logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EDITORIAL
It’s not you, it’s me (editorial de Stefan Moisanu) PDF Imprimare Email
Scris de Stefan Moisanu   
Sâmbătă, 25 Octombrie 2014 07:34

Nu mai merge. Tot am incercat, am crezut ca pot, dar am obosit. Vreau sa ne despartim. Esti o tara minunata si sunt convins ca intr-o zi vei face un alt cetatean foarte fericit. Dar eu trebuie sa plec pana nu imi pierd mintile. Acum, la sfarsit, imi e greu sa spun daca te-am iubit vreodata. Nu stiu de ce am fost atat de convins ca da, dar am crescut alaturi de tine si nu mi-am imaginat cum as putea exista in afara ta. Cele mai frumoase momente din viata le-am avut alaturi de tine. Mare parte din ce sunt acum, cu bune si rele, e asa datorita tie. Dar si cele mai abisale clipe ale disperarii le-am aflat tot de la tine.
 
Cand eram la scoala ti-am adus primele jigniri. Am pus la indoiala calitatea dascalilor tai. Am trecut cu 10 la Romana nascocind citate din Tudor Vianu si altii si niciunul din ei nu a avt tupeul sa spuna ca sunt inventate, de teama sa nu se faca de rusine ca nu l-au citit niciodata. Le-am spus eu. Am avut curajul sa ii spun profesoarei de chimie ca e psihopata si sa imi sustin cauza in fata inspectoratului. In facultate le-am spus profesorilor ca eu nu am venit la facultatea de Microsoft si Oracle si ca nu voi fi partas la smenurile lor. Ai incercat sa ma scoti din sistem pe toate caile si sa ma pui jos cu alti invinsi dar am reusit de fiecare data sa rezist. Si nu te intelegeam de ce erai atat de inversunata impotriva unui tanar ce doreste sa fie mai bun pentru a produce pentru tine.
Citeşte mai mult...
 
Neputinţa are un nume conspirativ: fotbalul românesc! PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Duminică, 12 Octombrie 2014 10:07
N-au trecut  încă 24 de ore de la meciul orgoliilor maxime şi al prestaţiilor minime, care de fiecare dată se cheamă, când e la noi: România – Ungaria, când e la ei: Ungaria – România.  Despre previzibilitatea unor meciuri ale naţionalei române de fotbal am mai scris de câteva ori până acum. De fiecare  dată  am  arătat că neavând o organizare a edificiului Fotbal pusă la punct, nu ne putem aştepta la lucruri pozitive.
 
Ultima actualizare Duminică, 12 Octombrie 2014 10:44
Citeşte mai mult...
 
„Frunză verde de molid / Eu iubesc acest partid!” Care?... PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Luni, 06 Octombrie 2014 17:48
O ordonanţă de urgenţă (dar care-i urgenţa, până la urmă?) dă liber celor care vor să treacă la alt partid şi au (întâmplător şi după cum se vede, nemeritat) funcţii de conducere în treburile obştii locale de care aparţin.
În ordonanţă scrie:
„… în termen de 45 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi, îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic, organizaţia minorităţii naţionale din care doresc să facă parte sau să devină independenţi, fără ca aleşii locali respectivi să-şi piardă calitatea dobândită în urma alegerilor” 
 
Mă întreb cât de falşi sunt unii dintre politichienii noştri? Cum mai pot fi credibili? Pe cine mai pot convinge că au idei de stânga, de dreapta, sau de alte orientări mai mult spaţiale decât politice?
Ultima actualizare Luni, 06 Octombrie 2014 18:08
Citeşte mai mult...
 
Bună! (editorial de Horia Picu) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 04 Octombrie 2014 15:11
E clar… Lumea (supra)vieţuitoare  din spaţiul României democratice  se îndreaptă sigur spre un comportament necivilizat din ce în ce mai uşor observabil! 
Claxoane, muzici date până la refuz (şi ce muzici...) în maşini, în case, înjurături şi obscenităţi la tot pasul. Peste toate acestea, a mai apărut ceva: impolteţea salutului. Da, impoliteţea, nu politeţea salutului. Am fost învăţaţi să salutăm şi să răspundem la salut. Acum se salută sau se răspunde la salut într-un mod pe care cu mari eforturi îl pot accepta. Se spune „bună” în loc de „bună ziua”. Sigur că „bună” îşi găseşte justificarea când e vorba de un coleg, un prieten, un membru al familiei. Dar când intri într-un magazin şi la salutul tău...arhaic ( „bună ziua”) ţi se răspunde de câte o domişoară ajunsă vânzătoare pe criterii de tinereţe şi de frumuseţe,  clar şi răspicat „bună”, parcă îţi vine să ieşi afară de-acolo fără a-ţi mai aduce aminte de ce-ai intrat. 
Ultima actualizare Sâmbătă, 04 Octombrie 2014 18:45
Citeşte mai mult...
 
Dacă nu ei, atunci cine? PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Luni, 15 Septembrie 2014 19:04
Un comunicat al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) m-a „împins” într-o liniştită zi preelectorală să-mi spun punctul de vedere asupra celor afirmate de Alianţa amintită. 
„Considerăm că abordarea chestiunii restaurării Monarhiei în cadrul precampaniei şi campaniei electorale pentru instituţia fundamentală a statului republican este total nepotrivită şi facem apel către toţi candidaţii să renunţe la a se mai referi la acest subiect, care nu are legătură cu aceste alegeri şi cu calitatea lor potenţială de Preşedinte al României.”
Citeşte mai mult...
 
Bravo Sighet! PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Luni, 08 Septembrie 2014 08:06
  De data aceasta mă adresez direct ţie, Sighet, oraşul meu de suflet. Bravo pentru frumoasele zile ale festivalului! Mi-am zis că cel mai drept e să complimentez un întreg oraş pentru trei zile frumoase de care am avut parte la început de Răpciune.
  Au fost zile şi nopţi (mai ales nopţi) frumoase pe la noi pe-aici…Un  beneficiu nebănuit pe care l-a adus festivalul a fost descătuşarea unor forme de manifestare artistică dintre cele mai diverse. S-a cântat, s-a dansat, s-a pictat, au fost discuţii elevate despre istoria Sighetului şi participarea maramureşenilor la primul dintre cele două mari războaie mondiale. Lumea a ascultat muzică, s-a bucurat de prezenţa trupelor dragi, a cântat cu cei de pe scenă, a dansat şi s-a entuziasmat de fiecare dată. Imposibil să nu te bucuri de bucuria concetăţenilor tăi! Părinţi cu copii de 2-3 ani dansând împreună pe platoul din centrul oraşului până dincolo de miezul nopţii. Ce imagine frumoasă! 
Ultima actualizare Luni, 08 Septembrie 2014 09:23
Citeşte mai mult...
 
Despre criza actuală NATO – Federația Rusă (autor: Prof. dr. Nicolae Iuga) PDF Imprimare Email
Scris de Prof. dr. Nicolae Iuga   
Miercuri, 03 Septembrie 2014 14:36

Orice om care are mintea lucidă și nu are creierul spălat de o propagandă bezmetică, poate observa că actualul Guvern ucrainean, instalat prin lovitură de stat după 21 februarie 2014 la Kiev, este practic un pion al Washington-ului. 
 
Până în luna mai a.c., Federația Rusă a vrut să creadă într-o negociere cu Vestul. A fost de acord cu păstrarea independenței Ucrainei, cu două condiții: federalizarea acestei țări cu o minoritate rusă de aproximativ o treime din totalul populației și protecția minorității ruse și a vorbitorilor de limbă rusă. In Ucraina, țară cu o populație totală de 44 milioane locuitori, trăiau aproximativ 9 milioane de etnici ruși și un total de 15 milioane de rusofoni. In schimb, Moscova s-a oferit să sprijine economia Ucrainei, în special în ceea ce privește energia și să recunoască guvernul ucrainean. În același timp, unul dintre cei mai importanți politologi contemporani, fostul Secretar de stat al SUA și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Henry Kissinger a cerut guvernului american să renunțe la ideea de a integra Ucraina în NATO și să adopte vis-à-vis de această țară  raporturi similare cu cele ale Finlandei. În aceste condiții, un acord ar fi pus capăt crizei. Dar propunerea lui Kissinger a fost total respinsă de către Washington, motivându-se că nu s-ar putea tempera ceea ce pare a fi un atac atent planificat al SUA împotriva Rusiei.
Ultima actualizare Miercuri, 03 Septembrie 2014 14:40
Citeşte mai mult...
 
Oh, ruşii ăştia! („Oh, those Russians!") - editorial de Horia Picu PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Vineri, 29 August 2014 12:30
În 1978 a formaţia „Boney M.” a lansat un cântec, „Rasputin”, care s-a auzit mulţi ani în toate discotecile din România şi n-am niciun motiv să cred că a fost altcumva, în întreaga lume. Melodia e frumoasă, dansantă, numai bună pentru o „piesă de rezistenţă” într-un mediu frecventat de nişte tineri care vor să se distreze. 
 
Versurile spun şi următoarele:
„Dar când poftele sale şi mai ales setea sa de putere 
Au ajuns din ce în ce mai cunoscute, 
Necesitatea de a se face ceva împotriva acestui bărbat cumplit 
A devenit din ce în ce mai stringentă.”
Ultima actualizare Vineri, 29 August 2014 13:19
Citeşte mai mult...
 
James Foley – ultimele clipe PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Duminică, 24 August 2014 10:28
"Mi-aş fi dorit să am mai mult timp! Aş vrea să am speranţa libertăţii, speranţa de a-mi revedea familia, dar am ratat această şansă"
 
Acestea sunt printre ultimele cuvinte pe care ziaristul american James Foley le-a spus ca un actor experimentat, obişnuit cu multe roluri în viaţa petrecută în bună parte pe scenă. Dacă aş fi văzut un film sau o piesă de teatru  în care monologul mai sus citat să fie spus de admirabilul James (Jim, cum am auzit-o pe mama lui), aş fi spus şi eu ca toată lumea: foarte bună interpretarea!
Citeşte mai mult...
 
Incotro? (editorial de George Petrovai) PDF Imprimare Email
Scris de George Petrovai   
Joi, 14 August 2014 10:47

Când lumea cu civilizația ei absurdă a luat-o îngrijorător la vale, iar în această lume a nesimțirii și ticăloșiei România postdecembristă cu greu își mai trage sufletul, este firesc în aceste condiții nu doar să-i luăm la întrebări pe tâlharii cățărați la putere, ci mai ales ca fiecare dintre noi să se întrebe zi de zi și ceas de ceas: Doamne, încotro ne îndreptăm?
De-abia atunci banala întrebare adresată de circumstanță semenilor (aproape la fel de banală ca mult mai frecventa „Ce faci?”) va avea capacitatea să fecundeze conștiința și responsabilitatea fiecăruia, căci ea va activa toate acele componente care conferă farmec și vigoare unei micuțe dar profunde filosofii:
1)Componenta ontologică – va pune mai pregnant în evidență pe cei puțini care se străduiesc să existe și pe cei mulți care se dau de ceasul morții să trăiască tot mai bine;
2)Componenta morală – resortul divin din „Non multa sed multum” (Nu multe cantitativ, ci mult calitativ), respectiv „Non nova sed nove” (Nu lucruri noi, ci prezentate într-o formă nouă), care – din fericire – încă izbutește să contracareze ofensiva dezumanizantului dosit în „Trăiește-ți clipa” și „După noi, potopul!”, menținând speranța armoniei și omeniei în inimile mereu însetate de frumos și adevăr;
Citeşte mai mult...
 
Care_i calea de urmat? PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Duminică, 03 August 2014 07:17
Am revăzut în această vară oraşul Carei. Ce diferenţă între orăşelul prea îndepărtat de locul central de unde se distribuie banii ţării ( în mod echitabil, desigur...) pe care-l vedeam pentru prima dată cu aproximativ cincisprezece ani în urmă şi mult schimbatul în bine oraş de azi!
 
Care_i problema? Se pot întreba pe bună dreptate cititorii unei publicaţii online de Maramureş. De ce să vorbim despre Carei, din judeţul Satu Mare şi nu despre oraşul **** din judeţul Maramureş? Pentru că şi oraşul **** şi cel Care_i demn de laudă în acest articol au, sau ar trebui să aibă, un important element comun: cheltuirea chibzuită şi eficientă în acelaşi timp a fondurilor dăruite de Europa, cu condiţia să existe proiecte demne de a fi finanţate. 
Ultima actualizare Duminică, 03 August 2014 16:30
Citeşte mai mult...
 
Veşnicia (noastră) s-a născut la ţară. Şi ce altceva? PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Luni, 21 Iulie 2014 15:23
Portalul de ştiri www.infomm.ro scria duminică, 20 iulie a.c.:
“Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat, zilele trecute, că s-au descoperit nereguli mari privind acordarea plăţilor pentru Măsura 112. Aceasta se referă la ajutorul financiar primit de tinerii fermieri, în vârstă de până la 40 de ani, care se mută în mediul rural, unde dezvoltă o afacere pe domeniul agricol. Nicolae Popa, director adjunct al AFIR, a mărturisit că aproximativ 20% din tinerii care au accesat fonduri europene s-au mutat în mediul rural doar „cu buletinul”, peste 500 de beneficiari fiind în situaţia de a restitui sumele primite.„Cu 112, cu instalarea tânărului fermier, avem nişte probleme”.”
 
În aceeaşi zi, am citit pe www.realitatea.net:
“Suntem vicecampioni europeni la fraudarea fondurilor europene! Asta arată Raportul anual al Comisiei Europene privind protejarea intereselor financiare. Potrivit acestuia, anul trecut, în România au avut loc peste 100 de fraude în ceea ce priveşte cheltuirea banilor europeni. Valoarea totală a fraudelor se ridică la 67 de milioane de euro.” 
Ultima actualizare Luni, 21 Iulie 2014 15:45
Citeşte mai mult...
 
Ce ceaţă deasă !... PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 19 Iulie 2014 08:05
Ce ceaţă deasă s-a lăsat...O ceaţă care nu-i meteorologică. E din minţile unor ageamii care au manevrat un armament de război fără să ştie că ura lor era îndreptată împotriva unui avion cu civili, mari şi mici, tineri şi bătrâni, aflaţi într-un moment nefericit deasupra unei ţări care se războieşte cu un adversar mult mai puternic şi mai perfid. Un adversar care nu se-arată, dar îi pune pe alţii (civili?) să lupte pentru  orgoliile „şifonate” cândva.
Mi-am adus aminte de poezia „Surâsul Hiroshimei” scrisă de Eugen Jebeleanu, un omagiu pentru nevinovaţii dispăruţi în atacul atomic din Japonia în anul 1945. Şi atunci   (mult mai mulţi) şi acum (mai puţini), consternarea planetară e la fel de mare. În avion erau şi copii. Mergeau în vacanţă, mergeau să-şi viziteze bunicii care locuiau departe de casele lor.
Ultima actualizare Sâmbătă, 19 Iulie 2014 10:46
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 10 of 16

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact