jandarmerie, SMURD sau pompieri. Fiindcă pentru asta sunt pregătită şi asta fac: triez miile de apeluri zilnice şi le direcţionez. Nimic altceva."
Ultima actualizare Vineri, 07 Februarie 2014 09:49
Citeşte mai mult...
 
Buletinul meteorologic ieri şi azi PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Marţi, 28 Ianuarie 2014 18:07
E plin internetul de buletinul meteorologic apărut la televiziune în preajma anului nou 1969. Cei care s-au grăbit să ni-l reamintească acum, au vrut să sublinieze că atunci o iarnă grea era un lucru obişnuit, că lumea nu se speria aşa uşor de nişte straturi de zăpadă crescuţi deasupra capului. 
„Odată cu seara Anului Nou, în chip de semne bune, peste întreaga ţară s-au aşternut zăpezi bogate, nesfârşite aşternuturi de argint pentru ogoare, mirifice podoabe pe crengile care aşteptau nostalgic îmbrăţişările reci şi pure. Ne-am trezit peste noapte împotmoliţi în frumos şi primii care au protestat împotriva acestei estetici cam abuzive au fost automobiliştii de toate mărcile. Oraşele ţării, cu oamenii lor harnici, cu ostaşi şi ofiţeri în primele rânduri, au pornit o bătălie veselă, dar mai ales obositoare, împotriva zăpezii. În toată ţara s-au organizat cu rapiditate adevărate asalturi. În ciuda căderilor masive de zăpezi, viaţa şi-a reluat cursul ei normal, excepţie mai făcând mijloacele de transport în comun, care au adoptat ca tactică şi strategie alinierea în lungi şi întârziate coloane”.
Citeşte mai mult...
 
Iarna pe …străzi (editorial) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Marţi, 28 Ianuarie 2014 07:23
„Iarna pe uliţă” e acum iarna pe străzi şi autostrăzi. Adică ceva nou de la George Coşbuc încoace. Uliţa a rămas şi ea, în continuare, ca pe vremea poetului. Acum avem o Românie modernă, cu căi rutiere şi feroviare bune şi foarte bune, dar care ar trebui revăzute pe ici, pe colo. 
 
De câteva zile în bună parte din ţară „ninge, ninge, viscoleşte”. Autorităţile au ieşit să rezolve problema înzăpezirii. Vreau să spun că autorităţile au ieşit la televizor, dar nu în haine impecabile ca până mai zilele trecute, ci în pulovere, să se vadă, nu-i aşa, că vin de pe teren, şi înainte de a intra la şedinţe cu cei din „teritoriu” ( expresie ieftină, des folosită din nefericire, ca şi cum Bucureştiul n-ar face parte din teritoriu) şi-au lăsat lopeţile pentru deszăpezire la intrare. 
Ultima actualizare Marţi, 28 Ianuarie 2014 08:20
Citeşte mai mult...
 
Paduraru’ Bruce…(editorial de Doru Atomei) PDF Imprimare Email
Scris de Doru Atomei   
Miercuri, 22 Ianuarie 2014 20:36

Vedeam la stiri ca nusce mare cercetator britanic (cum naiba sa fie din alta tara) a emis o ipoteza ca a treia luni din ianuarie este cea mai deprimanta zi din an. Si a venit cu tot felul de motive care au stat la baza marelui studiu… Poate asa o fi, nu stiu, pentru mine a fost o zi frumoasa tare, doar pana la stirea de seara!
 
In aceeasi luni, in Romania noastra multimilenara, integrata in toate structurile posbile si imposibile de caritate, sustinere, aparare sau razboi, cu misiuni militare afara indeplinite cu excelenta, se intampla anomalii care continua sa ma socheze, dar si ma scarbeasca. Mi-am amintit de un film in care Bruce Willis reusise sa scape viu dintr-un accident de avion (si nu numai) si a trait pan' la adanci batraneti. Ce mi-a mai placut filmul! Evident, asta se intampla doar in filme si probabil doar la americani!
 
Un regizor sau un scenarist de-al nostru, ahtiat dupa ironia sortii sau dupa cinismul mioritic clasic, ar fi transformat intreaga povestire intr-un best seller hilar, in care Bruce, supererou si superom, scapat dintr-un avion construit de pe vremea cand THE DOORS inca cantau cu spor o piesa magnifica, murea inghetat de frig, abandonat intr-o padure aparent izolata, la doar o ora distanta de prima localitate. Culmea ar fi fost sa fi dat peste corpul lui si animalele salbatice.
Ultima actualizare Miercuri, 22 Ianuarie 2014 20:42
Citeşte mai mult...
 
Bute, românul… PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Luni, 20 Ianuarie 2014 19:40
Există o emisiune pe Look TV care se numeşte „Cenzurat”. Nu ştiam, până mai ieri-alaltăieri, nici de emisiune, nici de postul tv. Acum ştiu şi vă garantez că merită să vedeţi câte ceva din programele difuzate. În „Cenzurat” ni se arată în cuvinte puţine, dar atent alese, cum suntem noi în fapte (multe…) Într-una dintre emisiuni, ni se aduceau argumente (chiar dacă nu ne convin) de ce suntem români. Nu vreau să insist mai mult asupra subiectului. Doar atât aş putea şi eu să adaug:
 
Dacă declari ceva înaintea unui meci şi altceva după, atunci sigur eşti român!
 
 
Ultima actualizare Marţi, 21 Ianuarie 2014 09:01
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit »

Page 31 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact