logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


GÂNDUL ZILEI
"Ca o piesa de teatru, asa este viata; nu intereseaza cat de mult a tinut, ci cat de frumos s-a desfasurat." PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 03 Aprilie 2011 19:38
"Ca o piesa de teatru, asa este viata; nu intereseaza cat de mult a tinut, ci cat de frumos s-a desfasurat."-Seneca
 
Seneca (cca 4 i.Hr-65 d.Hr) a fost filozof roman in timpul lui Nero si al lui Caligula. A studiat elocinta si filozofia. Principalele sale scrieri etice sunt "Scrieri morale".
 
A fost un opozant al altui mare filozof al acelor vremuri-Cicero. Seneca ramane apreciat peste secole pentru originalitatea scrierilor sale in care a surprins multe din viciile semenilor sai si pentru compasiunea manifestata fata de sclavi si gladiatori. Este condamnat la moarte in urma unui proces dupa descoperirea unui complot impotriva lui Nero.
Citeşte mai mult...
 
„Numai timpul nu-si pierde timpul” J. Renard PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 01 Aprilie 2011 19:06
„Numai timpul nu-si pierde timpul” (Jules Renard)
 
J. Renard s-a nascut pe 22 februarie 1864 in Chalons-du-Maine si a murit la doar 40 de ani. A fost romancier, povestitor, poet si dramaturg.
 
Miscarea literara in care s-a remarcat poarta numele de naturalism, iar opera sa de debut a fost ”Les Roses” (Trandafirii). Cele mai cunoscute scrieri ale sale sunt Poil de Carotte (1894), Les Histoires Naturelles (1896), Le Plaisir de rompre (1898) și Huit jours à la campagne (1906). Jurnalul său intim, o capodoperă de introspecție, ironie și umor, îi domină opera.
Citeşte mai mult...
 
”Dintr-o data, redescopar ca esentiale sunt doar viata, iubirea si moartea. Restul e spectacol. Alergatura. Amagire. Si ar avea vreun sens sa protestezi? Nimeni nu ne-a fagaduit nimic la nastere. Dumnezeu nu ne datoreaza nimic, orice repros ar fi ridicol” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 31 Martie 2011 20:11
Dintr-o data, redescopar ca esentiale sunt doar viata, iubirea si moartea. Restul e spectacol. Alergatura. Amagire. Si ar avea vreun sens sa protestezi ? Nimeni nu ne-a fagaduit nimic la nastere. Dumnezeu nu ne datoreaza nimic, orice repros ar fi ridicol ” (Octavian Paler)
 
Octavian Paler
Octavian Paler s-a nascut la Fagaras in anul 1926, a fost scriitor, jurnalist, editorialist și om politic român. Opera sa de debut a fost ”Umbra cuvintelor”, iar activitatea sa ca poet s-a desfasurat in perioada 1957-2007 (an in care a decedat). A scris nenumarate poezii si eseuri, iar multe din ideile exprimate au intrat si in categoria citatelor celebre.
Ultima actualizare Joi, 31 Martie 2011 20:29
Citeşte mai mult...
 
”Trei randuri despre noi si mai raman destule. Nu suntem toti frumosi, dar tuturor ne place frumosul. Putem fi nemuritori, dar multi murim/Si tot asa, toti putem muri, dar unii traim” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 30 Martie 2011 20:41
Trei randuri despre noi si mai raman destule. Nu suntem toti frumosi, dar tuturor ne place frumosul. Putem fi nemuritori, dar multi murim/Si tot asa, toti putem muri, dar unii traim” - Ion Petrovai
 
Ion Petrovai
Profesorul, poetul şi omul de cultură Ion Petrovai s-a născut la 29 martie 1949, în localitatea Petrova, judeţul Maramureş.
Studii:
- Liceul „Mihai Eminescu” Satu Mare (promoţia 1967);
- Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii „Babeş- Bolyai” Cluj-Napoca, secţia română-rusă (promoţia 1976);
- doctor în filologie al Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca (2005), cu teza Valori culturale ucrainene în contextul spiritual al Ţării Maramureşului.
 
Citeşte mai mult...
 
"Columb ar fi ajuns în India. Dar a intervenit, ca de obicei,America"-Valeriu Butulescu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 29 Martie 2011 19:47
"Columb ar fi ajuns în India. Dar a intervenit, ca de obicei, America"- (Valeriu Butulescu)
 
Valeriu Butulescu (n.1953 in satul Preajba, jud. Gorj),este poet, prozator, autor de aforisme si membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.
 
A studiat la Universitatea din Lodz si la Academia de Mine si Metalurgie din Cracovia. Este inginer si doctor in stiinte. De cea mai mare apreciere se bucura aforismele sale, traduse in douazeci de limbi.
Citeşte mai mult...
 
“Prietenia – o navă destul de mare pentru a duce doi inşi pe vreme frumoasă, dar numai unul când e vreme rea.” Ambrose Bierce PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 28 Martie 2011 15:13

 

Prietenia – o navă destul de mare pentru a duce doi inşi pe vreme frumoasă, dar numai unul când e vreme rea.”  Ambrose Bierce

Ambrose Gwinnett Bierce (1842-1913?),scriitor american de fabule,satire,dar si un cunoscut jurnalist al timpului.

Un fapt inedit de semnalat e ca tatal sau (Marcus Aurelius Bierce) a  dat prenumele copiilor sai (treisprezece la numar) incepand doar cu litera A.Ambrose a fost al zecelea.

In timpul vietii, scriitorul a avut si o remarcabila cariera militara.In 1913,la 71 de ani,alaturi de Pancho Villa,revolutionar mexican,este vazut ultima data in orasul Chihuahua.Apoi dispare fara urma.Din acest motiv se presupune ca 1913 este ultimul an al vietii sale.

Ultima actualizare Luni, 28 Martie 2011 16:40
Citeşte mai mult...
 
„Moare câte puţin cine se transformă în sclavul/ obisnuinţei, urmând în fiecare zi aceleaşi/ traiectorii; cine nu-şi schimbă existenţa; cine nu/ riscă să construiască ceva nou; cine nu vorbeşte cu/ oamenii pe care nu-i cunoaşte.” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 26 Martie 2011 22:16
„Moare câte puţin cine se transformă în sclavul
obisnuinţei, urmând în fiecare zi aceleaşi
traiectorii;cine nu-şi schimbă existenţa; cine nu
riscă să construiască ceva nou; cine nu vorbeşte cu
oamenii pe care nu-i cunoaşte.”
(Pablo NERUDA – Cine moare?)
 
 Pablo Neruda (pseudonimul scriitorului chilian Ricardo Eliecer Neftalí Reyes Basualto), s-a născut în Parral, un oraş aflat la 300 km la sud de Santiago, la data de 12 iulie 1904. Prima lucrare a sa publicată a fost un eseu pe care l-a scris la vârsta de treisprezece ani, “Entusiasmo y perseverancia”, pentru un ziar local.
 
Din 1920, când a adoptat pseudonimul de Pablo Neruda, a început să publice poezii, proză şi articole în diverse ziare. Anul următor s-a mutat în Santiago pentru a studia franceza, devenind profesor. Curând abandonează catedra dedicându-şi întregul timp poeziei. În 1923 a fost publicat primul său volum de poezie, “Crepusculario”.
Citeşte mai mult...
 
”Ce fericiti am fi daca placerea cu care incepem un lucru ar ramane la fel de mare la sfarsit ca si la inceput, daca drojdia de la fundul cupei de vin ar fi tot atat de placuta ca prima sorbitura” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 25 Martie 2011 19:12
Ce fericiti am fi daca placerea cu care incepem un lucru ar ramane la fel de mare la sfarsit ca si la inceput, daca drojdia de la fundul cupei de vin ar fi tot atat de placuta ca prima sorbitura
(Somerset Maugham)
 
Somerset Maugham
Romancier, dramaturg si autor de proza scurta, W. Somerset Maugham (1874-1965) este unul dintre cei mai cunoscuti scriitori britanici ai secolului XX. Studiaza literatura si filozofia la Universitatea din Heidelberg, apoi medicina la Londra. In 1917, in timpul Revolutiei Ruse, intreprinde activitati de spionaj in Rusia pentru British Intelligence, experienta reflectata mai tirziu in volumul de povestiri Ashenden sau agentul britanic (1928), considerat piatra de temelie a literaturii de spionaj contemporane, care i-a influentat pe maestrii genului – Graham Greene, John Le Carre sau Ian Fleming.
Citeşte mai mult...
 
”Iisus Hristos este eternitatea care puncteaza istoria” -Petre Tutea PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 24 Martie 2011 20:54
”Iisus Hristos este eternitatea care puncteaza istoria” -Petre Tutea
 
Petre Tutea (1902-1991) are studii universitare la Cluj si la Universitatea Humboldt din Berlin, unde studiaza formele de guvernamant. Are doctorat in economie politica si drept. Este considerat un discipol al lui Nae Ionescu.
 
Colaboreaza cu Constantin Noica ,Mircea Eliade, Radu Gyr, Mircea Vulcanescu la ziarul "Cuvantul", condus de Nae Ionescu. In anul 1940 a fost numit director in MInisterul Economiei Nationale. Dupa schimbarea regimului politic, pana in 1964 face inchisoare, cu o scurta perioada de libertate strict supravegheata.
Citeşte mai mult...
 
“Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,/ Nici ochii când în lacrimi ţi-s./ Adevăratele înfrângeri,/ Sunt renunţările la vis.” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 22 Martie 2011 19:02
Înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
Nici ochii când în lacrimi ţi-s.
Adevăratele înfrângeri,
Sunt renunţările la vis.
 
(Radu Gyr – Îndemn la luptă)
 
Radu GYR (1905 – 1975)
Poet, dramaturg, eseist si gazetar. A fost conferenţiar la Facultatea de Litere şi Filosofie din Bucureşti. A semnat volume de poezii, studii critice, recenzii şi eseuri literare, cronici dramatice, traduceri din Goethe, Baudelaire, Verlaine.
 
A fost de mai multe ori laureat - în (1926, 1927, 1928 şi 1939) - al Societăţii Scriitorilor Români, Institutului pentru Literatură şi Academiei Române.
Ultima actualizare Marţi, 22 Martie 2011 19:45
Citeşte mai mult...
 
Sfantul Augustin: "Timpul este o imitatie a vesniciei. Ceea ce timpul nu poate egala prin permanenta, se straduieste sa imite prin succesiune" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 20 Martie 2011 16:07

Sfantul Augustin: "Timpul este o imitatie a vesniciei. Ceea ce timpul nu poate egala prin permanenta, se straduieste sa imite prin succesiune"

Sf.Augustin s-a nascut in nordul Africii in anul 354.A decedat in anul 430.
Este unul din cei patru parinti ai Bisericii Occidentale,alaturi de Ambrozie,Ieronim si Grigore cel Mare.Opera sa este o legatura intre filozofia antica si cea medievala.
Admirator al operei lui Cicero,a influentat peste cateva secole prin scrierile sale ,un mare ganditor, Descartes. Lucrarea Sf. Augustin "De Civitate Dei" este considerata fundamentala pentru intelegerea istoriei Evului Mediu Occidental Catolic.

Ultima actualizare Duminică, 20 Martie 2011 16:35
Citeşte mai mult...
 
”Cu cât mai mult exprimăm dragostea, cu atât ea curge mai puternic, deoarece dragostea este sursa puternic ţâşnitoare a însăşi energiei vieţii.” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 19 Martie 2011 21:50
Cu cât mai mult exprimăm dragostea, cu atât ea curge mai puternic, deoarece dragostea este sursa puternic ţâşnitoare a însăşi energiei vieţii.” (MASAMI SAIONJI)
 
Masami Saionji s-a născut în Tokio, Japonia şi descinde din Familia Regală Ryukyu din Okinawa. Ea a fost educată în Japonia la Gakushuin Women’s Junior College şi a studiat Engleza în Statele Unite la Universităţile Michigan şi Stanford. La o vârstă fragedă ea a devenit Maestră (Shihan) în Dansul Clasic Japonez, şi şi-a învăţat elevii peste zece ani. În adolescenţă, ea a intrat în contact cu viziunea păcii a filosofului Masahisa Goi, care mai târziu a desemnat-o ca şi succesoarea lui şi fiica sa adoptivă.
 
Ea prezidează numeroase organizaţii de pace, inclusiv Fundaţia Goi Peace, fondată în Japonia, şi World Peace Prayer Society, cu sediul în New York. Ea este probabil cel mai bine cunoscută pentru dirijarea iniţiativei internaţionale a Polului Păcii, care plasează memento-uri vizuale ale păcii în locaţii cheie în jurul lumii.
Ultima actualizare Sâmbătă, 19 Martie 2011 22:03
Citeşte mai mult...
 
"Mai degraba vei pastra relatii bune cu cineva daca nu-i dai nimic,decat daca dai mai mult decat poti continua sa-i dai - sentimente sau lucruri." PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 18 Martie 2011 16:24

Garabet Ibraileanu: "Garabet IbraileanuMai degraba vei pastra relatii bune cu cineva daca nu-i dai nimic, decat daca dai mai mult decat poti continua sa-i dai - sentimente sau lucruri."

Garabet Ibrăileanu (n. 23 mai 1871, Târgu Frumos - d. 12 martie 1936, Bucureşti), a fost un critic şi istoric literar, eseist, pedagog, redactor literar şi romancier român. Este una dintre cele mai influente personalităţi din literatura română a primelor decenii din secolul al XX-lea, teoretician, promotor al criticii literare ştiinţifice (direcţia poporanistă), creator literar, profesor de istoria literaturii române la Universitatea din Iaşi şi principal redactor al revistei Viaţa românească între anii 1906 şi 1930. Sub pseudonimul Cezar Vraja, pe care avea să-l folosească, cu intermitenţe, toată viaţa, Garabet Ibrăileanu debutează în paginile revistei Şcoala nouă cu articole, după care publică versuri, poeme în proză, cugetări, traduceri etc

"De cate ori te vad sincer, am impresia ca, in razboiul tuturora contra tuturora,tu ti-ai last zalele acasa."


"Un prost nu spune lucruri inteligente, dar un inteligent spune multe prostii.'


"Cand poti spune pentru ce iubesti o femeie, n-o iubesti cu adevarat."

Ultima actualizare Vineri, 18 Martie 2011 16:36
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior123456UrmătorSfârşit »

Page 5 of 6

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact