logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT


Domnilor profesori, de ce mai sunteti profesori? PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Decembrie 2010 15:15

Guvernul taie si spanzura. Inca o dovada este faptul ca drepturile salariale castigate in instante de catre dascali nu vor fi puse in plata nici macar anul viitor, asta in ciuda deciziilor judecatoresti. Dezamagiti, sindicalistii din educatie acuza guvernul ca obstructioneaza activitatea justitiei.

Inca o veste trista pentru dascalii din Romania si, implicit, cei din Maramures. Dupa reduceri de personal si taieri salariale, cadrele didactice nu vor primi nici banii castigati in instantele de judecata. Singura solutie a reprezentantilor angajatilor din invatamant este acum Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO). 
 
“Daca exista posibilitatea ca procesele castigate dupa 20 mai 2010 sa fie platite, de ieri acestea nu se mai pot plati, deoarece guvernul a emis OUG 113 din 2010 publicata in MO 853 din 20 decembrie.

Citeşte mai mult...
 
CONCURS: Participa la Parlamentul Tinerilor PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Marţi, 07 Decembrie 2010 09:37
Asociatia Pro Democratia impreuna cu Fundatia Hanns Seidel si Camera Deputatilor isi propun sa va ofere o experienta practica a ceea ce inseamna viata politica parlamentara din Romania, prin organizarea evenimentului Parlamentul Tinerilor, editia a IV-a. La acest eveniment sunt invitati sa se inscrie liceeni si studenţi, cu vârsta de cel mult 21 de ani, indiferent de cetatenie, sex, religie sau orientare politica.
 
Inscrierea in cadrul Parlamentului Tinerilor. Conditii de eligibilitate.
La simularea Parlamentul Tinerilor pot participa liceeni si studenti, cu varsta de cel mult 21 ani, indiferent de specialitatea studiilor pe care le urmeaza, sex, etnie sau apartenenta politica.
 
Participantii trebuie sa completeze corect in formularul de participare toate datele solicitate. Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza si/sau de a trimite spre corectare formularele primite in cazul unor greseli sau omisiuni flagrante. Daca revizuirea formularelor depaseste data limita a inscrierii organizatorii pot elimina candidatul respectiv.
Citeşte mai mult...
 
''Zumzetul copilariei'' - un parteneriat intre doua institutii din Sighet din care cei mici vor castiga PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 02 Decembrie 2010 15:59

Mare bucurie a fost azi in sufletele prescolarilor de la Gradinita cu program prelungit nr. 9 din Sighet, grupa mijlocie A, educatoare Ileana Berci si Maria Miculaiciuc .

Copiii au fost invitati de elevii clasei a VI-a B de la Scoala cu clasele I-VIII nr. 2, diriginte Ioana Rus, pe taram de poveste . Dramatizarea povestii ''Scufita Rosie''a fost pusa in scena de elevii clasei a VI-a B costumati asemenea personajelor din poveste.

Dintre cei mici, unii au privit uimiti si nestingheriti firul povestii iar altii ''s-au speriat de gura si ochii mari ai lupului”.

Actiunea a avut loc in cadrul proiectului de parteneriat ''Zumzetul Copilariei'', proiect ce se va desfasura pe durata anului scolar 2010-2011.

Citeşte mai mult...
 
Reducerea cu 25% a salariilor din invatamant se mentine si in 2011 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 30 Noiembrie 2010 09:46

Prin proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2011 se alocă pentru cheltuielile cu salariile în învăţământul din Maramures 169.963.000 lei, în condiţiile în care anul acesta au fost alocati prin Legea Bugetului, 221.586.000 lei.

Aceasta înseamnă ca bugetul anului 2011 va fi de 76,7% din bugetul anului 2010. În concluzie diminuarea cu aproximativ 25% se menţine şi in anul 2011.

Chiar dacă în proiectul legii se specifică la art. 5 alin. 5 că “Finanţarea cheltuielilor cu salariile, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora, pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat,exclusiv învăţământul special şi centrele de resurse şi asistenţă educaţională, se face pe baza standardelor de cost pe elev/preşcolar, aprobate prin hotărâre a Guvernului” adică HG nr. 1618/2009 privind finantarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat, finantate din bugetele locale, pe baza standardelor de cost pe elev/prescolar pentru anul 2010 , în fapt sumele sunt mai mici.

Ultima actualizare Marţi, 30 Noiembrie 2010 13:55
Citeşte mai mult...
 
Liceul "Regele Ferdinand" are nevoie de bani pentru reabilitarea exterioară a clădirii PDF Imprimare Email
Luni, 29 Noiembrie 2010 14:52

Aproape 900 de elevi şi preşcolari au ales, anul acesta, formele de învăţămînt oferite de către liceul sighetean "Regele Ferdinand". Cu trei grupe de grădiniţe, clase la ciclul primar şi gimnazial, oferta pentru liceeni este atractivă, oferind specializări, atît pe filiera teoretică şi umană, cît şi pentru cea vocaţională, respectînd tradiţia locală de a forma educatori şi învăţători. Din agenda liceului, proiectele şi iniţiativele nu lipsesc, iar, pe lîngă banii recent primiţi pentru întărirea tîmplăriei, ar mai fi necesară o sumă de bani şi pentru reabilitarea exterioară a clădirii.

Concurenţă pentru filiera vocaţională.
Aşa cum precizam, Liceul "Regele Ferdinand" oferă celor interesaţi toate formele de învăţămînt, de la grădiniţă pînă la ciclurile primar, gimnazial şi cel liceal. La nivel de liceu, este inclusă filiera teoretică cu specializarea matematică-informatică, intensiv informatică, iar la secţiunea de uman regăsim specializarea filologie, intensiv engleză.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit »

Page 108 of 110

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Curs valutar


Horoscop


Vremea


Un mic zâmbet


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact