logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EDITORIAL
Statul Mafiot România contra Naturii (Autor: Dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Joi, 29 Ianuarie 2015 20:15

Pentru a înțelege cele ce urmează, este necesar ca înainte să citești acest document din pdf.
 
 
“The idea of wilderness needs no defense, it only needs defenders.” – Edward Abbey
 
Un blestemat stat mafiot. Cel mai criminal act la adresa biodiversității din peisajul carpato-danubiano-pontic a fost decizia ca parcurile naționale și parcurile naturale ale acestei țări să fie date pe mâna silvicilor. Cel mai recent fenomen este epurarea oamenilor de știință din consiliile științifice ale parcurilor naționale administrate de structura mafiota silvică ce are tentacule prin minister, parlament, ONG-uri “de mediu” șamd. Se derulează acum înlocuirea oamenilor de știință cu tot felul de politruci, drujbiști și alți mafioți locali… ceea ce arată până unde se ajunge cu mizeria în țara asta… care devine locul unde Camorra italiană (ce pare o gașca de mici huligani) ar putea să vină să ia niște lecții de la mafioții din parlament, ministere, tăietorii de pădure pe zeci de mii și sute de mii de hectare… care managerizează “arii protejate”.
Ultima actualizare Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 13:59
Citeşte mai mult...
 
EDITORIAL: Iris Hotel, Mariupol PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Duminică, 25 Ianuarie 2015 20:02
 
Încă  un bombardament  al “rebelilor pro-ruşi(?)” asupra unei localităţi cu oameni ca oricare alţi oameni, cu bucuriile şi necazurile lor legate de existenţa zilnică, obişnuită în mai toate locurile lumii, dar fatalmente devenită neobişnuită pentru jumătatea estică a Ucrainei.
 
Despre posibilele cauze ale conflictului în care cad oameni nevinovaţi, am scris în articolul „UE, acum îţi place ce-ai făcut ?” din 2014. Acum, când mersul evenimentelor este cât se poate de clar, precizez că ruşii îşi vor lua partea de est a Ucrainei înapoi, cu tot cu bazinele miniere uriaşe ale zonei Donbas… Abia atunci nu vor mai muri oameni bombardaţi, mitraliaţi, sau mai ştiu  eu prin ce alte metode specifice războiului.
Ultima actualizare Duminică, 25 Ianuarie 2015 21:05
Citeşte mai mult...
 
Europa are cancer? (Autor dr.Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr.Peter Lengyel   
Luni, 19 Ianuarie 2015 07:11

“Only the dead have seen the end of war.” Plato

“We must be concerned not merely about who murdered them, but about the system, the way of life, the philosophy which produced the murderers.” – Dr. Martin Luther King, Jr.

Întrebările dificile au fost evitate de retardații politically correct, cei care se ocupau de sexul îngerilor, cei care aveau ochelarii de cal care să îi focalizeze pe subiectele care ziceau că totul este perfect, doar trebuie să cumperi mai mult pe datorie, ca lucrurile să fie și mai perfecte. Pe la început e mai greu, dar omul se obișnuiește cu multe… în timp ce analizează ce se întâmplă de fapt. Desigur, interpretarea situaților complexe nu este ușoară, dar se pot vedea câteva elemente mai importante… și interrelația dintre ele. Predictibilitatea problemelor majore este chestionabilă, totuși, analiza situației poate eventual detecta anatomia și fiziologia societății care să dea cât de cât o impresie despre realitate, inclusiv existând posibilitatea de a extrapola trenduri pentru a avea o vagă impresie despre ce ar putea să se întâmple.

Ultima actualizare Luni, 19 Ianuarie 2015 07:23
Citeşte mai mult...
 
Marș la Paris (articol de dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Duminică, 11 Ianuarie 2015 22:38

“Cogito ergo sum.” („Cuget deci exist.”) – René Descartes 1637
 
Are dreptate Bernard-Henri Lévy când zice azi: Parisul devine capitala globală a libertății, Franța ajunge să își primească înapoi respectul de sine.
 
Franța seculară. Poziționarea elitelor franceze a fost impecabilă, demnă de elite ale Europei în secolul 21. Franța este vie Republică… în care există Libertate, nu doar la nivel de concept (teoretic), ci și ca realitate ce merită apărată cu orice risc, cu orice sacrificiu, fără nici un fel de limitare a creativității intelectuale. Libertatea de expresie nu este negociabilă… libertate de gândire și libertate de expresie versus obscurantism. Între astea aveai de ales. Au ales. Au francezii de ce să sărbătorească, în Paris au ieșit peste 1 milion de oameni în stradă, iar în Franța peste 3 milioane.
Ultima actualizare Luni, 12 Ianuarie 2015 15:13
Citeşte mai mult...
 
Eu nu sunt „Charlie”! PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Vineri, 09 Ianuarie 2015 15:45
Acum e de  bonton  să spui că eşti „Charlie”. Ba, solidaritatea cu familiile celor 12 oameni omorâţi în redacţia săptămânalului „Charlie Hebdo” de  doi terorişti după care aleargă acum  „numai” optzeci de mii de francezi (jandarmi, poliţişti şi cine mai ştie din ce alte sectoare care asigură liniştea civililor din „Hexagon”) pare şi mai evidentă, dacă la un comentariu făcut pe seama articolului meu apare şi sloganul momentului „Je suis Charlie”!
Eu nu sunt Charlie. Asta nu înseamnă că ţin partea ucigaşilor. Nu amestec victimele masacrului cu călăii lor. Dacă unii au înţeles altceva, e problema lor. Am vrut să atrag atenţia că trebuie căutată sursa răului, nu efectul pe care l-a produs şi care ne îngrozeşte pe toţi în acest moment. Pot să pun nişte  întrebări celor care n-au fost de acord cu articolul postat de mine pe sighetonline:
Citeşte mai mult...
 
Orice, dar nu caricaturi (articol de dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Vineri, 09 Ianuarie 2015 14:09

Auzi de la diferiți pămpălăi că acești caricaturiști au întrecut măsura. Adică, tăntălăii aveau măsura, ei știau până unde ține ea în mijlocul Parisului… și au văzut că această măsură a fost întrecută de umoriști. Erau chiar prea de râs. Caricaturiștii nu sunt buni. Și-au depășit atribuțiunile, ale căror limite au fost trase imaginar dar strict de tăntălăii care sunt “lideri de opinie” prin retardatele societăți medievale ale estului European. Dealtfel, acești tăntălăi susțin nelimitat libertatea de exprimare, dar până la o anumită limită. Tăntălăii nu au probleme cu decapitarea concretă a oamenilor vii – care ajung să nu mai aibă cap din cauza radicalismului islamist. Ei nu au probleme nici cu violurile în grup, cu vânzarea fetelor în piață, cu executarea în masă a celor care nu convin unor șleahte de mahomedani religioși din Statul Islamic. Nu contează nici bombardamentele NATO, dronele americane care ucid oamenii cu telecomandă. Totul este perfect. Până la caricaturi. Cu acestea chiar că a fost întrecută măsura. Era momentul ca desenatorii să fie mitraliați.
Ultima actualizare Vineri, 09 Ianuarie 2015 21:19
Citeşte mai mult...
 
Şi oamenii se împuşcă, nu-i aşa? PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Joi, 08 Ianuarie 2015 19:55
12 morţi şi cam tot atâţia grav răniţi la redacţia unui săptămânal care îşi bătea joc de toate, dar mai ales de ORICE. Ei bine, acest „orice” a adus doliu în multe familii franceze şi senzaţia clară a efemerităţii fiinţei umane. 
 
Toată lumea compătimeşte acum victimele şi îi incriminează pe atacatori (sau mai bine zis ucigaşi cu sânge rece, pentru că asta sunt). Aud şi citesc că a fost un atentat la libera exprimare a opiniei. Când vorbim de opinie religioasă, după părerea mea, se schimbă situaţia…De credinţa cuiva nu-i este permis nimănui să-şi bată joc! Sunt destule alte lucruri cu care se poate glumi, dar de credinţă, indiferent care ar fi ea, nu are nimeni dreptul să se atingă! „Charlie Hebdo” n-a ţinut cont de niciun reper moral, nu mai vorbesc de cel religios! Şi a atacat de-a cursul anilor pe toţi…
Citeşte mai mult...
 
Religioșii iubirii au împușcat revista din Franța (Autor: dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Miercuri, 07 Ianuarie 2015 16:09

“L’homme ne sera jamais libre jusqu’à ce que le dernier roi soit étranglé avec les entrailles du dernier prêtre.” Adică: „Omul nu va fi liber până când ultimul rege nu va fi strangulat cu intestinele ultimului preot.” zice Denis Diderot (1713-1784) filosof francez. Pe asta se bazează un stat de genul Franței, republică unde a fost interzisă religia în spațiul public, existând un stat laic fără cruci prin școli, fără semilune șamd.
 
Cam asta a fost atmosfera care a făcut posibilă Renașterea și Iluminismul… ieșirea vestul european de sub mizerabila Inchiziție, purulenta perioadă de dominație a preoților care te ardeau pe rug dacă îți permiteai luxul să gândești rațional și nu erai sluga lor și a regilor îmbuibați. Intelectual francez Bernard-Henri Lévy zicea că azi teroriștii au încercat să ucidă inima Franței, libertatea de exprimare, spiritul lui Voltaire. Acest spirit… mai concret acest om… Voltaire zicea cândva: “Creștinismul este cea mai ridicolă, cea mai absurdă și cea mai sângeroasă religie care a infectat vreodată Pământul”. Probabil că a avut dreptate, dar dacă le analizezi pe celelalte… nici cu alea nu trebuie să îți fie rușine. În cazul de față, islamul radicalizat. Altă catastrofă.
Ultima actualizare Vineri, 09 Ianuarie 2015 09:29
Citeşte mai mult...
 
Medicina Muribundă și Invazia de Sutaniști (Autor: dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Marţi, 06 Ianuarie 2015 19:09

Medievalizarea societăți noastre se petrece pe numeroase planuri. Știu, nu te mai surprinde că spitalele sunt de multe ori în stare catastrofală, medicii pleacă în masă; la fel se năruie și școlile iar profesorii sunt rupți în fund; dar biserici cu cupole poleite cu aur și cruci aurite și hoarde de sutaniști se răspândesc peste tot ca o infecție de neoprit, ca un cancer cu 18.000 de metastaze. Este de notorietate subfinanțarea sistemului de sănătate, în timp ce statul pompează banii în zecile de mii de biserici și în hoardele de îmbuibați preoți. Se poate vedea care sunt prioritățile politrucilor care au ajuns să spolieze prezentul și să decidă viitorul. Odată cu creșterea numărului de biserici și a hoardelor de sutaniști finanțați de stat, din ce în ce mai jalnice sunt situațiile blestemate în realitatea subfinanțată a sistemelor de învățământ, în sănătatea publică șamd.
 
De inteligența și pregătirea profesională a unui medic depinde diagnostizarea corectă (și de multe ori imediată) a cazului… și intervenția lui eficientă, decizii care fac diferența dintre viață și moarte. Probabil că nicăieri în Europa medicii nu sunt atât de înjosiți de stat cum sunt pe la noi. De ce crezi că ar trebui să stea și să se chinuie în cadrul unui sistem care îl terfelește permanent? În totală contradicție cu un medic, un sutanist este un incult irațional, un parazit care nu are nici un fel de contact cu realitatea, în schimb are niște beneficii uriașe pe spatele sărmanilor pe care îi spoliază; probabil că nicăieri în Europa sutaniștii nu au privilegii atât de mari față de restul societății, în comparație cu situația de la noi.
Citeşte mai mult...
 
Tablouri dintr-o expoziţie PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 13 Decembrie 2014 17:07
Somerset Maugham scria în romanul „Luna şi doi bani jumate”:
„Frumosul este un lucru minunat şi straniu, pe care artistul îl plămădeşte din haosul lumii prin frământarea sufletului său.” 
 
Artistul – de data aceasta mă refer la artistul plastic – îşi plămădeşte frumosul din creaţia sa oriunde ar trăi: la Paris, în Tahiti sau la Sighetu Marmaţiei. Vineri seara am fost la 
Expoziţia de pictură deschisă la Centrul Cultural Sighet şi mi-am întărit convingerea că scriitorul englez a sintetizat exact întreaga gamă de frământări şi de întrebări fără răspuns pe care şi le pune un artist plastic în momentul când gândeşte şi apoi realizează o lucrare. 
 
Poate ar trebui să „vedem” şi altceva când privim un tablou. Câte nopţi nedormite, câte reînceperi de la zero, câte emoţii, câte speranţe, cât suflet pus de artist în fiecare lucrare care-i apare într-o expoziţie? 
 
Citeşte mai mult...
 
Ne-am ucis conducatorul, apoi am fugit (editorial de Shaggy Rogers) PDF Imprimare Email
Scris de Shaggy Rogers   
Vineri, 12 Decembrie 2014 13:05

La finele anilor '80 romanii au luptat pentru libertate. 
O grupare formata din Timisoreni au sabotat Marea Adunare Populara de la Sediul C.C. din Bucuresti. A fost primul pas catre o lume noua. Acum stau si ma intreb daca a meritat.
 
Nu am trait acele vremuri, insa am incercat sa inteleg ce s-a intamplat atunci.
O multime de oameni curajosi au invins sistemul dictatorial din Romania. L-au doborat pe Ceasusescu, dar nu i-au doborat pe cei care conduceau cu adevarat tara. 
 
Barbati, femei in varsta si tineri, studenti, chiar si copii au murit, iar altii au ramas profund raniti  atat fizic, cat si psihic,   pe drumul spre asa-zisa libertate pentru care se dadea lupta.
Citeşte mai mult...
 
De ce am votat? De ce n-am votat? PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Marţi, 04 Noiembrie 2014 16:35
AM VOTAT
1.AM VOTAT pentru că există în fiecare dintre noi speranţa viitorului care va reuşi să îndrepte toate relele prezentului.
 
2.AM VOTAT pentru că vreau fapte, nu vorbe!
 
3.AM VOTAT pentru că asta am facut din ’90 încoace, deşi sunt împăcat cu gândul că votul e bun pentru ei, nu şi pentru noi.
Citeşte mai mult...
 
Puterea MĂRULUI PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Joi, 30 Octombrie 2014 16:47

Sunt oameni care vorbesc mult(e) şi fac puţin(e). Dacă vreţi să descoperiţi o frumoasă abatere de la binecunoscuta regulă care pare a avea sorginte românească, Facultatea de Geografie din Sighetu Marmaţiei deţine toate argumentele pentru a o putea face.

O facultate puternic integrată în promovarea Maramureşului nebăgat în seamă de alţii, dar, din nefericire, nici de mulţi dintre cei de-aici…În acest recunoscut deja loc de studiu şi de cultură sighetean se întâmplă mereu câte ceva bun!

În curtea interioară a facultăţii ieri a fost bucurie, implicare şi promovare a unui fruct pe care ne-am obişnuit să nu-l mai luăm în seamă: MĂRUL! Acum alte fructe sunt mai mult căutate şi apreciate. Şi dacă se poate, sunt preferate cele care vin din zone cât mai depărtate de…continentul nostru! Dar cu merele ce putem face? De jucat fotbal nu sunt bune, pentru că la primul şut se destramă uşor în bucăţele parfumate, gustoase şi zemoase…

 

Ultima actualizare Joi, 30 Octombrie 2014 20:18
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 9 of 16

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact