logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EDITORIAL
Tiberiu Varga: România – complex mioritic sau sindromul Stockholm PDF Imprimare Email
Scris de Tiberiu Varga   
Luni, 10 Martie 2014 13:11

Prin natura serviciului, cea mai mare parte a anului sunt plecat din ţară. Am câştigat mult pe de o parte, am pierdut tot pe de altă parte.

Un lucru care m-a bucurat atunci când mi-am dat seama că el există, era că mă rupsesem total de evenimentele din ţară. Nu aveam acces la ştiri din România. Si era bine aşa. Imi dădea iluzia că ce bine e in România, că abia aştept să revin in ţară, aşa cum simt, cred, majoritatea celor plecaţi din ţară.

Când am ajuns acasă, am reuşit o performanţă: nu m-am uitat la nicio emisiune de ştiri cam o lună. Mă simteam tot bine, incă. Apoi am căzut iar in centrifuga evenimentelor, mai ales politice, din ţară.

Citeşte mai mult...
 
Gica cel de toate zilele… (editorial de Doru Atomei) PDF Imprimare Email
Scris de Doru Atomei   
Duminică, 09 Martie 2014 22:54

Toata lumea vorbeste astazi despre eliberarea sau nu a lui Gica Popescu. Am tot ingurgitat scenarii si puncte de vedere incat m-am saturat. De-a dreptul!

 
Nu sustin ca as sti, nici ca as intelege ce se intampla. Stiu insa ca fotbalul de acum nu mai este ceea ce a fost acum multi, multi ani!
 
De ce spun asta? Pentru ca sportul, in general, este ceva nobil, este ceva curat, e o competie pura. Sau asa ar trebui sa fie! In fine, hai sa va spun de unde si pana unde mi-a venit ideea sa insir aceste randuri.
Ultima actualizare Duminică, 09 Martie 2014 23:08
Citeşte mai mult...
 
Gândire și Acțiune Politică (editorial de dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Vineri, 28 Februarie 2014 08:25

Ce este gândirea și acțiunea politică și ce miză are? Pe parcursul anilor m-am implicat în variate dezbateri politice, mai ales cele legate de resurse & dezvoltare durabilă; multe dintre acestea au fost parte din procese politice derulate pe platforme ale Națiunilor Unite, inclusiv diferite convenții internaționale. Se mai adaugă experiența reprezentării societății civile în consiliul consultativ a doi prim-miniștri ai României, activitatea din proiecte derulate la Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă, variate proiecte din administrație și cooperare transfrontalieră șamd. Acest context a permis o oarecare înțelegere a modului în care sunt elaborate diferite documente, cum se ia decizia politică, și nu mă refer la cele ordinare ci la cele care au o potențială relevanță strategică.
Citeşte mai mult...
 
Festivalul Naţional de Ipocrizie s-a... încheiat?! (editorial de Ion Maris) PDF Imprimare Email
Scris de Ion Maris   
Miercuri, 26 Februarie 2014 19:52

Dragi spectatori!...

Am ascultat cu interes discursul preşedintelui PNL Crin Antonescu prin care acesta se dezicea, după trei ani de “căsnicie” stânga-dreapta, de “festivalul de ipocrizie” care a încheiat un mariaj non – eco-logic, poate chiar contra naturii (despuiate total). După turbulenţe periodice şi subtile şicanări pe parcursul guvernării, în special pe parcursul ultimelor luni, legătura amoroasă a fost unilateral dezavuată. De ce s-a întâmplat acest lucru ţine de culisele tenebroase ale politicii. Pe mine mă deranjează faptul că această coaliţie a reuşit să se menţină la guvernare - conform declaraţiilor auzite de o naţiune întreagă - jucând… teatru.

 

Eu iubesc teatrul, dar, ce vor spune cetaţenii ţării după acest tardiv şi inutil moment de sinceritate, stimaţi politicieni?...

Asadar tot spectacolul pe care l-aţi desfăşurat în numele unei strategii-stagiuni a bunăstării a fost prefăcătorie, o improvizaţie?!... Sincer, am sperat şi eu că ultima schimbare din structura politicii va aduce şi raţiune în minţile politicienilor, că această “înnoire” la guvernare va redesena drumul uman - durabil al ţării. E trist când după un relativ scurt şi pasional “amor” apare un auto-denunţ frapant, prin care partea/părţile admit că au mimat iubirea. În aceste condiţii ne putem întreba care dintre co-producătorii USL îl avea amant pe... preşedinte. Incredibil şi inimaginabil să caracterizezi scurta şi (aparent) minunata căsnicie ca simplă dar teribilă... minciună.

 

Traducând şi extrapolând, tot ce am văzut şi am perceput în toţi anii democraţiei a fost irelevant; în spatele microfoanelor, sforăriile au fost şi sunt atât de perfide şi perfecte încât nu le putem intui şi nici nu are sens să ne dorim să separăm personajele. La ce ne folosesc coaliţiile, pan- şi para-alianţele, uniunile, înţelegerile şi marile proiecte politice? La nimic! La agitaţie mediatică (acel tradiţional circ). N-a folosit niciodată poporului gâlceava... “domnilor” dar a stimulat lehamitea.

Ultima actualizare Miercuri, 26 Februarie 2014 22:24
Citeşte mai mult...
 
Micul Prinț de după blocuri (editorial de dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Marţi, 25 Februarie 2014 08:57

Picură mărunt un fel de burniță, frumusețea unei nopți de iarnă-târzie. De ce pleacă oamenii de pe aici, care sunt problemele societale, cele obiective și cele subiective? Cum sunt contextele personale ale celor care trăiesc pe aici? Există printre blocuri ici-colo stâlpi cu becuri, dar ele nu prea schimbă situația. Se văd lumini galben-palide și câini care speră să găsească ceva printre gunoaie. Rețin când au fost construite aceste blocuri. Era aici un lac, a fost umplut cu moloz. Am intrat odată în nămolul de la margine, ca să văd mai bine o broască… iar încălțămintea cea nouă a copilului care eram a rămas bine impregnată de locul acela. Dar era frumos, era soare, era apă, mătasea broaștei mirosea a primăvară. Erau mulți copii pe aici.
Ultima actualizare Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 13:25
Citeşte mai mult...
 
Ţara vicepremierilor (editorial de Horia Picu) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Marţi, 25 Februarie 2014 07:06
Citesc pe www.hotnews.ro: „ Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, vicepreşedinte PSD, a declarat marţi seara, într-o emisiune la Digi24, că propunerea premierului de a avea patru vicepremieri în Guvern pleacă de la faptul că realitatea politică din momentul formării USL s-a schimbat iar acest lucru trebuie să se reflecte în structura Guvernului.
"Într-o formulă de coaliţie este nevoie de o reprezentare echilibrată a  formaţiunilor care contribuie la această coaliţie. (..) Realitatea politică în USL s-a schimbat.””
 
…etc,etc…Am scris „etc” pentru că presupun că v-aţi săturat de interminabilele declaraţii politice de care aveţi parte cât e ziulica de lungă. „Realitatea politică în USL s-a schimbat”. Şi trebuie să se ţină seama de ea! Dacă suntem ţara regilor de toate felurile (ai asfaltului, ai fotbalului care străluceşte ca un briliant pe coroana fotbalului mondial, ai manelelor şi aşa mai departe), de ce să nu fim şi ţara vicepremierilor? 
Ultima actualizare Marţi, 25 Februarie 2014 09:15
Citeşte mai mult...
 
Despre ani și ani (editorial de dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Luni, 24 Februarie 2014 07:37

Ce creaturi interesante, oamenii, combinații de suflet, materie și inteligență. Din câte pare, suntem ființe sociale, și sunt vitale pentru noi interrelațiile cu ceilalți. Desigur, asta nu înseamnă comunicarea cu totalitatea oamenilor, ci cu un anume subset, cei care pentru noi contează. Și alții ar putea avea valoare, dar oricum nu ai timp de ei… iar dacă ești sincer, nici nu te prea interesează ce zic cei mulți – cât timp există cărți scrise de geniile acestei planete. Dintre cei de azi rămâne să existe un contact real cu doar câțiva: familia, prietenii, colegii de club.
 
Restaurantul unui hotel pe care îl simțim oarecum ca fiind acasă, locul unde ne întâlnim noi, cei care suntem Clubul. O seară pe săptămână: este ceva în ritmicitatea asta, pare că e o ocazie bună să te rupi de toate mizeriile care se află în derulare, de cele care au fost și de cele care vor urma, și te poți destinde și oarecum înălța cu cei pe care îi consideri apropiați. Un pahar de apă minerală, ceva mâncare, discuții interesante despre subiecte ale momentului sau despre aspecte mai relevante… cred că nu degeaba există întâlnirile acestea de ani și ani. Se formează o atmosferă aparte, ajungem să ne cunoaștem și poate să ne și acceptăm așa cum suntem, fără pretenții cum am dori să fim la un mod teoretic. Parcă ne unește ceva. Am făcut împreună diferite acțiuni, și altele sunt pe cale să se nască. Este bine să fii parte în societatea de elită în care să te simți respectat & acceptat de oamenii pe care îi respecți și îi accepți așa cum ei sunt. O seară din săptămâna care trece – au fost cu noi câțiva oaspeți din Olanda, atmosferă OK, discuții în mai multe limbi… pare că există ceva viață pe aici, în zonele de limită. Cât de diferiți și cât de asemănători suntem. Și simt că a mai trecut un an.
Ultima actualizare Luni, 24 Februarie 2014 08:17
Citeşte mai mult...
 
Apel la 112! PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Vineri, 07 Februarie 2014 07:10
Operatoarea de la apelul de urgenţă 112, care semnează cu numele Cojocaru  Raluca apără aşa, cu de la sine putere, neîmpinsă de la spate de nimeni, onoarea instituţiei care merge strună şi pe care o ştim de vreo zece ani. 
 
Merge bine apelul de urgenţă. Dacă suni şi spui unde eşti, într-adevăr, în câteva minute cei de care ai nevoie, sunt gata să te salveze. Nimic de zis, şi cinste celor care lucrează non-stop pentru salvarea oamenilor aflaţi în dificultate!
 
Citesc de pe hotnews.ro ce spune Cojocaru Raluca:
"nimeni, niciodată, din câte cunosc, nu şi-a pierdut viaţa pentru că o operatoare 112 nu a făcut imediat legătura, în câteva secunde, la dispeceratele colegilor noştri de la ambulanţă, poliţie, jandarmerie, SMURD sau pompieri. Fiindcă pentru asta sunt pregătită şi asta fac: triez miile de apeluri zilnice şi le direcţionez. Nimic altceva."
Ultima actualizare Vineri, 07 Februarie 2014 09:49
Citeşte mai mult...
 
Buletinul meteorologic ieri şi azi PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Marţi, 28 Ianuarie 2014 18:07
E plin internetul de buletinul meteorologic apărut la televiziune în preajma anului nou 1969. Cei care s-au grăbit să ni-l reamintească acum, au vrut să sublinieze că atunci o iarnă grea era un lucru obişnuit, că lumea nu se speria aşa uşor de nişte straturi de zăpadă crescuţi deasupra capului. 
„Odată cu seara Anului Nou, în chip de semne bune, peste întreaga ţară s-au aşternut zăpezi bogate, nesfârşite aşternuturi de argint pentru ogoare, mirifice podoabe pe crengile care aşteptau nostalgic îmbrăţişările reci şi pure. Ne-am trezit peste noapte împotmoliţi în frumos şi primii care au protestat împotriva acestei estetici cam abuzive au fost automobiliştii de toate mărcile. Oraşele ţării, cu oamenii lor harnici, cu ostaşi şi ofiţeri în primele rânduri, au pornit o bătălie veselă, dar mai ales obositoare, împotriva zăpezii. În toată ţara s-au organizat cu rapiditate adevărate asalturi. În ciuda căderilor masive de zăpezi, viaţa şi-a reluat cursul ei normal, excepţie mai făcând mijloacele de transport în comun, care au adoptat ca tactică şi strategie alinierea în lungi şi întârziate coloane”.
Citeşte mai mult...
 
Iarna pe …străzi (editorial) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Marţi, 28 Ianuarie 2014 07:23
„Iarna pe uliţă” e acum iarna pe străzi şi autostrăzi. Adică ceva nou de la George Coşbuc încoace. Uliţa a rămas şi ea, în continuare, ca pe vremea poetului. Acum avem o Românie modernă, cu căi rutiere şi feroviare bune şi foarte bune, dar care ar trebui revăzute pe ici, pe colo. 
 
De câteva zile în bună parte din ţară „ninge, ninge, viscoleşte”. Autorităţile au ieşit să rezolve problema înzăpezirii. Vreau să spun că autorităţile au ieşit la televizor, dar nu în haine impecabile ca până mai zilele trecute, ci în pulovere, să se vadă, nu-i aşa, că vin de pe teren, şi înainte de a intra la şedinţe cu cei din „teritoriu” ( expresie ieftină, des folosită din nefericire, ca şi cum Bucureştiul n-ar face parte din teritoriu) şi-au lăsat lopeţile pentru deszăpezire la intrare. 
Ultima actualizare Marţi, 28 Ianuarie 2014 08:20
Citeşte mai mult...
 
Paduraru’ Bruce…(editorial de Doru Atomei) PDF Imprimare Email
Scris de Doru Atomei   
Miercuri, 22 Ianuarie 2014 20:36

Vedeam la stiri ca nusce mare cercetator britanic (cum naiba sa fie din alta tara) a emis o ipoteza ca a treia luni din ianuarie este cea mai deprimanta zi din an. Si a venit cu tot felul de motive care au stat la baza marelui studiu… Poate asa o fi, nu stiu, pentru mine a fost o zi frumoasa tare, doar pana la stirea de seara!
 
In aceeasi luni, in Romania noastra multimilenara, integrata in toate structurile posbile si imposibile de caritate, sustinere, aparare sau razboi, cu misiuni militare afara indeplinite cu excelenta, se intampla anomalii care continua sa ma socheze, dar si ma scarbeasca. Mi-am amintit de un film in care Bruce Willis reusise sa scape viu dintr-un accident de avion (si nu numai) si a trait pan' la adanci batraneti. Ce mi-a mai placut filmul! Evident, asta se intampla doar in filme si probabil doar la americani!
 
Un regizor sau un scenarist de-al nostru, ahtiat dupa ironia sortii sau dupa cinismul mioritic clasic, ar fi transformat intreaga povestire intr-un best seller hilar, in care Bruce, supererou si superom, scapat dintr-un avion construit de pe vremea cand THE DOORS inca cantau cu spor o piesa magnifica, murea inghetat de frig, abandonat intr-o padure aparent izolata, la doar o ora distanta de prima localitate. Culmea ar fi fost sa fi dat peste corpul lui si animalele salbatice.
Ultima actualizare Miercuri, 22 Ianuarie 2014 20:42
Citeşte mai mult...
 
Bute, românul… PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Luni, 20 Ianuarie 2014 19:40
Există o emisiune pe Look TV care se numeşte „Cenzurat”. Nu ştiam, până mai ieri-alaltăieri, nici de emisiune, nici de postul tv. Acum ştiu şi vă garantez că merită să vedeţi câte ceva din programele difuzate. În „Cenzurat” ni se arată în cuvinte puţine, dar atent alese, cum suntem noi în fapte (multe…) Într-una dintre emisiuni, ni se aduceau argumente (chiar dacă nu ne convin) de ce suntem români. Nu vreau să insist mai mult asupra subiectului. Doar atât aş putea şi eu să adaug:
 
Dacă declari ceva înaintea unui meci şi altceva după, atunci sigur eşti român!
 
 
Ultima actualizare Marţi, 21 Ianuarie 2014 09:01
Citeşte mai mult...
 
Şansa noastră PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Miercuri, 08 Ianuarie 2014 20:30
“Înainte de a ne angaja în discuţii inutile despre putere, trebuie să punem mâna pe putere”
spunea Lenin. Şi pentru vremurile în care a trăit, chiar aşa, tranşant, fără ezitare, fără excese de politeţe (nici verbală, nici fizică) se rezolva dorinţa unor grupuri frustrate de a ajunge la putere sau – după minţile lor – să schimbe orânduirea socială cu alta “mai bună”.
 
Dar să-l lăsăm pe Lenin să-şi doarmă eternul somn în Mausoleul lui şi noi să vedem ce-am putea face acum, până...nu ne apucă şi pe noi somnul (nu spun care...).
Ce-a ieşit, am văzut... Acum, lumea e altfel...Mai dornică de...Agora, mai dornică de a participa la bunul mers al cetăţii, exprimându-şi (în mod civilizat, se înţelege) opinia şi dorinţa de a semnala ce nu merge bine. Nu cred că cineva dintre cititorii noştri se declară totalmente mulţumit de tot ce vede când merge pe stradă. Şi la bunul mers al întregii Românii ar fi multe de îndreptat...
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior111213141516UrmătorSfârşit »

Page 12 of 16

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact