logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


112
Elev indisciplinat, sancţionat de jandarmi PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 16 Decembrie 2010 10:46

Un echipaj de ordine publică din cadrul Jandarmeriei Sighetu Marmaţiei, a fost sesizat marţi 14 decembrie a.c., de către agentul de pază al unui liceu din municipiu, cu privire la faptul că un elev al instituţiei de învăţământ, a adresat injurii şi cuvinte jignitoare unui profesor, în timpul orelor de curs. Elevul în cauză a fost identificat ca fiind C. I. de 17 ani, din Sighet, care pentru comportamentul manifestat, a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 200 lei.

Ultima actualizare Joi, 16 Decembrie 2010 11:23
 
Recomandări pentru turişti pe perioada de iarnă PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 13 Decembrie 2010 10:33

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, Posturile de Jandarmi Montane Borşa, Cavnic, Izvoare şi Mogoşa îndeplinesc misiuni de menţinere a ordinii publice, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional specific zonei montane, de asigurare a protecţiei şi conservării fondului cinegetic şi piscicol natural, a fondului silvic şi de protecţie a mediului şi participă împreună cu Serviciul Public Salvamont şi alte formaţiuni specifice, la acţiuni de căutare şi salvare – evacuare a persoanelor aflate în dificultate pe traseele montane, acordarea primului ajutor medical pentru salvarea vieţii persoanelor care au suferit accidente şi transportul acestora la cea mai apropiată unitate medicală.

           Una dintre atribuţiile specifice ale personalului destinat executării acestor misiuni, o reprezintă cunoaşterea permanentă a stării traseelor turistice şi informarea turiştilor şi a factorilor responsabili din zonă cu privire la starea drumurilor, starea indicatoarelor şi marcajelor montane, la locurile unde s-au produs sau există posibilitatea producerii unor avalanşe, precum şi anunţarea din timp a populaţiei din zonă şi a turiştilor, în vederea evitării accidentelor şi altor evenimente nedorite.

Citeşte mai mult...
 
Masuri de prevenire a incendiilor in sezonul rece PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Decembrie 2010 15:39

Odată cu începerea sezonului rece, pericolul izbucnirii incendiilor creşte deoarece cetăţenii îşi pun în funcţiune mijloacele de încălzit. Pentru a evita orice pericole şi neplăceri aceştia trebuie să ţină seama de câteva reguli de prevenire. Pentru mijloacele de încălzire se va ţine seama de următoarele reguli:
- nu se va aprinde focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile;
- nu se vor folosi sobe cu uşi defecte;
- nu se va lăsa focul nesupravegheat sau în grija copiilor;
- în faţa focarelor se vor amplasa foi de tablă cu dimensiunile de 50X70;
- nu se vor lăsa la uscat lemne sau rufe la distanţe mai mici de 1m faţă de sobele metalice şi 50 cm faţă de cele din teracotă;
- pe timp geros nu supraîncălziţi sobele, prin căldura radiată acestea pot aprinde obiectele din jur;
- depozitarea jarului şi a cenuşii se va face numai în gropi special amenajate.

Ultima actualizare Sâmbătă, 11 Decembrie 2010 11:23
Citeşte mai mult...
 
A condus băut şi a provocat un accident rutier PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Decembrie 2010 11:53

Florin G. de 56 de ani din Rozavlea  era sub influenţa alcoolului (1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi a condus aseară pe strada Bogdan Vodă din Sighetu Marmaţiei un autoturism. La un moment dat a intrat pe contrasens şi l-a accidentat pe sigheteanul Grigore B. de 53 de ani care se deplasa cu bicicleta şi era şi el sub influenţa alcoolului (0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat). Conducătorul auto a părăsit locul accidentului şi a fost identificat de poliţişti după aproximativ 30 de minute de la producerea accidentului. Biciclistul rănit a fost transportat la spital unde a rămas internat.

Citeşte mai mult...
 
Procurorii DIICOT şi Poliţiştii de Frontieră fac percheziţii în 30 de locuinţe din Maramuresul Istoric PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Decembrie 2010 11:12

În această dimineaţă, lucrătorii din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră au descins în mai multe localităţi din Maramureşul istoric. Acţiunea a început la primele ore ale dimineţii iar acum este în plină desfăşurare.

Actualizare : ora 10.50

În momentul de faţă este în plină desfăşurare o acţiune de amploare a IJPF Maramureş sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj pentru anihilarea unei grupări infracţionale organizate, axată pe contrabandă cu ţigări de provenienţă ucraineană. La momentul de faţă se desfăşoară peste 30 de percheziţii în mai multe localităţi din Maramureş.

Ultima actualizare Sâmbătă, 11 Decembrie 2010 11:21
Citeşte mai mult...
 
„Pacheţel de şcoală” cu ţigări şi bere PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 09 Decembrie 2010 13:27

La sesizarea reprezentantului unei şcoli generale din localitatea Crăciuneşti, poliţiştii de la PPC Bocicoiu Mare au efectuat investigaţii cu privire la provenienţa mai multor pachete de ţigări de diferite mărci, o sticlă de bere şi mai multe dulciuri aflate în posesia a patru elevi din cadrul şcolii respective. A rezultat că ciudatul „pacheţel de şcoală” provenea din furtul comis de cei patru băieţi, cu o zi înainte, dintr-un magazin de pe raza localităţii Crăciuneşti. Minorii vor fi cercetaţi penal pentru fapta lor.

Citeşte mai mult...
 
Poliţiştii în acţiune la Borşa PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 09 Decembrie 2010 13:20

O acţiune cu efective lărgite  a fost organizată de poliţiştii borşeni, ieri, 8 decembrie,  pe timp de zi şi de noapte, în oraşul de la poalele Pietrosului. Obiectivele poliţiştilor au fost prevenirea şi combaterea fraudelor intracomunitare cu legume şi fructe, a operaţiunilor comerciale ilicite cu cereale şi produse de panificaţie, precum şi a transporturilor ilegale de materiale lemnoase şi întărirea  disciplinei rutiere. Au fost verificate 24 persoane juridice şi  20 persoane fizice, iar alte 47 au fost legitimate şi doi minori încredinţaţi familiilor. A fost constatată o infracţiune la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive şi confiscate 420 bucăţi obiecte de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Poliţiştii aflaţi în acţiune au mai constatat şi  24 contravenţii pentru care valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la suma de 10.500 lei, fiind confiscată şi cantitatea de 36,380 mc buştean răşinos, în valoare de 4.000 lei.

În aceeaşi zi, poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş au acţionat, la rândul lor, pe DN.18 pe raza oraşului Borşa pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea încălcării normelor legale privind efectuarea transporturilor rutiere de persoane.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior171172173174175176177UrmătorSfârşit »

Page 177 of 177

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact